Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
356
Cevap
44920
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (3. sayfa)
R
20 yıl
Yarbay

bu durumda bılım adamlarının dusundugu zaman makınesı ıle bızım kafamızda kurguladıgımız olay bırbırınden farklı sanırım.



Ö
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: sakruh

Bilim adamları zaman makinesi denildiğinde ne anlıyor?
Üç uzay boyutu ve bir de zaman boyutundan oluşan bir koordinat sistemine uzay-zaman adı verilir.Bu koordinat sisteminde bir olay ,gerçekleştiği noktanın uzaysal koordinatları ve gerçekleştiği anı gösteren dört sayı ile temsil edilir.Bu durumda örneğin bir parçacığın hareketi dört boyutlu uzayda bir eğri ile temsil edilir.
Bir parçacığın zamanda geri dönmesi demek bu uzay zaman eğrisinin kendi kendisini kesmesi anlamına gelmektedir.İçinde hiç madde olmayan bir evrende bu mümkün değildir.Oysa içinde madde bulunan bir evrende, bazı kozmoloji (evren) modelleri bunu mümkün kılmaktadır.İşte bu tür evren modellerine "zaman makinesi" adını veriyor fizikçiler.
Bu anlamda ilk zaman makinesi 1949 yılında, matematikçi Kurt Godel tarafından bulunmuştu.Ancak o ve Einstein bu modeli ilginç ama gercekçilikten uzak bularak bir kenara koydular.
Bundan sonra bir başka "zaman makinesi" 1988 yılında Kip Thome tarafından öne sürüldü.Bu modele göre birbirine yakın iki kara delik arasında bir bağlantı oluşabilir ve böylece bir delikten giren bir cisim diğer delikten çıkarsa iki delik arasındaki mesafeyi ışıktan daha hızlı kat etmiş olur.Böylece örneğin kendisi ilk deliğe henüz yaklaşırken yansıtmış olduğu ışınlardan daha hızlı yol almış olduğu için onları ikinci delikten çıktığında yakalayabilir ve böylece geçmişteki halini uzaktan seyredebilir. Tabi bu durumda kendisinden çok uzakta olduğu için herhangi bir şekilde "eski kendisinin" deliğe girmesini önleyemeyecektir.Yani nedensellik ilkesi korunur.
Bu tarz bir zaman yolculuğu ile yapılabilecek şey geçmişte olanları uzaktan seyretmek olabilir ki bunun bile uygulamada çok büyük sorunları vardır.Örneğin kara deliklerin etrafında çok büyük bir çekim alanı vardır.Öyle ki teorik olarak bir kara deliğe giren bir cismin oradan tekrar çıkması mümkün görülmemektedir.Öte yandan iki kara delik arasındaki bağlantı kuantum etkileri sonucu ortaya çıktığı için bu bağlantının içinden bir insanın geçebileceği kadar büyük olduğunu düşünmek çok zor olur.



Bak işte biraz bu teori üstünde düşünürsen benim yukarda yazdıklarımın haklılık payı olduğunu görürsün! Çünkü bu teoride zamanda yolculuk olarak belirtilen şeyin sadece geçmişi görme olarak nitelendirilmesi aslında zamanda yolculuk değil geçmiş olduğumuz ışığın bizim gözümüze geç gelmesinden kaynaklanır! Çünkü bizim bir nesneyi görmemiz için önce ona çarpan ışığın gözümüze gelmesi gerekir! Yani eğer ışık hızını geçerseniz arkada bıraktığınız cismi göremezsiniz! bu da zamanda yolculukla alakalı bir şey değildir!

Burdaki teoriye baktığımız zaman geçmişi görme olayı, bugünkü yıldızlara baktığımızda nasıl milyon yıl önceki hallerini ve yerlerini görüyorsak (ışığın hızından) o teoride aynı sistemi kullanmıştır! Ve kesinlikle zamanda yolculuk olarak nitelendirilemez!

Bu zaman konusu oldukça ilgimi çektiğinden bir zamanlar bayağı araştırmalar yapmıştım. Bir de siz kontrol edin acaba sisnde mantığınıza uyacak mı yukarda yazdıklarım!
( bu arada yukarıda bahsi geçen zamanda yolculuk kitabını okumuştum, ondaki sistemide anladım)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgürkan911 -- 9 Nisan 2005, 14:48:39 >

C
20 yıl
Yarbay

Molecular Transpotation To Future:
Moleküler hücresel bölünme sonucu zaman ve mekan değiştirme şu an için mümkün olmamakla beraber.İleride bulunsa dahi kaçınılması gerken bir eylemdir.Nedeni ise şu an klonlama ile eş değer ve hatta ahlaki çerçevede çok tartışılacak bir konu.Bunun yanında da etrafoında bir sürü kaos ve komplo teorisi toplayabilen bu açılım kesinlikle bilim çevrleri tarafından kabul görmemeli.
Bir düşünün ,şu an zengin değilsiniz,fakat zaman makinası sayesinde zamanın bir dilim ötesine geçerek tüm yaşamsal konforunuzu değiştirme imkanınız var.Bunu herkesin aynı anda düşünüp uyguladığını varsayalım sonuç...?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
20 yıl
Yüzbaşı

Cogu insanoglunun kendi terimleri ve adi ustunde teori,boyle bir sey mumkun degil,kainatin kimyasina aykiri..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
20 yıl
Binbaşı

bizbukonuyugörmüştük.com

işte linki ... yalnızca 2 ay önceye ait ve orada çok bilgi var.

http://forum.donanimhaber.com/m_1990547/mpage_1/key_//tm.htm#1990547


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
20 yıl
Yarbay

zaman diye birşey yoktur, zaman günlük işlerimizi kolaylaştırmak için bir araçtır, dünyadaki ömrümüz aslında bir andır...



_
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

"Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.


aynen katılıyorum ben de aynı şeyleri yazıcaktım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Çavuş

"Zaman Makinası yapmak bir elektrik motoru yapmaktan daha zor değildir!!! Bir elektrik motoru fikrine ulaşmadan önce elektrik hakkında net bir fizik bilgisine sahip olmalıyız.Elektriğin fiziğini kavradığımızda ve onunla ilgili mıknatısı, bobin telinide tanıyaraktan inceliyerekten ortaya bir elektrik motoru fikrini koyabiliriz.İşte bu gibi bir zaman makinası fikrini ortaya koymadan önce zamanın fiziksel boyut düzeyindeki kavrayışına sahip olmamız lazım. Eğer maddeleri zaman içinde hareket ettirmeyi düşünüyorsak zamanın maddeyle olan bağlantısını sorgulamalı ve araştırmalıyız.Eğer zihinsel anlamda bir zamanda bilgi naklini düşünürsek o zaman zihin ve zaman arasındaki bağlantıyı sorgulamamız gerekirdi.Öylese doğru soru şu ‘ZAMAN’ maddeye nasıl bağlıdır? Bu anlamda ana düşünce zamanı değil asıl proplemin maddeyi, maddesel boyutu aşmak olduğu gerçeği ortaya çıkar.Dolayısıyla maddesel parametreye bağlı bir zaman mevhumu anlayışından hareketle yine maddedeki bir reaksiyonik çevrim ve dönüşüm sonucu ona bağlı olan zaman boyutunuda değiştirmiş olacağız.Sonuçta zamanın felsefesini, soyut düzeydeki kavrayışını ve anlayışını ortaya koymadan bir zaman makinesi fikrini ortaya süremeyiz.Nasıl ki insanlığın ilk zamanlarında ; Suyun yoğunluğu, kaldırma kuvveti, ve madde hakkındaki öz kütle kavramları...vb gibi olmadan suyun üstünde bir gemiyi bir maddeyi hareket ettirmeyi düşünmek temelsiz ve havada kalan bir sav(düşünce) ise aynı şekilde zaman’ ı tanımadan, bilmeden, çözmeden, kavramadan bir zaman makinasını yapmayı düşünmek elbette havada kalan bir iddia olur.Eğer gerçek anlamda hayalperestlikten bahsedeceksek işte bu tam bir hayalprestliktir.Olmaz yani yapamazsın.!! Demek’ ki önce zamanı ve zamansızlığı anlayacağızki ancak sonra zaman dediğimiz bu boyutları aşacak bir makine yapabilelim.Başka türlü olmaz..Zaten başka türlü olmasıda mümkün değil."
"Nasıl’ ki elektriği bilmeden, mıknatısı bilmeden, bobin telini bilmeden elektrik motorunu yapmak değil kurgulamak bile mümkün değilse, zaman kavramını ve onun fizik maddeyle bağlantısını, kuantum elektrodinamiğini, sinkrotron ışınım motorlarını, ‘Dairesel plazma akım sistemini’, -Manyetik elektron plazması tüplerini- anlamadan, Kristalleri bilmeden, elektronları ışık hızının üstüne çıkaracak teknikleri bilmeden , boyutları ve ışık frekansları olgusunu bilmeden anlamadan bir Zaman Makinasını yapmak mümkün değildir.En azında doğru yada yanlış olsada insanlık kavramsal düzeyde de olsa zamanda yolculuk olayını gündeme getirebiliyorlar. E’ artık bu kadar anlattıktan sonra size sadece geriye Zaman Makinasını yapmak kalıyor!! Size şimdiden başarılar dilerim. Zaten sistemi ben olmadanda kurabilirsiniz sanırım.E artık birde İngiltereye gelip bahsettiğim bu sistemleri bana monte ettirmezsiniz sanırım.Artık o kadarıda ayıp olur heralde!Zaten siz bu bahsettiğim sistemleri kurduktan sonra nasıl’ ki bir elektrik motorunu fişe takınca kendiliğinden sihirli bir şekilde çalışıveriyor ve size sadece seyretmek düşüyorsa bu gibi Zaman Makinasının iç donanımına ait bu helozonik plazma tüplerini çalıştırdığınızda manyetik helezon tüpler boyunca dolanan plazmatik enerji akımları ışık hızı ve (üst boyuta geçmek isterseniz ışık hızının üstünde bir hızla) üstü hızlarda devresini tamamlayarak tüm sistemi içine alan yüksek vibrasyonlu bir küresel enerji alanı meydana getirir. Bu alan gücü sistemin içerisinde yer aldığı uzay/zaman levhasına manyetik rezonans prensiplerince bağlanır.Ve araç alansal enerjinin genişleyen hacmi oranında havaya yükselir( alın size yıllardır laboratuvarlarda aradığınız karşıt çekim jenaratörü / Antigravity) ve bu küresel alan gücü hareket yönünde yeterince asimetrik bir şekilde huniye benzer şekilde bükülürse uzay/zaman levhası o yönde bir karadeliksel çekim potansiyeli yaratarak aracı proğramlanmış bilgisayarlar yardımıyla yönlendirerek ( tabiki bu sevk sistemi yolda araba kullanmaya yada uçak kullanmaya benzemez) bir zaman /uzay noktasından belirlenmiş olan diğer bir zaman /uzay noktasına doğru sevk eder.Bundan sonra geriye size sadece—gideceğiniz zaman /uzay noktasına transfer işlemi gerçekleşti—sesini bilgisayardan duymak kalıyor.Bir de unutmadan söyleyeyim de aklınızda bulunsun ZAMAN MAKİNASI ELEKTRİKSEL VE ELEKTROMANYETİK ALAN ENERJİSİ AKTİVİTESİYLE ÇALIŞAN BİR MAKİNADIR..(Bu alan frekansları belli bir eşik değerden sonra takyomanyetik bir enerji şekline dönüşüyor). Birde dikkat edeceğiniz bir husus daha varki bu Zaman makinasını çalıştırmak için evinizdeki elektrik prizini her zaman yanınızda taşıyamazsınız!!Onun için zaman makinesinin içerisinde -elektromanyetik bir havuz olan uzay /zaman dokusundan- enerji çeken ‘Kristal Prizmalar’ ı kullanmalısınız.Valla onu nasıl kullanacağınızı, yapacağınızı siz kendiniz çözün.Ben çözemedim!! zaman yolcuları anlattı ama benim kafam basmadı!! (tabi ki bu bir espiriydi).Bu sisteme spekülasyon aleminde serbest enerji sistemi yada FREE ENERGY diyorlar.Boşluk tıka basa enerji dolu diyorlar ama nerde bu enerji! ben göremiyorum.Eğer siz bu enerjiyi görürseniz benden selam söyleyin.)) Suyun içerisinde yaşayıpta suyu bilmeyen balıklar gibi!!)) Enerji uzay/zamanın kendisi!! Zaten. Tüm maddeler atomlarından molekül bağlarına kadar uzay/ zaman’ dan yapılmışlardır.Yani madde yoğunlaşmış uzay/zamandır.Tüm evrenin her noktası evimizdeki priz gibidir. Yalnız proplem bu prizden bedava enerjiyi çekmek için uygun bir fiş bulmakta gizli. Bu ‘fişte’ Kristal Prizma’ lardır.Ama bu iş nasıl oluyor onu anlamak zor. "

Yukarıdaki yazıwww.zamandayolculuk.com adresinden alıntıdır..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
20 yıl
Yarbay

Suyun yoğunluğu, kaldırma kuvveti, ve madde hakkındaki öz kütle kavramları...vb gibi olmadan suyun üstünde bir gemiyi bir maddeyi hareket ettirmeyi düşünmek temelsiz ve havada kalan bir sav(düşünce) ise aynı şekilde zaman’ ı tanımadan, bilmeden, çözmeden, kavramadan bir zaman makinasını yapmayı düşünmek elbette havada kalan bir iddia olur

Yahu hiç öyle şey olur mu



K
20 yıl
Binbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: squ@dron

quote:

Orjinalden alıntı: GurkanLee

Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

"Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.


yalnız bir hatan var hocam zaman vardır zaman olmasaydı yukarıda yazdığın şeylerde olmazdı
ayrıca ışık hızına yaklaşıldıkça zaman yavaşlar ve cisimlerin uzunlukları kısalır.Fakat dediğin gibi zamanın durması söz konusu değil.Ve madde ışık hızına eriştiğinde madde niteliğini kaybeder ve enerjiye dönüşür bu yüzden bir cismin(örn:kitap)ışık hızına ulaşması mümkün değildir.Ayrıca söylediğin deneyin sonucunun nedeni
jetteki zamanın geriye gitmesi değil yavaşlamasıdır

sevgilerle




Einstein'ın bugun soylediklerinin nerdeyse hepsine bütün ünlü kuramcılar katılıyor. Ama dikkat ederseniz einstein'ın teorisinde bir nokta var. Sadece gelecege gidebilirsiniz. Asla geçmişe gidemezsiniz. Dünyayı jetle dönen saat duran saatten daha geridedir cünkü gelecege gitmiştir. Yani yarı zaman makinamız var, einstein sagolsun.

Bir ikinciside einstein asla maddenin ışık hızına çıkamayacağını söylememiştir. Onun E=mc2 sinin söylediği tek şey maddeyi asla ışık hızına kadar hızlandıramazsınız. Eger bunu yaparsanız enerjiye dönüşür. Ama ağzından asla ışık hızına çıkılamaz lafı cıkmamıştır. Işık hızını yenmek için patentini almadığı bircok teorisi vardı ama en ünlüsü uzay zamanı sıkıştırmaktı. Böylece e=mc2 yi kandırmış oluyordu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
20 yıl
Binbaşı

henüz yaşanmamış bir zamana gidilemez çünkü daha öyle bir zaman yoktur.
daha önce yaşanmış bir zamana dönülemez.

belki şu olur; geçmiş zaman canlandırılabilir.

ışık hızına elbet 1 gün ulaşılacak ama ışık hızı uzayda yolculuk yapmak için bile yetersiz bir hızdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yarbay

K
20 yıl
Binbaşı

Geleceğe gidilebilir. Birazcık yukardaki ornekleri okursaniz anlarsiniz. Saat örneği en basiti. Işık hızında güneşe en yakın yıldıza gidip gelirseniz eğer dünyadaki herkez sizden 7 yıl daha fazla yaslanmıs olacaklar. Sizin için zaman daha yavaş geçer. Size öyle gelmez ama gerçekte hız zamanı yavaşlatır. Bunun geri dönüşü yoktur ama. O yüzden geleceğe gidilebilir.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
20 yıl
Teğmen

arkadaslar izin verirseniz einsteinin teorisini birde ben anlatim...
ısığın hızının hareket ettigi referans sistemine gore hiç bir zaman degişmedigi kanıtlanmıstır arkadaslar bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler Michelson vede morleyin deneyini daha yakından inceleyebilirler...Neyse Einstein diyorki egerki ısık hızı her referans sistemine gore sabit ise ben trenin içinde bulunurken yukarıdaki aynaya gore bir ısık demeti gonderdigimde (tabiki tren hareketli) bunu dısarıdan izleyen bir insan bagıl hız nedeni ile olayı farklı gorecekti (ısıgın daha uzun bir yol aldıgını gorecektir) ısıgın hızı her referans sistemine gore aynı ise vede o adam için ısık benim gordugumden daha uzun bir yol aldıysa hız = yol / zaman denkleminden yola cıkarak o adam benden daha hızlı yaslanacaktır... (bu arada bunuda belirtim bu sene fizik yılı cunku genel gorelilik teoremi 1905 de ortaya atıldı tam 100 sen once) bu durumda gerekli degişkenleri yerine koyarak (sadece pisagor bagıntısı gerekiyor ekstra bilgi olarak) hesaplamaları yaptıgınızda ısık hızıyla seyahat eden birisi yaklasık olarak 14 sene yaslandıgında trenin dısındaki sahız malesef 100 sene kaybediyor (bununda adı ikizlerin paradoksu) şimdi bunu gercek hayatta nerede gorebilecegimizi sorarsanız malesef jet ler falan degil atom altı parcacıklarda gorebiliyoruz vede evet ispatlandı sadece bait bir ornek verim daha geniş kapsamlı arastırmak isteyenler kaynak cok rahat edinebilirler. muon diye bir parcacık war bu parcacığım omrunu (rakamları atıyorum) 2 * 10 uzeri - 17 saniye diyelim bu parcacık ısık hızında seyahat ederse omru boyunda sadece 4 km yol alabiliyor vede atmosferin dısından dunyaya giriyor..fakat atmosfer 9 km oldugu halde bu parcacıgı yeryuzunde goerbiliyoruz biraz kafanızı yorun....:) iyi eglenceler...Ha birde son olarak bir sey daha yazmam gerekiyor Einsteinin teoremine gore arkadaslar ısık hızını hiçbir madde gecemez...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
20 yıl
Binbaşı

Leon Ledderman muon'un garipliği için cok güzel bir örnek vermişti. Aynada kendinize bakın mesala.sag elinizi kaldırdıgınızda aynada sol eliniz kalkar, ama diyelimki sag elinizi kaldırdıgınızda aynadaki görüntünüzde sag elini kaldırırsa ne yaparsınız ? işte muon aynada sag elini kaldırıyor. Ayrıca muon 1 milyon km kursun blogu cok cok büyük bir olasılıkla gecebiliyor.

EINSTEIN HICBIR MADDE ISIK HIZINI GECEMEZ DEGIL HICBIR MADDE ISIK HIZINA KADAR HIZLANAMAZ DEMISTIR.

Einsteina neden fizik diye sorduklarında " Tanrının fikrini anlamaya çalışıyorum." demiştir. Ama hemen arkasındanda " Umarım diger insanlarda beni anlarlar" demiştir. Eger newton kanunları cercevesinde kalırsak hicbir madde ışık hızına ulasamaz cünkü hızlanma ile ulasması gerekir. Ama eger kütle çekimi , uzay-zaman üzerinde oynamalar yaparsanız değil ışık hızını gecmek onun katlarına ulaşmak bile mümkün olabileceğini düşünüyordu, ama bunu ispatlayamadı hiçbir zaman.

Bir araba hızlandıgında kütleside artar. Araba 80 km hızla gidiyorken duruyor halinden daha agır olacaktır. Cünkü araba bünyesine eklenmiş olan enerjiyi ki buna kısaca kinetik enerji diyoruz, maddenin içinde absorve eder.

Işık hızına kadar hızlanmaya çalışırken kütleniz git gide artar, kütle arttıgı icin daha fazla enerji verirsiniz hızlansın diye, daha fazla enerji daha fazla kütle, daha fazla kütle daha fazla enerji. Sonunda sonsuz kütle sonsuz enerji problemi ortaya cıkar. Ama bu yolu denerseniz ışık hızına ulaşamazsınız. maddenin ışık hızına ulaşabilmesi için başka bir sürü yolu olabileceğini düşünen kişi yine einsteindı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
20 yıl
Yüzbaşı

Tek cümle : Saçmalamayın, kanıtın alasını sürsen inanmam...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
20 yıl
Yüzbaşı

Zamana bağlısınız. O kadar bağlısınız ki düşünceleriniz de zamana bağlı. Zaman yoksa düşünce yok. Düşünemiyorsam öyleyse yokum...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
20 yıl
Binbaşı

bence çok zor



A
20 yıl
Binbaşı

E
20 yıl
Yüzbaşı