H

Yarbay
18 Mart 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
275 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
H
6 ay
Toyota GR Yaris ve Türkiye Cenneti
https://www.cumhuriyet.com.tr/otomotiv/toyotanin-yeni-modeli-silindir-hacmine-takildi-yuzde-1-farkla-1-2165809

Bu araç normal bir Yaris değil. Bildiğiniz basit bir Toyota da değil. Özel tasarım, özel mekanikler, özel motor ve şanzımana sahip.

Türkiye'de bu araca sahip olmak isteyen asgari ücretli araba sevdalısı bir genç 205 aylık ücretini vererek aracı alabilecek.

İngiltere'de ise asgari ücretli bir genç 15 aylık emeği ile bu araca kavuşabilir.

Bu fiyatlara çıkıldığında, bir sürü daha iyi seçenek var ama sorun, bu aracı sizlere çok gören zihniyet.

Türkiye cennet ya...
H
7 ay
Menzil Genişletici Kablolu Kullanım (TP link RE200)
Merhaba. TP link RE200 aldım. İnternet hızı konusunda aşırı beklentim yok ama benim istediğim durum şu: modemden kablo ile uzak noktadaki pc'ye bağlantım var. PC olan odadaki wifi, modemin uzaklığı ve duvarlardan dolayı kötü. Hem pc'ye hem telefona wifi sağlayabilmek adına router yerine bir menzil genişleticiyi, pc'ye gelen ethernet kablosuna takıp, yeni bir kablosuz ağ extender alanı yaratmak. Dün ürünü kurdum, fakat kabloyla bağlı olduğu halde ping değerleri çok da iyi değil. Online bir oyunu oynamak neredeyse imkansız. Çünkü 200ms ping çıkıyor. Normal kablo ile bağlı olan pc'de bu değer 10-60ms aralığında.

Ürünün hız değerlerini kontrol ettim. 35 mbit internetim var ve RE200 bunu 10-18 mbit arası dağıtıyor. PC doğrudan modeme kablosuz bağlıyken 34-35 mbit görmekte ise sıkıntı yok.

Ürünü iade etmeli miyim sizce? Router'ların kalitelisi pahalı olduğu için daha basit çözüm olur dedim ama kararsız kaldım.
H
9 ay
Mail Dolandırıcılığı
Dün yine şahsi e-posta hesabıma, istenmeyen klasörüne bir şey atmışlar. Yakın zamanda fedex ile bir ürün teslim almıştım. Herhalde kendilerinin veri güvenliği baya zayıf olacak ki saçma sapan ifadelerin olduğu, açıklama kısmı gayet şüpheli ve absürt olan, butona tıkla ebeni gör temalı postayı siz de görün istedim. Alttaki diğer yazılar, mailin sonunda ve ikisi arasında devasa bir boşluk bırakılarak eklenmiş.

Geçen sene de sahibinden'de fotoğraf makinemi satarken, Gana ve Nijerya numaralı 2 kişi NATO personeli olduğunu söyleyerek, ürünü almak istediklerini ve ürünü gönder, paranı yatırıyorum vs diye dolandırmaya çalışmıştı. Meğerse o da 10 seneden uzun süredir, aynı WhatsApp profil fotoğrafıyla birilerini dolandırmaya çalışan kişiler olduğunu, ekşi sözlükteki başlıktan gördüm. Sahte bir Bank Of America maili atmışlardı. Mailde banka ceo'su bizzat yazmış falan filan...


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
H
2 yıl
Huawei Laptop Tamiri Rezaleti
Huawei Matebook 13 laptopun bir anda kapanmasıyla, tamir için kvk servise gönderdik. Servis anakart, ekran ve klavyeyi değiştireceğini söyledi. Ben de klavye ve ekranın sapa sağlam olduğunu, zaten çalışan bir parçayı değiştirilmesini istemediğimi söyledim. Prosedür gereği bunu yapamadıklarını söylüyorlar. Sağlam parçayı niye değiştiriyorsunuz dediğimde, kenardan darbe aldığını bu nedenle değişmesi gerektiğini (!) söylüyorlar. Ben laptopu açıp baktığım için darbenin iç kısımda zarar vermediğini biliyorum. Hatta bu darbeye rağmen 2 senedir de zaten çalışıyordu. Ekranın değişmesini gerektirecek en ufak hasar yok. Çünkü ne menteşe ne ekranın kendisinde hasar yok. Ekran çalışıyorken kapanması ekranın problemi değil.

İstanbul KVK kartal şubesi mi yoksa kvk'nın kendi işgüzarlığı mı anlamadım. Üstelik başka parçalar da değiştirebilir diye ekliyorlar. Oh ne ala memleket. Az bilgisayar anlamayan birine demek ki şu değişecek bu değişecek diye ittirecekler.

E nerede kaldı bu kurumsallık? Bunun kontrolünü sadece teknisyenin insafına mı bırakıyorlar?

Laptop 3 senelik, sıfır muadillerinin neredeyse kafa kafaya fiyatına denk bir servis masrafı çıkarılmış. 7800 lira. 10000 liraya zaten Huawei matebook...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.