G

Yüzbaşı
11 Aralık 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme (?)
398 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
G
2 yıl
SİSTEM İÇİN KISITLI BÜTÇEYE GÖRE ÖNERİ LÜTFEN.
Arkadaşlar uzun zamandır ekonominin halinden dolayı donanım bölümlerindeki başlıkları sadece keyfi geziyorum. Kafamda az çok fikir var ama çok uzak kaldım bu işlere.
Elimde fx6300, 8 GB ramli gtx980 ekran kartlı bir sistemim var. Birkaç sene öncesine kadar iracing te yarisiyordum. GTX 980 i 3lü monitörde kullandigim için darbogaza sebep olamayacak kadar zorlanıyordu kart. Hemen hemen her pistte 45-50 FPS ile rahatça yarışma yetiyordu. Tek monitör kullandığım oyunlarda da FPS yi 40-50 arası bir değere kilitleyip darbogazin önüne geçiyordum. Yani bu işlemciye 980 kullanma sebebim 3 adet 1080 p monitör ile yarışıyor olmamdi.
Geçenlerde PC. Mavi ekran vermeye başladı, bazı dosyalar eksildi falan derken emektar PC çöktü. İşlemciyi yıllardır 4.6 ya kadar cikabilmeme rağmen 4.4 GHz te o.c li kullanıyordum. Macunlayip yeni bir HDD de ekleyip sistemi Windows 10 ile yeniden kurduğumda çökme öncesi yaptığı gibi aynı şekilde PCnin kastigini fatkettim. Düşük veya medium ayarlarda hell let loose oynamayı planlıyordum yeni bir PC toplayacak bütçeyi edinene kadar. Format sonrası oyunu satın alıp yükledim ve menü dışında hiçbir şeye giremedim. Ayarları dusursem bile en azından oyuna girmem gerekiyordu. Bubarada ram profilimde ramlerimi orijinal değerleriyle kullanınca Windows mavi ekran veriyor açılmıyordu. Ramlerim frekansını düşürünce masaüstüne girebildigimi görünce ramlerden şüphelendim. Ama işlemci de ömrünü tüketmis olabilir. Artık bütçe denklestirmeyi bekleme aşaması iptal oldu böylelikle. PC çöp oldu. Ya işlemci yada ram arızalı. Test yapıp Bakicam, sağlam olanları elimden cikaricam. Hyper 212 Evo soğutucu ile kullandım sistemi.
Uzun oldu kusura bakmayın. Ryzen ddr4 lü bir sistem kurmayı dusunuyorum. En azından ddr5 li sistemler daha makul hale gelene kadar 1-1.5 sene beni idare etsin.
800 watt güç kaynağım yeni. HDD almiycam. Kasa da almiycam. Elimdeki kasayla idare edicem. Özellikle hell let loose da 2k çözünürlükte 50-60 FPS degerlerinin üzerinde kalabilecek bir sistem toplamak istiyorum.
Aklımda o.c için voltaj stabilitesi yüksek faz girişleri yeterli bir b550 anakart ile ryzen5600 düşünüyorum.Cok sinirlari zorlayan bir o.c yapmak değil niyetim. Başka önerisi olan varsa tavsiyelere açığım. Bir de GTX 980in üzerine 2-3 koyarsam ne almalıyım ikinci el olarak ? Anakart işlemci artı ekran kartının üzerine ekleyeceğim bütçe ile 7000 TL seviyesini geçmeye çalışıyorum. Elimdeki 3 adet monitörü de en son satıp ikinci el veya 0 2 k monitör düşünüyorum.
Bu fiyat seviyesinde kalmam için tavsiyeleriniz nedir?
Ddr 5 sistemlere geçmişim tahminimden uzun sürecek olursa işlemciyi daha üst seviyeye taşımaya hazır bir anakart olsun diye b550 düşündüm.
G
2 yıl
KOMEDİ SONA ERDİ. KOLİVAR TAHLİYE EDİLİYOR.
Ekmek üreticileri sendikası başkanı Cihan Kolivar bildiğiniz üzere yaptığı aciklamalarin ardından mezuniyet töreninde parti marşı çalan rejim milisleri tarafından tutuklanıp Silivri cezaevine konulmuştu. Burada düşünce suçluları ve siyasi suçlular ile aynı koğuşa kapatılmıştı.
Kolivar tahliye edildi. Şimdi haberi ve tutuklanma sebebini gorenler İran'daki bir olaydan bahsediyorum sanabilir. Hayır bahsettiğim diktatörlük orası değil.


https://t24.com.tr/haber/ekmek-ureticileri-sendikasi-baskani-cihan-kolivar-tahliye-edildi,1073121
G
2 yıl
CEM UZAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Arkadaşlar pek konu açan biri değilim. Lakin insanların bakış açısını öğrenmek amacıyla bu konuda bir konu açma gereği duydum.
Kendi fikirlerimden başlayayım. Akp ile Cem Uzan seçime girerken kendisine hiç guvenmedim. Kim sorsa, "oğlum asıl bu adam ülkeyi bitirir soya soya" dedim.Belki hakkındaki iddialardan fazla etkilendim, belki haklı belkide haksızdım. Geçenlerde Cem uzanın Lale Arslan ile röportajını dinledim. Söyledikleri dikkatimi cekince Babala TV röportajını programını da baştan sona izledim.
Akp nin ilk katıldığı seçimlerde akp ye karşıydım, ülkeye zarar vereceğini biliyordum, ama Cem Uzan'ı daha sakıncalı buluyordum. Aradan geçen yillarda ülkeye verilen zarar belki Cem Uzan daha iyi olurdu dedirtti. Gelelim konuşmalarından edindiğim izlenimlerime.
Babala TV de biraz agresif buldum. Fakat genel olarak sorunlara akılcı yaklaşım sergilemesi bende olumlu izlenim uyandırdı.
Suriye konusunda söyledikleri direk benim aklımdaki çözüm idi.
Suriyelilerin yıllık maddi zararı düşünüldüğünde en azından büyük bir kisminin ülkeden kendi gonulleriyle hoşlarına gidecek bir para alarak gitmeleri, önümüzdeki yıllar boyunca alacağımız maddi hasardan çok daha ucuz olur diye düşünürdüm. İşte bu konuda Cem Uzan'ın sorunu cozemiyor iseniz sorunu satın alacaksınız sözü tam kafamdaki nokta atışı yaklaşım oldu.
Büyük bir isadami kimliğiyle, ülkemizi ekonomik anlamda daha doğru yöntemlerle yönetebilir diye düşünüyorum. Türkiye'yi Ortadoğu batakligindan alıp Avrupa birliğine sokucam demesi de hoşuma gitti. Artık araplasmadan migdesi bulanmis biri olarak, Türkiye'nin yüzünü tekrardan Avrupa'ya cevirtecek bir yönetici gerekiyor. Cem Uzan Avrupa Birliği konusunda "en büyük hayalim, ve bunu 5 yıl içinde yapicam"diyor. Biliyoruz ki şu an Türkiye'ye gelemez, fakat yargı ve hukuk sürecini yeniden başlatıp ülkeye gelmenin yollarını arıyor.
Türkiye'nin hukuk ve demokrasi, yolsuzluk, kamu garantili halkı soyan ihaleler ve daha birçok konuda olağanüstü gerilemesinin etkilerinin önümüzdeki yıllarda onarılmasının uzun bir zaman alacağını, sistem değişikliğini istediğini fakat, en hızlı toparlanmanin ancak şu anki Cumhurbaşkanlığı yetkileriyle olabileceğini, mantıken önce temizlik ve onarımda sağlam bir mesafe alıp, sonra yetkileri parlementoya devretmek istediğini belirtti.
Bu bana çok mantıklı geldi. 20 sene boyunca ağızdan çıkan tek bir sözle yapılan yıkımlar, uzun bürokratik süreçlerle duzeltilirse 50 senede zor kapatiriz farkı. Nasıl ki bir adamın iki dudağının arasında yokuş aşağı gittiyse ülke, bence de aynı yetkilerle en azından 4-5 yıl yoğun bir onarım sürecine gidilmeli. Seçimlere girmesinin AKP'nin ekmeğine yağ sürdüğünü kabul edip, şimdi olsa aynı yoldan gitmezdim deyip ders alması da güzel. Demek ki önündeki engelleri asabilirse, bir daha akp nin ekmeğine yağ sürmek yerine getekirse mantıklı bir ittifakta her alacak izlenimi yarattı bende. Kendisinin ve ailesinin bütün servetinin cemaate paylaştırılıp cemaati bugünlere taşıdığını da iddia etti. Bir de alkollü içeceklerden alınan vergiyi dolaylı yollardan insanların yaşamına ve sosyal çevresine etki etmek için bir silah gibi olduğunu bildirdi, hatta Erdoğan'ın "pahalı ama hala içiyorlar" cümlesini de maksadın vergi topamak değil yaşam tarzı diretmek olduğunun itirafı olduğunu belirtti ki bu bence çok doğru.
Kısaca Alkollü içeceklerden KDV dışında vergi alınmayacak,
Ülkenin çalınan paraları geri gelecek,
Ülkeye dışarıdan yatırımcı çekeceğim
Dış ticaret açığı kapanacak, kamu garantili ihaleler hukuktan ayrılmadan devletlesecek
Sanayi ve tarım desteklenecek
Avrupa'daki birebir sağlık güvencesi ve eğitim hakkı verilecek
Suriyeliler gonderilecek
Hukuksal ve demokratik reformlar yapılacak, Türkiye ozgurlesecek,
En geç 5 yıl içinde Türkiye'yi Ortadoğu batakligindan alıp Avrupa birliğine sokacağım.
Gibi vaatleri var şimdilik. Ben bu adama uzak ve asla diyen biri olarak açıkçası söyledikleri bana Türkiye'yi daha hızlı toparlar, yaraları daha hızlı sarar, daha çok ülkenin ihtiyaç duyacağı ilerleme adımlarını saptamis gibi geldi.
Açıkçası oyumu yıllar önce bir defa MHP ye(muhalif iken) gerisinde de CHP ye verdim.
Eğer engelleri aşarsa ve seçimlere doğru şekilde, akp nin ekmeğine yağ sürmeyecek strateji ile katilabilirse ki hala ulkeye gelebilmesini ve seçimlere katılmasını imkansız değil ama zor görüyorum, CHP yerine busefer ilk seçimlerde vermedigim şansı Cem Uzan'a vericem gibi duruyor. Seçimlere katılmasını imkansız görmüyorum çünkü Erdoğan Cezaevinden çıkıp iptal olan seçimlerin tekrarına siirtten katıldı. Dola dolandirici Jet Fadıl iptal olan seçimden adaylığını çekti yerine Erdoğan girdi hatırlarsanız. Hem de aslına katilmadigi seçimin tekrarında yer alabildi. Olmaz olmaz diye birşey yoktur.
Açıkçası birçok insanın kafasında Cem Uzanla ilgili soru işareti olduğunu bildiğim için bu adamı burada tartisalim istedim.
G
2 yıl
Sahibinden Satılık Koy
Arkadaşlar biliyorsunuz Muğla koyları Ağamiz tarafından satışa çıkarıldı.

Adı çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı olarak bilinen çevre ve iklim değişikliği ile en ufak bir alakası olmayan bakanlığımız tarafından Türkiye'nin en bakir koyları ozellestirilip otellere verilecek.

Biliyorsunuz eskiden akp bu koulari gizlice veriyordu, yani sen git kaçak inşaatını yap arkadan gerisini biz hallederiz durumu vardı.

Artık göründüğü üzere akp, bu ülkenin değerlerine saldırırken gizlenmeye de ihtiyaç duymuyor. Doğal sit alanı olması gereken koyları açık açık satiyorum diye bağırıyor. Bildiğim kadarıyla bu koylar hala sit alanı. Satış sonrası koyların da durumu değişecek.
Gitmeden orman, koy ne varsa satıp kacirabildikleri kadar para kaçırmanın derdine düşmüş gibiler.
Konuyu gündeme getirmek bir vatandaslik görevi. Malesef akp nin ülkeyi yağmalamasının onune gecemiyoruz bari gündeme getirelim.

İhaleye çoktan çıkılmış sonuç nedir bilmiyorum. Ama gündemde olsun, unutmayalım bu ülkeye yapılan ihaneti !
https://www.odatv4.com/guncel/koylar-satista-muglali-ayakta-232927
G
2 yıl
Vatan Bilgisayar Rx 6900 xt 19256 TL
Arkadaşlar internette fiyatları gezinirken rastladım. İyi fiyat. Alacak olan kaçırmasın. Yararim olsun. Bir dua alırım.
https://www.vatanbilgisayar.com/msi-radeon-rx-6900-xt-gaming-z-trio-16gb-gddr6-256bit-amd-ekran-karti.html
G
5 yıl
55 veya 65 inch 4k tavsiye. İşin içinden çıkamadık :)
Degerli forumdaslar nakit 6000-7000 aralığında Bir paraya üstünü zorlamadan Bir TV bakıyorum. Kullanım ihtiyaçlarımdan bahsedeyim.

Salonda TV ile mesafemiz 3,5 - 4mt arası. 4k netflix ve normal TV izlemek amaçlı. Oyun şimdilik oynanmiycak.pc kullanıcısıyım. Eşim 65 ekran olsun istiyor. Ben de mümkünse 65 inch istiyorum. Fakat cok kaliteli 55 ekran görüntülere de açığım. Yine de büyüklük sinema keyfi için önemli. Tivibu uydu kullanıcısıyım ve go üyeliğim var.Gecen yol Lg nanocell tvlere kafayı taktik ancak o parayla balayi yaptık.Tv işi bu seneye kaldı.

Oled veya Qled kesinlikle düşünmüyorum.Beklentilerim Sd yayınlar izleme mesafesinden gözüme cok çamur görünmesin. Bariz golgelenmeler olmasın. Işık sızması problemi minimum olsun.Ancak bunlar cok kaliteli Bir görüntü karşılığında Affedilebilecek seviyede ise kabulüm. Akıllı özelliği önemli Ama kanal geçiş hızına cok kafa yormuyorum.Yine de hız önemli. Ayrı Bir satırda celislilerimden bahsedeyim.

65 ekran isteğimiz tatmin etmek üzere Vestelin yeni modeli olan 65ud9800 veya 65ud9860 TV lerini inceledim. TV ler yeni olduğu için bir kullanıcı yorumu bulamadım. Hdr10 ve dolby vision destekli. Akıllı özellikleri yetersiz olduğu için xiaomi mı box ile destekleyerek kullanıcam. Samsung va panel kullanıldığını öğrendim.
LG 55 sm 8200 diğer bir seçenek.
Sony xf9005 gece indiriminde 6299 TL yakaladım ama soru işaretlerim sona ermediği icin satın alma butonuna basamadım.
Philips 65Pus7803 7999 TL fiyatı var. Görüntü kalitesi tivibu uydu ve 4k da nasıl olur bilmiyorum. Ancak nakitte belki pazarlikla butcemi biraz asarak alabilirim.

Gönlüm 65 ten yana ancak bir türlü karar veremedim. 55 inch xgf005 in yorumları ve anlatılanlar 65 lere karşı beni çok arada bırakıyor. Vestel+tv box veya Philips seçeneği beni pişman eder mi? Özellikle Vestel 9800 veya 9860 kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını cok merak ediyorum. Öte yandan sd yayınlarda 55 ekran olduğu için sony her halükarda başarılı olacak o mesafeden. Ancak diğerlerinin upscale yetenekleri nasıldır? Pişman eder mi?

65 inch keyfi ile sony nin 55 inch teki görüntü kalitesi arasında kaldım.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Özetle :
Vestel 65 ud9860 + TV box = 7000 civarı.
Philips 65pus7803 +ambilight avantajı 7999 TL (pzrlk yapılacak)
LG 55sm8200 5500 - 6000 TL aralığında.
Sony 55xf9005 - 6299 TL

Ne yapmalı?
G
9 yıl
PLANTRONİCS GAMECOM 788 İNCELEME
Plantronics Gamecom 788 modelini yaklaşık 4 saattir çeşitli film sahneleri ses kayıtları ve müzik kayıtları ile test ediyorum. İnternette çok fazla kullanıcı yorumu ve incelemesi bulunmadığından sizlere de yardımcı olması açısından inceleme yazıp ilk izlenimlerimi aktarmak istedim.

RESİMLER İLE BAŞLAYALIM

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


İNCELEME

Ürünü hepsiburada.com dan 269 tl fiyat ile sipariş verdim. Garantili ürün.

Kutu içeriği çok sade içinden küçük bir kitapçık çıkıyor Türkçe dahil çeşitli dillerde kısa bir anlatım mevcut.
Kutusı şık diyebilirim ama bunlar önemsiz detaylar. Biz kulaklığa geçelim.

İlk dikkatimi çeken tasarım gayet oturaklı olmuş. Ne abartı ne basit. Malzeme kalitesi olarak dikkatimi çeken eksi bir özelliği yok. İnternetteki yorumlardan olsa gerek plastik malzeme kırılma konusunda korkutmuştu beni ancak hiç kırılacak gibi durmuyor. Özellikle benim gibi cd ye dvd ye parmak izi bırakmayan kullandığı elektroniklerin hassas noktalarına dikkat eden. vurup kırmayan dikkatli bir elektronik kullanıcısı için hiç bir sorun teşkil eden bir kötü detay göremedim. Siz yinede takıp çıkartırken dikkatli olun gereğinden fazla esnetmeyin derim. Bazı yorumlarda pilastiğin kulaklığa bağlantı noktalarından kırıldığını duydum.

ERGONOMİ ve KONFOR:

İlk başta fulaklık üzerinde bulunan ses kısma ve açma kontrolu, microfon mute tuşu ve Dolby Surround On - Of tuşu pek hoşuma gitmemişti.Kaloyu tercih ederdim dedim ama 10 dakkalık kullanımla kablo üzerindeki kontrolcuyu el ile yoklamaktan bile kolay olduğunu farkedince doğrusu bu olmuş dedim. Dolby açıldığında tuş kısmında bulunan surround on veya of olma durumunu gösteren bir ikaz ışığımız var.Bunun dışında ışıltılı pırıltılı bir caf caf yok. Tsarım sade ve şık ama basit değil. Tam istediğim gibi. Kulaklık aralıksız 4 saattir kulağımda. Kafa üzerindeki kadifemsi yastık sertik e dokunuş olarak güzel. Bunun yanında kulaklık yastıkları da aynı malzeme.Kulak ve kafam büyük değil.Klaklık boyutu iyi geldi bana. sağ ve sol kulaklğın yükseklik ayarı iyi yapılırsa konfor oldukça iyi ağrı falan yok.Kulaklarım ve başım bu yeni düzene alışana kadar süreceğini düşündüğüm ufak kulaklığı el ile hareket ettirme istekleri arada oluyor 3 saatten sonra.Ergonomi ve konfor iyi. Bahsetmeyi unuttuğum önemli bir konu da kablo Kablo sağlam bir izlenim veriyor örgü olmaması düşündürmüştü fakat gerek yok gibi kalınlığı ve sağlamlık hissiyatı yeterli.
Daha önce bahsettiğim gibi 780 ve 788 de bir kac kırılma vakasına internette bu kulaklığı araştırırken rastladım.
Fakat bunu ben şuna bağladım; Kulaklık kısımları boynunuza asarken rahat etmek için çevrilebilir bir yapıda. Fakat kulaklığın dikeydeki içe dönük açısı sebebiyle çevirirken kendi ekseninde bir döndürme kuvveti uygulamayı es geçen bir kullanıcı zaman içerisinde buralardaki plastiği yorar. Kısacası kulaklığı kendi ekseninde çevirmemek gerektiğini farkettim. Kulaklığı açısı gereği bağlı olduğu uçlardaki yuvarlak bağlantı noktaları etrafında çevirmek lazım. Kısacası zorlamazsanız kırılacak bir yapısı yok elime alır almaz kıranların nasıl kırdığını anladım. Başıma takarken kırıldı diyenler için şunu söyleyeyim. Zaman içerisinde buralarda yarattığınız deformasyon illa çevirirken kırmanıza gerek olmadan gayet normal kullanımda kırmanız için yeterli. Kulaklık gayet sağlam arkadaşlar arada istisna olarak okuduğumuz bir kaç kırılma vakası kullanımla alakalı belli ki.

SES KALİTESİ:

Ses kalitesi verilen fiyatın çok çok üzerinde. Ses yüksekliği yeterli ancak bangır bangır değil. Yeteri kadar yüksek ve kaliteli berrak bir sesi var. Verdiğiniz para karşılığında sizi bazen şaşırtıyor.

Seslerde bozulma patlama yok. Sanki ses gücü bozulmanın başladığı bölge ile sınırlanmış gibi. Son ses te de aynı kalite devam ediyor.

Stereo ses oldukça iyi.Bir oyuncu kulaklığı alırken aynı anda müzik keyfimi de katlayabilecek bir kulaklık sahibi olduğumu farkettim. Dip baslarda tizler ve mid sesler gyet düzgün. Berrak ve kalitesinden ödün vermiyor. Bas kalitesi de oldukça yeterli şöyle ki abartı olmayan doygun ve kaliteli basları var özellikle dip basları hiç fena değil. Tizler de gayet net ve pırıl pırıl kulağı rahatsız edecek kadar abartı değil. Tam tadında. Berrak doygun ve tınılı ahenkli bir sesi var.

DOLBY SURROUND

Kulaklık 40 cm hoparlörler kullanıyor yani virtual 7+1.Fakat ses kaynağının kalitesine göre kulaklık çevresel sesi şaşırtıcı derecede iyi vermekte.
Fakat özellikle izlediğim bazı videolarda ağzımı açık bırakan bir surround kalitesi hissettim. Örneğin çevremde dolaşan bir helikopterin önde tepemde dönüp durduğunu arkamdan geçtiğini tüm detaylarıyla konumunu ve uzaklığını algılayabildiğimi bir videoda farkettim. Kulaklığın surround kalitesi şaşırtıcı. Ben virtual bir 7+1 den bu kadarını beklemezdim. Filmlerdeki kalite de oldukça başarılı. Açıkçası hem film hem oyun hem müzik performansı oldukça başarılı. Müzikte ki ses kalitesi ve doygun ve kulağı rahatsız etmeyecek kadar iyi dengelenmiş bas tiz dengesi paramı boşa vermemişim dedirtiyor. Basları da yeterli.

Yazılım konusunda bir kaç not düşmek lazım. Sitesiden yüklediğimiz sürücü de bazı film ve ses equalizer modları olsa iyi olurmuş. Yazılımsal anlamda yetersiz diyebilirim.Ancak pek te oynama ihtiyacı hissettiren yahu şu sesler şu frekanslar çok baskın dediğim durumlar olmadı. Herşeyiyle ses konusunda başarılı ve dengeli buldum. Ses kalitesine ve berraklığına fiyatına göre vereceğim not 10 üzerinden 9 veya 10 olur.

Paramı iyi bir şeye verdiğimi hissettirdi. Ergonomisi ve konforu da eksiksiz. yazıyı bir yandan çeşitli ses kayıtları araştırıp dinleyip yazdığım için uzun sürede yazıyorum ve az önce yazdığım kulaklığı oynatma ihtiyacı da kalmadı gibi bir şey. kafaya yaptığı baskı onda bir oranda daha az olabilirdi.

Microfon ve ses iletimi.

Microfon fısıltı dahil her türlü sesi eksiksiz alıyor. Mic sesleri çok temiz ve net bunu kendi yaptığım kayıdı dinleyerek teyit ettim. Evde kendi kendime sizin için çığlık bile attım. Ses çığlık ta atsanız patlayıp çatlamıyor. Microfon kullanılmadığı zaman yukarı kaldırılabiliyor. Ancak tamamen sökülemiyor. Ses kartının kulaklığın içine gömülü olması yerine kabloda bir ses kartı olmasını tercih ederdim.İstediğim durumlarda sadece jaklar ile başka platformlarda kullanamıycak olmam kötü.Ama sadece pc kullanımım için aldığım için benim kullanım amacıma bir dezacantajı yok. Kulaklık yalıtımı kötü. Bu benim istediğim bir özellik çünki kendi sesimi duyamadığımdan gece oyun sırasında bağıra bağıra konuşmamı engelliyecek.Valideye yaradı. Kadıncağız benim yüzümden uyku uyuyamıyor. Fakat yüksek seste bir şey dinlerken kulaklıktaki ses microfona iletilmekte. Dediğim gibi microfon ses almada çok başarılı.bu sesleri de kaçırmıyor haliyle.İki dudağınız arasında kısık sesle belli belirsiz bişey fısıldasanız bile microfon net bir şekilde alıyor sesi. Kulaklıktan aldığı ses sizin sesinizi ve duyulmanızı etkileyecek bir seviyede değil. Oyun seslerini alıyor olması gözünüzü korkutmasın gayet geriden ve kısık bir ses. Oyunlar sırasında Voice activation şeklinde sohbet ederken gereksiz yere oyun sesiyle açılacak kadar değil. Yani kullanıma sıkıntı yok aksine hassaslığı ve kalitesiyle yüzümü güldürdü.

SONUÇ : 269 TL ye daha iyi bir şey alabilirmiydim bilmiyorum fakat ses kalitesi ve surround başarısı ergonomisi ve microfon kalitesiyle benim aradığım ürün olmayı başardı. Dengeli ve berrak ve ideal bas dengesinde şaşırtan kalitede bir müzik performansı var. Bir oyuncu kulaklığı olarak müzikteki başarısı bana bal kaymak oldu. Rahat, ses kalitesi yüksek fiyatı makul ve iyi bir surround başarısına sahip bir kulaklık.Ses kalitesi olarak bir çok rakibinin önünde diyebilirim. Tavsiye edebileceğim bir kulaklık.

Almayı düşünen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.Malzeme kalitesi üst düzey değil ama üzecek cinsten de değil.
G
9 yıl
FX 6300 Overclock YARDIMA İHTİYACIM VAR(990fxa ud3 rev4)
Herkese selamlar.

Arkadaşlar eski kartım ile 4.4 ghz te stabil çalıştırdığım fx6300 işlemciyi msi g46 kartın arızalanmasından dolayı yeni kartımla o.c etmeye çalışıyorum.

Öncelikle başlıkta belirttiğim gibi kartım gigabyte 990FXA UD3 versiyon 4 tür.

4.4 ghz te 1,375 voltile stabiliteyi yakaladım. ancak prime 95 te 4 saat 50 dakikadan sonra bir çekirdek durdu. Bu konuyla ilgili ince ayarı ilerde tekrar gözden geçirmek üzere profilimi kaydedip 4,6 ghz için çalışmalara başladım.Overclock sebebim Flight simulator dür. Diğer oyun ve programlarda 4,4 yetiyor flight simulatorde sadece çok bulutlu havalarda kasılmanın azalması için yalnız çok bulut olan günlerde uçuş yapacağım zaman pc mi 4,6 ghz te kullanmayı hedefliyorum.(güncel hava durumu oyuna aktarılıyor ve bulutlu günlerde şehirlerde ve yoğun havaalanlarında 3d objeler ve onlarca eklenti üzerine de yüksek bulut çözünürlükleri binince işlemci katili oluyor)

Şimdi gelelim problemime 4,6 ghz te stabiliteyi bir türlü yakalıyamıyorum. Bu konularda çok bilgili biri değilim. 5 ay önce öğrendim o.c yapmayı fsim yüzünden. Az buçuk bi bilgi var yani.

Öncelikle kafama takılan bir durum oluştu. 4,4 ghz için ayar yaptığım sırada aynı voltajda load line calibration u auto dan normal konuma getirince voltaj dalgalanmaları azaldı ve voltaj değiştirmeden stabiliteyi sağladım 4,4 için. Ancak sıcaklıklar 3 derece civarında bir sıçrama yaptı.Anladığım kadarıyla bunun sebebi işlemciye gelen ortalama gerilim değerinin voltaj dalgalanmasının azalması nedeniyle yükselmesi. Birnevi voltaj arttırımı etkisi oldu bu ayarla sanırım. Bu durumu doğru algılamışmıyım?

İkincisi 4,6 denemelerimde voltajı arttırdıkça hiç değişmeksizin testten bir süre sonra 4. çekirdek duruyor.Bunun sebebi tabiki işlemcimin limiti olabilir. Ancak o.c konusunda henüz kıt olduğum için başka kurcalamam gereken ayarlar varmı bunu bilmiyorum.

Mesela CPU NB ye voltajı biraz arttırırsam veya nb frequency i biraz arttırırsam stabilite aynı cpu voltaj değeri için ne şekilde değişir. Bunlar tam olarak ne işe yarar? ve bu durumlarda kuzey köprüsü sıcaklıkları ne derece etkilenir.

Şu an bu anakartta 4,6 GHZ için yaptığım prime testi sırasında kuzey köprüsü sıcaklığım 58 derecelerde ve işlemci sıcaklığı 69-63 arası çoğunlukla 60 - 61 şeklinde dalgalanmakta. Kuzey köprüsü ise nadiren 60 derece oluyor. Bu sıcaklıklar kuzey köprüsü için ve işlemcim için fazla değerlermi(hyper 212 evo kullanıyorum) Kasa asqard 600 watt öndeki bir adet stock fan ve arkadaki bir adet ufak egzoz haricinde üst tarafa bakan arka fan yuvasında bir adet 12 cm extra egzoz fanı ve yan kapakta alt yuvada bir adet 14 cm giriş fanı bulunmakta.

Kısaca toparlamak gerekirse

Stabilite için başka hangi ayarlar yapılmalı(c1e cool and quite vs vs c6 kapalı)

cpu/nb voltajının stabikliteye etkisi nedir kuzey köprüsü sıcaklığında artışa sebep olurmu?

cpu nb frekansı ayarının etkisi nedir ısı ve stabilite olarak?

son olarak bahsi geçen sıcaklıklar tehlikeli değerlermidir?

Bunlar dışında önerebileceğiniz başka müdahaleler nelerdir?

Verimli bir o.c yapmak ve minimum ısıyla max performans almak için yardımlarınıza ihtiyacım var herkese şimdiden teşekkür ediyorum!
G
10 yıl
HTC ONE M8 aldım.
Herkese selamlar.Askerlik falan derken uzun bir süre forumu takib edemedim. Geçen ay askerden geldim ve bugün vatan bilgisayardan m8 imi aldım. mutluyum paylaşayim hem de bir kaç tavsiye alayım dedim. HTC kendi kullandığım Samsung ve annem sebebiyle tecrübe edindiğim Iphone deneyiminden sonra, uzun zamandır "bir de bunu deneyeyim" dediğim bir markaydı. İlk izlenimim memnun edeceği yönünde.Paldır küldür gidip almadım tabi baya bir forum ve yorum okudum.M9 u beklesem diye düşünüyordum ama dayanamadım. ne zaman buraya gelir belli değil. Bide tutar 3000 TL çekerler, beklediğimizle kalırız dedim. İkinci elde değerinin çok düşmediğini de gözlemledim ve almaya karar verdim. Gittim evkura, inanmazsınız ama hiç beklemediğim bi şekilde 2300 tl den 10 ay taksit yaptılar 2100 tl lik teli.en az 500 kitlerler normalde. Neyse cihazı 2 güne alırsınız adres teyidi yapılır falan dediler.Bir haftadır ne teyid var ne bişey.Her aradığımda bana teyidimin henüz yapılmadığı bilgisini veriyolar sanki bilmiyomuşum gibi.Sonunda gittim Vatana odeo bank tan kredi aldım 15 dakkada aldım telefonu. Yarın evkura gidip iptal ettiricem sözleşmeyi.

Gelelim izlenimlerime.En başta ele çok rahat oturan bir telefon.Malzeme kalitesi ve işçiliği pırlanta gibi.Güç tuşunun yeri kötü. 4 mp kamera belki çok geri kalıyor olabilir ama fotoğraflar yine de cam gibi renkler süper ve dua cam nedeniyle çok fonksiyonlu bir fotoğraf olayı var.Şimdilik makine uçak gibi yorumlardan da anladığım kadarıyla ilerde de çok yavaşlamıycak. Yalnız ses konusunda adamlar harika işler yapmış.çok net yüksek ve kristalize bir ses var. Kulaklıklar süper.boomsound hoparlörler de keza mükemmel.Şimdi özellikle kullanıcılarına sormak istediğim sorular var. Uygun fiyatlı orjinal aksesuar nereden alabilirim İstanbulda? ön ve arka kameraların cam türünden dolayo bir çizilme problemi mevcutmuş. bu kamera camlarını koruyan bir ürün bulamıyorum bi türlü.kesmeli biçmeli değilde cuk diye oturan bu telefon için yapılmış bir lens koruma filmi nerede bulurum?Batarya sağlığı için ne şekilde kullanmalıyım?(yani pilin uzun ömürlü ve performansılı çalışabilmesi için kullanımda dikkat edilecek püf noktalar...)

Almayı düşünenlere de burdan son olarak pişman olmayacaklarını belirtmek isterim. Telefonu vatandan 1900 küsür bi fiyata aldım.dün 2100 dediler haftasonu diye mi neden bilmiyorum kasada 1990 lı bi fiyat çıktı. Neyse arkadaşlar kendime geçtiğim bu kıyak dolayısıyla mutluyum :) Annem elinde Iphone 6 sıyla ölece bakakaldı elimdeki cihaza. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada lollipop a güncelleyeyimmi 4.4.4 te kalsın mı? Şimdiden zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
G
11 yıl
1500 TL YE KASA TOPLADIM
Herkese selamlar

Öncelikle topladığım sistem için yorumlarınızı duymak iyi olur! Uzun zamandır laptopla haşır neşir olaraktan donanım camiasından baya uzak kalmıştım. Ve artık bütçe dahilinde iyi bişeyler çıkarmak için başladım eksik olan bilgileri tazeleme doğrultusunda araştırmaya! Bir hafta boyunca donanım haber başta olmak üzere okumadığım mesaj kalmadı desem yeridir. Herhangi bir başlık açmama gerek kalmadı çünki sağolun tüm bilgikler DH forumlarında tekrar tekrar mevcuttu! Ben de herhangi bir başlık açıp kirlilik yaratmaya gerek duymadığım için çoğunlukla bu forumdan edindiğim bilgilerle bilgilerimi tazeleyip yola çıktım!

Öncelikle DH üyelerine destekleri ve paylaşımları için teşekkür ediyorum çünki bi başlık açmamış olsam da bu süreçte bana yardımı dokunanlar sizlersiniz! Özellikle sistemden çok memnunum ve teşekkür amaçlı bu başlığı açmak istedim! Paylaşımlarıyla bizleri aydınlatan herkese çok teşekkür ederim! ilk başta bütçek 1300 civarıydı ve ekran kartım 7790 2gb o.c sapphire idi. Sistemi yüzde 30 indirim ile vatan dan topladım.Sistem genellikle oyun amaçlı!

Geçelim sisteme daha sonra sistem toplayacak arkadaşlara benim de edindiğim tecrübe doğrultusunda önerilerim olacak!


( KDV SİZ )


- AMD FX 6300 ----------------------------------------------------------------238,73 TL

- MSİ 970 A G46 ANAKART---------------------------------------------------149,21 TL

- 2X4 GB Vengeance 1866 mhz DDR3 CL9 RAM----------------------------191,84 TL

- 3,5" WD Cavailer Blue 64 mb Cache sata3.0 7200 RPM 1TB harddisk---132,15 TL

- Pioneer DVR SATA DVD YAZICI--------------------------------------------52,58 TL

- ASUS GTX660 2GB 192 BİT DİRECT CUII O.C ekran kartı--------------376,52 TL

- XİGMATEG ASGARD PURE 382 600W Kasa------------------------------- 183,31 TL

- FRİSBY FK320 MULTİMEDİA KLAVYE---------------------------------------18,47 TL


TOPLAM------------1.342,85 TL

KDV DAHİL TOPLAM 1.584 TL

Arkadaşlar sistem bu. Montajı kendim yaptım herkese tavsiye ederim hem kendi titizliğinizle hiçbir parçaya zarar vermeden çalışmanın güveni var hem de topladıktan sonra power tuşuna ilk bastığınız an bunu ben hatasız yaptım işte demek başka bi haz :D

Hayatımda ilk defa pc montajı yaptım biraz dikkat ile hiç te zor olmadı neyin nereye bağlanacağı zaten anakartın ve kasanın kullanma kılavuzlarında gayet açık bi şekilde anlatılmış! Aman hata yapmayayım diye biraz da internetten ilgili videoları falan izleyip topladım.

Sistemden çok memnunum arkadaşlar! Sistemden memnunun uçak gibi batman arkham origins falan monitörüm sayesinde hd ve 3d oynuyorum en ufak kasma yok arma 3 falan özellikler ultrada blur kapalı rahat kasmadan oynuyorum!Battelfield denemedim ama çok rahat uçurur o oyun benim tarzım değil fazla arcade! her alanda gerçekçilik hastasıyım da biraz :) simciyim yani ;) Bu arada komik geldi bana da hayatımda ilk defa oyunarda AA ayarı kurcaladığımı farkettim :D

Tavsiyelere gelince arkadaşlar benim alanım otomotiv üniversiteyi bunun üzerine okuyorum! Şunu belirteyim ne alaka diyeceksiniz taşınabilir diye aldığımız laptopları birsüre sonra sadece evin bir odasından diğer odasına taşıyabiliyoruz Çünki araç bataryaları ve pc pil teknolojisi paralel olarak hiç gelişmedi! yok lionmuş ıvırmış zıvırmış hepsi hikaye! Batarya ömürleri çağın çok gerisinde bu bahsettiğiniz ve duyduğunuz pil teknolojileri hala maksimum 80 lerden kalma teknolojiler! teknoloji dünyası elektrikli araçların geleceğini pillerin frenleyeceğini tahmin edemedi ve başka teknolojiler üzerine yürürken bu pil teknolojisi nasılsa şu an yeterli diye bu konuya hiç eğilmediler! Bu yüzden bir süre daha Laptop pc ler evlere ve cafe prizlerine bağlı kalmaya devam edicem ve masaüstünün vereceği performanstan olmaya gerçekten oyun dışında sebeplerle pc nizi yanınızda taşımanız gerekmiyorsa hiç gerek yok!

Donanımla ilgili ise şu tarz yorumları özellikle AMD İŞLEMCİ VE MSİ ANAKART ile ilgili hep ookudum!

MSİ ın kuzey koprüsüne dokunamazsın! arkadaşlar tecrübeyle sabit aynı anda 2 3 oyun açıp otomatik o.c ta o köprü anca ağır ağır mum eritebilir bırak el değmemeyi oda sıcaklığından sadece biraz daha sıcak! Ayrıca MSİ içinde bulunduğu diğer sektörle alakalı olarak teknoloji ve kalite açısından Ev donanımı dünyasının çok ötesinde bi yerde! Adamlar direk nasa ve diğer askeri teknolojiler ile ilgili elektronik üretiyolar! bu firma asusun ve diğerlerinin yaptığından hiç aşağı kalmaz hatta hepsinden kaliteli olacak potansiyeli de taşıyan bi firma! MSİ düşünenlerin aklında bulunsun! Eğer yüksek o.c denemeleri yapmayacaksanız kart göz dolduracak kadar bi o. c de zaten sıkıntı yapmaz merak etmeyin!


Gelelim amd işlemci konusuna! Isınmıyo arkadaşlar merak etmeyin 46-47-54 derecelerde gezip duruyo! standart soğutucusu yetersiz falan değil! Merak etmeyin AMD kendi işlemcisini soğutamıycak bi soğutucuyu paketine koyup işlemcilerinin tüm düntyada yanan işlemci olarak anılmasına sebep olup KENDİ KAFASINA SIKACAK kadar salak değil!

Yalnız yorumlarda ki bi şey gerçek ki SES gerçekten yüksek işlemci soğutucu sesi sizi değişikliğe zorluyo :) kasanın içinde bildiğin turbo intercooler li as950 çalışıyo :) Şimdilik söleyeceklerim bunlar sistem hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum yardımcı olan paylaşımlarıyla fikir veren herkese ve DH ailesine Teşekkür ederim!
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.