Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
314
Tıklama
1
Öne Çıkarma
ABD'de, 2029'dan itibaren otomatik acil frenleme sistemi zorunlu hale geliyor
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

ABD'de, 2029'dan itibaren otomatik acil frenleme sistemi zorunlu hale geliyor
Sürücü, yolcu ve yaya güvenliği için önemli teknolojilerden biri olan otomatik acil fren sistemleri son yıllarda yaygınlaşmaya ve birçok otomobilde standart olarak sunulmaya başladı. Ancak hala birçok araçta sunulmuyor. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), bu durumu değiştirmek ve karayolu güvenliğini artırmak amacıyla 2029'dan sonra otomatik acil frenleme sistemini tüm binek araçlarda zorunlu hale getirecek.



Yüksek hızlarda dahi otomatik frenleme yapılabilecek 



NHTSA tarafından belirlenen yeni kurallara göre Eylül 2029'dan sonra satılacak 4500 kg'ın altındaki bütün binek araçlarda sistemin bulunması zorunlu olacak. NHTSA, sistemin hem gündüz hem de gece kouşullarında 100 km/h hıza kadar seyahat eden bir otomobilin durabilmesini ve önündeki araçla çarpışmadan kaçınabilmesinin talep ediyor. Ayrıca, 145 km/h hızla seyahat ederken dahi çarpışmadan kaçınmak için aracın otomatik olarak fren uygulayabilmesini ve 72 km/h hıza kadar yayaları tespit ederek çarpışmayı engellemesini şart koşuyor.



Ayrıca Bkz.İşten çıkarmaların ardından Tesla, Supercharger planlarında frene basıyor



ABD hükümeti, otomatik frenleme teknolojisini zorunlu kılmanın, ülke çapında her yıl meydana gelen milyonlarca arkadan çarpma vakalarını azaltacağını, yılda 362 hayat kurtararak 24.000 yaralanmayı önleyebileceğini, ayrıca sürücülerin tıbbi masraflardan, sigorta faturalarından ve araç tamiri maliyetlerinden kurtulacağını belirtiyor..



NHTSA, 2019 yılında ABD'de yaklaşık 2,2 milyon arkadan çarpma şeklinde kazanın gerçekleştiğini ve bunun sonucunda 574.000 kişinin yaralnıp 1.798 kişinin öldüğünü belirtiyor. Yaya ölümleri ise bunun çok ötesinde 6.272 kişi olarak gerçekleşti. Bu ölümlerin %65'i hareket halindeki bir arabanın önden yayaya çarpması sonucu meydana geldi.



Tabi sistemin zorunlu tutulması araç maliyetlerini bir miktar arttıracak. Ancak NHTSA, sistemin araç başına ortalama 84 dolar maliyeti olduğunu belirterek yeni araç almak isteyen kullanıcılara çok büyük külfet getirmeyeceğini söylüyor.



 




Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/04/auto-braking-to-become-mandatory-on-all-new-u-s-cars-by-2029/

 Haberi Portalda Gör

İnsan hayatının değeri 84 dolara kadar düşmüş.

2029’a kadar insanlar öleceğine bugünden zorunlu olsa olmuyor mu ?
Yoruma Git
gun - 2 hafta +5
G
2 hafta
General

İnsan hayatının değeri 84 dolara kadar düşmüş.

2029’a kadar insanlar öleceğine bugünden zorunlu olsa olmuyor mu ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 hafta
Yarbay

Sana 84 dolardir. O bize gelinceye kadar 884 dolar olur.




M
2 hafta
Binbaşı

olması gereken o zaten bu devirde.mesela hızlar içinde aynı olmalı şehir içinde 50 tabelası varsa 50 den fazla gidilmemeli v.s. bizim akrabada var mesafeyi ayarlıyorsun araç ona göre yakın veya uzak duruyor cruse gibi park ederken bile kendisi otomatik fren yapıyor mesafeyi ayarlarlayabiliyorsun siz gaza bazsanız da çarpmamak için fren yapıyor.daha fazla geliştirilmesi lazım.




E
2 hafta
Yüzbaşı

Zorunlu hale getirilmesine sonuna kadar destek veriyorum. Ancak;

Otomobillerde bu sistemler yaygınlaşmış olsa bile 4500kg gibi ciddi bir ağırlıkta işin içine girdiğinde neredeyse tüm ticari araçlar da bu kapsama dahil olacak. İşin bir de hali hazırda tasarımı yapılmış ve seri üretime girmiş araçlar kısmı da olduğu için böyle bir zorunluluk firmaları zor duruma düşüreceğinden, ani karar almadıklarını düşünüyorum.

Bizde yapıldığı gibi alınan fevri kararlar, gelmek isteyen firmaları/yatırımları kaçıracak durumları ortaya çıkarabiliyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gun
N
2 hafta
General

Hakikaten bu kadar istatistik paylaşıp bunu 2029'a kadar çözüme kavuşturmamak iyi bir kafaymış. O zamana kadar insanlar ölebilir yani (!).

Biraz sarsıyor; bazen de park ederken boşlukta gereksiz yerde aktifleşiyor ama bence çok kritik bir güvenlik teknolojisi. Teoride bu teknoloji nedeniyle belki daha çabuk yıpranacak olup belki daha fazla bakım isteyecek frenler hasarlı ve ölümlü kazaların çok daha fazla olmasına da tercih edilir.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
2 hafta
General

Şimdi zorunlu hale getirip buna şu an uymayacak ve uyamayacak firmalardan penaltı veya ceza olarak belirli bir ilave vergi tahsil edebilirsin. Bu ceza veya ek vergiyi ödemek istemeyen firmalara da geçme teşviki olur, otomatik fren sistemsizliğinden kaynaklı kazaların ülkede yol açtığı maliyete karşılık kamu hizmetlerine de ek bir gelir olur. Çar Büyük Petro mesela reformlarına uymayanlardan - soylular dahil - cezai bir vergi kesiyordu - çok akıllıca.

Bence gerçek kamucu veya halkçı devlet anlayışı budur ama ABD gibi sosyal kapitalizme değil de entrepreneur kapitalizme dayanan ve kamu sağlığının ve servetinin değil de öncelikli olarak iş adamları ve ceplerinin kollandığı bir ülkede böyle bir anlayış nerede? 😃



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @erdem552
E
2 hafta
Yüzbaşı

Dediğinizde haklısınız. Yorumu çok uzatmamak adına bu kısımlara girmedim ama bunun da etkisi var. Son paragrafta aslında demek istediğim buna benzer bi şeydi.





Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.