B

Yarbay
30 Kasım 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
28 üye
Görüntülenme (?)
701 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
B
4 yıl
Masaüstü PC Açılmıyor!
Arkadaşlar merhaba. Masaüstü pc'yi açmak istediğimde Asus anakart varken 69 ve B6 hatalarını veriyor. Genelde 69 hata kodunu verip hiçbir zaman açılmıyor. MSI anakartla denediğimde ise güç tuşuna basınca 1 saniye elektrik alıp kapanıyor. Bu 1 saniye içinde fanlar ve led ışıklar yanıyor ama hemen kapanıyor dediğim gibi. Sorunun kaynağı nedir? Bu arada 2 ayrı anakart 2 ayrı işlemci ile denedim.
B
4 yıl
Türknet Başvurusunda Dalgınlıkla Yanlış Adresi Tanımladım
Merhaba. Az önce Türknet başvurusunu dalgınlıkla yanlış bir adres için yaptım ve başvuruyu tamamlamış bulundum. Bunu nasıl düzeltebiliriz? Şuanda kimseye ulaşamıyorum. @TurkNetDestek yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin.
B
5 yıl
Eizo Foris FG2421 120Hz Monitör Nasıldır?
Arkadaşlar merhaba. Eizo Foris FG2421 120Hz monitör(Turbo ile 240Hz) hakkında bilgi verebilecek olan var mı? FPS oyunları için nasıldır? Detaylı bir incelemede İnput Lag değerinin baya bir yüksek olduğunu okudum. Oyun ağırlıklı(FPS) kullanılacak. İkinci elde alınır mı, tavsiye eder misiniz? Garantisiz şekilde max. kaç TL verilir bu monitöre?

< Resime gitmek için tıklayın >
B
6 yıl
Kat İrtifakı\u0027ndan Kat Mülkiyeti\u0027ne Geçiş Zorunlu mu?
Öncelikle herkese merhaba. Biliyorsunuz 2018 senesi içerisinde başlatılan İmar Barışı(İmar Affı) Kampanyası çoğu kat ve mülk sahibi için bazı soruları ve belirsizlikleri de beraberinde getirdi. Sormak istediğim soru başlıkta da belirtmiş olduğum üzere; ''Kat İrtifakı'ndan Kat Mülkiyeti'ne geçiş zorunlu mudur?'' Bu prosedürü gerçekleştirmeyen kat ve mülk sahipleri cezaya tabi tutulacak mıdır?
B
6 yıl
Gelen Bildirim ve Yönlendirme Hakkında
Takibe, favoriye aldığımız herhangi bir konuyla alakalı bildirim geldiğinde ve ona tıkladığımızda, uygulamayı açıp sadece ana sayfada bırakıyor. Bildirimin geldiği konuya yönlendirme yapmıyor.


Cihaz: iPhone8,2 (11.2.1)
Sürüm: 2.0 (24253)
B
6 yıl
İkinci el alt menü sorunu
Merhaba. İkinci el kısmına geldiğimde, alt menüleri açamıyorum.(işlemci, notebook ve playerlar gibi menüleri)


Cihaz: iPhone8,2 (11.2)
Sürüm: 2.0 (24132)
B
7 yıl
Bilgisayarın Açılırken Kapanması ve Tekrardan Açılması
Merhaba arkadaşlar. Başlık biraz tuhaf oldu fakat başka nasıl anlatılırdı bilemedim. Evet, her zaman olmamakla birlikte bilgisayarımın açma tuşuna basıyorum ve ekrana görüntü gelmeden bi 5-6 saniye çalışıp kendini kapatması ve tekrardan kendi kendine sistem boot olup sorunsuzca masaüstüne gelmesi şeklinde bir sorun yaşıyorum. Bios'ta denemediğim şey kalmadı bunu düzeltmek adına fakat bir türlü sonuç alamadım.

Sistem;

i7 2600k @4.5 GHz
Asus P8Z68 Deluxe anakart, bios vers. 3603
2x8GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance LP Ram
MSI GTX 980 Gaming Gpu
TT Toughpower 875w XT Psu

Bu şekilde. Biliyorsunuz ki bu anakart baz frekans olarak 1333 mhz ram'i desteklemekte. Fakat ben bunu XMP şeklinde veya mhz listesinden 1600 mhz'i seçerek kullanıyorum. Başka bir forumda Anakart 1333 mhz'i desteklediğinden bazen 1600 mhz için sistemi ilkten çalıştırır gibi yapar ve o esnada FSB ve diğer şeyleri biosta arka planda ayarladığı için bu şekilde olduğundan bahsedilmiş.

Benim şüphelendiğim şeylerden biri; Bios Pili ile alakalı bir durum olabilir mi? Ya da anakart ve kasa üzerine anakartın vidalandığı pirinç vidalar anakarta şase yaptırıyor olabilir mi?

Bu konuda detaylı bilgiye sahip olan arkadaşlarımızın cevaplarını bekliyorum.
B
9 yıl
NVIDIA GM200 GPU\u0027su Görüntülendi!
Çinli bir blog yazarı Nvidia tarafından GM200 kod adıyla gelecek olan gpu'sunu görüntülemiş. Yeni gpu beklendiği gibi, Nvidia'nın en güçlü gpu'su olacak.

Üzerinde ''1441A1 TAA156.000'' kodunun yer aldığı GM200 gpu'su 2014 Ekim'inin 2. haftasında üretilmiş. Açıklamaya göre ''GM200-400-A1'' kod adına sahip olduğu belirtilen gpu'nun, bu noktada tamamıyla unlocked(tüm gpu doku, akış birimleri açık olan versiyon) bir gpu'ya sahip olduğu anlamına gelebileceği belirtiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Baidu isimli yabancı forumda yine bir blog yazarı tarafından resmedilmiş olan bir prototip GM200 gpu'sundan da(bu da büyük ihtimalle Nvidia'nın profesyonel/iş gpu'larından birine hayat verecek olan gpu) bahsedilmiş. ''180-1G600-1102-A04'' koduna yer verilen gpu'da 3 adet DisplayPort 1.2 ve HDMI 2.0 bağlantısının yanısıra dual-link DVI-I bağlantı noktasına da yer verilmiş ki bu kurumsal alanda da kullanılmaya uygun bir ortam hazırlıyor. Gpu'nun yer aldığı baskılı devre kartının uzunluğunun tam olarak bilinmediği belirtilmiş, fakat beklenildiği gibi bir önceki nesildeki GeForce GTX Titan Black kartındakiyle benzer güç tüketim değerine sahip olabileceği(iki gpu'nun da birbirine benzer yapıda voltaj regülatör modüllerine sahip olabileceği) belirtilmiş.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

GM200'ün profesyonel/iş alanında kullanılacak olan versiyonunu da incelemişler ve bu gpu'nun 384-bit veriyolu(336 GB/s bantgenişliği) ve 12 GB'lik SK Hynix GDDR5 belleklere sahip olduğu belirtilmiş. Ayrıca videoCardz tarafından yapılan açıklamaya göre gpu'nun zar alanı GK110 gpu'sundan daha büyük olacak denilmiş. Böylece gelmiş geçmiş en büyük gpu olma ünvanını da taşıyor olabileceği söylenmiş.

< Resime gitmek için tıklayın >

Nvidia'nın GM200 gpu'sunun 3072 cuda işlem birimine, 192 doku ünitesine, 96 raster operasyon birimi ve 384-bit veriyoluna sahip olduğunun daha önce de belirtildiği üzerinde durmuşlar. ''En büyük Maxwell GPU''sunun teknik özelliklerine bakılarak, GTX 980'den %34 daha performanslı olacağı belirtiliyor.

NVIDIA'nın bu haber hakkında henüz herhangi bir açıklama yapmadığını da belirtmiş olalım.



Kaynak;http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidias-gm200-graphics-processor-and-card-pictured/
B
10 yıl
Gigabyte\u0027dan ekran kartları için; G-Powerboard
Gigabyte G-Powerboard; Computex 2014 fuarında Gigabyte standında özellikle ekran kartı overclock tutkunları tarafından dikkatleri üzerine çeken bir ürün olmuş arkadaşlar. Ekran kartlarının yüksek hızlardaki overclock seviyelerinde ihtiyaç duyacakları güç ihtiyacının karşılanmasına yönelik ek güç ünitesi görevi görüyor. Haberin devamını okumak için;

http://www.teknomanset.com/gigabyte-ekran-kartlari-icin-g-powerboardu-tanitti/
B
10 yıl
Mondial Mct250 için akü önerisi!
Mondial Mct250 motorumun aküsü tamamen bitik olması sebebiyle daha performanslı ve marş kapasitesi daha yüksek bir aküye ihtiyacım var arkadaşlar. Eski akü dik boyutta ve 12v-6a değerlerinde. Özellikle Istanbul içinde nerelerde bulacağımı da söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.