DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
130
Cevap
10782
Tıklama
61
Öne Çıkarma
Cevap: Avrupa Parlamentosu tek tip şarj girişi önerisini onayladı: USB-C tek standart oluyor (5. sayfa)
K
4 yıl (50364 mesaj)
Yarbay

Yahu karar niye saçma olsun. Gayet çevreci bir karar. Hem Apple çevreciliğiyle övünmüyor muydu? Bunun için telefon kutusundan adaptör ve kabloyu çıkarmışlardı hani!

Yahu ben 1,5 senedir, kardeşim 4,5 senedir, annem 3 senedir Tip-C kablo kullanıyor. 3 ayrı zamanlarda alınmış 3 ayrı Android telefon ve 3 ayrı Tip-C kablosu. Hiçbirine para verilip alınmadı, hepsi telefonların kutusunun içinden çıktı, aynı kablolar. Kurguladığınız hiçbir sorunla da karşılaşmadılar. Toz kaçması diye bir şey olmadı, olduysa da üflendi geçildi. Ayrıca iğne girebiliyor oraya ama ne Lightning için ne Tip-C için ne de başka bir pprt için iğne gibi metalik kesici-delici şeylerin temizlik malzemesi olarak kullanılmasını önermem. Sorunları amma abartıyorsunuz yahu!

Ucuza kablo bulabilirsin,200-300 vermene gerek yok. Soyguncu Apple ile karıştırmayın. Hatta almana bile gerek yok, kablo evrensel olunca herkesten bulursun. Giriş ve orta seviye Android cihaz kullanan çok, e bunların içlerinden şarj adaptörleriyle birlikte tip-C kablo da çıkıyor. E bu cihazlar Apple'ın cihazları gibi 7-10 sene değil görece daha hızlı değiştirildiği ve yenisi alındığı için hâli hazırda fazladan kablolar kalıyor. Alır istediğini kullanırsın. Şarjın bittiğinde ya da az kaldığında sağda solda Lightning kablosu aramak zorunda kalmazsın,tek tip olduğundan misafirlikte vs kolaylıkla bir şarj kablosu bulabilirsin. Tamamen tüketicinin lehine bir çözüm.

Tam tersi Lightening değil Tip-C tek çözüm. Apple'ın bazı ürünlerinde bile Tip-C kullanılıyor. PS5 Tip-C kullanıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Nisan 2022; 5:47:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Silent Guardian
H
4 yıl (222 mesaj)
Teğmen

Type-c lightning yanında oldukça dayanıksız bir porttur. Apple'ın en başarılı işlerinden biri neredeyse 10 yıllık lightning portudur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasancan839 -- 22 Nisan 2022; 5:43:16 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
4 yıl (387 mesaj)
Yüzbaşı

Apple'nin gözleri yaşlı 😂😂
Yine özellikle şarj uçlarında dandik malzeme kullanırsınız orjinal ürün manyakları yine size para kazandırır applecigim merak etme sen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 yıl (6024 mesaj)
Yüzbaşı

hızlı dosya aktarımı var iphonreda bilgisayara




Bu mesajda bahsedilenler: @stableRevulation
S
4 yıl (304 mesaj)
Teğmen

Apple şarj girişini kaldırır. Sadece kablosuz şarjla gelir. Benden söylemesi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl (8820 mesaj)
Yarbay

20 liralık kabloyu 600 liraya iteleyen elmacık, bu soruna da çözüm bulur elbet.



G
4 yıl (1069 mesaj)
Yüzbaşı

Bu geçiş sürecinde küçük bir dönüştürücü aparat kullanılır ve atık sorununun da önüne geçilir. Örn. usb c => micro usb





Bu mesajda bahsedilenler: @gun
T
4 yıl (47 mesaj)
Çavuş

bazı teknoloji özürlüleri type c ile hızlı aktarım olamayacağını apple ın sisteminin hızlı aktarım yaptığını falan söylemiş. ulan o dediğin işin teknik kısmı şekille şukulla alakasa yok. usb 2 ile usb 3 aynı alet ama 10 kat aktarım farkı var neden acaba. "ayyy aman applen gablosu çoh hızlı ahtarıyo tayp c de nasıl olacak o iş" hay allahım yaaa .



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

D
4 yıl (108651 mesaj)
Yarbay

Apple ağlamaya başlamış. Tüh be şimdi zarar edecek vah vah.




G
4 yıl (1069 mesaj)
Yüzbaşı

Bu lightning kablosunun pinleri dışarda olduğu için kısa devre yapabilir, bir çocuk ağzına alsa elektrik çarpabilir. Bence lightning güvenlik olarak hatalı bir tasarımdır.




E
4 yıl (20016 mesaj)
Yarbay

Dediğin gibi olacak ama sadece AB ülkelerinde öyle olacak. Dünya'nın geri kalanını(mesela Türkiye) ise ilgilendiren bir durum yok. Girişsiz iPhone çıkana kadar aynen devam.

AB bütün telefonlarda Android(veya Linux, artık hangi standartı lütfederlerse) işletim sistemi olmalı diye karar almalı bana kalırsa. Burada USB-C faşizanlığı yapan Android tayfası, AB Apple'ı hizaya getirdi diye mutlu olur



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xagdas
İ
4 yıl (8758 mesaj)
Yarbay

Oturmuş tip A standardı varken anakartın onlarca tip-c portuna gerek yok. Type-C, Type-A ve B'nin yerine geçsin diye çıkmadı. Üçüncü bir seçenek olarak ortaya çıktı. Ben tüketici olarak sırf daha yeniymiş diye sorunsuz iş gören Type-A'yı bırakıp, daha yeni yeni oturmaya başlayan her an sorun çıkarmaya gebe bir konektörü niye isteyeyim?

Type-A'nın suyu mu çıktı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @QuexSeeL
P
4 yıl (5435 mesaj)
Binbaşı

Kabloya metal çerçeve ile oturan Type C aşağı doğru kendiliğinden kasılan Micro USB ve Lightning'den daha dayanıksız, yersen. 6 yıldır Type C kullanıyorum. Typr C'nin ucunu parmağınla bükemezsin. İçindeki soketi de sen abanmadığın sürece kıramazsın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @High Sierra
T
4 yıl (109 mesaj)
Teğmen

Avrupa parlamentosunu tebrik etmek lazım böyle bir güzellik en çok bize yarar. 10 TL ye şarj cihazı bolluğu olan bir ülkeyiz en nihayetinde 😅 Apple için de o kadar mutlu oldum ki şu habere beter olun !!!



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
4 yıl (4033 mesaj)
Yarbay

Apple bu standarta uyacaksın artık yoksa AB de telefon satmayı unut.



S
4 yıl (3603 mesaj)
Yarbay

iphone 14 type c mi olacak şimdi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
4 yıl (732 mesaj)
Yüzbaşı

Apple a bak sen "innovasyona zarar vereceği ve çok fazla elektronik atık" olurmuş.Kazık fiyattan 30-40 TL lık kabloyu 200 TL ye kaktıramam demiyorda inovasyon diyor.He he biz var anlamak innovasyon sen var artık kaktıramamak.




K
4 yıl (1266 mesaj)
Binbaşı

Geç kalınmış karar. Bu işin bir standarda bağlanması lazım artık



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >