Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
88
Cevap
3015
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
M
3 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
Ağrı Dağı eteklerinde yeniden alevlenen Nuh’un Gemisi tartışmaları, uluslararası bir araştırma ekibinin bölgeye yönelmesiyle yeni bir boyut kazandı. Bilim insanları, tarihi efsaneyi somut gerçeklere dönüştürebilecek kanıtların eşiğinde olduklarını söylüyor.



Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan ve “Durupınar Oluşumu” olarak bilinen bölge, Nuh’un Gemisi efsanesine yönelik araştırmaların odak noktası olmaya devam ediyor. 1959 yılında Yüzbaşı İlhan Durupınar tarafından hava fotoğrafları incelenirken fark edilen ve yıllar içinde sayısız araştırmaya ev sahipliği yapan bu alan, şimdi çok daha kapsamlı bir bilimsel girişime hazırlanıyor.



Arkeologlar, "kesin kanıtlar" peşinde



Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
Bölgedeki çalışmalar, hem Türkiye’den hem de yurtdışından arkeologların katılımıyla yürütülecek. Uzmanlar, son yıllarda yapılan analizlerde dikkat çekici bulgulara rastladıklarını belirtiyor. Özellikle alınan toprak örneklerinde tespit edilen deniz tortuları, kil benzeri yapılar ve yumuşakça kalıntıları, denizle bağlantılı bir geçmişe işaret ediyor.



Ayrıca Bkz.Baykar şimdi de kargo İHA geliştiriyor!



Durupınar Oluşumu'nun yapısı da dikkat çekici: Yaklaşık 164 metre uzunluğundaki bu jeolojik formasyon, bazı kutsal metinlerde anlatılan gemi boyutlarıyla büyük benzerlik taşıyor. Ayrıca bölgede yapılan jeofizik testler, yüzeyin altında dikdörtgen benzeri yapıların varlığına işaret ediyor.



"Çürüyen ahşap" belirtileri



Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
Zemin altında tespit edilen pH farklılıkları, yüksek potasyum değerleri ve organik madde yoğunluğu ise araştırmacılar için bir başka umut kaynağı. Bu değerlerin, çürüyen ahşap yapılara işaret edebileceği ifade ediliyor. İlk olarak 2019 yılında gerçekleştirilen radar taramaları da, yüzeyin altında insan yapımı bir yapının olabileceği ihtimalini güçlendirmişti.



Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
Noah's Ark Scans araştırmacısı Andrew Jones “Önümüzdeki birkaç yıl boyunca Türk üniversite ortaklarımız, tespit ettiğimiz yapıların gerçekten insan yapımı mı yoksa doğal oluşumlar mı olduğunu belirlemek için toprak örneklemesi, radar taramaları ve diğer yöntemler gibi tahribatsız testler yapacak. Ancak yeterli kanıt topladıktan ve yerinde uygun bir koruma planı oluşturduktan sonra kazı yapmayı düşüneceğiz” açıklamasını yaptı.



Ağrı’da Nuh'un Gemisini bulmak için kazı hazırlığı başladı
Kazı çalışmaları henüz başlamamış olsa da, bilim insanları ellerindeki verilerin umut verici olduğunu belirtiyor. Ancak “doğal bir oluşum mu yoksa gerçekten insan yapımı bir yapı mı?” sorusunun yanıtını verebilmek için aylar, belki de yıllar sürecek çok yönlü analizler gerekiyor.






Kaynak:https://noahsarkscans.com/
Kaynak:https://anlatilaninotesi.com.tr/20250409/nuhun-gemisini-bulmak-icin-agrida-harekete-gecildi-kesin-kanitlar-var-1095242976.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Olmayan şeyi aramak zor olmuyor mu?
Yoruma Git
RaptorFX - 3 ay +28
Daha önce defalarca çıkıldı, defalarca incelendi, sonarla tarandı ve gemi şeklinin tahtayla hiç bir ilgisi olmadığı, bildiğimiz kayaç formu olduğu anlaşıldı.

İnanmayan Google...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Torlak Kemal - 3 ay +15
Kolektif cinnet hali
Yoruma Git
VirgilSollozzo - 3 ay +11
J
3 ay
Yarbay

arkadan bunu çalsınlar kazıyı yaparken
https://www.youtube.com/watch?v=AiBMcfcWrzA



C
3 ay
Yarbay

Sümer mitolojisindeki Gılgamış destanını nuhun gemisi sanarsan ara dur

https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C4%B1lgam%C4%B1%C5%9F_tufan_efsanesi



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 ay
Binbaşı

boşuna orada arıyorlar.

yerini aylar önce ben yazdım => *** Nûh'un Gemisinin Yeri (kanaatimce) *** | DonanımHaber Forum



A
3 ay
Binbaşı

V
3 ay
Yarbay

Mitler her uygarlığın sahip olduğu içşnde çokça abartının olduğu hikayelerdir ,ancak bir gerçekliğin dilden dile aktarılmasında oluşan abartı ve devşirme onların aslında hikaye den farkını ortaya koyar .

Yazıdan önceki hayatta resim ,hiyeroglif ve mitler bizlere araştırmamız için bir amaç sunar

Kanıt ise çok sonradan bulunabilir ama aramadan da hikaye deyip geçmek aslında bilgisizliğin de toplumda sürmesinden başka birşey değildir .

Okur yazarlıpın çok kısıtlı olduğu eski çağlarda mitler dir esas olan .Halk nasıl anlayacak ve anlamdıracak dünyayı ve beklentilerini .

Konuyu incelemek isteyenler için aslında çokça hikaye ve araştırma alanı mevcuttur .


https://www.pbs.org/independentlens/blog/a-flood-of-myths-and-stories/


https://www.researchgate.net/publication/374256219_Exploring_Parallels_between_Noah_in_Abrahamic_Traditions_and_Manu_in_Hinduism_A_Comparative_Analysis


https://www.jstor.org/stable/1409038


https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000046682



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
3 ay
Yarbay

quote:

Kaldı ki, Nuh'un Tufanı eğer her mitolojide yer alsaydı bile bu ilgili hikayeyi doğrulamazdı/onaylamazdı ki. Birçok mitolojide Aşk Tanrıçası ve ona ilişkin benzer öyküler var. Bu Afrodit'in ya da aşk tanrıçasının gerçek olduğu anlamına mı geliyor? Gelmiyor elbette. Hint-Avrupa kültürlerinin dinlerinde mesela hep şimşekli bir göksel baba tanrı figürü boy gösteriyor, bu Zeus'un/Odin'in/Jüpiter'in/Perun'un/Tinia'nın gerçek olduğunu mu kanıtlıyor? Elbette ki hayır.



aslında gerçekliğin anlaşılması için bağlantıları ve farklılıkların ortaya konması lazımdır

videoyu izleyiniz güzel bir özet var mitlerin ve kişiliklerin bağlantıları hakkında ,fikriniz değişmezse sorun yok ama ilişki ve bağlantı kuramayan zihinler için sadece kanıt arama isteği mevcuttur.

Hangi açıdan yorum yaptığınız gerçekliğin ortaya çıkarılması için yerinizi de belirlemektedir



https://www.youtube.com/watch?si=WynwkUDp-TajSfPp&v=8h4Ih3pYYkI&feature=youtu.be



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

V
3 hafta
Yarbay

Bence gemi falan aranmıyor.

Merak edip, Amerikanın, Ağrıya olan bu düşkünlüğünü araştırdım.

İlk olarak 1959 yılında, harita mühendisi olan İlhan Durupınar, gemi şekline benzer bu oluşumu keşfetmiş. Bu da haber olarak yayınlanmış. Bu haber, Amerikaya 1960 yılında gitmiş. Hemşire anestezisti olarak çalışan Ron Wyatt, bunu araştırmak için kalkıp Amerikadan Ağrı dağına gelmiş !!!

İşin ilginç yanı, kendisinin bir arkeolog olmaması ve bu kazıyı nasıl finanse ettiği....

Bu hemşire, 1977 yılından, öldüğü 1999 yılına kadar yüzlerce seyahat yapıyor. (Kaynak: Wikipedi)

Aynı şekilde, İsrail Eski Eserler Otoritesi'nden (IAA) bir arkeoloğu olan Joe Zias , "Ron Wyatt ne bir arkeologdur ne de İsrail veya Kudüs'te yasal olarak lisanslı bir kazı yapmıştır. Kazı yapmak için kişinin en azından arkeoloji alanında lisans derecesine sahip olması gerekir, aksini iddia etmesine rağmen bu lisans derecesine sahip değildir. ... [İddiaları] National Enquirer , Sun vb. gibi magazin dergilerinde bulunan çöp kategorisine girmektedir." (Kaynak: Wikipedi (Kopyala-Yapıştır))

Dikkat çeken başka bir konu : Nuhun gemisini araştırmak için Ağrı'ya gelen bu hemşirenin geliş tarihi 1977. PKK denilen oluşumun kuruluş tarihi ise 1978.....

Ek Bilgi :

Bundan sonra 2 Amerikalı araştırmacı daha geliyor, ancak onlar gerçek arkeolog. Bunlardan Arkeolog ve bilgisayar mühendisi Andrew Jones, ve jeofizikçi John Larsen, 3 boyutlu olarak geminin şeklini ortaya çıkarıyorlar. Bunun ardından, Disney stüdyolarından, buraya 50 milyon dolar değerinde yatırım teklifi gelmiş. Tabii ki kabul edilmemiş.

Anafikre tekrar dönersek... Tam da PKK nın kendini feshettiği bir dönemden sonra, yine Nuh'un gemisini araştırmaya geliyorlar. Üstelik de, gelecek olan araştırmacı, yine Andrew Jones......

Ben konunun Nuh'un gemisi olduğu konusunda şüpheliyim.

Fazla mı şüpheciyim, yoksa çok fazla komplo teorisi okuduğumdan kafayı mı yedim?

Yorumlarınızı bekliyorum!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 9 Haziran 2025; 16:44:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 hafta
Yüzbaşı

İstatistikler gerçek bilgiye ulaşmanın en kolay yoludur.Karahantepe ve Göbeklitepe'yi kaynak alırsak 15.000 yıllık insanlık tarihinde Dünya çapında sel olduğunu gösteren veriler yok,Sümerde anlatılan öykü binlerce yılda değişime uğrayıp,Nuh tufanına dönüşmüş.

İstatislikleri kaynak alırsak,Ağrı,Van,Bitlis cevresinde 15.000 yıldır Yanardağlar patliyor,Büyük depremler oluyor,Toprak ve Yer yapısı depremlerle,Yanardağ patlamaları ile 15.000 yıldır değişmiş,En eski insan kalıtıları Taş tepeler denen yapılar.


https://www.jmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=15144&tipi=2&sube=11&subesi=

< Resime gitmek için tıklayın >


Taş Tepeler nedir diye soran olursa incelesin.


https://tastepeler.org
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 9 Haziran 2025; 22:33:35 >

V
3 hafta
Yarbay

uydu teknolojisi ile geniş yüzeyler alan taraması ile kabaca bilgi edinilebilir .

Birçok alanda kullanılıyor ve hızla da ön alan araştırmalar için faydalanılmaktadır.
tabii ki defineciler için değil ! maden alanlarını tespit etmek de dahil geniş bir yelpazesi var .

Süphelenilen alanlar için daha kesin sonuçlar için ,sonradan yüzeyden araştırma yapılması şarttır

mesela lidar taraması ile koskoca maya şehirleri daha yeni bulunmuştur .


https://researchoutreach.org/articles/archaeology-space-using-earth-observation-data-unearth-past/


https://www.satimagingcorp.com/applications/environmental-impact-studies/wildlife-and-marine-conservation/archaeology/


Lidar teknolojisi ile son yapılan büyük bir keşif

https://education.nationalgeographic.org/resource/exclusive-laser-scans-reveal-maya-megalopolis-below-guatemalan-jungle/7th-grade/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 15 Haziran 2025; 9:50:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @limbesh
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.