Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
11514
Cevap
911098
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: YENi Fiat EGEA (ANA KONU PAYLASIMLAR BURADAN) (571. sayfa)
A
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Şimdi olay laf yarışına dönüyor lakin;tecrübe önyargıyla olmaz,araştırmayla ve karşılaştırmayla olur,tam aksine ön yardıyla yaklaşılan olaylar hakkında tarafsız yorum yapılamaz,bu kadar bilim adamı ön yargıyla tecrübe kazanmadı,deneyerek kazandı. Demek istediğim şu;sizin gözünüzde arabanın kaç bin TL ettiğinin önemi yok o sadece sizin yorumunuz olur.Ha şu parayı eder etmez meselesine gelirsek,ne Leon 76 bin eder ne de Aegea 70 bin TL eder,ne de Jetta 80-90 Bin tl eder.Ama ülkemizdeki vergi sistemi yüzünden maalesef ediyor.Bizim millete göre arabanın önünde Vw,Toyota,Honda amblemi varsa o araba daha piyasaya çıkmamış olsa bile çok kalitelidir ama Fiat en kral arabayı yapsın her yerini yumuşak plastik doldursun yine de Fiat olduğun için beş para etmezdir.Olay bu şekil yani.

Laf yarışı olsun istemiyorum ama sölediğim lafı doğru anlamıyosunuz ve üstüne yorum yazıyosunuz...
Önyargı tecrübeyle oluşur...
Fiat'a olan önyargım demek ki daha önceki tecrübelerin sonucunda bugünkü halini almış...
Tecrübe etmişim, tekrar şans vermişim, sonunda bi halt etmez bu markanın arabaları, sadece piyasa rakiplerinden çok ucuz olursa alınır diye önyargımı koymuşum ...
Bunda anlamıycak bişey göremiyorum ..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Yarbay

Ben araç hakkında kötü bir yorum yapmadım bi kere. Aracın resim ve videolarına bakaraktan linea nın yerine çıkan bir araç olarak gördüm. Siz ölçüsüne bakarak c diye tutturdunuz. Sağolsun yine gerekli açıklama yapılmış.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @YSF_023
E
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

yusuf bey burası konuştuğunuz konunun yeri değil fakat size bir açıklamada bulunayım.

1. vw çok tercih edilmesi ve ülke genellerinden sürekli olarak yükselişi yüzünden herkesin dikkatini çeken göz önünde olan bir firma konumuna gelmiştir vw ne karşı çökertme kampanyaları en ufak bir yerden prim olsa bile bunu kesinlikle kullanırlar millet neden vw alıyor aldığı aracı satmak istediğinde en az zarar edeceği bir marka olduğu için vw 2.el satış başarılarını bmw audi mercedes hariç hiçbir firma rekabet edemez vw almayın diyorsunuz bunu forumda birçok kişi söylüyor vw almayın almayalım tamam sonra ne olacak siz ve sizin gibi vw sevmeyenlermi alacak almayalımda neden ama forumda şu konuları ve yazıları çok görüyorum vw sevmezdim ama vw falan aracı alınca fikrim değişti adam vw düşman olarak görürken gitmiş vw almış sen normal görüşteki insanlara vw almayın diyorsun mercedes audi bmw de aynı ülkenin araçları almanlara tepkiniz varsa alman aracı almayın diye yorum atmalısınız.

2. yerli arabamız çıktığında görünümü şahin den hallice fiyatıda normal araçlarla aynı olduğunda halk sizce gider bu aracı alırmı sizinde dediğiniz gibi gelişmiş bir ülkeyiz eski yıllardada değiliz artık yapılacaksa çıkacaksa bir araç en az aegea kadar bir araçla piyasaya çıkmlılarki halk tercih etsin ha diyelim görünümü iç açıcı değil o zaman fiyat olarak bir avantaj sağlanmalıki tercih edilsin japonların yerli malı anlayışlarına gelince onlarda yerli malı tercih etmeleri için hükümet birsürü olanak sağlıyor ve şunuda belirtiyim forumda bir video vardı çinde hangi telefonları kullanıyorsunuz diye röportaj yapmış bizim forum ekibi alayında iphone vardı çok paranız olsa ne alırsınız diyordu firesiz iphone dedi alayı bu dediklerim olursa satılır yerli malı aracımız inşallah ismide evrensel bir isim olurda doğmadan ölmez inşallah.

not: vw emisyon skandalı inşallah diğer firmalarıda incelemeye alırlar ve göreceksinizki alayı dökülecek



P
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Açık söylüyorumki fiat antisempatizanı olarak(sırf lineanın tipinden ve motor sesinden dolayı) cidden görünüşe bakılınca iyi iş çıkarmışlar umarım motoru 1.3 multijet gibi çalışmıyordur çünkü nezaman mahalleden bir motor sesi duysam galiba bu bir linea diye balkona fırlamaya başladım artık paranoya olucam

Ahahahhahs. süper yorumdu aynen bıktık halt gibi motorlardan çekmiyor zati bagirdikca bağırıyor bende bazen egzoz takılmış şahin geliyor sanıyorum :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @GSkill fN
B
9 yıl
Yarbay

Bu saatten sonra bunu bile alamayız da...

Ama canlı görmeden, kullanmadan abartmayın. Dün sabah arkasında Fluence parketmişti. Durduğu yerde bile sınıf farkı hissediliyor.

Skoda Rapid gibi bir örnek var zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
9 yıl
Yarbay

Ve Egea'nın Fiyatı belli oldu herkesin beklediği an geldi çattı fiat bir güzellik yaptı 0TL'den başlayan fiyatlarla yetkili satıcılarda herkes saldırsın.
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Onbaşı

onden 3 serisine benziyor aracın genel goruntusu guzel ama malesef vergi ve kur yuksek olunca fiyatı yuksek boş paketleri alınır taxide kullanılır dolusu cok satmaz bence o fiyatlara


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yarbay

Sabah işten dönerken iki tane önümden geçti , resimlerde görüldüğü gibi heybetli bi araç değil pejo 301 yada cyleese den pek bi farkı yok kasa olarak... low cost bi araç olduğu belli c sınıfı ile rekabet edemez... 5 milyar daha verip edition astra sedan a binerim fiyatlar çok çekici gelmedi açıkçası. ..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Binbaşı

Bu fiyata....hmmm kalsın ya ben almıyayım alanada mani olmayayım



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay

Gene gidip 10 yaşında passat alıcaz anlaşıldı



H
9 yıl
Binbaşı

İkinci elde zarar etmeyen bir araba varsa o da nasıl oluyorsa bende çok şaşırıyorum ki vw' dir.

Honda Civic' i tercih edenlerin %95' i sorunsuzluk tercih etmeleridir. Ve civic çok kaliteli arabadır. Kalite koltuk, torpido malzemesi ve yol sesi almasından ölçülemez.

Clio Symbol için konuşuyorum, şehir içi 5 lt yakan, bagajı büyük, iç hacmi yeterli, 35 bin TL' ye 2014 model bir symbol almak gayet normal bence mesela. Bir cep telefonu olmuş 3000 TL ..




Bu mesajda bahsedilenler: @YSF_023
B
9 yıl
Yüzbaşı

Ben de vw, Honda, Toyota için diğer araçlarla aynı kalite ama makyajlı diye düşünüyorum ama Qasqai incelemem neticesinde düşüncelerim değişti.

Golf, Civic, Polo, Micra bunlar çevremdekilerin sahip olduğu ve ara ara kullandığım araçlar.
Doğuş otonun müşteriye bakışı, vw iç donanım fakiri olmasına sinir oluyorum ama kaliteli araba yapıyor.
Civic iç plastik malzemesi ve ses yalıtımı da vw kadar iyi değil. Plastik malzeme sert olsa da uzun ömürlü. Sert kalitesiz, yumuşak kaliteli deniyor.

Toyota Corolla ve Auris var ama pek kullandım denemez. Konfor açısından vw tercih ederim.

KOÇ'un yıllarca Doğan ve Şahinle milleti kazıklamasından dolayı FİAT markasına uzağım açıkcası.
EGEA testine burda izledim.https://www.youtube.com/watch?v=cSUMGC1Tv4k

Clio zaten sıfırına 70 bin diyorsa Allah(c.c.) selamet versin denir.


Son hıza sorunsuz çıkıyorsa ve belli bir süre bu hızda gitmek sorun olmuyorsa benim için 199km hız makul. Neticede yollarımız ve kanunlar belli.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buklamania -- 22 Ekim 2015; 17:25:27 >


Bu mesajda bahsedilenler: @YSF_023 , @tired of waiting
C
9 yıl
Yarbay

MESAJLARA (-) KOYAN ARKADAŞLAR, ELBETTE FİKİRLERİNİZE SAYGILIYIZ ANCAK NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ TARTIŞABİLİRİZ. ADI ÜZERİNDE BURASI FORUM. FİKİRLERİMİZİ TARTIŞAMAYACAKSAK BURAYA YAZMANIN NE ANLAMI KALIR? NEDEN BEĞENMEDİĞİNİZİ YAZARSANIZ KONUŞABİLİRİZ, TEŞEKKÜR EDERİZ. EĞER BİR ŞEY YAZMAZSANIZ O (-) LER HAVADA KALIR.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: needacar


quote:

Orijinalden alıntı: thesnakesabo

Geçen gün Kartal Kırmak bayisine gidip aracı inceledim. 1.6 Multijet Lounge donanım bordo renk araç.

Satıcı kadınlardan biri C sınıfı, diğeri de ısrarla B sınıfı olduğunu söyledi. "Eğitimlerde bize B sınıfı olarak anlatmamızı istediler tarzında konuştu." Ben de dayanamayıp "Bu fiyatlarla mı?" diye yapıştırdım tabi. Ama araç C sınıfı özelliklerinde neredeyse.

Donanım olarak fena değil, navigasyon, hız sabitleyici, kararan dikiz aynası, yokuş kalkış vs... Ama yıl olmuş 2015, hâlâ ful donanımda mercekli far yok, ayıptır.

Malzeme kalitesi fena durmasa da işçilik sorunları göze çarpıyor. Koltuklar çok itici, kalitesiz duruyor. Direksiyonu ve çn konsolu beğendim. Ama öyle ufak detaylar var ki kalitesizlik kokuyor. Merkezi kilit düğmesine basınca acayip acayip sesler çıkıyor, belki oradaki araca özeldir. Hele bir de içerden kapıyı açma kolunu çekince, kapı içinde fırtınalar kopuyor. Tüm kapı rahatsız edici bi "bom" sesiyle yankılanıyor. Kapının içi bomboş gibi bir yankı.

Hele içerden bagaj açma tuşuna basınca kapağı fırlatıyor, havai fişek atsalar o kadar korkutucu olur.

Test sürüşü yapamadık, o konuda bir şey diyemem. Ama Lounge donanım fiyatı abartı bence. 69.000 TL civarı, 2.000 TL lansman indirimi var bir tek. B sınıfı, özel bir yanı olmayan sıradan bir arabaya o para çok.

Oradan çıkıp cam tavanlı, dolu, çift kavramalı otomatik bir dizel KIA Ceed'i test ettik bir arkadaş için. Fiyat olarak da buna yakın. Fiat avucunu yalar bu gidişle.

Bu aracın en üst donanım 1.6 multijet lounge olanına şu şartlarda 60 tan fazla verilmez. Kaç tane satacak merak ediyorum? Baz model 1.3 dizel ve 1.4 benzinli modelini iyi indirimlerle filolara ve şirketlere satar.
Halk aracı olamaz bu.. Kimse ilk alma riskine girmez. Satışlar ne alemde acaba? Filo ve şirketlerden başka imza atan normal binici var mı ki? Pardon birde Tofaş çalışanları alır %20 indirim ve uygun kredi ile.

Nasıl ki Linea bireysel kullanıcılara hitap etmeyip filo kiralama şirketlerinin favorisi olduysa,aynı şekilde bu Ege de intercity ve Drd gibi araç parkı büyük olan firmalara hizmet eder...

Sonra da çıkar derler ki ayda XXX adet Ege sattık,lider olduk diye....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Integrale


quote:

Orijinalden alıntı: dardanel16

quote:

Orijinalden alıntı: poyrazy

Ben de bu aracı bekleyenlerdenim. Bu araca 1 milyon kere de C sınıfı deseler de Skoda Rapid Seat Toledo Accent Blue gibi B+ benim gözümde. Accent Blue'dan belki iyi olabilir ama ne kalite ne de donanım olarak Rapid ya da Toledo dan iyi olduğunu düşünmüyorum. Bu fiyatlarla bireysel kullanıcılardan da talep göreceğini zannetmiyorum. Bu aracı almak için erken. Fiyatları düzelene kadar beklemek ya da farklı araçlara yönelmek lazım.

1.6 120 hp 320 nm tork tct 6 ileri robotik çift kavrama tam otomatik mayıs ayında gelecek.Aynı şanzuman renagate de 9 ileri olarak sunulmakta...http://fiat.egeaforum.com/index.php
< Resime gitmek için tıklayın >

Hocam şu sitenin reklamını yapmayı bırakın artık.

Ayrıca eğer her bilgi 9 ileri çift kavrama gibiyse eyvah eyvah sitenize girene..

site benim değil amaç bilgiyi burada doğru vermek.amaçım reklam olsa imzama site url sini eklerdim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
9 yıl
Er

ya bu gün fiat bayisine gittim 1.6 dizel modeline 72 bin tl istiyorlar. Allah'tan %70 yerli. yoksa bmw ile aynı fiyatı isteyecekler. Ya opel %0 yerli 1.6 dizel 130bg sine 76 bin istiyorlar. Ya %70 yerli diyerek Bizim miletimizi eşşek yerine koyuyorlar


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

Bu aracın hedeflenen adetlerde satabilmesi için orta gelir grubu halkın (aylık geliri 4-8 bin arası) bu araca ilgi göstermesi gerekir, bu fiyatlandırma ile bu grup 3-5 fazla verip ithal araçlara yönelir.
Ancak € ve $ aşırı yükselir ve ithal araçlar orta gelir grubunun hedefinden çıkarsa o Zaman hedeflenen miktarda araç satabilir. Aksi pek mümkün değil. Yanı Koç grubu ilerleyen dönemlerde orta gelir grubunun ithal araç alabilecek gelir sahipliğinden uzaklaşacağını öngöemüş o Zaman. Yanı € ve $ tavan beklentileri var. YTD



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Captain Price 55

BAŞTA ÖYLeydi sonradan yine lineanın yeni modeli gibi oldu

ilk cıkarken hb sedan sw olacak dediler

bayiye gittim sw olacakmı dedim biz eğitimine katıldık sw olmayacak diyor

neden dedim bana neden sw istiyosunki dedi , valla aile büyük dedim

napıyım dobloyu fiorinoyu güvenli gelmiyor

bide70000 tl verip c sınıfı olaydı alırdım

b sınıfı fiata bilmiyorum

ncapta kaç yıldızı var

NCAP'a girmedi araç. Alacaklarını da sanmıyorum Avrupa'da Fiat'in bence çok büyük bir lekesi var hala...

Sözde araba sağlam fakat yandan çarptı mı durum kötü imiş. NCAP testlerinde belirlenir.

Fiat yetkilisi sokacağız demiş,buralarda diyorlardı sadece Fiat'ın istemesi yetmez NCAP'ın da kabul etmesi lazım diye. Göreceğiz.

Ayrıca arabanın fiyatı çok fazla. BEn bunu alacağıma gider 75 liraya Astra sedan alırım üstelik GERÇEK C sınıfı.
Bu arada Astra da hala GM mi var?

Station Wagon çıkacak büyük ihtimal. Fakat seneye de çıkabilir. Fiat'a çok güvenmeyin adı lekeli bir firma;sadece filo olarak satılıyor arabaları.

NCAP'a alırlarsa çok iyi olur,gerçek durumunu öğreniriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Howard Stark

Yerli üretim B segmenti bir araçtan bahsediyoruz.

Bence fiyat daha makul olabilirdi.

55'e 1.6 Urban almak istiyoruz vermiyorlar. 58'e bile inmiyorlar he deseler şimdi aracın sahibi olmuştuk. Bu ne fiyat böyle bir araç için.

Belki rakipleri daha pahalı fark etmez. YERLİ ÜRETİM aracın ana unsuru FİYATtır. Fiyatı uygun olacak! Fakat sen yerli üretim diye fiyatı arttırırsan. Ne anlamı var ki bu işin?

Devlet zaten ayrı bir bela %45 ÖTV alıyor manyaklarm bir araba da o manyakları alıyoruz.. Pes la pes...

1.6 multijet Urban ve Lounge için ne kadar fiyat verdiler? Pazarlıkta yapmıyormuş haspalar diye duydum da kahkahayı bastım😄



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Yarbay

Buna verecegim parayla iki tane lada vesta alirim. Vergiler dahil 29 binden baslayacak diyorlar..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >