Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1558
Cevap
107075
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Bots AV-711 Vacuum Tube Amplifier - Kısa İnceleme..
A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selamlar,

Bu lambalı amfi işine tam Melody SP-3 alarak girmeye niyetlenmişken ve içimdeki o dinmek bilmez gördüğüm ve denemediğim her ürünü almalıyım en azından makul mantıklı ve değişik modeller oldukları sürece de sıkıntı olmaz zaten ikinci el sitelerinde bu ürünleri istediğimde elimden çıkartıyorum düşüncesiyle yolum sirkeciye düşmüşken hiç yorulmadan sıkılmadan İstanbul hi-fi'a gittim lambalı ampli işi ciddi iştir sabır ister,bütçe ister,deneyim ister diyerek melody'leri almadan önce kendimce küçük bir deneme yanılma yapmak istedim..

Sırf Teknika adlı arkadaşın ve diğer bazı kişilerin Bots'un lambalılarıyla ilgili daha öncelerde diğer bazı sitelerde yazmış olduğu ve oldukları olumlu ve iddialı yorumlardan ötürü Av-711'i biraz dinleyip ve birazda şaşırıp satın aldım....Teknika bu lambalıların fiyatlarına göre çok ciddi şekilde şaşırtıcı performansları olduğunu hatta ürünü denediklerinde hiç beklenmedik bir performansla karşılaşıp üstüne üstlük merak edip ürünün içini açtıklarını vs.. yazmıştı...Ben ürünün için açmadım ama üstten baktığımda görebildiğim kadarıyla basit bir yapıda olduklarını söyleyebilirim sadece kullanılan transformer toroidal yapıda ve bu da bildiğimiz gibi olumlu bir özellik..Zaten sistem bileşenlerinin üstünde olduğu kart da ne kadar küçük olursa biliyorsunuz ki bunun sese etkisi o kadar büyük oluyor galiba bots buradan da birşeyler katmış ses karakterine..

Neyse esas konuya geri dönelim; İstanbul hifi'da ürünü diamond 9.2 ve concept-2 ile deneme fırsatı buldum ve bende çok şaşırdım arkadaşlar...Özelliklerinde 60 watt rms (8ohm) güç çıkışı olduğu yazıyor ve ürünü görünce bu değerlere inanasınız da gelmiyor ama ürün gerçekten kuvvetli...Ben evde 10/2'sini ancak açabiliyorum DALI BLUE 3003 hoparlörlerim ile (91dB hassasiyete sahipler) Ağırlık deseniz 4-5 kilogram'ı geçmez..İşçilik çok kötü değil ama iyi demek de pek mümkün değil idare eder cinsten...

Ses kalitesi ve bende bırakmış olduğu izlenimler de kısaca şu şekilde; Alt frekans başarımı oldukça kuvvetli ve kendisini her zaman hissettiren cinsten sert değil ama benim daliler arada sırada biraz alt frekans kontrolünü kaybettiler bu bots'lar ile...Üst frekanslar da aynen bu şekilde muhteşem diyemiyorum ama kesinlikle kötü değil, kullandığınız sisteminiz biraz kulak tırmalayan cinsten tweeterlara sahip ise bu ampli ile dengeleyebilirsiniz bile..Ben klasik textile dome tweeterlar ile gayet iyi bir sonuç aldım üst frekanslar yeterli ve ölçülü...Baskın üst frekans meraklısı değilseniz tizlerin çözünürlüğü ve varlığı size yeterli gelecektir..

Gelelim esas konuya; vokallerin ve çoğu enstrümanın can bulduğu orta frekanslar yani mid'ler....Bu lambalı havası verilmiş ampli'nin lambalarının bir rivayete göre sese herhangi bir etkisinin olmadığı söyleniyor bende tam olarak öylemi bilemiyorum ama yine de buna rağmen ürünün orta frekans başarımı benim gerçekten çok hoşuma gitti...Çok organik bir sesi var bu amplinin diğer sıradan integrated ampliler gibi değil tamamen doğal, organik ve sıcacık çalıyorlar...Çıkan sesin sıradan değil aksine değişik bir ses olduğunu hissediyorsunuz...Sahnesi çok geniş değil belki ama oldukça yeterli...Zaten sahnesi de geniş olsa bu ampli 260 tl yerine 2600 civarlarında satılırdı (hoş o fiyatlara da doğru düzgün lambalı yok ya neyse)

Bilgilenmek isteyenler az da olsa fikir sahibi olduysa ne mutlu bana...Vokal,akustik,jazz,down tempo,chill,lounge vb..tarz müzikler dinliyorsanız bu ampli sizin kulağınıza daha çok hitap edebilir ve bu fiyat aralığında da rakipsiz gibi gözüküyor...Fiyatı Yaklaşık 259 TL....Ve artık bu çinlilerden de yavaş yavaş korkmaya başlıyorum adamlar sağdan soldan buldukları her şeyi klonlaya klonlaya kopya ettikleri ürünlerin performanslarına her geçen gün biraz daha yaklaşıyorlar yakında kopya çektikleri ürünleri aslından daha iyi yapar hale gelirlerse şaşırmam ;)


Sistem bileşenleri;

* Bots AV-711 amplifier
* Dali Blue 3003 Floorstanders
* Acoustic Research AR-320 Master series 10awg speaker cables
* Monster I-cable for I-pod interconnect
* Music source: I-phone, Notebook (Realtek HD Audio)


saygılar,
atalayalper


Bots Vacuum Tube Amp Kullanan arkadaşlarımız;

* atalayalper
* musemre
* The_Cantan
* halog
* duncan21
* arti
* srhombeus
* static progress
* djkubi
* ksahinler
* hilhan
* mecanica
* ozerstore
* emphire
* feelulive
* eraycelik80
* theraptorx
* keyman2
* 1967mustang
* guveny
* s.togay
* devilsadvocate
* barıspeh
* baraka77
* darkbeer
* semdear


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 19 Mart 2013; 15:33:50 >

T
12 yıl
Yarbay

A
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

The Audio Critic dergisinin 26. sayısında "Seste 10 büyük yalan" adlı yazı dikkatimi çekti. İlginç..Burada yazan savların doğruluk payı ne kadardır acaba..

The Audio Critic Issue 26

Çevirisi yapılıp buraya konulası harika bir yazı. En azından acaba mı dedirtiyor ve düşündürüyor.

Burada yazılanlar doğruysa audiphile'lerin hayatı yalan. :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay

Bir arkadasimizin linkini verdigi seste 10 buyuk yalan yazisinin benim icin maddi ve manevi ciddi yararlari oldu:
1) Artik aman yansin pissin cossun diye DAC'imi gece gunduz acik birakmayacagim :)
2) Denemeden ve farkina dinleyerek ikna olmadan asla pahali kablo satin almayacagim. Digital kabloda 1000 USDlik kablo ile 100 TLlik kablo arasinda performans farki olmayacagi zaten iki kere iki dort idi benim icin. Analog kablolar icin de artik cok cok temkinliyim. :)
3) Analog-digital savasini coktan digital kazanmistir. Pikabim hala duracak. Eski plaklarimdaki o citir citir sesler de hosuma gidiyor. Ritueli hosuma gidiyor. Ama her zaman supheyle yaklastigim analog sesin ruhu buyusu mitleri benim icin artik bitmistir. :)
4) Lambali amfi solid state amfiden evladir soylemleri benim icin bitmistir. Bots f/p olarak sesten anlayan degerlendirmelerine guvendigim arkadaslarin soylemlerinden yola cikarak alinasi bir amfidir. Birgun belki ofisime ucuz ve tatminkar bir ses icin iki f/p pasif bookshelfle birlikte alip kurabilirim. O ayri.
5) Sistemim benim icin mukemmeldir. Su kabloyu alirsam seste evrim yasarim, soyle yaparsam ihya olurum para tuzaklarina artik gelmeyecegim.
6) Artik kisaca huzurluyum. Muzik dinliyorum ve inanilmaz keyif aliyorum. Amacla araci birbirine karistirmiyorum. Muzik calan elektronik cihazlara merakli kisi yani odyofil degilim. Muzige merakliyim. :)
İste bunlar o yazinin bana maddi manevi faydalari.

Sevgiyle kaliniz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

the_cantan; AV-711'lerde LM-1875 var içini açıp bakmıştık fakat hilhan arkadaşımız TDA2030A var diyor acaba yeni gelen parti bu şekilde üretilmiş olabilir mi? Bir sour daha sana LM-3886 LM-1875'in daha güçlü olan versiyonu değil mi? Synthesis Magnum serisinde LM-3886 lar kullanılıyormuş..

AV711 de TDA2030 entegre çıkmasına bende şaşırdım. niçin böyle yapıldı bilemiyorum ama bunu en iyi
şekilde öğrenmek için Foshan Corp.'a mail atmamız gerek. ilgilenip cevap verirlerse amenna. ama mantıklı. eğer yeni parti ürünler gelmişse
mutlaka bir yenilik, değişim sözkonusu olabilir. zira LM1875, TDA2030 zibil gibi entegreler bolcana. başarılılar da. piyasada güneydoğu asya menşeli subwoofer hop.de ampli katında bunlara benzer TDA entegre bas ampliler görürdüm. yani ses başarıları iyi. neyse bulandırmaya gerek yok.
ve evet 1875 ile 3886 ayını familyadan. 3875 ila 3886 aynı IC. ve yurtdışında fanatikleri çok. genelde analytic sound diye tabir kullanır adamlar. kesinlikle temiz, çok iyi bir ses. benim en son bu JBGC jfet buffered gainclone çalışmam oldu. sadece beslemeyi monte etmedim.taşınma yuzunden kaldı kaldı öyle depreştim şimdi. 3875 bas-tiz daha dengeli, 3886 ise bas sesler biraz daha önde yahut biraz daha baskın diye yorumlar gelirdi.aklıma gelmişken yazayım dedim.
arkadaşlar bugün Stob AV-713'ü dinledik. dinledik diyorum ve bizi ufak bi şoka uğrattı.
bir kaç resim ekliyeyim de hoşunuza gitsin. gitmiyorsa söyleyin. beğenmediğiniz eleştirdiğiniz bir şey varsa yazmanızı rica ederim. bol bol reklam ama nedek hobisine takılıyoruz.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

oturduk dinleti için kombinasyonu kurduk. ve Pioneer S-HM50 raf tipi (bookself) hop. bağladık. yoksa forumdan rica edecektim
bi hop. gönderin diye. buradan dinletide ki dostlarıma sevgiler gönderiyorum.
kaynak PC önünden 3.5mm phone cak diğer ucu kadmiyum sarısı kaplamalı RCA tip cak. RCA caka tos cak denmez. müziklerde Mp3 ne olduğunu bilmediğim bizimkilerin hoşlandıkları bir şeyler. ortaya karışık.
kaynak çok matah değil. bilerek de bu halde kalmasını istedim. görelim basit bir kaynakta ne yapıyormuş. hop. kablolarıda Hes kablo gibi 2mm kesitli kablo. ara kablolarda 10 TL kusurluk piyasa malı. en uyduruk vcd kablosunun 2 basamak üstü gibi bir şey.
Power On kaldı geriye.
benimde korkum var. çok kurcaladık gümlemesin.
çalıştı. Elhamdülillah.
sonra görüşler geldi:
-bu neymiş.
-transistörden pek farkı yok.
felan filan. bizimkilerde lambalı nedir merak ediyorlar. biraz tartıştışmık vakum tüpler hakkında.
bu ark.da bu konulara ilgili ama pc ye bağlı bir hop. den ses geliyor mu bana kafi anlayışında insan-ı kamil'ler.
başladılar bu amfiye
ne olduğu belli değil yumuşak mı lezo mu nedir. tüp diye diye tüpcü demirören oldun.
tövbe est. bi susun ya dinleyelim.
çıkardılar güçlü sayılabilecek bir seslendirme power amplisi. resimlerde beyaz ampli. o amplide güç açısından idare eder. bots ile yarışamaz kanaatimce.
volume asıldıkca Pioneer da ses bozulması, frekaslar karışmaya başladı.
belki bu seslendirme power amplisi hassasiyeti yüksek kabin ile daha uygundur.
Foshan bots da ise ses tok ve canlı; bozulmanın başladığı sınıra kadar bozulma yok ve daha ben biraz daha su basabilirim demekte olan ampliydi...
açıkcası arkadaşlar ampli güzel. 259TL kaçmaz.
sahnesi tartışmalı yerleşim düzgün değildi. fakat dinamizm ve canlılığı güzel. hiç kötü değil. zayıf bir ampli değil.
diğer merak ettiğim husus şase gürültüsü ya da volume potundan gelen hıss sesi (white noise) idi. ne gürültü ne başka bir şey yok. tertemiz. boştayken de.
uzatmayayım. uzun sürdü çünkü.
orada Nippon kalite 4700uF-35V kon. buldum hemen değişecektim. eşi yokmuş kaldı öyle.
şu aşamada binding potlar, girişler ve bazı bazı malzeme değişimleri benim için şu anda hemen değişmeyecek. kararımı bu yönde verdim. eğer hızlı bir değişiklik yaparsam ilk işim volum pot.olacak. diğeri giriş cakları.
zaman ne gösterirse.
tartışmaya tutuştuk. pre katında iki tane op-amp'ın ne işi var. süs müs. yumuşak lezo davası. Top con kondansator. orada açtık kurcaladık yine. ampli ters duruken plexiglass ı ufak çizik aldı ona uyuz oldum.
sinyal NJM4558 den lambalara girip lambadan çıkışlara gidiyor.
lambalar çıkardığımızda ampli çalışmıyor. kesin olarak süs değil. ama lambanın katkısı da çok fazla değil gibime geldi.
ne ise kafam çorba ve benim aklımda başka şeyler var. görüşlerinizi esirgemezseniz sevinirim.

sevgiler.

< Resime gitmek için tıklayın >

edit: link hatası.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 3 Haziran 2012; 3:18:48 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
12 yıl
Yarbay

Sn hilhan

Cok guzel bir paylasım olmus emeginize saglık.
Detaylara bu sekilde bakınca daha net oluyor hersey.

Su hoparlor baglantı cıkısları ve lehimlemesi
RCA soketlerin paslı olması dikkatimi cekti.

Bu cihazın bu yapı ile bu kadar basarılı olması bir cok seyi al asagı ediyor bende. Mermer kullanımı, kablo kaldıracı, titresim onleyiciler, pahalı speaker kabloları, akustik duzenlemeler, power cord uygulamaları, sigorta uygulamaları vs vs ince detaylı tweak leri dusununce bu cihaz basbayagı mucize gerceklestirmis.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay

Valla aslında Heco'lar ile çok da güzel uyum sağladı ama sadece yavaş ve vokal ağırlıklı şarkılarda (Tracy Chapman yada Nina Simone gibi).

Ben çok karışık tarzda ve genelde yüksek tempolu müzikler dinlediğim için (rock, jazz, fusion) tarz seçmeyecek bir amfiye ihtiyacım vardı. O yüzden Bots'u sattım, sonradan T sınıfı bir amfi aldım. T sınıfı bots kadar tarz seçen bir amfi olmadığı için bana daha çok uydu diyebilirim. Bots'un olduğu dönemde Onkyo 509 vardı. 828'i Temmuz başında aldım.

Bots'u ve yerine aldığım T sınıfı amfiyi küçük odadaki Pc ile kullanıyordum. Bu ara o odaya sadece eşya atmak için uğruyorum desem yeridir. İşten akşam 8.30-9 gibi gelince müzik dinlemeye pek fırsat kalmıyor. Anca hafta sonu biraz vakit oluyor. Onda da çok detaya takılmıyorum artık.

Sadece gelecek planda Victa 601'den daha üst seviye bir kule hoparlöre geçip sistemin stereo performansını biraz daha arttırmayı düşünüyorum. Çünkü Victa'yı çok övsem de, bendeki Onkyo 828 ile Atilla beyin yamaha as500 stereo amfisi arasında çok fark olmadı. Ben de şu an ekstra bir stereo amfinin bana maksimum faydayı sağlamayacağını, onun yerine hoparlörleri değiştirmenin daha faydalı olacağına karar verdim.

Benim bots ile maceram ise böyle oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 6 Kasım 2014; 16:04:46 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eraycelik80 , @tema59
E
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BUROCK74

Calisma odasi setup

Bots amfi Fullrange woodcone JVC'ler ile cok guzel anlasti :)

MacBookPro-AudirvanaPlus-Schiit Bifrost Dac- Schiit Lyr2 -Bots av 711 -JVC Woodcone Fullrange speaker

< Resime gitmek için tıklayın >
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >

Çok guzel güle güle kullan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

Spike güzel durmuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BUROCK74
S
8 yıl
Yüzbaşı

Evet fiyatı okadar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spor911
T
8 yıl
Yarbay

bence sendeki nobsound daha iyi. bilahare bu ampli varken bence 711 ile değişik düşünülüyorsa gerek yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @spor911
S
8 yıl
Yüzbaşı

Uygun fiyatlı lambalı arayışınız varsa yarland amfileri tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @spor911
E
8 yıl
Yarbay

D
12 yıl
Yarbay

Güle güle kullanın.siz de epos yokmuydu hoparlör olarak.



A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evet bende epos epic-2 var onlari stereo olarak onkyo ampli ile kullaniyorum bu dali blue serisi istanbuldaki evimizde sinema sistemimin rear'ları bots ampli gelince de bots ampli ile birlestirdim sistemde front olarak kullandigim diger devasa dali axs-8000 leri cok müzikal bulmuyorum bir sure buralarda olacagim icin de dali blue 3003 ile kullanacagim botslari..Bunlarin yaninda Pazartesi de yeni bir cift acoustic energy neo-1 bookshelf geliyor bana botslar ile birlestirip dalileri tekrar arkalara çekicem bakalim nasil olacaklar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
12 yıl
Yüzbaşı

Hocam netlik nasıl sizce sinyali öldürmeden çalabiliyormu :)
Bots'un Türk malı olduğunu sanıyorum.
Mavi led hariç lambaların görünümü çok hoş. lambalı olayına girmek için bende aynı modeli düşünüyorum.



A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fason uretim yani Türk malı degil çinde üretiliyor...netlik ise gayet iyi..Blind test yapilsa bir cok kisi cuvallar..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
12 yıl
Yüzbaşı

fiyatı çok komik çinliler olmasa aç kalıcaz bende primaluna prologue 1 kullanıyorum harika bi çihaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Prima Luna prologue-1 kesinlikle bulursam benim de düşüneceğim cihazlardan bir tanesi yoksa bu bots'u tabiri caizse sırf yeşillik olsun diye aldım ama kesinlikle alınır ve kullanılır tabii eğer bazı komplekslere sahip değilseniz (marka takıntısı, şekilcilik) Mesela bots markası benim için sıfıra eşdeğerdir yani hiçbir şey ifade etmez ama önemli olan zaten o markanın hiçbir üretiminin olmadığını bilmek ve bu çin üretimi cihazı denemekti..Bazı arkadaşlar nette bu cihazı alıp kullanmaya başladıkatan sonra Pioneer A-757 amplilerini bile değiştirebileceklerini vs..yazmışlar..Biraz iddialı olmuş ama neyse ;)

NETTEN AV-711 İLE İLGİLİ BİRKAÇ YORUM;


* 08-02-2010, 14:08

Merhaba, Lambalı anfi kullanan birisi olarak ben de görüşlerimi aktarmak istedim. Noymark patantli Single ended el yapımı anfi ve Tamnnoy Saturn S 10 kullanıyorum. Bots'u İnternette görünce çalışma masama laptop çıkışına bağlarım diye satın aldım. Arkadaşlar gerçekten akıl alır, inalılr gibi değil...
Lambaları fonksiyonel, çıkışlar trafosuz. Tüm ezberlerimizi bir yana bırakalım, hatta rahatlamak istersek bunu lambalı bile kabul etmeyelim. Önemli olan performans. Kör testi yapılsa birçok yorumcu çuvallar inanın.
"Fiyatına göre iyi" kriterinin çok üstünde. Bu arada 2X10 dan bıkan S 10 lar da bayram ettiler.
Lambalısı olana günlük bir yedek, olmayana da bir başlangıç olarak tavsiye ediyorum
Saygılar:banana:


* 23-10-2010, 18:17

İnanamıyorum ya :hong: 125 dolarlık cihaz onca zamandır kullandığım Pioneer 1015'in stereo performansından açık ara önde ve bir o kadar da güçlü, daha cihazı çalıştıralı 10 dk oldu halen inanmaya çalışıyorum :puah:


* Teknika 02-11-2009, 01:58

Konuyu ben de görünce yazmak istedim.

Geçen sene bu anfinin iki modelinden de ben de alıp sattım.

Bayağı da bir ilgi gördü ve satıldı. İşin tuhaf tarafı gerçekten şaşırtıcı bir performansı olması. Hatta bu durum ben ve Hi-Fi'cı diğer pek çok arkadaşımla aramızda ilgi konusu oldu. Üstelik, cihazın içini açtığınızda son derece düşük kaliteli bir mini ana kart ve işçilik hakim olmasına rağmen, gerçekten sesi ve performansı şaşırtıcı derece de iyiydi. En azından diğer arkadaşlarında dediği gibi fiyatına göre çok şaşırtıcı bir performansı vardı.

Önemli bir dezavantajı, uzun süre çalınca, seste hafif kusmalar dikkat çekiyordu. Ama yine söylüyorum ki, tüm kötü işçilik ve kalitesizliğine rağmen, hem görüntü hem de ses olarak inanılması zor bir performans sunuyordu. O dönem alan pek çok arkadaş da bayağı bir memnun kaldılar.


* 26-10-2009, 17:29

Hala hayret!:eek: Ama gerçekten de aynen yazdığım gibi.

Tekrar üstüne basa basa söylüyorum ki 3000-5000$ lık cihazlarla tabiiki boy ölçüşemez ama fırsatı olan varsa bi dinlesin 200TL den daha fazla edecek bir sesi var bence. Dinlemeden kimse yorum yapmasın, ön yargılı davranmasın.

hocam kabahat sizde.
milletin binlerce doları sadece kabloya gömdüğü yerde kalkıpta 200 liralık alete iyi derseniz olacağı budur.
tepkide görürsün, anında çarmıhada gerilirsin.
hemde koskoca imzanıza ve içeriğine dikkat edilmeden.


* 09-09-2009, 03:11
Üstadlar bu av 713 modelini aldım ben. 200TL :) Preamfi ve beslemesi lambalı ama power kısmı galiba SS. Dinleme imkanı olan varmı forumda. Tabiiki 3000-5000$ lık cihazlarla boy ölçüşemezdir. Fakat sesi benim hoşuma gitti. Gücüde öyle. Benim 4425 JBLleri hiç zorlanmadan sürdü. Hatta bu amfi yeter banaa diyip pioneer a-757 amfimi bile satmayı düşünebilirim. O derece yani. Bu Çinlilerden korkulur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yüzbaşı

Şu öndeki fener olmasaymış çok şıkmış alet. Zaten bunların akşamki görüntülerine hasta oluyorum
Güle güle kullanın @atalayalper

edit / imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 2 Nisan 2012; 17:20:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.