Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
6680
Cevap
477768
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni daikin kombi (Yüksek Modülasyon Oranı 1/8 ) (2. sayfa)
T
7 yıl
Teğmen

Daikin yapmissa kralini yapmıştır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Daikin D2CND024 model kombinin içini merak edenler için baz görseller paylasiyorum alacak olanlar ve kombinin donanimlarini merak edenler varsa buyursun.



Açılışlardan görüntüler

Kombi de pompa arizasi vardi ateslemeden sonra kombi devreye giriyor 30 40 sn. sonra hata veriyordu tesisat suyunu devirdaim etmiyordu.arizayi giderip çalisir vaziyette teslim ettik.modülasyonlu grundfos pompani iç mekanigi ve pervanesi sıkışmış.Bu sayede kombinin iç aksamini da görmüş olduk



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl
Binbaşı

35 derede çalıştırmaya alakalı söylediklerinize katılmıyorum zira vücut sıcaklığı ile kazan sıcaklığı bağlamanız bence yanlış olmuş. Ev için genelde 22-23 dereceler ideal dir. 35 derece suyu siz tesisatta sıcaklığını hiç düşürmeden sürekli dolastirirsaniz evin sıcaklığı 25-26 bile olur. Tabi kombi sürekli 35 de dolaştırmiyor illaki dışardan soğuk hava gelecek ısınma yavaş olur yalitima bağlı olarak ısınma olmaz bile bu sebeplerden 35 de çalıştırmak çoğu zaman yetmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @coolomar
C
6 yıl
Yüzbaşı

Isı eğrisini 6 yaparsak (kitapcikta dis hava sensorunu aktif olmasi icin 5 uzerinde olmasi gerektigi, soguk iklimlerde yuksek secilmesi gerektigi yaziyor) belki 35 lazan sicakligiyla bir muddet calistirip bir muddet durdurarak calistirir ve belki sonuc alinabilir. Deneyecem arkadaslar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @myctapha
C
6 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar oda termostatıyla alakalı tüm bildiklerimin yanlış olduğunu kanıtlayan durumu paylaşayım.

karşı komşum ile evimiz aynı büyüklükte, aynı uzunlukta peteklerimiz, aynı marka kombimiz var (daikin), benim evim doğu-güney-batı, o kuzey hiç güneş görmüyor. 17 kasımda gazı açıldı ve kullanıma başladı. dün (06.12.2017) faturalar geldi ona 108 tl (82 m3), bana 66 tl (50 m3). benim faturam 30 günlük (kombiyi 23 kasımda başlattım öncesi sadece ocak tüketimi), onunki 21 günlük (21 gündür kombi açık kullanım suyu açık ocak kullanılıyor. bebeği var).
ben oda termostatı kullanıyorum 23 derece sabit, güneş olduğu anlarda cihaz çalışmıyor, güneşli günlerde kullanım suyunu güneş enerjisi ile karşılıyorum. alt ve üst katım ufo ile ısınıyor, onun altı ve üstü kombi ile ısınıyor.

o, 21 günde 108 tl ödedi
ben 13 günde 60 tl ödedim. (6 tl yi kombi kullanımından önceki günlerde ocak tüketimine sayıyorum)

dün hava tüm gün kapalıydı, dış sıcaklık gündüz 12 dereceye kadar düştü. (adana) kullanım suyunu kombi ile karşıladım.

faturadan sonra onun çok tasarruflu olduğunu düşünüp sayaçlarımıza baktım
onunki dün sabah 10:30 82,670 - bu sabah 10:30 87,720 tüketim : 5,050 m3, kombi 45 derece
benim dün sabah 10:30 321,980 - bu sabah 10:30 328,387 tüketim : 6,407 m3, kombi 45 derece

aradaki farkın alt üst komşuların ne ile ısındığına, kullanım suyunu benim yüksek kullanmama vs.bağlıyor olsam bile, yinede 7/24 açık kombinin termostatla aç kapa yapan kombiden daha az tükettiğine şahit oldum. termostatı devre dışı bırakıp bir hafta deneyeceğim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yüzbaşı

başka bişey icat etselerdi bile bence iyiki sntek almışsın ortak. santek harika bir cihaz bence. alacak gücüm olsa vallaha hiç ıvır zıvırla uğraşmazdım




Bu mesajda bahsedilenler: @myctapha
C
6 yıl
Teğmen

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bugün Honeywell Y87RF2008 +RFG100 aldım. Bakalım, inşaallah iyi bir performans alırım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @myctapha
B
5 yıl
Teğmen

Merhaba,
Bu kombiyi alıp da benim gibi ilk günlerde sorun yaşayanlar veya almayı düşünenlere yol göstermesi dileğiyle biraz bilgi vermek istiyorum. Aslında cihazı biraz daha test edip bu yazıyı hafta sonunda yazmayı düşünüyordum ama thenorthstar38'in yaşadığı sorunları görünce birkaç gün erkene aldım.

Kombim 28 KW. Evim 200 metrekare 4+1, birinci kat, altı iş yeri (ısıtma sistemleri yok), bina izolasyonlu ve 10 yaşında. Toplam petek uzunluğu 9,6 metre. Salondaki 130 santimetrelik petek kapalı (Kombiyi test ederken açıp kullandığım günler de oldu ve aynı sorunları yaşamaya devam ettim.) Bina bu yıl kömürlü sistemden dönüştürüldü. İki ayrı ustaya petek, tesisat ve filtre temizliği yaptırdım. Bu bilgileri, benim yaşadığım sorunların benzerlerini yaşayan arkadaşların kendi koşullarıyla karşılaştırabilmeleri için veriyorum.

Kombiyi 15 gündür kullanıyorum. İlk 10 gün oda tesmostatı olmadan kullandım. Zaten oda termostatı alıp takacaktım ama amacım kombiyi bir süre termostatsız kullanıp tanımak, özelliklerini ve limitlerini öğrenmekti. Bu arada ilk kez kombi kullanıyorum. Termostatsız kullandığım ilk 10 gün çoğunlukla 38-42 derece arasında çalıştırdım. Yüksek sıcaklıkları da denediğim oldu. Benim şikayetim, kombiyi şalteri kaldırıp ilk çalıştırdığımda (20-40 dakika arası çalışıp) petekleri ısıttıktan sonra ateşlemeyi kesmesi ve sonrasında 4-5 dakikada bir, en fazla 10 saniye çalışıp tekrar durmasıydı. Kombim mutfakta. Öyle rahatsız ediyordu ki anlatamam. Mutfakta yemek yediğim esnada 5-6 kez ateşleyip %100 pompa hızına çıkarak 45-49 derece arasında suyu ısıtıp 10 saniye sonra tekrar duruyordu ve petekler hep soğuktu.

5 gun once Honeywell (Y87RF2008+RFG100 Kablosuz İnternetli Akıllı Termostat / Modülasyonlu - OpenTherm) termostatı alıp taktım ve resmen "Dünya varmış." dedim. Termostatı taktığım günden beri bir kez bile kombinin ateşleme sesini duymadım hatta kombiden gelen hiçbir ses duymadım. Çalışıp çalışmadığını bile anlamıyorum. Petekler hep sıcak veya ılık. Termostatı oturma odasına taktım ve 22.5 dereceye ayarlı. Yatmadan önceyse 21 dereceye düşürüyorum. Kombi 24 saat çalışıyor. Ben oda termostatını tasarruftan ziyade (880 liralık termostat tasarruf sağlasa bile parasını kaç yılda amorti eder diyordum) ısınma konforu için satın alıp taktım. Ancak şu ana kadarki kullanımda gözle görülür fark var. Henüz bulunduğum şehirde kış soğukları yaşanmıyor olmasına rağmen (soğuklar bugün başladı) termostatsız kullandığım günlerde günlük tüketim yaklaşık 10 metreküptü. Kışın herhalde günlük 20-30 metreküp yakar diye düşünüyordum. Termostatı kullanmaya başladıktan sonra günlük tüketimim 3 metreküpe düştü.

Umarım benzer sorunları yaşayan/yaşayacak arkadaşlara bir yardımım dokunur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bstsn -- 14 Kasım 2018; 22:27:37 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @thenorthstar38
M
5 yıl
Binbaşı

Dış hava sensörü bağlı Kombinin on off ot ile calismasi
https://youtu.be/eBbsuOEZnvY



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Yüzbaşı

https://youtu.be/n1joBgGNk1E

dış hava sensörü bağlantı ve parametre ayarları

1k ntc





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 20 Kasım 2018; 8:57:51 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam aslinda u06 yi bosuna anlatmisim. Kafaniz bosuna karisti. U06 fabrika verisi zaten 18. Siz o degere dokunmayin.



Onun onemi kablosuz termostatlarda sinyal kopuklugu olabiliyor dolayisiyla termostat kombiye komut veremeyebiliyor. Yada uyurken termostat pili biter, birsekilde arizalanirda kombiye komut gonderemezse, kombi evi o degerin altina dusmesin diye devreye aliyor.

Siz o kismina takilmayin. Ot ve dis hava sensorunu birlikte gonul rahatligiyla kullanin. Ot komut gonderdigi anlarda u05 degerine gore calisir kombi. Termostat kapan dersede durur. Taki termostat tekrar calis diyene kadar calismaz

Umarim anlatmisimdir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @summer40
A
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: ercan1980

Üstadlar, daikin premix D2CND024 kombime daikin termostat takmıştım. maximum ısıtma sıcaklığını da termostattan 55 derece yapmıştım. termostatı söktüm ve iade ettim. şuan kombi üzerinde 55'ten yukarı ayarlayamıyorum. kombiyi fabrika ayarlarına nasıl döndürebilirim? uzman menüsünde u7'de 55 derece görünüyor ama bundan yukarı çıkılamıyor :(

Bir de peteklerin reglaj ayarını yaparken sıcak su giriş tarafını mı kısıyoruz yoksa çıkış tarafını mı? Acaba her ikisini de kıssak peteklerdeki sıcak su daha uzun süre petek içlerinde durmuş olmaz mı?

Son olarak daikin kullanım klavuzunun tümünü buradan paylaşabilir misiniz? Bana gelen tesisatçılar sanırım kombinin kolisi ile birlikte diğer evrakları da çöpe atmışlar :(
Taratmaya çalıştım.https://yadi.sk/i/8mrEH2C3cZU6hA



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Yüzbaşı

o servis elemanlarına sövüp sttretseydin evden.
yazın dışarda uçuşan tozlar bacada birikiyor kombi çalışmaya başladığında bacada biriken bu tozlar yoğuşma suyu ile beraber akıyorç yoğuşma kabındaki tortu bundan ibaret. yoğuşma suyu denen şey; kombinin yanması için tesisattan gelen doğalgaz ve oksijenin yanması sonucu oluşan buhardan ibaret. şebeke suyu kapalı sistemde dolaşıyor.

şebeke suyunun kireçli olması evet bir müddet sonra kombiye zarar verecek. ama nezaman ve neresine. ana eşanjöre adamlar ömür boyu garanti veriyor, demekki bişey olacağı yok. ama 2. eşanjör (kullanım suyu eşanjörü) sürekli şebeke suyu kullandığı ve çelik olduğu için yıllar sonra tıkanabilir. onunda içi kireç çözücü ile temzlenebiliyor.

kombinizi böyle b.ktan şeyler yüzünden aklı sadece kazıklayarak para kazanmada olan servisçilere teslim etmeyin. gelin bvuralarda sorun. cevap bulamaz yada tatmin olamazsanız gidin servise





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 5 Aralık 2018; 18:22:52 >


Bu mesajda bahsedilenler: @lkrycl @myctapha
C
5 yıl
Yüzbaşı

modülasyonlu yada öğrenebilen on off yermostatların dışındaki termostatların tamamıyla ısı dalgalanması yaşarsınız. hatta onlarlada yaşarsınız ama bu minimum düzeyde olur. ısı dalgalanması olarak değerlendirmeyin meseleyi. on off oda termostatları kombiyi kapattığı için, kombi tekrar devreye girene kadar petekler oldukça soğuyor, bu durumda 0.1 hassasiyetli termostat bile kullanılsa, yalıtımı çok iyi olmayan evde eşyalar doğru dürüst ısınmıyor. termostat hava ısısına göre tepki verdikleri için, odada sadece hava sıcaklığı artıyor. ama koltuğunuz soğuk, halı soğuk, masa soğuk, kumanda soğuk v.s. dolayısıyla sizde düzgün ısınamıyorsunuz (en azından bende öyle oluyordu) ve minimum dalgalanma olsun istiyorsunuz doğal olarak. oda termostatsız kullanımda petekler hiç soğumuyor bundan dolayı ev, ısıyı içine sindiriyor tabiri caizse. koltuk sıcak/ılık, halı, masa vs. ılık/sıcak olunca bizde ısınıyoruz. ama bi sıkıntı var !? sabit kazan sıcaklığında (50 diyelim) gündüz ev 25 derece oluyor, akşam 23 oluyor, sabah namazı civarı 21 oluyor. dış hava sensörü tam olarak burda devreye giriyor. dış hava sıcaklığına göre kazan sıcaklığının otomatik olarak ayrlanmasını sağladığı için 24 saat ısı dalgalanması minimum düzeyde oluyor, duvarlarınız, halınız, koltuğunuz vs. ve dolayısıyla içiniz hep ısınıyor.
oda termostatının kombiyi gece uyumadan kapatıp sabah uynamadan açması, tüketiminizi olumsuz yönde etkilemez. deneyip görebilirsiniz.
bu arada, daikin kombi, termostat kapatsa bile, evi belirlediğimiz sıcaklıkta tutabiliyor. onun için gece termostatla kombi kapansa bile evimiz tamamen soğumuyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolomar -- 29 Aralık 2018; 8:59:14 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ekostu
C
5 yıl
Yüzbaşı

ot yi sökmene gerek yok.
ot yi 30 a getir, sanal oda sıcaklığını ayarla. kombi kafasına göre takılsın.
u06 yı 19 derece yap.
uyumadan önce ot yi kapat gece evin ısısı 19 un altına düşecek olursa "kombi bunu giden dönen su sıcaklık farkıyla anlıyor" kombi devreye girer, termostattan komut gelmesini beklemez. sabah uyandığında tekrar açarsın termostatı. bu işi programlamak daha pratik olur ama termostatın manuelse böyle kullan.

kombinin 24 saat 23 sanal oda sıcaklığında çalışmasıyla gece kapatıp sabah açması arasında bir çok ölçümümde 2 m3 lük fark gördüm geçen sene. deneyip sizlerde ne farkettiğini görebilirsiniz konfor ve tasarruf açısından.




Bu mesajda bahsedilenler: @yasinx32
C
5 yıl
Yüzbaşı

adana 95 m2, 6,5m petek, arak kat alt üst komşu kombi kullanmıyor, güney cephe, orta sınıf yalıtım, daikin kombi, oda termostatsız, dış hava sensörü ile 7/24 22-23 derece oda sıcaklığı, 3 odada termostatik vana var 3 te ayarlı

32 günlük 163 m3, 283 tl

m3=1,73 tl

yahu bu dış hava sensörünü kim ayarladıysa allah razı olsun :) ne güzel ısıtıyor



C
5 yıl
Yüzbaşı

a.s. kardeşim hayırlı olsun. güle güle kullan. servis çağırıp minimum pompa hızını 60 yaptırırsan "..tekrardan çalışıyor 20 saniye kadar gidiş sıcak suyunu 55 çıkartıyo tekrar duruyor ve bu işlem 20 saniye sürüyor tekrar çalışıyor tekrar duruyor.." bu sorun kalmaz.

birde dış hava sensörü takarsan faydasını görürsün. geçmiş mesajlarda detaylar mevcut


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rodfayder
T
5 yıl
Teğmen

o sayın müdür tanıdığınız ise sorarmısınız 1:8 diye övdükleri kombinin 11 67 hatasını gidermek için neden gelen servis elemanları modülasyon ile oynayıp ayar bozuyorlar. veya neden bu makina en düşük alev modunda sürekli 11 67 hatası veriyor. ve bu hata kendiliğinden düzeldiğinden kimse farkına varmadan (başında beklemiyorsa)kombi hata verip düzeltiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Rodfayder
C
5 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim gardaş sendende razı olsun. Bilgi ve mutluluk paylaştıkça çoğalır. Kombi yeni olduğu için tam kullanimini bilen yoktu vallahi daikin uretim merkezinden bi teknisyenle bile konusmustum zamaninda. Baktim olacagi yok gecen yil nerdeyse 2 ay filan balkonda gecirdim zamanimi.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MeraklıForumcu
C
5 yıl
Yüzbaşı

4 kombiyi hepten kapatmayin. Ot ile kapatin yada programlayin kapatsin. U06 derecesini kac yaparsaniz, ev sabaha kadar o degerin altina dusecek olursa kombi kendi kendine devreye girecek zaten. Bundan dolayi eviniz asla buz gibi olmayacak. Amacimiz alevi olabildigince az yakmak.

Siz yapin dedigimi. Geçmeyin.

Teşekkürler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Zabıtaözgür