Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
30
Cevap
1646
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Alaçatı evi renkleri & Yunan bayrağı renkleri
H
3 yıl
Yarbay

güneş sarı
çimenler yeşil
banklar kırmızı

pkk propagandası olabilir mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
güneş sarı
çimenler yeşil
banklar kırmızı

pkk propagandası olabilir mi?
Yoruma Git
hamza5806 - 3 yıl +33
Ohooo ekonomi almış başını gidiyor, motorin 30 lira olmuş, doğalgaz bu kış en kötü 1000 liralarda gelecek, en kötü araba 150 bin lira, enflasyon zaten piiiiiiüüü...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Cloud Nine - 3 yıl +23
TRAFİK LAMBALARINDA DA AYNI TEHLİKE VAR.. PKK LILAR YAPMIŞ OLABİLİR..
Yoruma Git
SISU - 3 yıl +23
C
3 yıl
Yarbay

Ohooo ekonomi almış başını gidiyor, motorin 30 lira olmuş, doğalgaz bu kış en kötü 1000 liralarda gelecek, en kötü araba 150 bin lira, enflasyon zaten piiiiiiüüüü

Adam kalkmış alaçatıdaki evler mavi beyaz yunanlarla ilişkisi olabilir mi uzun süreli bir plan mı diyor.

akçhdfılsahfdsjghhjdaşlkjghsahgdjafafhgşkwheıoughnleszlbvıoujhgoqwegn
he karşim...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 17 Haziran 2022; 16:5:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay

TRAFİK LAMBALARINDA DA AYNI TEHLİKE VAR.. PKK LILAR YAPMIŞ OLABİLİR..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hamza5806
B
3 yıl
Yarbay

G
3 yıl
Yüzbaşı

Bufffffff cehalet yüzüme patladi. Heryerime cehalet sicradi. Büyük oyunu görmüş adam. İşte bu yüzden ülkede herşey böyle pahalı. O renk sadece alacatiya has bir renk olmayıp ege de sıkça kullanılan bir kapı pencere rengidir. O rengin özelliği akrepleri uzak tutmasidir. Ayrıca çok ta güzel bir renktir. Çok tatlı bir mavi tonudur. Yunan bayrağında da o renk var diye müthiş zeki yaklasimlarla hayatımıza renk katılmıştır. İyi ki varsınız. Bodrum'da da yillar yılı kullanılır. Ege ve Akdeniz kasabalarına evlerine de çok yakışır. O renk pencerelere sahip evleri göre göre yunanlaştırma planının bir parçası değildir kısacası. Sadece bir renktir. Beyaza gelince; yazlıklar için de en uygun renktir ışığı yansıtır ısıyı azaltir. Çoğu tekne bu yuzden beyazdır.
Ayrıca bunda bile bir plan arayan beyinler koskoca ülkenin tüm varlıkları topyekûn yabancilara satılıp fabrikalari bir bir kapatilirken de aynı şüphe ile yaklaşıp bir plan arayışında olsalar imiş daha isabetli olurmuş.

Madem sorgulama kabiliyetin vardı da ülken satılırken gokyuzunde yıldızları niye saydın derler adama.

Ayrıca eklemeden edemiycem, son gunlerde değil, son yıllarda rastladigim en salak konular arasında ilk 3 e direk girer.

Çok büyük oyun görmüş adam. Biz bunu nasıl kaçırdık.
Aysun Kayacaı'ya çok derin saygılarımla ! Ne kadar haklıymış...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 18 Haziran 2022; 11:25:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Hacı siz hasta mısınız, dalga mı geçiyorsunuz, iyice üşüttünüz mü?

Bilerek mi böyle konular açıyorsunuz, Hulusi'nin mevkidaşı ile görüntüleri izleyip keyif sigarası mı tüttürüyorsunuz?

Kendinize gelin artık ya !



N
3 yıl
General

Yunan (aslında eski donanma) bayrağı genelde Akdeniz, özelde Ege'nin renklerini yansıttığı, Alaçatı gibi mekanlar Ege'de olduğu için olmasın? Bence Alaçatı sakinleri kripto Yunanlar ve bir Yunan komplosunun parçası teorisinden çok daha makul ve anlamlı bir açıklama. Neden böyle absürt, en basit ve en olası izahtan sapan çıkarımlarla gizli planlar varsayılır anlamak güç.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

G
3 yıl
Yarbay

cehaletin de bu kadarı....
resmen ibretlik konu....

mavi renk akrebi uzaklaştırır.
o yüzden egede özellikle kapı pencereler maviye boyanır....



T
3 yıl
Yarbay

Avam tabakası yine boş işler peşinde





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 17 Haziran 2022; 17:37:7 >

C
3 yıl
Yarbay

Yahu ne sikintili tiplersiniz, herseyden birsey cikarma derdinde. Beyaz ve mavi yazlik kesimin klasik kullandigi renkler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Cehalet ülkenin artık genlerine işlemiş. Biraz araştırsa çok değil iki google amcaya sorsa Cezayir'den Tunus'a, İspanya'dan Türkiye'ye evlerin sıcaktan dolayı beyaz, akrep tehlikesi olan yerlerde de mavi-beyaz olacağını öğrenilecek ama ne gereği var, cahil kalmak en güzeli.


https://www.gzt.com/mecra/kuzey-afrikada-evlerin-kapilari-neden-mavidir-2911868



D
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ben bunun bilinçsiz- tesadüfi olduğunu düşünmüyorum arkadaşlar..
Bakın bu yunan bayrağı
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunlar da Yunan adalarının hemen dibindeki, 5 yıl önceye kadar ot pazarı kasaba olup şu anda en popüler tatil destinasyonlarından olan Alaçatı.. Popülerleşirken neden eski taş evler mavi beyaza boyandı, bir düşünün..


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Aynısını Bodrum'da da yaptılar..
Mykonos, Santorini gibi bembeyaza boyadılar..
Sizce tesadüf mü yoksa uzun süreli bir planın parçası mı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



H
3 yıl
Yarbay

Puahahha aynen



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Teterboro
L
3 yıl
Yüzbaşı

Mavi ve beyaz renkler arkadaşında belirttiği üzere akrep ve yılanlara karşı etkili o nedenle evleri mavi ve beyaza boyuyorlar.Hayır yani konuyu açmadan önce biraz araştırsanız neden olduğunu görürdünüz ama ilaki bir komplo teorisi ortaya atacaksınız.

İsterseniz mavi ve beyaz renkler yunan bayrağını çağrıştırdığı için iki rengi ortadan kaldıralım?Gerçi bizim bayrağımızda ay ve yıldız beyaz renkle temsil edildiği için 'beyaz' renk durabilir.En iyisi maviyi komple yasaklayalım nasıl olur?



B
3 yıl
Binbaşı

Bence zırcahil olan sensin kardeşim. Hızlı bir google aramasıyla şu sorduğun soruların da yanlış olduğunu anlayabilirdin.

Güney fransada, yine güney ispanya ve italyada, özellikle sicilyada, bu renklerin yaygın olduğunu görebilirdin. Bütün akdeniz bölgesindeki denize yakın yerleşim yerleri bu renkleri yaygın olarak kullanır. Kimisi akrebi kovsun diye, kimisi sivrisinek kovsun diye, kimisi de sırf güzel olduğunu düşündüğü için kapı pencereleri mavi yapar. Beyaz ise yüzyıllardır kullanılan bir renktir. Tek ihtiyacın olan şey kireç.

Yunanistanda bu renklerin baskın olarak bulunmasının nedeni ise 60larda başa gelen darbe hükümetinin bu renkleri zorunlu kılması.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Doory
V
3 yıl
Binbaşı

Büyük resmi görmüş, oyunu bozmuş. Eline sağlık qıralllll.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Binbaşı

dünya da üçgenmiş aslında, amariga gizliyormuş



T
3 yıl
Yarbay

Ne boş üyesin, adamlar rengin tapusunu mu almış. Foruma girişte bir test filan yapılması lazım. Yunanistan ile Türk kültürü birbirinin kopyası, renk farklı olsa ne olur, her şeyimiz benzer zaten.



S
3 yıl
Yarbay