Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
282
Cevap
21237
Tıklama
326
Öne Çıkarma
Cevap: Arızalanan Ekran Kartı QP Bilişim Ve ASUS Infocomm Sorunu [ ÇÖZÜLDÜ ] (3. sayfa)
R
3 yıl
Yüzbaşı

Maalesef daha en başında müşteriye “stok yok para iadesi olacak” diyerek güvenilirliğiniz konusunda sınıfta kalmışsınız.Bu konularda pek ilgisi ve bilgisi olmayan bir arkadaş olsa(ki bilmediğimiz duymadığımız pek çok kişi olduğunu düşünüyorum bu şekilde) şu anda kartın mevcut değerinin belki yarısı bile etmeyecek tutarı iade edip olayı müşterinin kendi en ufak hatası olmamasına rağmen mağdur ederek kapatmıştınız.Üstüne konu sahibi arkadaş size karşı gayet anlayışlı davranmış süreç boyunca, belki kanunen üstüne para vermesine gerek dahi yokken güncel olarak hazır kasalarınızda kullandığınız 3070(ki 3060ti elinizde yoksa eğer en muadil sayılabilecek kart olabilir) teklifi dahi sunmamışsınız anlaşılan.Şimdi insanlar o kadar para verip ne konuda size güvenerek hazır sistemlerinizden alabilirler?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @QP Bilişim
C
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: QP Bilişim

Merhaba,



Yaşanan olay aslında arızalanan ürünü servise gönderilen ve değişim/iade kararı alan müşterilerimizin pek fazla yaşadığı bir durumdur. Ürününü kampanyadan veya döviz kuru düşükken aldığı için alacağı ücret iadesi de piyasa değerinin altında olabiliyor.

Ekran kartı fiyatlarının günden güne artmasına karşın müşterilerimizin iade/değişim kararı çıkan ürünlerinin aynısı ile değişimini sağlıyoruz, aradaki fiyat farkını da biz karşılıyoruz. Evet teklif ettik fakat daha üst bir model istenildiğinde fiyat farkını da almak durumundayız. Ürünün bir üst modeli ile değişimini sağlayacak kurum yetkili servis veya markanın kendisidir, buna kararı verecek kişi satıcı değildir.

Normal şartlarda markaların yetkili servislerinin veya tedarikçilerinin teknik servis değişimi için stok bulundurması gerekiyor, fakat ekran kartlarında tedarik problemi bulunduğu şu dönemde her modelden ekstra stok bulundurmaları mümkün olmayabilir. Döviz kurunun aşağı hareketinde veya ürünlerdeki fiyat düşüşlerinde aynı durum gerçekleşirse iade durumunda kâr edilebileceği gibi tam tersi durumda da zarar edilmesi mümkündür, bizim gibi satıcı firmaların kontrolü dışında olan bir durumdur.



Teşekkürler.

QP Bilişim.
Hocam anlamadığım için sormak istiyorum, bu ekran kartlarının fiyatları döviz arttığı için artmıyor mu? Yani sizin mağazanızdaki fiyatlar döviz endeksli değil mi?

Biz zaten alışveriş yaparken aslında döviz ödüyoruz, siz sadece dövizi TL'ye çevirerek bize TL olarak yansıtıyorsunuz, iade ederken neden döviz ödenmiyor? Yargılamak için değil merakımdan soruyorum.

Eğer örnek veriyorum ocak 2021 de 500$'a alınıp iade olarakta 500$ ödeniyorsa bence bir problem yok, yani siz eğer satın alındığı tarihteki döviz miktarı kadar iade ediyorsanız zararınız da olmuyor karınız da burada mağduriyet olmaz. Stok yoktur değişim yapılamıyordur ücret iadesi olur konu çözülür benim nezdimde.

Fakat 6500TL'yi yine TL olarak iade etmek istiyorsanız ben burada art niyet algılarım. Siz ürünleri döviz ile ithal edip sonra döviz kuru üzerinden sattıktan sonra iade işlemini TL olarak yansıtamazsınız. Bu art niyettir, ben döviz düştü çıktı diye sizden aldığım malda kar ya da zarar edemem ben sizin temin ettiğiniz döviz olarak alışverişimi yaparım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carter17 -- 9 Haziran 2021; 16:59:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Bu firmayı da ne olursa olsun bir şey alınmayacaklar listeme ekledim. Tşk.



R
3 yıl
Teğmen

Kara listeye alındın QP Bilişim.



B
3 yıl
Binbaşı

qp'den aynı sorunu bende yaşamıştım SteelSeries Rival 600 kronik sorunu yüzünden garantiye yolladım değişim raporu cıktı, lakin qp bilişim elimizde stok yok denilerek 1 ay boyunca beni oyalayıp para iademi forumlara şikayet konusu açtıktan sonra yapmıştı. tabi bu süre içinde rival 600 sitelerinde hala satılıyordu :) qp'den alışveriş yapıcak arkadaşlar dikkatli olsun firmayi tavsiye etmiyorum.



O
3 yıl
Yarbay

Biraz geçmişe gideceğim. Gideceğim ki bu para iade olayını niye firmaların sevdikleri daha da anlaşılsın.

arkadaşlar iphone 5s çıkış fiyatı

< Resime gitmek için tıklayın >


buda iphone 6 fiyatı
iPhone 6 16 GB: 2349 TL

iPhone 6 64 GB: 2649 TL

iPhone 6 128 GB: 2949 TL

iPhone 6 Plus 16 GB: 2649 TL

iPhone 6 Plus 64 GB: 2949 TL

iPhone 6 Plus 128 GB: 3249 TL


2013-2015 yılları arasında döviz ve kdv oranları her dakika devletimiz oynamadığı için o dönemlerdeki firmalar para iadesi yapmamak yerine ürünü değiştirirlerdi. Çünkü yeni ürün büyük ihtimalle yeni kullanıcıya ulaşması gerekiyor. para iadesi yapsa cüzi bir rakamla bir üst modeli rahatlıkla ulaşabilecek.

Şimdi ise olay para iadesine döndü. Ürün stok temin edemiyoruz döviz dalgalı üzerine birde serbest piyasa olunca piyasada hiçbir ürünü değişim olarak kullanacak kimse kalmadı.


Kasım ayında 5700 tl 3070 aldım. Bu konuyu okuduktan sonra bana stok yok para iadesi diyecek bir firmaya davamı açar o ürünü temin etmesini zorunlu tutarım. bir hizmetin faturasını kesip vergisini veriyorsan o ürünü alanın garanti süreci bitene kadar hizmet etmek zorundasın.



G
3 yıl
Yarbay

İşte hak verilmez alınır bu demek.

Hakkınızı arayın, şikayet etmekten korkmayın, instagram'da geçirdiğiniz sürenin 10'da birini de haklarınızı öğrenmek için geçirin. Firmalar yasaların farkında, elbette farkında. Lakin bizim insanımız şikayet etmekten korkuyor, uğraşmak istemiyor. Firmalar bunu biliyor. 17 farklı firmayı hakem heyetine şikayet ettim, belediyede beni gören yine mi diyor. 2 tanesi itiraz etti, korkmadım, erinmedim gidip tüketici mahkemesinde 7 ay uğraştım ama sonunda kazandım. Çünkü biliyorum haklıyım ve bu şirketler hak gaspı yapıyor.

Hiçbir üründe para iadesi kabul etmediğim için uğraştırdılar. Uğraşın, sen, ben, o, herkes uğraşırsa "ulan 1000 kişiden 5 tanesi uğraşır alır, diğerleri uğraşmaz % 99.5 kârdayız" diye düşünüyorlar. Çünkü öyle oluyor, insanlar uğraşmıyor.

2015 yılında garantisinin bitmesine tam 48 saat kale monitörüm arızalandı. 2013 senesinde 800 lira verip almışım, 2015'de muadili 1500 lira olmuş. Önce garanti süresi bitmiş dediler geri gönderdiler. THH'ye başvurdum kargo teslim tarihi son gün içerisinde, kabul edildi, itiraz geldi, yine incelendi, öpe öpe kabul ettiler, bu sefer tamir edip ekranı çizik içinde geri geldi, aradım bize böyle geldi dedi, kem küm derken en başta bunlara güvenmediğim için video ve fotoğraflarla kargo yaparken çektiğim görsellerle yine hakem heyetine gideceğimi söyledim. Görüntüleri istediler yolladım, ellerinde bu üründen olmadığı için ücret iadesi çıkardılar, ödemeyi bile yaptılar nasıl becerdilerse. Yine gittim itiraz ettim, toplam 11 ay uğraştım ve misli ile aldım.

Evet süreç sancılı, evet uğraşmak zorundasınız. Lakin şöyle düşünün. 2020 yılı Türkiye=1960'lar ABD, en azından tüketici hakları bakımından. Savaşarak haklarını kazanan milletlere bakıp "bizde niye böyle değil" demek yerine savaşıp kendi haklarımızı kazanmak, kağıda dökmek, uygulanmasını sağlamak zorundayız. Dünyada kimse mevcut konumuna sosyal medyada ağlayarak gelmedi. Savaşacaksınız arkadaşlar. Yılda milyonlarca insan mağdur ediliyor bir şekilde. Ama uğraşıp hakkını arayan yok denecek kadar az. Tüketici mahkemelerinde 2 milyon dosya olduğunu düşünün, hakem heyetlerinde 5 milyon dosya olduğunu düşünün. O zaman alırız hakkımız olanı.

Arkadaşı sabrından dolayı tebrik ederim. Böyle körü körüne aylarca beklemek yerine 20 iş günü sonunda hakem heyetinin ya da mahkemenin yolunu tutsa şu anda çoktan dava sonuçlanmış, % 99 kazanmış olurdu.



-
3 yıl
Yarbay

Öncelikle çok geçmiş olsun. Mağduriyetiniz umarım en kısa sürede giderilir. Böyle durumlarda firmaların müşteri memnuniyetini görebiliyoruz. QP bilişimden ufak tefek alışverişlerim oldu bu şekilde büyük fiyatlı alışveriş yapmadım bir ara anakart alma durumum vardı iyiki almayıp amazondan almışım. Kara listeye ekledim QP bilişimi.



G
3 yıl
Binbaşı

şaşırmadım. amazon dışında başka yerden alışveriş yapmam.. asla ve asla güzel ülkemin insanları ile muhattap olmayın. ders olsun, geçmiş olsun. bu firmadan alışveriş yapacak olan duyarsam eğer kesinlikle vazgeçireceğimden emin olabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 9 Haziran 2021; 18:30:8 >

K
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Güncel durumu paylaşıyorum ancak yine uzun bir yazı olacak; özet olarak QP bilişim ile görüştüm, Melih bey görüşüp orta yol bulmaya çalışacaklarını ve bana dönüş yapacaklarını söyledi. Ve daha önce Muadil ürün için talep yaptığım Penta'dan sürecin başladığını öğrendim, ancak kesin ürün bulabileceklerini garanti veremediklerini söylediler. Kısaca iki taraftan da haber beklemekteyim.

@QP Bilişim aradım ve Melih Bey ile görüştük, beni uzun uzun dinledi ve orta yol bulmaya çalıştık, sanırım kendisi aynı zamanda bu konuya yanıt yazan kişi. Kendisi bana Asus'a 2 defa talep ilettiklerini ancak Asus'un elinizdeki stokla çözün yoksa para iadesi yapın diye dönüş yaptığını söyledi. Uzun süren konuşma sonrasında Asus'un bu dönüş yaptığı dökümanı elimde bulunması için istedim, bana mail ile dönüş yapacağını söyledi Melih Bey. Asus'a talebi tekrar ileteceklerini ve ayrıca konuyu QP bilişim olarak kendi bünyelerinde nasıl çözebileceklerini görüşüp bana dönüş yapacaklarını iletti.
Asus ve MSI'ın hazır sistemlerinde RTX3070 ekran kartı olduğunu ancak kendilerine de tekli satış yapılmadığını söyledi ve görüşerek o kartların tekli satış fiyatı ile bana bir teklif iletebileceklerini söylediler, tamam teklifi duymak istiyorum dedim ; ancak telefonda da dediğim gibi tekrar söylemek istiyorum hem de konuyu takip eden arkadaşların da bilmesi açısından, bana RTX 3070 için 15-16 bin TL öneririp sonra 6200 lira iade yaparsanız zaten değişen hiç birşey olmayacak, ben paramı iade alıp yurt dışından veya forumdan da bu paraya kart bulabilirdim, zaten Türkiye garantisinin hiç bir işe yaramadığını Asus Infocomm'un yaptıklarından anlamış olduk malesef.

Daha önce de belirttiğim gibi, distribütör olan Penta'ya da muadil ürün talebimi iletmiştim. Tekrar durumu sormak için aradığımda, beni firma sandılar çünkü bu talepleri son kullanıcıların değil de firmaların yaptığını söylediler. Sonrasında Değişim için talebin oluşarak işleme koyulduğunu ancak kart bulunamazsa iade olabileceğini söylediler. Bu konuda en ılımlı yaklaşan taraf penta oldu açıkçası . Aşağıda da sitelerinden yaptığım sorgulama var.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @QP Bilişim
G
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozan___

Bu mesaj silindi.
amazon gerçekten inanılmaz. logitech mouse'um 2 kere arızalandı. kronik sorunu var mouse'un çünkü suç bende değil bir çok kişi aynı sorunu yaşadı. logitech'e yazdığımda yok yazılımı yükleyin yok şunu yapın 50 tane şey söyledikten sonra muhattap alıp diyor ki aldığınız yere gidin =) amazona yazdığımda 2 dakika içinde iade kodu gönderdiler. 2 kez aynı şeyi yaşadım. amazon yani.. büyük nimet büyük..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Siz siz olun satıcı ne olursa kim olursa olsun sakın Asus veya Acer ürün almayın, burada en büyük sıkıntıyı her zaman olduğu gibi Infocomm adlı şirket çıkarıyor.



G
3 yıl
Yüzbaşı

Bu firma banada çok yakın zamanlarda bir rezalet yaşattı,bütün herkese Asus Infocomm dan uzak durmasını tavsiye ederim.Sanada geçmiş olsun umarım bi çözüm yolu bulursun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

Öne çıkardım hocam. Ben de ekran kartımla ilgili İncehesap ile sıkıntı yaşamıştım. Şu an dosya Tüketici Hakem Heyetinde. Ben de SMS Infocomm mağduruyum. Firmaya bir ton sövesim var, bir firma servis anlayışından bu kadar mı uzak olur? Asus CEO'su CEO olsa zaten anlaşmayı feshederdi bu iğrenç yer ile. Eskiden Çamlıca'da 10 numara servisi vardı Asus'un.

Maalesef ülkemizde firmalar ürünü alana kadar cici çocuk, ürünü aldıktan sonra, sorun çıkarsa ortada yoklar nedense. Bir de kabul etmiyorlar mı yasal hakları. Al birisini vur diğerine.

Savunmaya bak. Toplu alıyorsunuz ekran kartını, ve kaç tanesini bu mining furyasından önce alıp stokladığınız gerçeği var. İnsanlarla dalga geçmeye bayılıyorlar.

QP'ye Technopat'ta görünce güvenmiştim, hiç ürün almadım. Almayı düşünüyor gibiydim.

Ürün alınmaması gereken listemdeki firmalara QP Bilişim'i de ekledim. Teşekkür ederim.


Yasal haklarınıza bakacak olursak, 6502 Sayılı Kanuna göre ilk 6 ay içerisinde aldığınız ürün arızalanmış. Bu ürün ayıplı ürün sayılır, ayıp, ürün alındığı tarihten itibaren olduğu kabul edilir. Bunu kanıtlamak satıcının işi, siz kanıtlamak zorunda değilsiniz. Değişim ve iade hakkına sahipsiniz. Siz değişim hakkınızı kullanmak istediğinizi belirtmişsiniz. Firma bunu reddedemez!

@QP Bilişim , yayıncalara saçma sapan ekran kartları, monitörler, klavye vs. vereceğinize müşteriye odaklansanız böyle olmayacak aslında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DangerousRabbit -- 9 Haziran 2021; 18:40:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @QP Bilişim
D
3 yıl
Yüzbaşı

Bence herkes Asus'tan uzak dursun, bilgisayarı Sms Infocomm'a vereceğime mahalle tamircisine veririm, daha güvenilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @GeraltofRivia
S
3 yıl
Yarbay

Firma yetkilisindeki üsluba bak yahu. Mahalle bakkalı işletiyor sanki. ıyy.



T
3 yıl
Binbaşı

Zorlayın hocam yoksa para iadesi yapacağız ne demek üretilen bir kart bir zahmet temin etsinler dist. olarak.

Ek olarak muadil versinler o zaman AMD tarafından. Yoksa da üst model versinler memnuniyet açısından para iadesini kabul etmeyin benim düşüncem. Zaten ederseniz de almanız imkansız gibi bir şey o fiyatlara.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDeviLofDark -- 9 Haziran 2021; 18:50:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kartalım
G
3 yıl
Yüzbaşı

Asus Infocomm ile yaşadığım rezaleti bir yazımda anlatmıştım,müsadenizle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle kartım İncehesap'tan alınmış bir Asus Dual RTX 2070S.Ben sahibinden üzerinden ikinci el olarak aldım ürünü ve yaklaşık 2 ay boyunca kullandım.Ne yazık ki kartım 03.04.2021 tarihinde oynadığım bir oyun sırasında kısa devre yaptı.Ben ilk olduğu esnada kartın arızalandığını bilmeden tekrar bilgisayarı açmaya çalıştım ancak elektrik alır almaz tekrar kapanıyordu.Yaptığım ufak tefek araştırma sonucunda bu sorunun pek çok kişinin başına geldiğini,çözümlerinin ise basit olduğunu gördüm.Vakaların %99'unda mosfet adı verilen ve GPU beslemesi yapan transistörün bozulması mevcut.Böylelikle benim kartımında sorununu az çok öğrenip içimi biraz rahatlattım açıkcası.Ürünün sorununu sizinle paylaşıyım.

Videoyu izlemek için tıklayınız

İlk olarak aklıma tabi ki garanti geldi,ancak bu sırada nette Asus Sms Infocomm ile ilgili sıkıntılı yorumlar okudum.Yinede kartımın sorunun basit olduğunu düşenerek ve dışarıda işlem yaptırıp garantisininde bitmesini istemediğimden,08.04.2021 tarihinde kartı garantiye götürdüm ve bu noktadan sonra rezaletler silsilesi başlamış oldu.İçeri girdiğimde resepsiyonda duran hanımefendiye kartımın 8 li pin girişinden kısa devre yaptığını vs anlattım,kendisine kartın tamir olmaması durumunda kesinlikle para iadesi istemediğimi ve kartı bozuk şekilde geri istediğimi söyledim.Bunu söylememin sebebi firmalar stok sıkıntısı yaşadığı için ekran kartının yenisini temin edemeyip para iadesi yapıyolar.Ancak bana yapılacak olan para iadesi benim kartı aldığım fiyatın yarısı bile değil.Hal böyle olunca görevli kişiye pek çok kez ürünün tamir olmaması durumunda bozuk haliyle geri almak istediğimi söyledim.Kendiside bunu rapora yazdığını ve bir sorun yaşanmıyacağını söyledi,bana verdikleri raporu size göstereyim.

< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar bu raporu aldıktan yaklaşık 1 hafta sonra geri dönüş oldu,bana verdikleri takip numarasından kartım hakkında para iade süreci başlatıldığı belirtildi.Kendilerini aradım ve ürün hakkında para iadesi istemediğimi onlara 4-5 kere belirttiğimi söyledim,nasıl oluyorda bana hiç danışılmadan iade sürecinin başladığını sordum.Kendileri durumu bilmediğini sadece ürünüm için iade kararı çıktığını belirttiler.

Ertesi gün yetkili servise gittim ve kartımı geri almak istediğimi söyledim.Görevli bana verdikleri kağıda bakıp içeri gitti.Geldiğinde bana kartın onarılmayacak durumda olduğunu bu yüzden iade kararı çıktığını söyledi,ben gene kartı geri istiyorum diye belirttim.Tekrar içeri gitti 10 dk sonra geri geldi ve kartımı aradıklarını söyledi.Yaklaşık 10-15 dk sonra hanımfendi bana gene kartın onarılmayacak durumda olduğunu söyledi,yine aynı şekil ben kartımı geri istiyorum dedim.30-35 dk daha bekletildikten sonra resepsiyona gidip kartın durumunu sordum,önünde yarım saattir beklememe rağmen hala getirmediler mi gibi bir cümle kurdu hanımefendi,ardından tekrar içeri gitti.Geldiğinde kartın dağınık olduğunu ve toplandığını söyledi.Arkadaşlar kartımı geri almam yaklaşık 1.5 saat sürdü ve şimdi size garantinin bana iade sonrası verdiği raporu göstermek istiyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

Gördüğünüz gibi raporda 5 veya daha fazla komponentin yanık olduğu ve tamir edilemez olduğu,gpu beslemesi,ram beslemesi ve gpu nun kısa devre olduğu yazmakta.Şimdi bu raporu okuduktan sonra yazılan sorunların saçmalık ve yanlış olduğunu direk anladım,çünkü benim kartım 6 lı pin girişinde sorunsuz bir şekilde çalışmakta,sadece 8 li pin girişinde kısa devre yapmaktaydı.Burada yazdığı gibi gpu nun kendisinde bir kısa devre olsaydı kartı hiçbir şekilde açılmazdı.Zaten ürünüm şuan tamir oldu ve kullanıyorum,ilerde değineceğim.

Ürünü garantiden teslim olduktan sonra bir teknik servise gittim,kendilerine durumu anlatıp kartı teslim ettim.Çok şükür yaklaşık 1.5 aylık bekleyişin ardından kartım tamir olmuş durumda.95481rwj kodlu elektronik parçada bir kısa devre oluşmuş.Kendileri aynı parçayı yurtdışından tedarik edip uygun bir fiyata kartımı sorunsuz bir şekilde teslim ettiler.Şuan videoda göstericeğim üzere kart sapasağlam çalışmakta.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Gördüğünüz gibi Asus Sms Infocomm teknik elemanları ürünüm hakkında yanlış rapor vermiş oldukları gibi,boşu boşuna benim kartımın garantisini bitirdiler.Yaptıkları işe güvenip para iadesi almış olsaydım şuan kendime ikinci el GTX 1660 S bile alamıyordum.Herkes bunların nasıl iş yaptığını görsün ve bilsin.Çalışanlarıyla beraber rezalet içinde bir yetkili servis.

Vakit ayırıp yazımı okuduysanız teşekkür ederim,umarım yaşadıklarım başkasına bir fayda sağlar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam geçmiş olsun. Asus marka bir ürün bence bir daha almayın. Kalitesiz soğutma, düzgün olmayan servis, ilgisiz müşteri hizmetleri. Kendinizi yormaya değmez. Ben de forumda açtığım konuyla uğraşıyorum. Benim ekran kartıma da sorunsuz diyor aynı firma nedense. Çok ilginç değil mi?
https://forum.donanimhaber.com/incehesap-in-cakal-servis-sureci-hakkinda-konu-sahtekarlik-icerir-19-07-2021-edit-geldi--147467041

Umarım ben de şu iğrenç markadan kurtulurum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GeraltofRivia