Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
155
Cevap
16232
Tıklama
129
Öne Çıkarma
Cevap: Celal Şengör: Türkiye'de üniversiteye gitmek 4 sene vakit kaybıdır! (5. sayfa)
T
5 yıl
Yüzbaşı

"Senin düşüncene göre" derken? İlk 300'de üniversite var mı hiç Türkiye'de?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @samuray_x
S
5 yıl
Yüzbaşı

Kimse ilk 300 de üniversitene bar demiyor zaten. Fakat anlayın artık iş üniversitede değil okuyan gençte biter.




Bu mesajda bahsedilenler: @GaridesGafa
D
5 yıl
Yarbay

Hak veriyorum sadece üniversitelerde teorik eğitim almakla meslek sahibi olunmaz. Üniversitelerde adam akıllı pratik eğitimler verilmediği sürece boş iş. Sözel bölümleri tenzih ederim demek istediğim sayısal eğitim ağırlıklı olarak mühendislik fakülteleri için geçerli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

Anne babalar artık "oku evladım" yerine "ne olmak istiyorsun evladım" modeline geçmeli.

Herkes çocuğunu gözlemeyecek, bu çocuk neye yatkın neyi seviyor, hangi mesleği yapar. Mühendisliğe yatkın görüyorsa o yola yönlendirecek örneğin. Yani eğitim sistemi şu an adam yetiştirmiyor, o yüzden ebeveynler meslek odaklı bir yaklaşım sergileyecek çocuklarına karşı. Oku diye bir şey yok artık, mesleki yeterlilik kazan diye bir şey var.



P
5 yıl
Yüzbaşı

Özel bir hastanede organ nakli ünitesinde çalışıyorum. Aynı zamanda konuyla ilgili yüksek lisansım var ve doktora öğrencisiyim. Yaptığımızı işi Türkiye'de 50 kişi ya yapar ya yapamaz. Aldığımız ücret asgari ücretin bir tık üstü! 2 sene sonra asgari ücret ile fikslenir.

Bu arada ilgili anabilim dalında 2012 yılında mastera başladım, 2015'te ise şuan ki işime girdim. Beni işe alan hocamız özellikle işi bilenleri almak zorunda. Çünkü sağlık bakanlığı her daim ensenizde.

Doktorayı bitirdiğim an o kısmın sorumlu insanı olabilme olanağım bakanlık tarafından kesildi. Yaptığımız iş çok riskli. İş tecrübem, diplomam hepsi var. Bugün çıksam yerime çalışacak insanı bulamazlar. Herkesin yeri dolar elbet ama zaman ister. İşte bu işte zaman vs çok kısıtlı.

Şimdi soruyorum, ben daha ne yapmalıyım? Okusanız önünüz kesilir, sigortalı bir işiniz olmadığında iş tecrübesinden sayılmaz. Bu yüzden kesinlikle okumayın. Zaman kaybı. Sadece bilgi düzeyinizi geliştirmek isterseniz kültür amaçlı üniversiteye gidilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yüzbaşı

Merhaba master yapıyorsunuz ama burada durumunuza cevap arıyorsunuz , çok üzüldüm , sizin kapasitede insanlar kararları anında vermeli ilk işiniz ingilizce öğrenmek olsun ve kendinizi ifade edecek düzeyde öğrendiniz anda cv leri dünyanın dört tarafına gönderin illa geri dönüş olacaktır, iki oğlum var birisi 3 senedir Londra'da diğeri de 1.5 senedir İrlanda da , aldıkları maaş belli harcadıkları para belli , yarın markette bu fiyat olacak derdi yok tek beğenmedikleri kira fiyatları yüksekliği ,gerisi bedava bize göre, durum bu karar sizin, bu hayat bir sefer yaşanır 2 kez yaşayanı gören varmı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pitx1
M
5 yıl
Yarbay

Bu görüşe çoğunlukla katılıyorum.

Okumak yerine yeteneğim üzere bilgisayar, teknoloji vs önce çırak olarak başlayıp sonra müşteri, sosyal çevre yapıp, deneyim kazanıp kendi işimi yapsam şuan her şey çok başka olabilirdi, istanbul avrupada parmakla gösterilen biri olmuştum...inanın o kadar sallayarak bu işi yapanlar bile talepten dolayı ne paralar kazanıyor, halk anlamadığı için kazıklıyorlar... bir şeyler yapmaya çalışıyoruz gene fakat o gençlikteki zehir gibi her okuduğunu hızlıca öğrenen, hafızaya atan beyin artık yok.

Burayı okuyan genç kardeşime tavsiyem kesinlikle kendini ait hissetmediğin, en ufak fikrin olmayan bir bölümü okuyup 4 yılını çöpe atma, ingilizce öğrenmelisin değil zorundasın sana git bülbül gibi şakı demiyorum ama genel jargonu anlayabilmen ve sorun yaşadığında hızlıca arayıp yazılanları anlaman gerek, özellikle teknik iş yapacaksan, bu işin doğalı bu dille yapılıyor, türkçe kaynaklar çok kısıtlı ve bizim ülkede ufak hesaplar için bilgi paylaşımı yapılmıyor...

Üniv okumak tamamen bomboş diyemem, ne yaptığının farkında bilinçli, hevesliysen öyleleriyle arkadaş olacaksın ve sadece dersleri geçeyim kafasından mutlaka çıkmalısın, okurken aynı zamanda bu meslekten para nasıl kazanılıyor, okuduğum kısmı basamak olarak kullanıp nereye ulaşırım, neyi nasıl yaparım ve son olarak bu ortadoğu ülkesinin kendine has şartları, insanları olduğunu hatırlayıp bunlara göre önceden önlem almalısın.

Bu arada değerli yorumlar gelmiş, seviye güzel sırf o yüzden naçizane bir şeyler karaladım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Ocak 2021; 21:3:56 >

O
5 yıl
Yüzbaşı

Doğru ünide 1 mikroskoba 3 kişi bakıyordu



A
5 yıl
Teğmen

Adamlar kafalarına göre artırmadı kontenjanı millet bas bas baprıyprdu çocuğumuz ünv olamıyor diye kontenjanı kısıtla sonra çoçuklar giremiyor ünv denilecek asıl sorun meslek lisesine önem verilecek kendini geliştir şöyle böyle lafını geç artık teknoloji çağı ünv eskisi kadar önemli değil yabancı dil bilen birine internet cennettir Bilgi konusunda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

diyorlar zaten garides gafalı


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GaridesGafa
M
5 yıl
Yüzbaşı

Valla birkaç sene önce Bulgaristan da bizim duruma düştü 8 milyonluk ülkede 70/80 üniversite var ve öğrenci yok, dünyada sayılı uzmanlardan finli biri di davet ettiler ve adam bir sene çalışma yaptıktan sonra şunları yazdı kısaca özet 1milyon ve 1milyon 200 bin kişiye bir üniversite olmalı fazlalık ise kalitesiz bir eğitim ve kalitesiz vasıfsız eleman sürmek piyasaya , gerçekler acıdır ülkemizde üniversite sayısı 285 geçmiş gerisini anlayın , üniversiteler işsizlği gizleme merkezi oldu ,herkes bilir kaliteli unuversiteleri çöp olanları




Bu mesajda bahsedilenler: @alovera01
K
5 yıl
Yüzbaşı

Tr nin en iyi okullarından birinde okuyan biri olarak trde okumak beş pra etmez, imkanı olan kesinlikle yurt dısında okumalı . Almanyada adı sanı belli olmayan okul burdakilerin hepsinden bin kat iyidir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Japonya yi ornek alsinlar :)



G
5 yıl
Teğmen

4 yıllık bir fakülteye, 1 sene mezuna kalarak girdim.

Mezuna kaldığım senenin Eylül ayında kuzenim bir kamu kurumuna girdi, AÖFde saçma sapan bir bölüme kaydoldu.
Ben 2019'da mezun oldum. Mezun olduktan 6 ay sonra o kuruma puanla atandım.

Kuzenimin, evi, arabası var, askerliğini yaptı ve eşiyle tatile Antalya'ya v.s gidiyor sürekli.
Benim ise 26 bin kyk borcum var. (20 bin e denk gelecek birikmişim var ) hadi iyiyim.


Neden "okuyun" diyeyim ki.

NOT: Kuzen yıllarca ailesiyle yaşadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginherif -- 5 Ocak 2021; 0:57:22 >

T
5 yıl
Yüzbaşı





Bu mesajda bahsedilenler: @Stewartteoremi
H
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TROHNET

"Senin düşüncene göre" derken? İlk 300'de üniversite var mı hiç Türkiye'de?
Üniversite olarak yok. Bölüm olarak var(dı). Şimdi durum ne bilmiyorum ama, ben mezun olmadan önce Bilkent işletme 270'lerde idi.

Türkiye'de bu konuya bölüm bölüm bakmak lazım, zira hiçbir üniversitenin topyekûn ilk 300'e girme ihtimali yok. Sebebi de temel bilimler eksikliği. Bizde okula giren öğrenciyi tamamen arz/talep belirlediği için Fizik kimya biyoloji ve matematik hep geri planda kalıyor. Bunlar olmadan da bilim olmuyor.

O yüzden bu sistemle ilk 300'e üniversite sokmak zaten imkansız. Ama bölüm bölüm mümkün.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
5 yıl
Çavuş

Hangi üniversiteden mezunsunuz hocam ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jeremy Klakson
H
5 yıl
Yarbay

mesajını bir anda görünce iyi güldüm yaa..


çok şey yazdım ve sildim. eğitim sistemimiz, anaokulundan başlayıp ta en tepe noktasına kadar eleştiriyi hak ediyor. ama videodaki iki kişinin eleştirisini ben kabul etmiyorum. onların bana eleştiri değil, eğitim sistemimiz için yapmış oldukları katkılardan bahsetmeleri gerekiyordu o videoda. gerçekten iyi bir katkıda bulunmuş olsalardı eğer, her türlü karşılaşılan zorluğa rağmen yapılmış olan güzel işlerin de olduğunu bizlere anlatmaları gerekiyordu. bunu yapmak yerine sadece eleştiriyi tercih etmişler. wikipedia üzerinde şengör'ün akademik kariyerine bir bakın. bu kariyere sahip olan birinin sahip olduğu imkan ve tecrübeler ile eğitim sistemimize yaptığı katkıları anlatmak yerine böyle bir tavsiyede bulunmasının sebebi nedir? yaklaşık 40 yıldır üniversite sektörünün içinde bulunmuş, ejolojide mesele çözmüş, eğitim sistemimizde ise o da havlu atmış. la havle vela kuvvete..




Bu mesajda bahsedilenler: @Stewartteoremi
M
5 yıl
Yarbay

Adam doğru diyor o kadar insan bir umut okuyor iş bulamıyor. Üstüne 2 veya 4 yıl hayatından gidiyor üstelik kyk borcu falan ile uğraşıyor. 4 yıl asgari ücret çalış birikim yap daha mantıklı boş bir diploman olacağına