Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
227
Cevap
6749
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: BattleField 4 Hyper Threadıng Destekli İşlemciler İçin FPS BOOST Rehberi (4. sayfa)
-
12 yıl
Yarbay

Olayin mantığı gpudan kesip performans artışı mi yapıyor? 6100 ile deneyen olursa bi zahmet paylaşımda bulunabilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
12 yıl
Yarbay

valla istediğin kadar thread kullan full çözünürlükte yük ekran kartındadır işlemcide daha azdır bu yük.İstersen 2x en güçlü xeonları koy 60 fps kazanımı sağlanacağını düşünmüyorum.Bunun anakartlardaki Virtu MVP olayı gibi sanal fps kazanımından başka birşeyden ibaret olmadığını düşünüyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 3 Şubat 2014; 13:12:38 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl
Binbaşı

İşlemleri yapıp profil dosyasını düzenleyince oyun muhtemelen ayarları default hale getiriyor, zaten oyuna girdiğinizde ayarları ne yaparsanız yapın performans ve görüntü değişmiyor.



B
12 yıl
Yarbay

Faydalı konu. Eline sağlık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
12 yıl
Yarbay

i5 işlemcili dizüstü bilgisayarım da aynı parametreyi 2-4 şeklinde denedim.
Sonuç; Çözünürlük 1920x1080 de kitli kalıyor ve değişmiyor.
Low ayarlar da bir 10 fps artsa iyi olurdu.



H
12 yıl
Binbaşı

FX-8350 sahipleri için söyleyeyim, Maxthreadcount komutunu 6 yapınca 8'e göre daha yüksek bir performans artışı geliyor anlamadığım bir şekilde. Deneyin görün derim.

Bu arada bende son yama+komutlar+driver ile 1080p çözünürlük, Ultra ayarlar (2xaa)'da minimum FPS 60 oldu, yoğun çatışmalar dahil. Kapalı mekanlarda ve China Rising haritalarında 90 FPS'nin altına inmiyor. FPS konusunda sorunlu Shangai mapinde bile driver öncesi 30 fpsleri görürken, şu an min. FPS 70'lerde. GPU kullanımı %90 altına inmiyor, işlemcide de tüm çekirdekler %70 üstüne kullanımda. Arada oyun masaüstüne atıyor ama beta driver ve Battlefield'ın malum durumu göz önüne alındığında normal diye düşünüyorum. (Kart: Asus R9 280X)

AMD'yi tebrik ediyorum, uzun vadede herkesin faydasına olabilecek bir teknoloji geliştirmişler. CPU bottleneck diye bir sorun kalmaz bu API kullanıldıkça.

Edit: Ayarların sıfırlanmasından şikayet eden arkadaşlar, o dosyayı salt okunur yaparlarsa sıkıntı yaşamazlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 3 Şubat 2014; 14:19:02 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Yarbay

4570k işlemcide deneyen oldu mu?



S
12 yıl
Yarbay

Mantle olmadan çalışmıyor mu.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Yarbay

12 yapalım HT'yi iyi güzel de oyun yok ortada... Şu konu bana gidip oyun aldıracak neredeyse... Olayın gizemini çözmek mi, üzümü yiyip, sorgulamamak mı... BF4 demek oyuncu demek. DH'nin %60'ı için ilaç gibi görünüyor konu...

Edit: Gökyüzüne Rubisco'yu çağırmak için yarasa amblemini yansıttım. Umarım tez zamanda gelir:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Şubat 2014; 14:42:57 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rubisco
B
12 yıl
Binbaşı

Konu fos, toparlamaya çalışmanız hata. Default ayarlara geri dönüyor. Sözde mühendis olacaksınız, ilkokullu gibi düşünüyorsunuz.

Yıllar önce knight oynarken ekranda bilmem nereye tıklarsam servera giriyor demek gibi olmuş.

Hala görüntü kalitesinin değişmediğini düşünüyorsanız resolution scale'i %200 yapın (eğer ayarlar kaydediliyorsa FPS her halükarda en az yarı yarıya düşmeli), FPS'niz sabitse konu fos, eğer düşüyorsa haklısınız der susarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Heart Rebellion -- 3 Şubat 2014; 16:24:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mur88
T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: B3htin

Konu fos, toparlamaya çalışmanız hata. Default ayarlara geri dönüyor. Sözde mühendis olacaksınız, ilkokullu gibi düşünüyorsunuz.

Yıllar önce knight oynarken ekranda bilmem nereye tıklarsam servera giriyor demek gibi olmuş.

Hala görüntü kalitesinin değişmediğini düşünüyorsanız resolution scale'i %200 yapın (eğer ayarlar kaydediliyorsa FPS her halükarda en az yarı yarıya düşmeli), FPS'niz sabitse konu fos, eğer düşüyorsa haklısınız der susarım.

Hocam bu yazdıklarınızın son editlediğiniz kısmı dışında konuyla bir alakası bulunmuyor.Bana cevap hakkı doğduğu için yazmam gerekiyor karşılıklı atışma yeri değil burası.Mühendisliğimi sorgulayacak merci siz değilsiniz gereken yerlerden gerekli izinleri aldım ki mühendis olabildim.Mezun olduğum Cumhuriyet Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisansımı Temel İşlem ve Termodinamik alanında yaptım ve şu an yine aynı üniversitede biyoteknolojı anabilimdalında görev almaktayım.Konuyu başka yere çekmenin üstü kapalı bana hakaret etmenin hiç gereği yoktu.İlkokullu gibi düşünebiliyorsamda ne mutlu bana çünkü o kadar beyni olmayanlar bile var ki halime şükrediyorum.

Zaten benim ihtiyacım yok bu artışa +100 fps ile oynuyorum sadece daha minimize sistemi olanlar için faydalı olabileceğini düşünerek paylaşmak istedim.Denersiniz memnun kalmazsanız işlemi geri alırsınız hepsi bu sonuçta geri dönülemez bir işlem yapmıyoruz bir komut eklemek yada çıkarmak oyunuda bozmaz ayarlarıda.

Konuyla ilgili düşüncelerini yazmışsın eyvallah ama gelipte "Sözde mühendis olacaksanız" demenizin hiç bir anlamı yoktur ne yeridir nede zamanıdır.Konuda meslek yada kişisel fikirler paylaşılacaksa ayrı bir konuda buna devam edin.Ayrıca bunu karşılıklı mesajlaşmayada çevirmezseniz sevinirim bana ilkokullu dediğiniz için yazdım uzatmanın yada büyütmenin yeri değildir.Devam edecekseniz yada boş düşüncelere sahip olduğumu düşünüyorsanız mesajlarımı görmemek için bloklayınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
12 yıl
Yarbay

Abim onu bosverde x6 6100le uyumlumu bu yöntem o kadar aradım bulamadım. Gün boyu arastirdim ama nafile.. görüntü kalitesi değişmiyorsa akşam ugrasicamda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mur88
T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

valla istediğin kadar thread kullan full çözünürlükte yük ekran kartındadır işlemcide daha azdır bu yük.İstersen 2x en güçlü xeonları koy 60 fps kazanımı sağlanacağını düşünmüyorum.Bunun anakartlardaki Virtu MVP olayı gibi sanal fps kazanımından başka birşeyden ibaret olmadığını düşünüyorum

Hocam bu dedikleriniz single playerde daha çok geçerli.Bf4 tarzı multıplayer oyunlarda özellikle 64 kişilik maplerde işlemci-gpu senkronizasyonu üst seviyededir.Sadece bir komut yazmakla bu iş olmaz tabiki.Zaten DICE son yamasında bunu yama notlarında sunmuştu daha önceden olan bir şey değil yani.

CPU/GPU performance and monitoring

-Tweaked and improved CPU multi-core utilization to try and avoid stuttering and low framerate due to stalls that happened on some CPU and OS configurations.
-Users can now configure and control themselves how many CPU cores should be used in the game with the new “Thread.MaxProcessorCount” settings in User.cfg.
-“Render.DrawScreenInfo 1” now also shows information about which CPU and GPU is in the system, how many GPUs & CPU cores are used and which renderer (DirectX 11 or Mantle) is active
-Added new “PerfOverlay.FrameFileLogEnable” command that records frame times on CPU & GPU and logs out to a .csv file
-AMD Catalyst driver 13.12 (or later) is now recommended instead of 13.9
-Enabled tile-based compute shader lighting optimization on Nvidia for improved GPU performance (already active on AMD GPUs)
-Improved performance with rendering and spotlights for all GPUs, primarily in in-door environments

İstediğimiz şekilde cpu corelarını bu komutla ayarlayabiliyoruz.İşlemcide yük daha az olsaydı(bu oyun için sadece) artan fpsye işlemci yetişemeyeceğinden gpu kullanımı düşmeliydi yani işlemci sınırına gelindiğinden dolayı bu olacaktı.Ancak fps 150 lerde olsa bile bütün threadler aktifken gpu kullanımı sorunu yaşanmıyor.Hani "Core Parkıng" olayı varya aslında bunun yaptığıyla çok benzer.Oradaki olayla kazanılan fps ile bu komut yakın işlev görüyor.Bu nedenle tek kartta çoğu oyunda ayar kıssanız dahi 140-150 gibi fpsler almak çok zor işlemci tarafı buna destek vermeli ki gpu(ları) sorunsuz besleyebilsin.



T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus


quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

Gece gece iyi heyecan yaptı, fos çıkmayaydı iyiydi.

Paylaşması bizden denemesi sizdenBen faydasını gördüm artık fos mu yoksa değil mi gerisi feedbacklere kalmış.

Titan ile %98 olan gpu kullanımı %60 seviyelerinde. Buradan belli grafiklerden kıstığı.

Oyundaki 200 fps limitini kaldırdığınızdada yine aynı gpu kullanımı var mı?Belki 200 fps üstüne çıkamadığı için gpu kullanımı düşmüştür.780 ile tek lockerda gpu kullanımı 200 fpsyi geçemediğinde düşüyordu %90 lara ama diğer maplerde hiç düşmedi gpu kullanımı.Bir diğer ihtimalde işlemci sınırında fpsye geldiğiniz için yani artık gpunun ürettiği fps işlemcinin yetişemediği anlarda bu düşmede olabilir.Zaten tıtan+3770k nın bu tweaklere ihtiyacı olmaz eski ayarlara almışsınızdır muhtelemelen.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
12 yıl
Yüzbaşı

Aksam eve gidince deniycem cok guzel bilgiler tesekkurler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AA konusunda gözlerime güvenirim yoksa aasız oynabilseydim kart değiştirmezdim eski kartım aasız götürürdü bu oyunu.Keşke bu oyundada txaa olsaydıda assasins black flagdaki gibi fotorealistik aa ile oynasaydık.Zaten oyunda 4xmsaa açsam dahi yine tırtıklar var yani multı için(singleda grafik ve aa çok daha iyi) aa ile ilgili başarılı görünmüyor kısıldığı bariz belli.Grafik ayarlarını defaulta çekse ne fov ne weapon dof nede hud ayarları aynı kalırdı benim değerlerde bir değişme olmuyor yani defaulta alma gibi bir durumla karşılaşmadım zaten defaulta alsa idi otoda hıgha ayarlıyor kaliteyi.

Ayrıca bulanıklık oyunda var zaten aa postu kapatınca oda ortadan kalkıyor.Yani herhangi bir işlem uygulamasamda oyun kendinden bulanık zaten.Ya aa post kapalı+4x msaa yada resolutıon scale %120+2x msaa en iyi kaliteyi böyle alıyorum ama fpsnin yüksek olması daha önemli nede olsa düşman karşıdayken biz manzarayı seyretmiyor olacağız değil mi yoksa headshot ekranın üstünde yer alıverir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Şubat 2014; 17:42:18 >


Bu mesajda bahsedilenler: @pcrex
T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Bu kadar basit olsa DICE kendi yapardı bunu?

Tabi denensin, ama çok beklentiye girmeyelim bence. GPU kullanımı %99 olmasına rağmen fps'yi arttırmasından belli, bir terslik olduğu.

Zaten kendi yaptı dostum Son yama notlarında bunları yayınlamışlardı.

CPU/GPU performance and monitoring

-Tweaked and improved CPU multi-core utilization to try and avoid stuttering and low framerate due to stalls that happened on some CPU and OS configurations.
-Users can now configure and control themselves how many CPU cores should be used in the game with the new “Thread.MaxProcessorCount” settings in User.cfg.
-“Render.DrawScreenInfo 1” now also shows information about which CPU and GPU is in the system, how many GPUs & CPU cores are used and which renderer (DirectX 11 or Mantle) is active
-Added new “PerfOverlay.FrameFileLogEnable” command that records frame times on CPU & GPU and logs out to a .csv file
-AMD Catalyst driver 13.12 (or later) is now recommended instead of 13.9
-Enabled tile-based compute shader lighting optimization on Nvidia for improved GPU performance (already active on AMD GPUs)
-Improved performance with rendering and spotlights for all GPUs, primarily in in-door environments


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus


quote:

Orijinalden alıntı: mur88

quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenus

Gece gece iyi heyecan yaptı, fos çıkmayaydı iyiydi.

Paylaşması bizden denemesi sizdenBen faydasını gördüm artık fos mu yoksa değil mi gerisi feedbacklere kalmış.

Titan ile %98 olan gpu kullanımı %60 seviyelerinde. Buradan belli grafiklerden kıstığı.

Oyundaki 200 fps limitini kaldırdığınızdada yine aynı gpu kullanımı var mı?Belki 200 fps üstüne çıkamadığı için gpu kullanımı düşmüştür.780 ile tek lockerda gpu kullanımı 200 fpsyi geçemediğinde düşüyordu %90 lara ama diğer maplerde hiç düşmedi gpu kullanımı.Bir diğer ihtimalde işlemci sınırında fpsye geldiğiniz için yani artık gpunun ürettiği fps işlemcinin yetişemediği anlarda bu düşmede olabilir.Zaten tıtan+3770k nın bu tweaklere ihtiyacı olmaz eski ayarlara almışsınızdır muhtelemelen.

Oyundaki fps limitini kaldırmadım. Fakat 140-150 fps aldığım yerlerde de %50-70 arası gpu kullanımı gösteriyordu. Gpu kullanımına karşı bir takıntım olduğu için direk sildim. Gerek yoktu. Şu grafik ayarları meselesi de çözüme kavuşsa tam olarak.. Hala soru işaretleri var, oyun içinde farklı deneyimleyenler oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gerçekten ilginç hocam 3770k nın 4.9 ghzde 160-170 fpsden sonra gpuyu frenlemesini beklerim.Yani cpu yetişemez demeye dilim varmıyor ama bu ihtimalede olamaz diyemiyoruz.Hani olsa bendede düşmesi gerekirdi hatta düşme var mı diye oc yaparak fpsiyi dahada yükseltmeme rağmen %99 sürekli devam etti.Win 7 dende olabilir çünkü bu oyun için 8.1 e geçtim 7 de bir süre iyiydi ama 64 kişilik maplerde fps dropslar sıklaşınca 8.1 ile bundan kurtulmuş oldum.Multı oyunda anlık değişecek 1 fps bile çok can yakabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 3 Şubat 2014; 17:48:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Fenomenus
X
12 yıl
Yarbay

tamam işte user.cfg ile oluyor sadece.. header_profile falan editlersen dedikleri gibi görüntü direkt low oluyor o dosya editlemeye gelmiyor yani

user.cfg de istediğini yapabilirsin ama.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mur88