Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
49
Cevap
1461
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Cevap: CB Erdoğan Doğum İstatistiği Hakkında Bu, Türkiye Açısından Varoluşsal Bir tehdittir, Bir Felakettir (3. sayfa)
M
2 ay
Yarbay

O bakanlığa da eş dost akraba doldurup işlevsiz bir yapıya dönüştürürler
Bunların elinden akla bilime uygun hiçbir şey çıkmaz..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mystiery_
E
2 ay
Yarbay

Soru basit.Niye evlenilsin?Niye cocuk sahibi olunulsun.?

Bu durumunun ulke geleceği acısından vahim oldugu zaten biliniyor ve aşikar..
Ama toplumu bu duruma getiren özal a başlayana Tayyip le pik yapan 40 senelik sosyal,eğitim ve ekonomik politikalar değilmi??
Bide cıkmıs sorumluluk kendisinde değilmiş gibi şikayet ediyor......





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El_domingo -- 22 Mayıs 2024; 8:54:44 >

O
2 ay
Yarbay

1 - Ekonomi

2 - Neo Liberal , Seküler - Bireyci - Hedonist kültür

3 - Tüm Bunlara bağlı yalnızlık, aile bağlarınnı çözülmesi


Sömürgecilik - Sermaye birikimi - Sanayileşme ve nihayet Tekno dünyanın insanlığı getirdiği son durak. Hepsi birbirini besleyen kısır döngü. Çocuk yapılmıyor diye şikayet etmenin alemi yok. Düzen değişmez ise 100 yıl içinde insan nesli oratadan kalkar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 22 Mayıs 2024; 9:15:31 >

W
2 ay
Yarbay

Hocam evlenenlerin neredeyse %50 sine yakını boşanıyor. Kaç tane söz atan kız tanıdım çevremde evlenme bile gerçekleşmiyor daha sözde sözlenmişken 2-3 ay sonra atılıyor. Bu ülkede ne yazık ki artık aile kavramı kalmadı pek fazla. Evli kalanların da % kaçı mutlu kendi rızasıyla evli kalıyor? Bu orandan haberiniz var mı? Kadın cinayetlerinden haberiniz var mı? Buzdağının görünen yüzü haberlere yansıyanı bile korkunç düzeyde. Yani uzun lafın kısası o eski evlilik kalitesi yok artık toplumda. Ya boşanıyorlar ya öldürülüyorlar ya da hiç evlenmeyip bekar yaşıyorlar malum tek gecelik ilişkiler veya kısa vadeli ilişkiler artmış gidiyor. Sen hala ne diyorsun. Bence bu cevabı bana verene benim de pek birşey anlatasım yok. Evlendiğin temiz sandığın kız bile muhtemelen kaç kişiyle beraber olmuştur cinsel olarak bunu bile anlayamıyorsun işin tıp boyutuna daha girmiyorum estetik boyutuna vs. Konuşulacak çok konu var da klasik müslüman toplum olduğumuz için sadece seviş sorgulama üre mantığı var... Başımızdaki zat da 3 çocuk 3 çocuk diye cirit atıyor mitinglerde... Daha ne diyelim ki.




Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
K
2 ay
Yarbay

Dedi ülkeyi ne idiği belirsiz milyonlarca Ortadoğulu sığınmacıya boğarak önce etnik krize sonra da ekonomik krize sokan şovmen adam. Çok şey yazılır da şimdi Marmara Cezaevi serindir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Mayıs 2024; 15:34:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
2 ay
Binbaşı

İstenilen oluyor, savaşmayıp sevişerek birileri ülkeyi ele geçiriyor.



Z
2 ay
Yarbay

Bu ülke için varoluşsal tek tehdit sensin, ülkeyi kendi haline bıraksan biz daha iyiydik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 ay
Yarbay

Yapmakla eleştirdiğiniz kişilerin yapamadıkları işleri çok güzel başardınız: Doğum kontrolünden ahlak bozulmasına, eğitim bozulmasından ekonomiye kadar!



M
2 ay
Binbaşı

• Zinanın suç olmaktan çıkarılması, evlilik dışı ilişkilerin daha yaygın ve kabul edilebilir hale gelmesine yol açabilir. Bu durum, geleneksel evlilik yapılarının zayıflamasına ve evlilik oranlarının düşmesine neden olabilir.

• Evlilik dışı ilişkilerin artması, evlilik kurumuna olan bağlılığı azaltabilir ve insanlar evlilik yerine daha çok serbest ilişkileri tercih edebilir.

• Toplumda cinsel davranışlar üzerindeki baskıların azalması, insanların çocuk sahibi olma kararlarını daha özgürce vermesine olanak tanır.

• Zinanın suç olmaktan çıkarılması, cinsel eğitim ve doğum kontrol yöntemlerinin kullanımının artmasına katkıda bulunabilir. Bu, planlı gebeliklerin artmasına ve istenmeyen gebeliklerin azalmasına yol açabilir.

• Aile yapısının değişmesi ve evlilik dışı ilişkilerin artması, çocuk yetiştirme sorumluluğunun daha çok bireysel hale gelmesine yol açabilir. Bu, özellikle kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırarak çocuk sahibi olma kararlarını etkileyebilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
2 ay
Binbaşı

Yeni nesle yenecek ne kaldı ki fedakarlık bekleyesin? Bana ülke geleceği konuları saçma geliyor. Çünkü ne işsiz kalsan, aç kalsan kimsenin umrunda değildir. Sürünen yine sensin. Devlet dediğin depremde yıkılan evini yapmıyor, iş vermiyor. Almayı bilir vermeyi bilmez.

Ülkenin kaymağını yiyenler 50-80 arası nesildir. Gecekondular, 45 yaşında emeklilikler, bedava arsalar hep onların zamanında. Köyden gelip şehirde çöktükleri hazine arazilerine tapu alıp zamanla müteahhitlere 5-10 daire karşılığı verdiler. Emeksiz servet sahibi oldular. Mesela ben 80 neslinden artık gençte değilim. Zamanında kpss falan yıllarımızı çaldılar. Hep kendi adamları devlete girdi sınavsız, puansız ve el altından. 2-3 bin kişilik atamalarla bu kadar memur sayısına ulaşamazsın. 1 tane sınavla almışsa 10 tane el altından almış. O zaman sende birşey verdiğin kesimden çocuk isteyeceksin. Gerçi memurlukta hikaye. 10 sene çalışsan eski neslin devletten kaptığı arsayı alamazsın. Özel sektörde çalışan biri niye devleti ve devletin geleceğini düşünsün? Adamın iş hayatı patronun bir kararına bakar.



T
2 ay
Onbaşı

Bu doğru. Türkiye de şu anda risk altında. Kore, Japonya, çin, Yunanistan, Bulgaristan, Almanya nüfus kaybediyor ve ortalama yaş arttı. Almanyada ort yaş 44 şu anda.

Bu gidişle 40-50 yıl sonra Afrika dünyanın üretim üssü haline gelebilir. Orada nüfus fazlası var.



M
2 ay
Binbaşı

M
3 hafta
Binbaşı

Evet var mı yeni tedbirler, teşvikler, destekler bu konuda. Konuşuldu bitti kapandı sorun çözüldü herhalde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.