Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
214
Cevap
5608
Tıklama
1
Öne Çıkarma
1100 tl maaş ile evlenmek
C
9 yıl
Yarbay

Evlenilmez kısa ve net, neden çocuğuma karıma zulüm bir hayat yaşatayım ki?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

o parayla survivor'da hayatta kalınmaz



R
9 yıl
Binbaşı

Hani şu şikayet edilen 95-2002 dönemleri var ya gaz kuyrukları filan diyip aşağılanan dönemler..Keşke o dönemlere dönsek..Evimizde sadece Babamız çalışsa tek maaşla geçinebilsek.Tek maaşla 4-5 çocuk büyüten babaların dönemlerine dönsek...

2003'ten sonra malum hükümet döneminden maaşlar eflansyon karşısında eriyip giderken giderler çığ gibi büyüdü.Şimdi diyecekler ki teknolojiye ayak uydurma yoktu o dönemler.Kardeşim Elektrik-Su-Kira mutfak alışverişlerinden bahsediyorum..O dönemleri yaşayan birisi beni çok iyi anlayacaktır..En azından önümüzdeki 36 ay borclu değildik.Şimdi millet aç geziyor üstüne kredi kartları krediler almış başını gidiyor.En azından o dönemlerde geleceğin ipotekli değildi

Şu dönemde hani ekonomimiz iyi diye lanse ediliyor ya berbat haldeyiz. Sadece karın tokluğuna yaşasan çocuk olmadan 1500-2000 TL ile geçinemezsin. Karınla dışarıda hiç vakit geçirmeden, üstüne doğru düzgün kıyafet almadan, evde ayda 1 kırmızı et yemeden vs vs 1400-1500 tl ye bile geçinemezsin.

İnsan karısıyla hafta 1 gün dısarı çıkmak ister , evinde et pişsin ister, üstüne başına bakmak ister ama şu zaman da imkansız.+2000 maaşı olmayan evlenmesin arkadaşlar ciddiyim çünkü mutsuz olursunuz. Parasız hiçbişey olmuyor.Para yoksa mutlu olamazsın.Karını gezdiremezsin karını giydiremezsin sağda solda bişey görür alamazsın hasta olur hastaneye götüremezsin canı bişey ister alamazsın.İnsan gibi yaşayamazsın.Millet gezer tozar sen gezemezsin bunlar hep sorun olur ve ayrılırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum


quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

1100 değil 10 bin lira maaşla da evlenilmez. Karı dırdırı vırvırı çekilmez. Hele eski sevgilileriyle aldatma riski hiç çekilmez.
Aklı olan evlenmez.

Yok hocam ya neyaptın sen 10 bin lira maaş alsam hiç durmam...

Söylediğim riskleri göze alıyorsan buyur kardeş.
Hayat senin hayatın.
Şimdiki kızlar eskisi gibi herşeyi kabullenmiyor, hatalı olsa bile
yağ gibi üste çıkıyor.Eskiden neden insanlar daha mutluydu ? Çünkü kadınlar
bu kadar toplum içinde değildi.Namus kavramı zayıfladı, erkekler ılıklaştı.
Ben şimdiki kızların hallerini kabullenemiyorum.
Bu yüzden ölene kadar bekar kalmayı tercih ederim.



C
9 yıl
Yüzbaşı

Hicam evlilik hayirli bir iş ama ulkemiz sartlarında pek bir hayri kalmadi artik gecim sikintisi yuzunden bitiyor cogu evlilik. Her seyden mahrum kalan esin sirkeyi sarimsagi hesap ederek bir yere kadar dayanir bence evlenme. Hele kiraysa aman aman.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Yarbay

1500 maaşla evlendim, ama nasıl taktiğimi vereyim.

Bilezik mevzusu vardır bizde 8 tane 20 gram bilezik almamızı gelin tarafı şart koşmuştu. Bende 1500 tl maaşla düğün masraflarınımı karşlcam,bilezikmi alcam, evimi döşücem.
Bende şöyle yaptım:
Bir kuyumcu ile anlaştm bilezikleri 1 ay sonrasına ödemesine para vermedn aldm, maaşmla biriktirdğim parayıda gelinlikti,düğün saolnydı bunlara harcadm düğünde taklan para 13bin TL'di bileziklerin yarı parasını verdim kalanını iade ettim 1 ay sonra bilezikleir bozdurup araba aldm. Evlendiğimizde kendi kiradaki evimize yerleştik 2 parça eşya aldm okadar taksitle. Onların yarısınıda düğünde taklan paralarla ödemiştim

Evleneli 2 sene oldu. Şuanki halimmi? 4 aylık bir erkek çocuğum var ellerinizden öper, cepte var 100 TL kira geldi 600 TL nasl ödeyeceğimi kara kara düşünüyorum. En son nezaman kıyafet aldn diye sorarsan 3 yıl önce..

Bu arada ev 160m2 3+1. Sancaktepedeyim buralarda yaşam diğer yerlere göre daha ucuz ama yine geçinemiyosn Türkiyede olduğun için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 1 Nisan 2015; 12:47:32 >

E
9 yıl
Binbaşı

Sakın evlenme



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
9 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi


quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

Orijinalden alıntı: CanerArslann


quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Evlenilmez kısa ve net, neden çocuğuma karıma zulüm bir hayat yaşatayım ki?

Tam da boyle düşünüyorum. 2bin net maaş olmadan cocuk olmaz

sehri de belirt
2 bin tl net maasla istanbulda tek basina ucu ucuna gecinirsin

Geçinen nasıl geçiniyor?

istanbulun en uzak semtlerinde
berbat evlerde
binbir zorluk cekerek

boyle yasamak mi istiyorsun ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Binbaşı

Kardeşim evlenilnmez hel bu ülkede hiç evlenilmez, verginin vergisi aliniyor bu ülkede, adalet yok,ekonomi düzgün değil,yarın ne olacığı bilinmiyor,yarın öbürgün fed faiz artirinca ekonomiyi göreceğiz, alt yapiya bak, 2015 elektrikler tüm ülkede gidiyor, bu ülkede evlenip,aile kurmak,çocuk dünyaya getirmek felan filan..yarın öbürgün böyle biryerde beni dünyaya getirdin diye söverse çocugun ne yapcan,burası ingiltere,isveç,danimarka felan değil kardeşim, yinede sen bilirsin, yaz google amcaya sürekli boşanmalar artiyor oku,insanlar zora gelemiyor..



S
9 yıl
Yarbay

kesinlikle evlenme SÜRÜNÜRSÜN!!!



S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

800 lira maaş 4 çocuk ev kira

Yazık değil mi o çocuklara?



G
9 yıl
Yüzbaşı

Çok ama çoooook zorrrrrr sen 1 hafta evlenmiş gibi maaşını kesintin varmış gibi kenara koymayı dene hemen vaz geçersin 👎


EDIT : Ev senin ise eşinde çalışıyorsa ise evlenilir , eşin çalışmayıp ev senin ise yine olabilir ama düğün felan aile yaparsa eşya felan yoksa zor olabilir ama olabilir Herşeyin Hayırlısı ALLÂH gönlünüze göre verir inşALLÂH.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E24E8F01 -- 30 Mart 2015; 20:18:40 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yüzbaşı

Kira yoksa cocuk Yapmazsan olur. Isten çıkarsan sıkıntı. O yüzden çift maaş iyidir kadını çalışan bul



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
9 yıl
Teğmen

Evlenirsen hayatının hatasını edersin. 1100 liraya nasıl geçincen ? Yarın obür gün çocuklar dese baba para ver ne diyeceksin ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Yüzbaşı

Hangi dünyada yasıyorsunuz acaba.

300 tl kira ?
Yol parası nerede.?

aylık 100 ile 150 tl yol gidiyor.. Ev kiraları 500 ile 750 lira (orta seviye semtler).Düsük seviyeli kentlerde ise ulasım 2 vesayete kadar cıkıyor..300 tl kira versen 200 tl ye yakın yol masrafın var..

Sayacak çok sey var lakin sunu eklemek istiyorum..

Bu fakir insanlar eylenemeyecekmi robotmu bunlar.? ise git gel yemek ye yat uyu kalk ise git gel ..... Burada ki mücade budur..
1100 tl ile gecinilmez.Çocuk hiç yapılmaz... 1500 tl ye evlenirsin lakin esinde çalısması gerekir.Onunda 1500 lira maas alması gerekir..Bunda da bir çocuk bakabilirsin. Ki toplumun çoğu 1100 tl 950 lira maas alıyor ortalama... Benim etrafımda ki insalarlar zar zor borç içinde çalısıyor..Bu yıl ki doğalgaz ve eleltirik faturaları ile daha çok dibe girdiler..Bunlar benim akrabam değil yanlıs anlama bunlar çalıstığım yerde ki ve mahallemde ki insanlar...

Senegalde asgari ücret 150 dolar iken Türkiye de 200 dolar..Neden senegal örneği verdim bir düsünün.. ABD yıllık asgari gelir 15000 dolar aylık 1250 dolara geliyor.Türkiye'de 200 dolaran 2400 dolar yapıyor gelir..Evet arada ki gezegenler arası uzay bosluğunu görüyoruz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 1 Nisan 2015; 12:11:50 >

A
9 yıl
Yarbay

Eşin çalışacaksa ev seninse evlenilir yoksa evlenilmez



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

U
9 yıl
Binbaşı

Evlenilir esinde calisirsa



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
9 yıl
Yüzbaşı

guzel para anca sana yeter
100tl ekmek
100tl elektrik
25tl su
siz simdi telefonda kullanirsiniz
en az 50tl onlar
kira verecen 500tl
diger manav bakkal masraflari 200tl de onlari de
ekstra masraf cikar illa biyerden 25tl de onu de

geriye kalir 100tl onuda bozdurup bozdurup harcarsin
zatan bu sartlarda karin seni bosar
oyuzden evlenme



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ne diyorum
D
9 yıl
Yüzbaşı

Evlenmek mi? Kafayimi yediniz ya. Ne evlenmesi, hele hele bu zamanda. Birde 3 cocuk diyolar ne ucu evlendikten sonra baskiyor gecim sıkıntısı.

Esin çalışır sen çalışırsin soyle eve 4-5 bin lira girerse anca evlenilir bence. Yoksa sıkıntı hemde çok sıkıntı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Onbaşı

İşine güvensen yani çıkarılma korkun olmasa evlenilir. Çünkü bugün 1100 alıyorum 2 sene sonra 1500 olur dersin. Ama taşeron sıkıntılı yani iş garantin yok.

Kendimden örnek vereyim: 1250 kendim alıyorum 1250 nişanlım alıyor. Temmuz da evleneceğim kısmetse.
Bende senin gibiydim bu paraya evlenilir mi o yapılır mı bu yapılır mı? bu soruları düşünmekten kafamdaki beyazlar 1000 tane oldu. İŞ kızda bitiyor kardeşim. kız durumunu bilir kabul ederse zaten oda iş bakar en kötü asgari ücret alsa Temmuzdan sonra 1000 TL asgari ücret.
Ev kira değil diyorsun bence evlenilir. Yaşında geçiyor çünkü ( bir de böyle düşün)

Ben bu durumu ailelere söylediğimde herkesten destek aldım. Hem kız tarafı hem bizim taraf. Eşyaları babam alacak, ( Kız tarafı üstüne düşen eşyayı alacak tabi) , düğün masraflarını da bir şekilde hallediyoruz. Düğünü yaptıktan sonra borçsuz girmek önemli olan. Sadece rutin masrafların dışında mobilya,düğün salonu, balayı, tadilat vs. masrafın yoksa çok düşünme derim.
Ve ben aylık maaşlarımız toplam 2500 TL'den gittim ev aldım aylık 1230 TL kredi ödeyeceğim. Yani bana kalacak olan 1270 TL. ve korkmuyorum hem de İzmir gibi bir yerdeyim.

Ayda bir dışarda yemek yiyip( çok pahalı mekanlarda olmamak şartıyla) önemli olan yemek değil beraber vakit geçirmek olduğunu anlayabildiyseniz,
Gidip de pahalı markalardan değil üzerine yakışan orta düzey kıyafetler alırsan,
Ev de yemek yapılacağı zaman, hafta da iki kez kırmızı et, bir kez balık , tabi balığın yanına rakı meze isterim demeyip, ayda 2 kez et yersen
En önemlisi: Geçim sıkıntın illaki olur, illaki dara düşeceğin vakitler olur, ama sen eşinle beraber olmak, sarılıp tüm dertleri unuturuz diyosan evlenilir. Aileleriniz de konu mankeni değildir sanırım çok zor duruma düşseniz 3-5 yardım ederler heralde.


Özet: Eğer kız arkadaşın, nişanlın, sözlün neyse artık tutumluysa ve asgari ücrette olsa bir iş bulabilirse evlenilir. Gelir gider dengesini kurarsan o paraya geçinirsin, yoksa benim çevremde bekar olduğu halde 3000 lira maaş alıp ay sonunu getiremiyorum diyen arkadaşımda çok. İş size kalmış yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tabuktheking_ -- 1 Nisan 2015; 11:22:17 >