Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
386
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bir Ülkede Esas Eğitim Kurumları Üniversiteler Olmamalıdır ! Liseler Olmalıdır !
P
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Yapılan en büyük hata nedir biliyor musunuz ? Üniveristeleri zorunlu eğitimin bir parçası gibi düşünmek.

Eğitim sistemi üniversitelerde onların bir parçasıymış gibi düşünülerek hazırlanamaz , hazırlanmamalıdır. Eğitim sisteminin amacı gerekli tüm temel bilgiyi LİSE düzeyinde verip bitirmektir. Bir insan lise düzeyindeki bilgiyle meslek icra edecek nitelikte olmalıdır.

İnsanların düşünmediği, anlamadığı şey şu eğitim aynı zamanda zamana karşı bir yarıştır. Ne demek istiyorum ? Eğitim için sadece para ve emek değil aynı zamanda belkide farkına varmadıoğımız en değerli şey olan zamanımızı da harcıyoruz. Üstelik gençlerin en verimli , en iyi çağlarını buraYA GÖMÜYORUZ VE O GÖMÜLEN GÜNLER İNANILMAZ DEĞERLİ NİTEKİM İNSanın yaşı ilerledikçe verimi ciddi oranda düşer. Dolayısıyla 15 - 30 yaş arasındaki 1 günü daha sonraki günlerinden çok daha değerlidir ve biz bu günleri eğitimi sündürerek gereksiz yere çöpe atıyoruz.

Bir genç erken yasşında yazılım öğrenebilir. Yazılım öğrenmek için matematiğe pekbir ihtiyaç yoktur. Ancak matemetik bilen bir yazılımcının yapacağı işlerin karmaşıklığı ile pek bilmeyen birinin yapacağı işin basitliği arasında dağlar kadar fark vardır.

Dolayısaıyla milli eğitimin bazı konuları üniversiteye atma lüksü yoktur çünkü Üniversite temel eğitim kurumu değil ve kesinlikle olmamalıdır. Milli Eğitimin görevi lise son sınıfta temel eğitimi tamamen bitirmektir.

Bunun yolu ise eğitimin daha ciddi, daha yoğun ve daha disiplinli olması, üniversitelerin zehirli etkisinin kırılıp gençlere asıl önemli olanın lise olduğunu göstermektir. Ayrıca iş dünyasınıda liselerle entegre edip gençlerin üniversiteye gidip heba olmak yerine erken yaşta iş dünyasına girmeleri ve işleri yaparak öğrenmeleri sağlanmalı firmalarında bu insanları gerçek pratik bilgi ile eğitmeleri düşünülmelidir.

Şu anki anlayış inanılmaz derecede yanlış. Eğitimin seyreltilmemesi gerekiyor tam tersi eğitimin kısaltılıp daha disiplinli ve sert yapılması hatta çoğu öğrencisinin başarısızlık durumunda eğitimden çalışma hayatına geçişi- çıraklık vb sistemleri kurulmalı.

Not: Üniversitelerin bazı işlevleri özel olarak kurulmuş kaliteli liselere kaydırılmalıdır. Örneğin öğretmen liseleri gibi.



S
6 ay
Yüzbaşı

Kalifiye eğitimcin olmaması ve yüksek nüfusun sorunlarını müfredat boşaltıp eğitimi ticarete çevirerek çözmeye çalışıyorsun. Gerisini siz düşünün artık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 29 Nisan 2024; 21:47:0 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Günümüzde liseler insanları üniversiteye hazırlayan kurumlar olarak görülüyor. Bu inanılmaz derecede yanlış bir düşünce ve topluma zarar veriyor.

Liseler insanları üniversiteye hazırlayan değil liseler insanları eğitim sonrasına yani hayata hazırlayan son eğitim kurumları olarak görülmelidir. Gelişmiş bir toplum ancak böyle elde edilir, üstelik biz gerçekten gelişmiş toplumların bu kadar gerisinden gelirken gençlerin zamanını bu kadar geniş ve ütopik hayallere harcamamalıyız, harcayamayız. Bizim halkımızın üniversitelerde pinekleme lüksü yok.

Acı olan ne söyleyeyim mi ? Türkiye'de üniversite mezunlarının yüzde 85i okuduğu alanda çalışmıyor. İsrafın boyutunu görüyor musunuz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @samuray_x
S
6 ay
Yüzbaşı

Türkiye’de mühendislik alanında 15-20 üniversite dışında üniversite yok. Direk yok, imkan yok, yeterli düzeyde hoca yok, gerekli nitelikli öğrenci yok.

Lise içinse meslek liselerini bitir, iki üç tane içeriden desteklediğin imamhatiple propaganda yapıp zibilyon tane içi boş imamhatip aç, öğretmen liselerini kaldır, anadolu liselerinin köklü kadrolarını dağıt vs diye uzar gider. Lise insanların yeteneklerini ve çalışmalarını hangi alanlarda devam ettirmelerini gerektiğini öğreten yerdir.

Bu kadar nüfuslu ve imkan adaletsizliğinin zirvede olduğu bir ülke için eğitimin düzgün yapılmasını sağlayabilen tek seçenek bu kurumların düzgün çalışması gerekliliğidir ama biz onu bile birilerinin idealleri doğrultusunda beceremiyoruz. Yarın çok pohpohladıkları projeleri yapacak kalifiye eleman bulamayınca belki anlarlar hatalarını.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
R
6 ay
Yüzbaşı

15 -20 üniversite aşırı iyimser bir tahmin olmuş.Arkadaş çok ama çok haklı olduğu bir nokta var "EĞİTİM ZAMANA KARŞI BİR YARIŞTIR".Bu o kadar doğru bir tesip ki ben de sık sık kullanırım. Mesela lisede ders saati 45dk diyelim veya üniversitede 1 1,30 saat eğitim gören arkadaşlar lütfen dikkat etsin ve şu soruyu sorsun :
Ders bittiğinden ben bu 1 saatte

1)Ne öğrendim
2)Bu bir saatte ne öğrenmem amaçlandı
3)Bu öğrenmem gerekeni bir sınıfta oturmasam veya bir öğretmen bana anlatmasa öğrenebilir miydim ne kadar sürede öğrenirdim

Bu soruları sorun orta okulda,lisede, üniversitede fiziki olarak yoklama sistemiyle bulunmanız ZORUNLU hale getirilen her ortamda geçirdiğiniz süre için süre/performans oranını tahmin edin.Ne kadar üzücü değil mi?

Zaten liselerde açık öğretim olayını da kaldırdılar illa bu okula 12 sene geleceksin kardeşim diyorlar eğitim bu kadar zorunlu olmasa neler değişirdi neler.

Bir türk vatandaşı düşünün 18 yaşının hayatının 12 yılını devletin okulunda fiziki olarak o binada okulda geçirmek zorunda eğer tahsilli biri olmak istiyorsa.
"Açık eğitim merkezi sınav" sistemine 4. sınıftan itibaren rahatlıkla geçilebilir boşalan okullar öğretmenler ilk okullu öğrencilere eğitim verebilir bu sayede sınıflar ilk okulda 10-15 kişiye bile düşürülebilir.
Eğitimi dönüştürmeli hızlandırmalıyız daha buraya çok şey yazılır ama nafile geleceğin ebeveynleri olursak en azından o zaman çocuğumuzu bu sistemden korumak için çözüm düşünmeliyiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 29 Nisan 2024; 22:30:47 >


Bu mesajda bahsedilenler: @samuray_x
B
6 ay
Binbaşı

Zaten universite lise gibi calisan bir yer değil. Hoca bir derste mesela komple tecrubelerinden bahsedebiliyor teorik bilgi vermek yerine. Yani orayi ham bilgi olarak gormek yanlis olur. Universitede cogu seyi kendin ogreniyorsun. Hocalar sadece önemli detaylara odaklaniyorlar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Ortada çok Büyk bir sorun var fakat üniversite kavramı idealleştirildiğinden, kutsallaştırıldığından bunu temel bir konu gibi tartışamıyoruz. İdealleştirmeden tehlikeli birşey dir çünkü insanların gözünü kör eder.

Son 20 kusur yıldır tm dünyada Yavas Yavas konusulmaua naslanan bir Overeducation yani Aşırı Eğitm sorunu problemin var ve 0zülerek söylüyorum ki bir ülkemiz şu hali ile OvereiEducation semineri yapılacak olsa neden bunun zararlı oldugunu vucut bulmuş hali durumuna gelmiş halde.

Üniversitelerin kendi savlarını gerçekmiş gibi kabul etmek doğru değil. Tayvan'ın son derece başarılı eğitim sisteminin burada savunulan salaşlıkla alakası bile yoktur. Veya zaten öğrenciler kendileri öğrenecek diye sorumluluktan kaçınılmasını sağlayan bahaneler bu kadar el üstünde tutulmamalı. Üniversitelerdeki klikleşme ve ideolojik gruplaşmalar (eğitimciler arasında ) veya memur olma statülerinin yarattığı verimsizlik vb vb konmuşulması gereken konular. Üniversite hocalarına yüksek maaş verelim onlarda bilimde uçup kaçsın iddiasının mesela hiçbir temeli yoktur tam tersine sorgulamadan ödenen yüklsek ücretler verimsizliği arttırmak dışında hiçbir işe yaramaz daha da kötüsü yollaşmayı hızlandırır vb vb.

Üniversite denilen yapının verimli olması pekçok farklı değişkene bağlı ve bunların bazıları oralara kaplanmış ve yuksek maaş alan memurların hoşuna gitmeyecek cnsten
Kısacası algılarımızı açmak zorundayız çünkü ülkenin geleceği kararıyor ve bunun nedeni bizzat devletin eğitim politikası adeta kendi ekonomimizi imha ediyoruz.

Not : Günümüzde üniversiteler tüm dünyada gereğinden fazla yer kaplar hale geldiler. Eğitime zarar veriyorlar. Üniversite çok daha niş bir alan olması gereken bir kurumdur, bu kadar yaygın olması liseleri tahrip ediyor. Lise kurumu üniversiteden çok daha önemlidir ancak günümüzde değerini büyük oranda yitirdi. Buda tüm dünyada aklın geri gitmesine yol açtı - açıyor.

Not: 50 yıl öncenin lise mezunları bugünün üniversite mezunlarından çok daha kalifiye ve bilgiliydi. Bunları niçin tartışmıyoruz. Liselerin bu kadar değersiz hale gelmesi neden kimseyi rahatsız etmiyor. Liseden mezun insanlar neden çocuk muamelesi görüyor ? Yetişkin insanları neden okutmaya bu kadar hevesliyiz. Lise sonrası okumak bu kadar öncelikli bir iş olamaz ve olmamalı. Lise sonrası kişi artık bir yetişkin , üreten insan, birey olmalıdır. Bunu gereksiz yere uzatarak o insanıda yozlaştırdığımızı niçin görmüyoruz ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Nisan 2024; 0:47:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BF.Skinner
P
6 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Costs of overeducation

A large portion of the money spent on college education of a student that ends up in a non-college job is wasted. The student has also wasted four years of his/her life on acquiring skills that he/she does not utilize to earn a living.

If the share who suffered this fate was small or the periods of underemployment were temporary, this situation could be acceptable. But as noted earlier, evidence suggests that there is a persistent surplus of graduates in many college majors such as business, social sciences and agriculture relative to the occupational demand, with at least 30 percent underemployed even 10 years after graduation, leading to much lower lifetime incomes than new graduates might anticipate.

The Obama administration recently created a valuable online database called College Scorecard to offer a more realistic picture of income prospects with a college degree.

One of the indicators in this database shows that more than half of graduates at hundreds of colleges are earning less than the average income of someone holding a high school degree ($25,000 a year) ten years after enrollment. Ideally, this ratio should be zero.

A large number of unemployed and underemployed graduates are also burdened with high student loan debts—more than $100 billion in 2013 alone—they have trouble paying back. We should not forget the billions that federal, state and local governments spend on higher education through subsidies and financial aid—$157.5 billion in 2014.

The portion of this spending that supports the education of underemployed graduates could be used more effectively for job creation or training of students in vocational skills which are more in demand.

-------------------------------

Aşırı eğitimlilik maliyetleri


Üniversite dışı bir işe giren öğrencinin üniversite eğitimine harcadığı paranın büyük bir kısmı boşa gidiyor. Öğrenci aynı zamanda yaşamının dört yılını geçimini sağlamak için kullanmadığı becerileri kazanmakla harcamıştır.

Bu akıbete uğrayanların payı küçük olsaydı ya da eksik istihdam dönemleri geçici olsaydı bu durum kabul edilebilirdi. Ancak daha önce de belirtildiği gibi, kanıtlar, işletme, sosyal bilimler ve tarım gibi birçok üniversite dalında mesleki talebe göre kalıcı bir mezun fazlasının bulunduğunu, mezun olduktan 10 yıl sonra bile en az yüzde 30'unun eksik istihdam edildiğini ve bunun da yaşam süresinin çok daha kısa olduğunu gösteriyor. Yeni mezunların tahmin edebileceğinden daha fazla gelir.

Obama yönetimi yakın zamanda üniversite diplomasıyla elde edilen gelirin daha gerçekçi bir resmini sunmak için College Scorecard adında değerli bir çevrimiçi veritabanı oluşturdu.

Bu veri tabanındaki göstergelerden biri, yüzlerce üniversitedeki mezunların yarısından fazlasının, kayıt olduktan on yıl sonra lise diplomasına sahip birinin ortalama gelirinden (yılda 25.000 dolar) daha az kazandığını gösteriyor. İdeal olarak bu oranın sıfır olması gerekir.

Çok sayıda işsiz ve eksik istihdam edilen mezun aynı zamanda yüksek öğrenim kredisi borçlarının (yalnızca 2013'te 100 milyar dolardan fazla) yükü altında, geri ödemede zorluk yaşıyorlar. Federal, eyalet ve yerel yönetimlerin sübvansiyonlar ve mali yardım yoluyla yüksek öğrenime harcadığı milyarları (2014'te 157,5 milyar dolar) unutmamalıyız.

Bu harcamanın eksik istihdam edilen mezunların eğitimini destekleyen kısmı, iş yaratılması veya öğrencilerin daha fazla talep gören mesleki beceriler konusunda eğitilmeleri için daha etkili bir şekilde kullanılabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Nisan 2024; 0:54:49 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.