Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
989
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amerikada şehir trafiğinde çekilmiş bir video
S
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İnternette gezerken bu videoya denk geldim.
Adamlar ne güzel sakin ve nizami gidiyor trafik magandaları yok korna sesi nadiren duydum.
Caddeleri geniş asfaltları güzel.
Bunun gibi başka şehirlerde çekilmiş videolarıda var bakabilirsiniz.
İstanbul trafiğinden soğudum bunları izleyince.

https://www.youtube.com/watch?v=Cw0d-nqSNE8&ab_channel=JUtah



1993 yılında California eyaletinin muhtelif yerlerinde 6 ay kaldım.

Benim tespitlerime göre iki ülkeyi kıyaslarsak o seviyeye gelebilmek için ilk yapmamız gereken adamcılığın bitiril...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mehmet Serdar K. - 2 yıl +12
Bizde öyle p**tlar varki trafik ışında beklerken, ışığı aynadan göz alsın diye şeridin soluna yanaşıp duruyorlar. Karşıya rahatsızlık vermenin kitabını yazmış bir milletiz.
Yoruma Git
ARES007 - 2 yıl +10
Bizde ters yoldan gireni bile uyarinca tersi düzumu var , babanin yolumu diye cevap veriyor. İnsanlarin cahilligi trafikde meydana cikiyor malesef. Yaya gecidinde yol vermeye kalksaniz arkadan bi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı FurkanKizil - 2 yıl +8
A
2 yıl
Yarbay

Bizde öyle p**tlar varki trafik ışında beklerken, ışığı aynadan göz alsın diye şeridin soluna yanaşıp duruyorlar. Karşıya rahatsızlık vermenin kitabını yazmış bir milletiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 14 Mayıs 2022; 23:20:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
2 yıl
Yarbay

Bizde ters yoldan gireni bile uyarinca tersi düzumu var , babanin yolumu diye cevap veriyor. İnsanlarin cahilligi trafikde meydana cikiyor malesef. Yaya gecidinde yol vermeye kalksaniz arkadan biri gelip vuruyor. Malesef videoda ki duruma gelmemiz en az 200 yil sürer.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanKizil -- 17 Mayıs 2022; 13:11:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 yıl
Binbaşı

Refüj yok



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 yıl
Yarbay

abd deki trafik kurallarını İstanbul da uygulamaya kalk, ertesi gün korkudan kimse direksiyona çıkmaz sokağa çıkma yasağı var zannedersin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

Kurallar uygulanırsa, denetleme yapılıp her araca ceza kesilirse bizde de trafik böyle olur.



C
2 yıl
Binbaşı

Oralarda yolun ortasında durup geçmeyi bekleyen yaya yok...



D
2 yıl
Binbaşı

Kuralların olduğu ama pek de takılmadığı; sürücü ve yaya tarafından defalarca kere hiçe sayıldığı bir memlekette siz neyden bahsediyorsunuz.. Gelmiş burda hergün gördüğümüz manzaraları anlatıp durmayın... Bu memleketi böyle kabul edin; bu memleket adam olmaz.



G
2 yıl
Yüzbaşı

Kişilerden kaynaklı bir durum değil. Bizim burda trafikte en maganda adamı al Amerika'ya veya Almanya'ya koy 2 haftada adam olur. Yoksa bilir başına gelecekleri. İnsanoğlu yeri geliyor 50 metrekarelik bir koğuşta yaşamaya da alışabiliyor, -50 derecedeki soğukta yaşamaya da. Belirleyici olan kuralların uygulanma gücü diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

1993 yılında California eyaletinin muhtelif yerlerinde 6 ay kaldım.

Benim tespitlerime göre iki ülkeyi kıyaslarsak o seviyeye gelebilmek için ilk yapmamız gereken adamcılığın bitirilmesidir derim.

Hiç kimse ana, baba, kardeş, akraba, dost tanıdık diye kimseye iltimas (torpil) yapmazsa, düzelme için ilk adım atılır. Buna günümüzde çokça karşılaştığımız iktidar partililerinin, yasalar karşısındaki dokunulmazlığı da dahil.

Polisin işini yapabilmesi için güvenceye ihtiyacı var. Durdurduğu araçtaki kişinin malum parti il başkanı veya muhtelif yöneticilerinden birisi çıkarsa gözümü ülkenin hangi ücra köşesinde açarım korkusu duymaması lazım.

Ama polis yetiştirmenin de kaideleri var. Bizde sınavda sonuncu olmuş ama mülakatta malum şehirlerden olduğu için veya malumların tanıdığı, akrabası olduğu için liyakatsiz alınmış polislerden bahsetmiyorum. Sınavı alnının akıyla kazanmış, zeki, medeni ve kültürlü gençlerin liyakatle yetiştirildiği bir sistemden bahsediyorum.

Videoda görülen yollarda kural ihlali yaparsanız en fazla 1 mil sonra nereden çıktığı belli olmayan bir trafik polisi aracı sizi durdurur ve kallavi bir ceza yazar. Benim bulunduğum yıllarda mobese kamerası falan yoktu. Hata yapanı trafikteki kişiler şikayet ediyordu. En önemlisi bu şikayetler dikkate alınıp suç işleyen en kısa zamanda cezalandırılıyordu. Yaptığının yanına kalmadığını bilen en öküz bile böyle bir ortamda mum gibi oluyordu.
En çok şaşırdığım ise yan evde oturan kardeşi yangın musluğunun önüne park edince abisinin polise ihbarda bulunarak ceza yazdırması idi. Bana gerekçe olarak "evimde yangın çıksa ve söndürmek için gerekli olan su kardeşimin arabası yüzünden alınamasa bunun sorumlusunun kardeşim olmasını asla istemem" demesiydi.

Bir başka örnek, Alamancının Almanya'da çöpünü yola atmaması ama, defalarca karşılaştığım gibi Anadolu otoyolunda çocuğunun b.klu bezi dahil çöpünü yola savurmasıdır.

Bu tipleri gördükçe bazen neo-nazilere hak veriyorum. Ben izne geldikleri periyotta bir kaç ay bunlara tahammül edemezken, adamlar kendi ülkelerini Ortadoğu çöplüğüne çevirmeye çalışan bu zihniyete yılın geri kalanında nasıl tahammül etsin.

Son 20 yılda malumların, geliri artan ama medeniliği ve kültürü artmayan zihniyetinin kentlerde hakim popülasyon haline gelmesinin de yollarda karşılaştığımız kural tanımama durumlarına, tahammülsüzlüğe, magandalığa, şehir eşkiyalığına yol açtığını tespit etmek için psikolog veya sosyolog olmaya ihtiyaç yok.

Çözüm ise şimdilik bunları, yukarıda bahsettiğim devlet otoritesi ile suç işledikçe artan oranda cezalandırarak adam etmek mümkün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Binbaşı

Amerikan araçları kültürü yokolmuş resmen.
Bütün araçlar ufalmış ve avrupalılaşmış.
Amerikan kamyonları bile gitmiş bizdeki gibi mitsubishiler isuzular sarmış ortalığı...
Hele doblo reno kangoo gibi arabalar hiç yakışmıyor amerikaya. Devasa kamyonetler nerde amk?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Yarbay

Işıksız yaya geçidi yok gibi.
Yola çizgi çekip -buraya gelince yol bitiyor artık yol yayanın- mantıksızlığını aşmışlar.
Yaya da araç da ışığa göre yolu kullanıyor.



E
2 yıl
Binbaşı

Abd de şirket arabası yok, doblo yok, barzo yok, dolmuş yok, demek ki. Bütün bu belaları düş bizim trafik te buna yakın olur. Birde yol çizgileri çok canlı ve her yer dönel kavşaksız ışıklı 4 yol olduğundan insanlar mecbur dikkatli olmak zorunda. Yoksa 8 silindirli dodge kamyonet içinden geçebilir.
Bu adamlardan birini İstanbul trafiğine bırakıp cinnet geçirmesini izleyeceksin🤣🤣.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yüzbaşı

Konuyla ilgili bize yazacak bişi bırakmamışsınız...

Sebep ve sonuçlar aynen yazdıklarınızdır, katılıyorum size.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mehmet Serdar K.
A
2 yıl
Yüzbaşı

Adam olmaktan ziyade başına geleceği bildiği için suç işlemeye korkup kurallara uyuyorlar. Kısaca bulunduğu kabın şeklini alıyorlar. En basit örnek, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın tatil için ülkemize geldiklerindeki davranış biçimleri. Nasıl olsa bişi olmayacağını bildikleri için ne kada kural varsa hepsini çiğnemekten çekinmiyorlar. Makas da atıyor, sürat de yapıyor, yola çöp de atıyor, deli gibi kornaya da asılıyor. Bir nevi can çıkar huy çıkmaz sendromu yaşıyorlar. Ama ne zaman ki sınır kapılarından çıkış yapıyorlar, yine kurallara bağlı şekilde sürüş yapmaya başlıyorlar. Kısaca korkunun gözünü seveyim.




Bu mesajda bahsedilenler: @GYKA
K
2 yıl
Yüzbaşı

1950 li 60 lı yıllardaki trafik durumunda bile kaos yok adamların.


https://www.youtube.com/watch?v=7LpPKAhW9-s



S
2 yıl
Yarbay

Ne ABD'si ya? Bangladeş, Meksika, Brezilya gibi ülkelerle karşılaştır ilk önce kendini.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.