DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
32
Cevap
1201
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AUTOCAR'IN BİR GARİP S CLASS TESTİ!
M
12 yıl (6849 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

AUTOCAR dergisinin kasım sayısında S Class'yı kapsamlı olarak test etmişler. S Class sürpriz olmayacak bir şekilde kazanmış. Buraya kadarda sorun yok. Yepyeni teknolojileri, donanımları ve tasarımıyla W222 S Class'ın bugün için F Segmenti standartlarını belirlediği bir gerçek.

Garip olan ise şu; Test sonucunda karşılaştırıldığı rakipleri arasında Range Rover Vogue'un da bulunuyor olması. İngilizlerin ne kadar milliyetçi olduklarını bilmeyen yoktur. Ama bir F Segmenti testine bir SUV'yi koyup onu da rakiplerinin çoğundan iyi göstermek bana göre oldukça saçma geldi. Evet RR oldukça iyi bir lüks SUV ama F Segmenti rakiplerinden iyi olduğu iddiası tamamen İngiliz AUTOCAR'ın kendi milliyetçi tavrı.

Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Ama özellikle Alman dergilerini milliyetçilik yaptığı için eleştirirken, AUTOCAR'ın bunu daha da ileri götürmesi objektiflikten çok uzak kanaatimce.

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



T
12 yıl (19390 mesaj)
Yarbay

Baskıcı hata yapmıştır.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
12 yıl (272 mesaj)
Teğmen

otomobil dergilerinin %95 i çöp zaten


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
12 yıl (6849 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Baskıcı hata yapmıştır.


Yok hocam baskı hatası falan değil. Test yazısı içerisinde de RR'nin değerini S Class'tan daha fazla koruduğunu iddia etmişler. Bildiğin alttan alttan İngiliz propagandası var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
3
12 yıl (8424 mesaj)
Yarbay

S
12 yıl (20421 mesaj)
Yarbay

Neye gore karsilastirmislar buna bakmak lazim tabi,range rover bazi konularda s classi aratmaz adama





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 4 Kasım 2013; 15:40:30 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @McLaren64
D
12 yıl (10048 mesaj)
Yarbay

Yanlız S serisinin 0-100 neden diğer rakiplerine göre bu kadar zayıf kalmış güçlerde yakın ağırlıklarda.?



E
12 yıl (397 mesaj)
Yüzbaşı

Yıllardır Autocar alırım, Alman dergilere göre daha mantıklı, ancak son aylarda saçma sapan arabalara derginin yarısını ayırıyolar (rang erover,S class, hot hatchler, süpersporlar vb., saçma diyorum çünkü bu arabalar zaten çok az satıyor, çok az kitleye hitap ediyor, S serisi alırken autocar incelemesi yapan varmıdır oda ayrı..

Range rover sıralamada olmasını önceki aylardaki dergileri okuyunca daha iyi anlarsınız, zaten yeni range çıkınca dünyanın en iyisi falan dediler, bunu alınca başka lüks araca gerek yok, hatta makam aracı olarak F sınıf araçlardan daha mantıklı seçenek falan demişlerdi...
sıralamada jaguar XJ daha gerilerde kalmış zaten...bence XJ 2.0 oldukça mantıklı bi seçenek (99 bin euro idi )

Autocar'ında C - D segment araçlara daha çok yer ayırmasını temenni ediyorum (özellikle detaylı test-incelemelerde)...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
12 yıl (4307 mesaj)
Yarbay

Açıkçası ben bu bütçede bir şeyler alacak olsam Range Rover ve S-Class arasında kalırdım diye düşünüyorum.
Karşılaştırma iyidir. Autocar da güvenilir bi firmadır. Bence bu kadar abartmayın.



C
12 yıl (17948 mesaj)
Yarbay

evet top gear, autocar ve niceleri kendi markalarının milliyetçiliğini yapıyor ama makul seviyelerde. bazen süper lüks araçları iş jetleri veya helikopterleri ile karşılaştırdıkları da oluyor. dergiyi takip edenler bunu bilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl (19502 mesaj)
Yarbay

Birazcık utanmış olacaklar ki S-Class'ı 1.yapmassak hele ki kendi araçlarımızın arkasına koyarsak millet bi tarafıyla güler demişlerdir.
Yahu bi SUV F segmenti geçtim E segmenti konforunu dahi veremez ki boyutlarından ötürü.Performans desen zaten mümkün değil.Range sonuncu olmalıydı kesinlikle..Ha XJ'leri harika orası ayrı..



F
12 yıl (4029 mesaj)
Yarbay

Bu dergilere artık para vermiyorum . Önceden testlere inanmıyordum şimdi teknik verilerine bile şüpheyle bakıyorum.

Teste gelince , farklı katagori ve alakasız segmentlerdeki araçlar karşılaştırılabilir ama burada yaptıkları biçimsiz olmuş . F- segmentinin ağır topları arasına tek başına RR 'ı sokarsan alakaya maydonoz olur .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl (3043 mesaj)
Yarbay

Artık Range Rover, Porsche Cayenne gibi suv sınıfı araçlar, mercedes s , bmw 7, audi a8 serilerinin yerden yüksek versiyonu olduğu için böyle bir karşılaştırma yapmışlar...

Burdaki milliyetçilik değil, yeni Range Rover cidden çok kaliteli ve üst sınıf bir otomobil



1
12 yıl (10876 mesaj)
Yarbay

Bir anormalliik yok, range rover'ın sürüş dinamikleri haricinde f segmenti modellerden eksiği yok fazlası var.



H
12 yıl (20105 mesaj)
Yarbay

Iste sirf bu yuzden evo disinda dergi almiyorum. Ams nin karsilastirmasinda v40 dahil olmak uzere phaeton, 7 serisi gibi araclar vardi.

Sunu da ekliyim : autocar safkan ingiliz milliyetcisidir. Ingiltere asagi ingiltere yukari. Her yazida illaki bi ingiltere yazacaklar. hatta bi sayisinda butun ingiliz markalarini bir araya getirmis inceleme yazisi hazirlamislardi. Yazida gecen bir cumle : dunya uzerinde bu kadar cesitli otomobil ureten baska bir ulke yok! al sana milliyetcinin dik alasi. Sanki sadece ingilterede cikiyor dergi. Ams ve diger alman dergileri milliyetci de olsalar bu kadar bariz belli etmezler. Autocar midemi bulandirdi daha da almiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 4 Kasım 2013; 18:34:21 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @McLaren64
F
12 yıl (4029 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Bu dergilere artık para vermiyorum . Önceden testlere inanmıyordum şimdi teknik verilerine bile şüpheyle bakıyorum.

Teste gelince , farklı katagori ve alakasız segmentlerdeki araçlar karşılaştırılabilir ama burada yaptıkları biçimsiz olmuş . F- segmentinin ağır topları arasına tek başına RR 'ı sokarsan alakaya maydonoz olur .




Segment "isimlerine ve kodlamalarına" çokta takılmamak gerekir. Araçların yaşattıkları sürüş deneyimleri, konfor ve performansları yeterli derecede karşılaştırılabilir şeyler. Ne yazık ki biz "kalıplara" çok bağlı kalıyoruz. Boyut, yükseklik, karoser yapısı ve şekil ile segmentler karşılaştırılamaz şeklinde bir kanun yok sanırım. Aynı segment olacak diyerek karşılaştıramamak şeklinde birşey söz konusu değil.

Aynı fikirdeyiz . Tek başına F -segmenti bir araçla RR karşılaştırırsın , hem merak uyandıran hemde öğretici bir karşılaştırma olur. Ama sen RR' yi göze sokmak için F -segmentindeki amiral gemileri kurban edersen buna karşılaştırma değil şartlandırma yada kayırma denir bence.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
12 yıl (803 mesaj)
Yüzbaşı

BİR S .XJ 7.A8 SAHİBİNİN RANGE ROVER A İHTİYAÇI OLABİLİR. AMA BİR RANGE ROVER SAHİBİNİN ONLARA İHTİYAÇI YOK


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
12 yıl (3302 mesaj)
Yarbay

Konuda çok sağlıksız ve saçma yorumlar var.Bugün Vogue dediğiniz araç bütün F segmenti otomobiller ile kıyaslanabilir.Eski kasa Vogue bile bir harikayken ve F segmenti konforu sunabiliyorken, yeni kasayı düşünemiyorum bile.Bu araçlar bal gibi birbirleri ile kıyaslanır.Vogue modelinin S class'tan neyi eksik o çok bilenler bir açıklasın bakalım.RR yi Sorento sandınız herhalde siz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl (37447 mesaj)
Yarbay

3 aracın beygiri aynı, aynı motoru mu kullanıyor bunlar, çok hata var



B
12 yıl (19502 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: marlboro insanı

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Birazcık utanmış olacaklar ki S-Class'ı 1.yapmassak hele ki kendi araçlarımızın arkasına koyarsak millet bi tarafıyla güler demişlerdir.
Yahu bi SUV F segmenti geçtim E segmenti konforunu dahi veremez ki boyutlarından ötürü.Performans desen zaten mümkün değil.Range sonuncu olmalıydı kesinlikle..Ha XJ'leri harika orası ayrı..


Merc S400 HYBRID ve S500 modelleri sırasıyla 6.8 ve 4.8 sn gibi sürelerde 0-100 gerçekleştiriyorlar.

Range Rover 4.4 SDV8 ve 5.0 V8 SUPERCHARGED motorları ile performans konusunda sırasıyla 6.9 ve 5.4 sn gibi sürelerle başabaş durumda. Zaten dergi incelemesinde kullanılan 3.0 cc motorlarda da birbiriyle neredeyse aynı olan değerler söz konusu iki araç arasında.

Sizin bu iki makinayı da kullanıp bu değerlerden daha farklı bir sonuçla karşılaştığınız tecrübeniz varsa saygı duyarım.

0-100 salt olarak tüm performansı açıklamasa dahi, 0-400 m ve 80-120 gibi esneklik konularında bir fikir verecektir.

Kişisel beğeniler dışında, somut değerler hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekir.

0-100'cü arkadaşım yeni S kasası aero olarak CLA'dan sonra geliyor rüzgar direnç katsayısında.Yine de tuaf geldiği için baktım fabrika verisinde 7.3 sn değil 6.8 sn S'in diğerlerinin fabrika verisini alıp koymuşlar.
Şahin-Doğan mı yarıştırıyorsun 0-100 nedir allah aşkına pazarlama taktiğinden başka bişey değil..
Sen sanıyomusun ki 100'den sonra plakasını okuyabilir mi Range o boyuyla son hızı görülüyor zaten.Ara hızlanmaları araştırıp bakmadım ama azçok belli o da.

0-100 ile cevap yapıcaksan lütfen yazma uzatma mevzuyu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 5 Kasım 2013; 18:53:51 >