Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
700
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Almanya'da şaşırtıcı uygulama: Gürültüden rahatsız olana 4000 Euro yardım parası!
T
10 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Almanya'da şaşırtıcı uygulama: Gürültüden rahatsız olana 4000 Euro yardım parası!

< Resime gitmek için tıklayın >
Gürültünün büyük bir sorun olduğu Dortmund şehrinde belediye vatandaşlara maddi olarak destek olma kararı aldı.


Almanya'da Federal Çevre Ajansı'na göre gürültü kan basıncını, kalp atış hızını ve hormon dengesini etkiliyor. Gürültünün büyük bir sorun olarak bilinen Dortmund şehrinde belediye vatandaşlara yardım etme kararı aldı.

Dortmund sokaklarındaki gürültüyü tamamen ortadan kaldırılması için 4000 Euro'ya kadar yardımda bulunma kararı aldı. Bu parayla yoğun trafiğin olduğu caddelerdeki ev sakinlerinin ses yalıtımlı pencerelerin, balkon ve teras kapılarının değiştirilmesi hedefleniyor.

Yardımlar için Dortmund Belediyesi'nin çevre ofisi ile iletişime geçilmesi gerekiyor.

Kaynak:
https://www.arti49.com/almanyada-sasirtici-uygulama-gurultuden-rahatsiz-olana-4000-euro-yardim-parasi-2383013h.htm



Bizim mahallede arada düğün yaparlar. Son ses, anlamadığım bir dilde Arapça ve Kürtçe günlük şarkı açarlar. Bazen, evlerin camlarını titreten motor sesleri geli...
Yoruma Git
Yorumun Devamı aschil - 10 ay +12
Düğüne gittik salona, ses o kadar yüksek ki, 3 saat yanımdaki ile 2 cümle konuşamadık. Sokak düğünü yaparlar, 100 metre öteden uyuyamazsın. Gece 12'den sonr...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Navi - 10 ay +4
A
10 ay
Moderatör

Bizim mahallede arada düğün yaparlar. Son ses, anlamadığım bir dilde Arapça ve Kürtçe günlük şarkı açarlar. Bazen, evlerin camlarını titreten motor sesleri gelir.

Medeniyet ve özgürlük. Toplumun uyum içerisinde birbirinin haklarına saygı duymaktır.

İstanbul'da en son düşünecek şey gürültü sorunu ayrıca. Çok daha önemli sorunlar var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
10 ay
Yarbay

Para istemiyorum gürültüye karşıyım rahatsız ediyor başım ağrıyor , yüz desibel kulağımın dibinde bağırıyor gibi ezan okunuyor.Yüksek sesli olunca insanlarda antipati oluştuğunun farkında değiller ve islamla yönetilen ülkelerde böyle bir uygulama yok.Her fırsatta linç ettikleri batının teknolojisi olmasa ne yapacaktınız merak ediyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 ay
Yarbay

Sabahın 10'unda hem de pazar günü insanların uykusunun tam ortasında, bangır bangır davullu zurnalı kutlama mı artık ne boksa onu yaptılar.

Polisi aradım, gelip baktılar mı bilmiyorum ama 1 saatin sonunda gürültü kesilmişti sanırım işe yaradı bu yobazların insanları rahatsız etmesi artık yetti!

Olan bizim pazar sabahına oldu resmen huzursuz bir şekilde uyandık.

Bir günümüz var bu cahil cühela kendini beğenmiş başkasını düşünmeyen tipler yüzünden zehir oldu rahatça duralım dediğimiz o bir günde!



C
10 ay
Binbaşı

Almanya çok geride kalmış biz çoktan daha iyisini yaptık bile


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
10 ay
Teğmen

Kadıköy e uygulanması gereken tarife xD



M
10 ay
Çavuş

yav he he ahahaha



bu tip uygulamalar , gruba dahil olan insanların % 0.1'ine bile yapılmıyor


ahaha



N
10 ay
Binbaşı

Düğüne gittik salona, ses o kadar yüksek ki, 3 saat yanımdaki ile 2 cümle konuşamadık. Sokak düğünü yaparlar, 100 metre öteden uyuyamazsın. Gece 12'den sonra düğün konvoyları korna çalarak gezerler. Gelin almaya davulla gelirler sabahın köründe.
Bu ülkede, bunların aptal, cahil, ilkel ve de saygısız hareketler olduğunu akıl edebilen kimse yok mu? Niye bir türlü medeniyet üstün gelemiyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 ay
Teğmen

barda bira içerler, viski içerler şarhoş olup taşkınlık çıkartırlar, saçma sapan bağırırlar, grupça saçma sapan şarkılar söylerler, sarhoş sarhoş kavga çıkartırlar, galiba medeniyet bu :) çünkü kendini en medeni sanan tayfanın %80i bunu yapıyor..

2 yüzlü olmayın arkadaşım, medeniyet diye savunduğun şey işte bu :) biri çıksa bunlar içip taşkınlık çıkartıyor dese, nerede özgürlük, nerede medeniyet diye bir tarafınızı yırtarsınız.. 2 yüzlülük hoş bir şey değil, örnek vereceksen 2 taraflı örnek ver ki kimsenin hakkına girme..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 17 Eylül 2023; 15:20:2 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 ay
Yüzbaşı

Bir yerde dururlar dedik ama adamlar durmuyor, tıpkı bizim gibi.



A
10 ay
Binbaşı

Bizim sitede davarlar veletlerini bahçeye salıyor sabahtan akşama kadar gürültü



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
10 ay
Teğmen

Ustu kata 1 cift arap sevgili tasindi, tasindiklari gunden bu yana evim cehenneme dondu, evimde huzur kalmadi. 2 Senedir neredeyse evime gec gidiyorum belki gec saatin hatirina gurultu yapmazlar diye. Eve girdigim andan itibaren tak,tuk, gum,gum sesler gelmeye basliyo

Insan gibi uyardim yok, tepki gosterdim yine yok anlamiyorlar

En sonunda kizin sevgilisini yakaladim dedim sizden biktim artik bu isin sonu kotuye gidiyo donek herif gitti polis cagirdi ! Bu araplar polis gorunce aglamasini oyle guzel biliyorlar varya

Tabi benim icime oturdu oglana gebertmeye yeminler ettim ! Arabayi ustune surdum, her karsilastigimizda ters ters baktim vs ... Oglan en sonunda yanima merhaba komsu dedi, kiz arakdasim bana ihanet etti ondan ayrildim bir daha bana lutfen dalasma dedi ! Megersem oglan binaya yapisik diger bana mulk sahibiymis ...

Kiz simdi bir baskasini buldu ayni iskenceye devam ....


Ev alma, komsu al diye bosuna demiyorlar



H
10 ay
Yüzbaşı

O içip içip taşkınlık yapan kavga çıkaran tipler, ayık kafayla da kavga çıkaran, trafiği birbirine katan, arabasında sopa, üzerinde bıçak taşıyan arsız tipler zaten. Ben çevremde ayık kafayla efendi, işinde güçünde olup da içince taşkınlık çıkaranı görmedim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Atını Öpen Kovboy
B
10 ay
Yarbay

Bu motorcu çetesi çok sorun olmaya başladı Türkiye'de. Bir de ATV'ye binen onu bağırttıran görgüsüz magandalar var. Keşke bizde de bu reziller temizlense.



W
10 ay
Yarbay

Hasta, yaşlıları hiç düşünmeden açılış adı altında son ses müzik açanı mı dersiniz gecenin saat 1-2 sinde arabayla son ses küfürlü şarkı açan mı arabesk açan mı dersiniz ne ararsanız var.
Hasta olduğumdan inanın ki ağrılarımdan 1-2 saatlik te olsa kaçınmak için uyuyordum, gece uyuyamadığımdan sızıp kalıyordum ona bile rahat yok illa ki birisi aşırı ses yapıyor sakin bir sokakta oturmamıza camlar kapılar kış günü kapalı olmasına rağmen.
Gerçi hastanede cerrahi serviste bile yatarken hemşirelerin bağıra bağıra konuşup kahkaha atmaları, hasta yakınlarının gürültüsü kapı kapalı olsa da fayda etmiyor neyse ki şuanda yattığım servisteki hemşireler de hasta yakınları da(tek tük yine aralarından çıkıyor da çok nadir) daha anlayışlı ve insanca olması gerektiği gibi hareket ediyor.
Bizim Türk insanı çoğunluk olarak terliğini bile yere sürte sürte ses yapa yapa yürür ne hastanede değişti ne askerde yedek subay(sözde üniversite okumuş, oturmasını kalkmasını,yürümesini bilen insanlar olması lazımken) değişti. İçtimaya çıkarken bile postalları sürüklüyorlardı, neyse ki komutanlar ağızlarının payını veriyordu bolca küfürle. Normalde bile o kadar rahatsız ediciyken uyumaya çalışan insan işkence oluyor.

Ekleme: keyfe siren açan polis arabalarını unutmuşum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 19 Eylül 2023; 20:14:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Navi
E
10 ay
Yüzbaşı

ne çok paraları var nasıl dağıtsak diye düşünüyorlar bizimkiler nasıl alsak diye düşünüyor



N
10 ay
Yarbay

Gerçekten kıskandım. Çünkü şimdiye kadar Türkiye'de gürültü kirliliği sorununa dikkat çekip somut çözüm üreten bir tane yetkili görmedim. Sınav günlerinde "korna çalmayın" demekten öteye gidemediler ne yazık ki.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.