Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
84
Cevap
8056
Tıklama
48
Öne Çıkarma
Cevap: 8-9 saat çalışacak iş yok (2. sayfa)
B
6 yıl
Yarbay

Resmen köle gibi calisiyor vatandaslarimiz. Ya 10 saat calismak nedir. Ayda 220 saat yapar.

Amerikada asgari ucretle calissan 220 saat alirsin 2200 dolar.

Burada aliyorsun 330 dolar. Saka gibi. resmen saati 1.5 dolara calisiyosunuz. Hadi 8 saat olsa 2 dolar olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öyle hocam çok pislik insanlar ülke resmen zenginlere çalışıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Concordato
S
6 yıl
Yarbay

Kurumsal olmayan yerlerde ne yazık ki çalışma biçimi böyle arkadaşlar. Ben de 2016 senesinde sırf denemek amaçlı bir perakende mağazasını denemiştim ve anladım ki Türkiye'de çalışmak demek, kurumsalda değilsen kölelik düzeni demek. Çok fazla zaman geçmeden ertesi gün hadi bana eyvallah diyerek ayrılmıştım. Adamlar o kadar utanmazlar ki bir de insanın üzerinde suçluluk psikolojisi yaratmayı amaçlıyorlar. Adam kalkmış haftada 7 gün dükkan işletiyor, yol parası ve yemek parası dahil gel 1500'e çalış diyor. Bu olanlar da 15 Temmuz'dan hemen sonra olmuştu. O yüzden kalkıp da hiç dış güçlere bağlanıp suçu başka insanlar da aramaya gerek yok. Bize bizden daha büyük bir kötülük yapan başka bir topluluk bu gezegende yoktur. Özel sektörün de çoğunluğu resmen kölelik düzeni üzerine kurulu cidden o zamanlar anlamıştım.



M
6 yıl
Yarbay

Daha teknik ve uzman olursaniz, TR de daha cok calisirsiniz, ama maasiniz yuksek olur.

Kuzenim TR de en koklu firmalardan birinde insan kaynaklari muduru, maasi 15.000 e yakin, laikn gun 6 gun, gunde 10-12 saat arasi calisiyor, stressden terapi goruyor, kizin saclarin acildi, kafa da sac kalmadi.. Simdi phd sini bitirip kendini universiteye atmaya calisiyor..

Yank TR de parasi guzel diye calisan olunmaz.. Insanin suyunu cikarirlar. Bu ulke de ya isveren olucan ya da kamu da calisican, diger tum isler zulum..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sterilmikrop
M
6 yıl
Yarbay

Benim memurlarla ilgili goruslerim soyle;

- Memurlar 2 ye ayriliyor, isi yogun olanlar ve isi yogun olmayanlar, bunlari kendilerinin sucu degil, calistiklari birime ve bolume gore degisiyor. Bir memur arkadasim var, 5nci yili, adam 10 da gidiyor, 4 de cikiyor, 5 yildir hic is yapmadim diyor, muhendis kendisi.. Kendisinin sucu degil, sistem bozuk..

- Cok yuksek kamu calisani sayisi var, 4-5 milyonlara dayandi artik, ulkemizde GELIR ve KURUMSAL vergiler den gelen para dusuk, kamu personeli maaslari artik odenemiyor, devamli borclaniyoruz, bu yuzden dolayli vergiler artiyor, poset parasindan tut, %70-80 lere varn benzin, sigar, alkol, gida, ve diger giderler.

Ulkenin gelecegi bu sistemle hic parlak degil..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alitan1905
C
6 yıl
Yüzbaşı

kuryelik falan hiç uğraşma. açık lise okuyorum demişsin. yaşın daha genç. Bir kaç tavsiye verebilirim. kuryelik tezgahtarlık vs bunlarsın maaşı her zaman standarttır. 10 sene sonrada asgari ücret alırsın.
En iyisi meslek öğrenebileceğin bir işe girmek. Mesela git bir Elektrikçinin yanına çırak ol bi iki sene sonra iyi paralar kazanabilirsin. Benim arkadaşım asgari ücretle bir fabrikada çalışıyordu. bu böyle olmayacak dedi 22 yaşında kepçe- greyder operatörü olmak için yağcı oldu. 1 sene falan baya baya sıkıntı çekti çok az paraya çalıştı ama şu anda 5-6 senedir iyi bir yerde iyi ücretle operatörlük yapıyor. Çalışacağın yer seni meslek sahibi yapsın. her şey için geç değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Antalyadayım hocam fabrikalar il dışı ve zaten az olduklarından alım yapan yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ucan Hollandalı
B
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Ne kadar şanslısınız var ya..

@trmeto hocam bakmam gereken bir insan var şehir dışına çıkamıyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkantik -- 13 Mayıs 2019; 13:26:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MrCaner @trmeto
M
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Berkantik

Ne kadar şanslısınız var ya..

@trmeto hocam bakmam gereken bir insan var şehir dışına çıkamıyorum
Antalya turizm şehri değil mi ? Çok otel vardir hocam bulursunuz elbet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Er

Benim biri Ankara'dan biri Osmaniye'den iki arkadaşım Antalya'ya çalışmaya gittiler. Ankara'da olan otele girdi çalışıyor, diğeri gece kulübünde barmenlik yapıyor. İkisi de sıfırdan başladı, şimdi çok mutlular. Sezon açıldı, otel otel gezdiğiniz zaman mutlaka bir iş bulursunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
6 yıl
Yüzbaşı

Adanada yaşıyorum sabah evden 8:00 da çıkıyorum aracım ile 08:30'da iş yerinde oluyorum. 12:00 - 13:00 arası bir öğle arası sonra akşam 18:00 da mesai bitiyor 18:30 gibi evimde oluyorum. Cumartesi günüde sabah aynı öğlen 12 - 13 arası değişiyor mesai bitimi.

Demem o ki eğer devlet memuru değilsen unut 8 saat çalışmayı...



E
6 yıl
Yarbay

O çalışma saatleri ile nasıl bir sosyal hayat olabilir ki hocam. Süresi bana bağlı değil, ülkeye bağlı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Berkantik
T
6 yıl
Yarbay

12 saat çalışıyorsanız 4 gün çalışmanız gerekli 48 saati doldurmuş oluyorsunuz çünkü. fazlası ekstra mesaiye girer, ücreti ödenmek zorundadır.



R
6 yıl
Binbaşı

Herkes ağlamış.

Hele hele üniversite mezunu boş arkadaşlar.

Şimdi olayı şöyle 2ye bölelim.

1. Sen üniversite mezunu olarak üniversitede ahmaklık yapmışsın proje geliştirmemiş kendini göstermemişsin üniversite hayatında başarın yok boş boş mezun olmuşsun gelip her yerde ağlıyorsun yok ben ünv. Mezunuyum şöyle böyle bunu geçiceksin ağlama boluma 4 sene boyunca okula gidip gelinmekle hayata atılamazsın.

2. İşsizlik bana kalırsa yok bakın ben medya sektöründeyim “kalifiye” dediğimiz eleman gerçekten çok az herkes üniversiteye gidip hemen işe girmek istiyor eee 1. Konudaki olaylar ne oldu ?

3. Teknik iş arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama “ herhangi bir vasfı” olan adam bu ülkede çok rahat iş bulabilir vasıfsız kendini geliştirmemiş olduğu yerde sayan adam işsiz kalır.

4. İş beğenmeme, buna gülüyorum hele ki üniversite mezunu genç arkadaşlar ben o işi yapmam ünv mezunuyum ben bu işi yapmam üniversite mezunuyum o zaman işsiz kalırsın.
Ben medya sektöründeyim ilk 1 sene asgari ücret 450 tl iken sadece 200-300 tl + yol + yenek parasına çalıştım işi öğrenmek için 1 sene sonra asgari ücretin ortalama 2.5 katı kadar kazanmaya başlıyordum şuanda da aynı şekilde asgari ücretin çok üzerinde maaş alıyorum ama ben hiç bir zaman o işi yapmam bu işi yapmam demedim.

Olduğunuz il’de koşullar farklı olabilir buna bir şey diyemem ama teknik bilgisi olan her zaman iş bulur en kötü işkur teknik meslek kurslarına gidin hem eğitim parası alır hemde rahat iş bulursunuz.

Bahane çok arkadaşlar bahane üretmek istiyene gerçekten çok ama herzaman herşeyin çözümü vardır biraz bakış açınızı değiştirin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 yıl
Çavuş

Bu sözlerim çalışma saatiyle alakalı değil ama memurlukta sanıldığı gibi rahat bir iş değil. Tabi memur var memur var orasına sözüm yok. Piyasa koşullarının çok daha üzerinde de olsa memuriyet sizi zamanla boğar, idare ayrı bir boğar vatandaş ayrı bir boğar, sürekli değişen kanun yönetmelik vs. ayrı bir boğar. Ayrıca sürekli aynı işi yapmaktan körelirsiniz. Yaptığınız iş değişmez sadece değişen kanunlara ayak uydurulur, bu durum işleri daha da karmaşıklaştırır. Genellikle iş ortamınızda baskı vardır. İki yüksek lisans mezunusunuzdur ama değeri olmaz kamuda. Tek tip olmanız gerekir. Servisimiz yok, çayımızı, suyumuzu, yemeğimizi kendimiz öderiz (büyükşehirler dışında servis imkanı pek yoktur kamuda). Memuriyetin en büyük avantajı çalışma saatleri ve yıllık izinleridir. Ama ben az çalışmaktan ziyade sosyal ortamlarda daha çok çalışmayı yeğlerim kendi adıma.
Şuan kurumsalda günde 10 saat çalışıp işini çok rahat ortamda yapan arkadaşlarım var maaşları da daha iyi, sosyal imkanları çok daha fazla.
Çalışan olacaksanız ben bir numaraya Kurumsalı koyarım. İki memuriyet.
İmkanım olsa ise kesinlikle üretim yapardım. Saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
6 yıl
Binbaşı

Ben kapitalizm yanlısıyım, liberteryenim.

Yukarıda yorumlardan birinde gelişmiş ülkelerdeki çalışma saatlerinden belirtmiş, daha sonra da üçüncü dünya ülkelerindeki çalışma saatlerinin çokluğundan bahsetmiş, noktayı da kapitalizme küfrederek koymuş. O arkadaşlar bilmeli ki gelişmiş ülkelerdeki sistem kapitalizmdir, yani serbest piyasa sistemidir. Üçüncü dünya ülkeleri merkeziyetçi ülkelerdir; yani çoğu şeye regülasyon koyan ve vergi cenneti ülkelerdir.

Japonya intihar vakaları konusunda listenin üst sıralarında ve Japonya'da yaşayan bir arkadaşın belirttiğine göre bunun en önemli sebebi çalışma saatleri. 16 saat çalışan insan çok Japonya'da. Dolayısıyla 8 saat üzeri çalışma saatlerinin insan psikolojisine iyi gelmediğine ben de katılıyorum. Ama mutsuz insan profilinin tek sebebi çalışma saatleri değildir, hatta yüzdelik olarak bakarsak küçük bir paya sahiptir, bu düşüncemi de belirtmiş olayım.

İsveç'te iki sene boyunca 6 saat mesai deneyi yapıldı. İki senenin ardından sonra erdirildi. BBC'nin haberini paylaşayım sonuçlarıyla ilgili:
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-38909632



T
6 yıl
Binbaşı

Daha geçen gün malzeme tedarik ettiğim 20 yıllık ve 250 çalışanli fabrika konkardo ilan etti
O kadar insan be yapacak bayram arifesinde kesin bir şey de yok iflas da gelirmiş büyük ihtimalle..
Allah yardımcımız olsun..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Yüzbaşı

petrole pompacı olarak girebilirsin hocam petroller denetimi en sık yerler oldukları için (oteller gibi) çalışma saatlerinde falan hile yapamıyorlar 8 saat fix. Eğer üstü çalışırsan da mesai ücretini alabiliyorsun.



R
6 yıl
Yüzbaşı

Dakik çalışmak istiyorsan fabrikalara gireceksin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.