Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
187
Cevap
7642
Tıklama
99
Öne Çıkarma
Cevap: Bıktım Motorsiklet'li Trafik Canavarlarından (2. sayfa)
P
3 yıl
Binbaşı

Kurallara uymayan arabalar kadar motosikletler de var. Fakat motosiklet saçmadır hededir hödödür diyenin suratına sıçrarım. Kullanamayıp da boş yapacak olanlar konuşmasın boşuna. Bende vergi veriyorum, ben de sigorta ödüyorum, ben de arabadaki bütün vergileri ödüyorum fakat beni şeridimde sıkıştıran, arabasına güvenip abuk sabuk hareketler yapmaya çalışan, bir halt bilmediği halde akıl vermeye çalışan olursa aynasını indiririm. Motosiklet yasaklanmalıdır diyen embesiller bile var. Bu emri neremle uygulasam acaba. Trafikte siz biz yok herkes can taşıyor. Motosiklet de bir ulaşım aracıdır bunu o örümcek beyninize sokun. Her motorcu apaçi olacak diye bir kural yok. Ayrıca trafikteki apaçiliklerin çoğunun da ticari arabalar tarafından yapıldığını belirteyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Çavuş

Bizde senin gibi arabacilardan biktik ama napalim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

Yorumlar gercekten cok ilginc. Trafik adabi sifir olan bir ulkede, motorsiklet dusmani olmuslar. Sanki herkes harika arac kullaniyor da motorcular problemli.



M
3 yıl
Teğmen

Motor kullanıcısıyım , otomobillerden ve diğer taşıtlardan çok motorculardan tırsıyorum. Yanıma yaklaştıklarını görünce ya şerit değiştiriyorum ya da hızımı düşürüyorum yani uzaklaşmaya çalışıyorum. Yol şerit nedir bilmezler , araç aralarından kayıp gitmek hakmış gibi davranırlar , araç sağlamaya bayılırlar .



T
3 yıl
Yarbay

Zaten motor kullanmanın tek sebebi trafiğe takılmamak. Yoksa kuryelere de doblo versinler pizzalar 3 saatte gelecek diye bakarsınız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
3 yıl
Yarbay

Motor kullansanız siz de benim gibi kullanırsınız emin olun. Boşuna şikayet ediyorsunuz. Trafiği oluşturan asıl etmen araçlar. Trafikteki araçların %30 u motor kullansa trafik kalmaz. Araba kullananların çoğu araba kullananlar kötü kullanıyor, motorculari fark etmiyor, motor sürersem ölürüm vs diye korktuğu için kullanmıyor. Kısır bir döngü var.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emir.ksk
C
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Valla hocam orasını bilmem ama ölmek için bir garibanında canını yakmadan ölün mümkünse



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZX10-R
C
3 yıl
Yarbay

Coook yanlış düşünüyorsun. Biraz sürsen, alissan hemen degisirsin.

Bir kere acayip bir sürüş keyfi var. İki teker ruhu taşır diye boşuna demiyorlar. Ruha hitap ediyor. Burada eleştirilen trafikli yollar motorlar için daha eğlenceli çünkü sürekli bir aksiyon var. Beynin sürekli meşgul, adrenalin yüksek. Bu insanı rahatlatan bir şey. Nereye gittiğin önemli değil, önemli olan yaptığın yolculuktur. Trafikte stesle tırnaklarını yiyip, ona buna satasip gelip burada motorculara nefret kusuyorlar.

Büyük rahatlık. Park yeri derdin yok. Trafik derdin az. Bir yerden bir yere gitmek kolay. Git çarşıya pazara, kolayca park yeri bul.

Ekonomik. Alıyorsun bir 200cc motor. 2.5litre yakarak, zamandan da kazanarak işlerini görüyorsun. Bakım vs ucuz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Division Bell
R
3 yıl
Yarbay

Dört teker de çok iyi kullanıyor ya..

Motorcuları savunduğumu düşünmeyin;

yaya kaldırımlarından sürmeleri

kamera takınca insanlara doğruluğun timsali gibi tuhaf şekilde diklenmeleri

ışıklara uymamaları

milletin aynalarını kırmaları

leş gibi çakarlar sisler, sökülmüş egsozlar vs vs

gibi şeyleri bir kenara koyalım, araç sürücüleri de;

dükkan önüne, okulda, marketlerin önünde rastgele çift paralel park yaparlar

sinyal vermezler, dur yakıp kalkarlar, sağ yakıp iki kilometre sonra sola dönerler

solu rehin alırlar, 60 ile tepe tepe kullanırlar

tek şerit gidiş gelişte senin şeridin boştur karşındakinde araba park etmiştir, hız kesmeden senin üstüne kırarlar.

yol vermeye zorlarlar, virajda da yanından seni sollarlar yer ıslak mı? kaygan mı? hiç iplemezler takla atarsan atarsın.

ışıklı iki şeritlik yolda sürekli en sağa girip sola yada soldan sağa kırmaya çalışırlar sürekli yolları tıkarlar..

kadın şöförse iki şerit öteden sürersin çünkü komando hikayesi gibi o seni bulur ve işini bitirir.

taksici hiç yol vermez, üstünden geçmeye çalışır.

yani biri leş ise öbürleri de leş...


ekliyim; motor emniyet şeridinden gidiyormuş, araba hiç gitmiyor mu? Peki bisiklet yollarında park edenleri ne yapıcaz?

arabaya koy mangalı, git sahilde toplu mangal yap... Her yer ana baba günü bisiklet yollarından çıkmıyorsunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 11 Mayıs 2021; 0:57:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Binbaşı

motor ve araba ikisindede kötü sürücü var motor diye ayırmaya gerek yok çete gibi değilse arabadan farkı yok



A
3 yıl
Yarbay

Bende bir motosiklet sürücüsü olarak sana hak veriyorum.Yaklaşık 7 yıldır kullanıyorum öyle ufak tefek kaza dışında büyük kaza geçirmedim.Araçların arasından zırt pırt geçmem.Sinyal vermeden şerit değiştirme arkamdaki araç hızlı bir şekilde geliyorsa hiç değiştirmem takip mesafemi herzanan. korurum Lakin arabalarda aynı bu Ülkenin çoğu insanı inan takip mesafesi nedir ne işe yarar die sor olum malmısım takip mesefesi ney die cevap verir sana.Trafik kuralları ney bilmiyoruz toplum olarak.Önündeki araç şerit değiştiricek sinyal veriyor hemen hızımı kesiyorum millet hızını bile kesmiyor o anda birşeymi oldu bayılmak üzeremi hiç karşıdaki kişinin algısını düşünmeden çok hareket eden var.O yüzeden olayı motorcu ve araç die ayırt etme.Kurallara uyan insan var uymayan insan var.Motorsiklet normal bir araç gibi aynı kurallara sahiptir.Trafikte ben motorcuyum bana özel kurallar var die birşeyde yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

1-2 kaza videosu izleyeyim dedim de böyle mal motorcular varken maalesef savunulacak pek bir şey yok. Angutun her kazası ofsayt.

Bu arkadaş sürücü falan değilmiş ,düpedüz gerizekalı bu yoksa benzer kazaları defalarca yapmazsın. Zaten yakında doğal seleksiyona uğrar bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
3 yıl
Binbaşı

Sürekli olmasa da ben de motor kullanıyorum. Kurallara her zaman uyuyorum. Özellikle araç kullanırken motorcuların sürekli yanımdan dikkatsizce geçmesi beni de sinirlendiriyor. Örnek vermek gerekirse, geçen hafta sola sinyalimi vermiş karşı şeridi bekliyordum. Aynı şekilde arkamda bekleyen başkaları da vardı. Yol müsait oldu ve tam kalkarken bir motokurye solumdan (benle aynı şeritte) çok rahat 50 ile geçti. İşin tuhafı sol aynadan arkama bakmıştım. Eğer sesi duyup frene basmasaydım aracın orta tarafından vuracaktı.

İşin kısası motor kullanırken de araç kullanırken de kurallara uymak gerek. Zaten boş hızlı gideyim, önümdeki yavaş şeridinden sollayayım gibi aksiyonlara gerek yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Kurallara uyan motorcu olamaz. Varsa da yanlış yapıyor bu ülkede. Motordayken bana kırmızı ışıkta arkadan captilar. Şeridimde duruyordum. O günden sonra kırmızı ışık vs asla şeritte durmadım. Ya aralara girdim ya da emniyet şeridine. Kural ihlali yaptım. Çünkü ölmek istemiyorum.

E5te hız sınırı 80. Hadi çıkın, uyun kurala. Hangi makas atan gelip vuracak bekleyin. Şehir içi hız sınırı 30-50 falan. Uyun bakalım sıkıyorsa.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Profes124
N
3 yıl
Yarbay

Konuyu açan arkadaş en önemli konuyu atmış "kaldırımdan gitmek". Trafik ışığında bekleyen sokak köpeği gördükten sonra kaldırımdan gidenlere diyecek laf kalmıyor.
Bir de korna çalıyor paşam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

Motorsiklet kullanıcılarının en büyük sorunu şeritler hakkında hiçbir fikirleri olmaması. Ben şerit içinde giderken dibime kadar geliyor sonra aynana baksana vs. Şeritte olan benim, aracı şerit içerisinde istediğim gibi konumlandırırım. Bunu dikkate alan sayısı gerçekten çok az.



O
3 yıl
Yarbay

O kadar saçma buluyorum ki şu aletleri, sürenler er geç ölüyor bugün kurtulsa yarın kesin ölüyor arkasından bir sürü ailesi ağlıyor üzülüyor. Kullanmaları zaten facia hiç bir kurala uymadan bizide tehlikeye atıyorlar yanlışlıkla en ufak dokunsan ölecek bizide suçlu edecekler. Kafalarına bir kamera takıyorlar varsa yoksa artistlik polisten otoyol gişesinden kaçma vs vs söylenecek çok şey var tutkunuzu anlıyorum bu hız sevdası güzel şey ama ya kendiniz ölüyor ya bizim başımıza bela oluyorsunuz yazık hepimize.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

Genel anlamda motorlu taşıtları kullanım tarzımızdan kaynaklı hatalar var. Kazalar onlarda olmuyor değil ancak amerika'da örneğin öndekiyle arada mesafe bırakmamanın, sollama sonrası şeride erken girmenin, geç şerit değiştirmenin, şeridi çiğneyerek gitmenin cezası var. Bizde bunların çoğu cezasız bırakıldığı için trafik işleyişimizde sorunlar var.

Yukarıda arkadaş, Zafer Akçay'ın videolarını paylaşmış. İzledim ve çok yerinde tespitlere sahip. Trafikte sakin kalmak, sabırlı olmak, yol vermeyi öğrenmek, farkındalıklı bir sürüş sergilemek, akıcı araç kullanmayı alışkanlık haline getirmek hepimizin dikkat etmesi gereken hususlar.

Önemli olan a noktasından b noktasına sağlam ve sağlıklı varabilmek.



D
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ysandikci

Hayatlarında hiçbir zaman motosiklete binemeyecek,binmeye maçası yemeyecek tipler gene buralarda atıp tutmaya başlamış.Şu motosikletler şerit aralarından gidemez,emniyet şeridinden gidemez diyenlerin tecrübesi nedir?Mesela otomobil gibi şeritte dur kalk yapabilecek ve hararet yapmayacak motosiklet hangisidir marka model verinde bizde öğrenelim.Mühendisliklerine aykırı ,tamamen farklı bir dünya.Ulaşım amacı olarak kullanıldığında özellikle İst da bulunmaz nimet.Mesela ben hiçbir mala 100bin 500 bin para veripte dur kalk yaparak saatlerce kapalı bir yerden bir yere gidemem.Bu yüzden yıllardır bu aletlerin üzerindeyim ;D

30 yaşımdayım,18 yaşımdan beri hem motor hem araç sahibi oldum.Hiçbir zaman 1 tane dahi motosiklet sürücüsüyle problem yaşamadım.Onların yaptıkları hataları bile kendi yeteneklerimle öngördüm,dikkat ettim.Telefonla veya yanındakiyle oynamazsan bireysel yeteneklerin ve reflekslerinde yeterli düzeydeyse emin ol zaten hiçbirisiyle muhattap dahi olmuyorsun.Biraz çuvaldızı kendinize lütfen.

Araştırmadan dil uzatmak adet haline gelmiş.He tabiki dengesizler çok bende gün içinde denk geldiğim çok kurye var.Özellikle bu getir ve Y.sepetinin kuryeleri ölümüne gidiyor.Pek çoğuna yapılan baskı yüzünden yollarda terör estiriyorlar.Bunun nedenide yaptıklarnın kendilerine verebileceği zararları öngörememeleri,yani eğitimsiz olmaları.(Eğitim sadece okulla alakalı değil)
42 yaşındayım, 16 yaşından beri trafikte bisiklet kullanırım. şu anda da elektrikli bisiklet kullanıyorum.

Kimse motorcuya arabalarla birlikte dur-kalk yap demiyor kardeşim. Trafik akarken herkesle aynı hızda git, trafik durduğu zaman da sağdaki boşluktan yavaşça git diyoruz. Şöyle açalım:

1-Akıcı trafikte sinyalsiz makas atmayın diyoruz. Trafik zaten akıyor. 70 ile akan trafikte 80 ile sinyalsiz makas attığın zaman ne hararet fark eder, ne de varacağın süre.

2-Bir de sağ şeridin sağında kalan dar boşluktan 60 ile gitme diyoruz.
10-15 ile sakin sakin gidince hararet yapmaz merak etme. Hem de otobüsten inenlere veya yayalara çarpmamış olursun.

Benim biri 60'lı diğeri 70'li yaşlarda halen motosiklet kullanan iki güzel abim var.
Ve görüyorum ki kisi de insan gibi kullandıkları için başlarına bir şey gelmemiş.
Belki sen de en az onlar kadar düzgün kullanıyorsundur ama şu "hararet" meselesini öne sürdüğün için bir şeyler yazma gereği duydum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Teğmen

Motorcuların %99'u maganda, trafik canavarı. Bir de kafalarına bir kamera takıyorlar, Youtube'a malzeme çıksın diye bile bile olay çıkarıyorlar.