Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
17100
Cevap
1324406
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Cevap: [AMD DRIVER ANA KONU] AMD Adrenalin Edition 25.6.1 WHQL (FSR4-AFMF2.1-RSR) (37. sayfa)
M
9 yıl
Yüzbaşı

O notlara bakmıştım zaten. Need for speed ve rise of tom raider almadım henüz fakat alacağım. Şu anda elimdeki oyunlarla bir deneyeceğim driverı. Teşekkür ediyorum cevap için.




Bu mesajda bahsedilenler: @tahir40
K
9 yıl
Binbaşı

Crimson Edition 16.3.2 sürücü çıktı sonunda ! ! !


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Amdfx41

Hic bi manası yok en stabil 16.1

16.1 stabil bir sürücü değildir. aksine sorunlu bir sürücüdür. power efficiency ayarını boşuna koymadı adamlar.

Edit: 16.3.2 witcher 3 de downclocka benzer sorunlar yol açtı bende. siyah ekran, frekans düşmesi vs. 16.3.1 de sorunum yoktu. geri dönüyorum 3.1e.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seceka_ -- 29 Mart 2016; 18:58:27 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: beles

quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

FİFA 15 de fps oyun ayarlarında 60 fps kitli. Fakat oyuna girdiğimde menulerde 30 oluyor.Sonra Mac sırasında 60 fps sabit veriyor fakat kale önlerine yada taç çizgisine yaklaştığımda tekrar 30 a düşürüyor ve sabitliyor. Seyirci görüntüye girdiğinde fps 30 oluyor. Seyirci görüntüden çıktığında 60 geri sabıtlıyor.

sahneler girince 30 a düşürüyordur normal oyun içinde 60 veriyorsa sıkıntı yok

Mac sırasında yapıyor ara sahnelerde ve pozisyon tekrarlarında zaten 30 fakat topla bırlıkte kale önune gıdıp kadraja seyırcılerı sokunca fps 30 dusuyor tekra orta sahaya geldıgımde 60 a cıkıyor. Garip bir sorun.

Ayrıca power efficeny ayarı kapatıyorum kendınden gerı açılıyor :D


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
9 yıl
Yüzbaşı

Ashes of the Singularity testini gerçekleştirdim aldığım skorları sizlerle paylaşayım arkadaşlar.

Cpu: İ7 6700K

Gpu: Sapphire 390 Nitro Backplate

Driver: 16.3.2


Oyun grafik ayarları High preset.

Dx11 Skoru:

< Resime gitmek için tıklayın >

Dx12 Skoru:

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white_power -- 3 Nisan 2016; 2:22:50 >

O
9 yıl
Yarbay

Doğru yanlış bakmişim




Bu mesajda bahsedilenler: @rorschach_
E
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

internet explorer > araçlar > gelişmiş > hızlandırılmış grafikler > GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan (tik koy) .. ve reset

@bilgi_ter

Bunu yaptığımda bf4 multi de 1070 mhz hızına mı çıkacak üstad ?

@Final Getsuga Tenshou

Üstad 1070 mhz de oynayamayıp 950 mhz de oynamak isteseydim vapor-x yerine standart 280x dual-x alırdım. Aradaki oc edilmiş gpu için 50-100 lira fark verdik o yüzden max hızı ne ise ekran kartının o şekilde oynamak hakkım diye düşünüyorum. Yoksa aldığım fps de çok şükür sorun yok. Ama 950 mhz de çalışınca ödediğim paranın hakkını vermiyor gibi hissediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Final Getsuga Tenshou
R
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

boost olayi sapphire'de var o da her modelinde degil.yani diger amd kullanicilarinda boyle degil powercolor 280x de var bende ben de tam tersi mhz dussun diye kafayi yemistim bir ara.380 serisinde de 990 mhz mesela 700 600 mhz calisma olayi vardi guc tasarrufu diye.vysnc acip 60 fps sabit veriyorsa ben bakmam kac mhz diye.onu da 16.3 surucusune bir ayar verip kapatma imkani sundular tasarruf modunu.kartin cift biosu var mi belki ikinci biosta durum farklidir oc modudur surekli yuksek calisiyordur?saat hizlarini 1100/1600 yaparsan dusmemesi lazim cunku senin karttaki olay 380 serisi gibi dusme uzerine degil boost edip cikma uzerine o yuzden oc yaparsan dusmez.

Akşam ayarları biraz kurcalayacağım bakalım nasıl sonuç çıkacak. Normalde boştayken 150/300 mhz gibi hızlara düşüyor. Kmplayerı açıp 1080p video izlediğim zaman bakıyorum 950 mhz yi geçmiyor yine. Duruma göre 500-950 mhz lerde geziyor işlemci hızı.

Fakat heaven 4 e giriyorum direk işlemci hızı 1070 e zıplıyor. ULPS gibi bi zımbırtı vardı acaba ondan mı yapıyor bilmiyorum. Akşam eve geçince umarım çözebilirim sorunu.

Bf4 te 180fps deyken kart zaten çok rahat calistirdigindan 1070mhz çıkmıyordur. Clockblocker yükleyin boost hizina sabitlesin oyunu acip kapatirken programida acip kapatirsiniz. Bf4 ultrada oynamaya calistiginizda %100 kullanıma ulaşır düşüncesindeyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
9 yıl
Yüzbaşı

Bu amd nin kullanıcı kitlesinin %70 i cahil bunu net anladım kartım niye son frekansta çalışmıyor diye ağlıyorlar rezalet siz araç kullanırkende devir saatini sonamı dayıyorsunuz her yolda kart o frekasta o oyun için gerekli gücü veriyor demek frekansı niye sona kilitlesin yazık.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
R
9 yıl
Yarbay

Oyun oynarken kart maksimum frekansında çalışırken, gpu ve bellek kullanımları değişkendir.
Undergrond 2 1000Mhz / %20 gpu kullanımı
NFS Rivals 1000Mhz / %99 gpu kullanımı.

Frekans düştüğünde direk fps çakılır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Gustav
B
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

Orijinalden alıntı: bilgi_ter

internet explorer > araçlar > gelişmiş > hızlandırılmış grafikler > GPU ile görüntüleme yerine yazılım ile görüntüleme kullan (tik koy) .. ve reset



Bende bu dediğin işlemi yaptım ve sorun düzeldi oyun şuan 1070 mhz de çalışıyor teşekkür ederim :)

Reca Ederim



R
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Final Getsuga Tenshou

quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

Hw monitor açın. Gpu clock için grafik penceresini açın. Sonra frame per second için grafik penceresini açın. Oyuna girin, kartiniz r9 300 serisinden ise yani power efficiency var ise gpu clock maximum değerinden daha düşük değerlere düşecektir. Yani 1070mhz boost değeriniz var ise 1070-900 hatta 300 gibi değerler görülecek ve haliyle kare hızında ani düşüşler olacaktır. Mesela witcher 3 te high preset nvidia teknolojileri kapalı aa kapalı benim ortalama fps 50 iken eğer clockblocker acmazsam bazen aniden 30 a inip tekrar 50 ye çıkabiliyor.

Anlık olarak nasıl takip ediyorsunuz? Masaüstüne dönünce değerler değişiyor.

üstteki problem çıkarır. alttaki olması gereken. gpu kullanımına lafımız yok zaten %20-30-40-50-100 değişsin o ama saat hızı olayı başka.


Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Binbaşı

bu zamana kadar 16.4.1 ile bir problemim yoktu ama sebebini anlamadığım şekilde steam heabımdaki doom betasını indirme esnasında ekran arka arkaya 3-4 sefer karardı sistem çalışır vaziyette ama ekran gidik indirme işlemi biti oyunu test ettim şimdilik normal...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 15 Nisan 2016; 20:44:17 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bordo38
O
9 yıl
Yarbay

Y
9 yıl
Yüzbaşı

Beyler video ve gifler genelde böyle oluyor acıldıktan sonra tam görüntü sonradan acılıyor, her videoda olmasada böyle bir sorunum var neyden kaynaklı ekran kartındanmı ?
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YveJhin -- 23 Nisan 2016; 23:02:07 >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

16.4.2 hayırlı olsun beyylerrr


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Binbaşı

O
9 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Baksana resme Titan X yakalamiş r9 380 Crossfire


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rorschach_
P
9 yıl
Yarbay

Yaklaşık 4-5 yıldır amd kullanıyorum sırayla hd4850 R9 270X şu anda R9 390X kullanıyorum hiçbir zaman driver sorunu yaşamadım şu anda en son sürümü kullanıyorum 10 numara akıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yarbay

Şimdiye kadarki kullandığım en problemsiz sürücü diyebilirim clock blocker felan olayı kalmamiş bu sürücü çok güzel fps düşü felan görmedim




Bu mesajda bahsedilenler: @ibra012