Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
198
Cevap
25017
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: YAZDAN ÖNCE SON ÇIKIŞ ! DONDURMA MAKİNESİ FIRSATI Cuisinart ICE30BCE 1600 tl. (2. sayfa)
M
3 yıl
Çavuş

Kompresorsuz makinede olmaz diye bir şey yok en güzeli olur yine ama seni uğraştıracaksa 2 kere kullanıp bununla mı uğraşıcam diyip kenara atıyorsun bu tarz malzemeleri.

https://www.youtube.com/watch?t=75&v=P-hfMYP025Y&feature=youtu.be
Şu arkadaş cuisinart'ı güzel anlatmış. Adam güzel sogutsun diye poşete sarıp buzluğa koyuyor hazneyi. Zaten malzemeleri hazırlaması , kaynatması , bekletmesi hep zaman alan şeyler. Bir de buzluğa atıp bununla mı uğraşıcam dedim ben şahsen. Dondurma yapma limitimi günde 1 kere ile de sınırlamış oluyor sanki.



O
3 yıl
Teğmen

Rica ederim hocam. Sonuçta hepimiz iyi niyetle, ürünü almayı düşünen üyelere kararlarında yol gösterici olabileceğine inandığımız bilgilerle katkı sunmaya çalışıyoruz. Ben arada geçen birkaç günde epeyce yazı okudum bu konuda. Öncelikle Cuisinart'ın Türkiye distribütör ve servis hizmetini sağlayan Hakman Elektronik şirketiyle ilgili, müşteri hizmetleriyle görüşme düzeyinde de olsa oldukça iyi bir izlenim edindiğimi söylemeliyim. Bu benim için bu marka ürün almak için çok önemli referans. Bu arada Cuisinart Dondurma Makinesi videolarını izlerken, daha önceki yazımda yalnızca Kitchen Aid mutfak şeflerine uyumlu dondurma yapma aparatının (çift cidarlı dondurucu kase ve sıyırma/karıştırma başlığı) Cuisinart marka şefler için de mevcut olduğunu öğrendim. Amerika satış fiyatı USD 56 olmakla birlikte, Türkiye'de satılıp satılmadığını bilemiyorum. Bu aparatları tedarik edebilenler için, hele de ellerinde uyumlu bir mutfak şefi de varsa, bağımsız bir makineye yatırım yapıp fazladan yer kaplamak çok anlamsız olacaktır elbette.

Araştırmalarım sırasında bu işin bilimini öğreten ve piyasadaki makineleri ( ICE30 dahil) sayısız makaleye atıfta bulunarak değerlendiren bir web sitesi keşfettim. Dondurma nedir, nasıl yapılır, makineler dondurmanın kalitesini doğrudan belirleyen kristallenme hız ve boyutuna ne şekilde etki eder sorularına çok kapsamlı yanıtlar bulabiliyorsunuz. Ortalama İngilizce bilen birisi keyifle okuyabilir.
http://icecreamscience.com

Makine konusuna dönecek olursak Cuisinart'ın artık bu modeli üretmediğini ve hatta bir tık üst modeli olan 31 GE versiyonunu da emekli ettiğini söylemek gerek. Her iki modelde yaklaşık 10-12 yıl kadar üretilmiş. Yorumlara bakınca 25 watt gücü ve dakikada 21 tur devir daim hızıyla makinenin (ICE30) kendinden beklediği işi sorunsuz yerine getirdiği anlaşılıyor. Benim gördüğüm kadarıyla, bu ürüne getirilen en yaygın eleştiri, dondurucu kabın iç çeperine yapışarak donan içeriği her turda sıyırarak yeniden ortaya karması beklenen karıştırıcının kenardan 3 mm kadar içerde kaldığı için bu işlevini yerine yeterince iyi getiremediğine ilişkindi. Bunu gidermek için videoyu çeken kişinin karıştırıcıyı eliyle yan duvara doğru esneterek oluşan buzlu tabakayı sıyırdığını gördüm. Bu aradaki boşluk sorununu marka 2018 yılında piyasaya sürdüğü ICE 30 BC Pure Indulgence modelinde gidermiş ancak bu model gördüğüm kadarıyla Türkiye'de satılmıyor.

Konuyu toparlamak gerekirse benim stand mikserim olmadığı, ve hem mikser hem dondurma aparatını alacak bütçem de olmadığı için bağımsız bir dondurma makinesi almaya karar verdim. Bütçesi çok kısıtlı kullanıcılar için 1600 liralık Amazon fiyatıyla ICE30 BC modeli çok iyi bir seçenek. Bununla birlikte, yaklaşık 850 lira farkla Amazon Almanya'dan 3-4 günde teslim edilen ICE 31 GE modeli 50 watt motor gücü ve taze meyve parçalayan çoklu bıçaklı karıştırıcı başlığıyla bana daha cazip geliyor. Ben bu yazıyı bitirene dek iki model arasındaki fark 850 liradan 950 liraya çıktı :) ancak bütçesi uygun olan için yine de mantıklı bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, Amazon Almanya'nın sattığı üründe 5 yıl garantili olduğu da yazıyor ki, eğer bir sıkıntı yaşanırsa kargo ve gümrük ücretleri düşüldükten sonraki ürün bedelini iade alabileceğimiz anlamına gelir.




Bu mesajda bahsedilenler: @Arjin81
M
3 yıl
Çavuş

Ben de kompresörlü olarak şu makinaya bakıyorum ama neredeyse internette hiç yorum yok. Kullanan eden var mı acaba ? 2L degil , 1.5L haznesi var bu sorun yaratır mı bir de.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00UN5LEWU/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=A3O5TP4R0OZYXZ&psc=1


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

arkadaslar alanlar icin konu actim genel dondurma makinesi konusu
https://forum.donanimhaber.com/dondurma-yapma-makinesi-kullanicilari-tarifler--152460643





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 9 Nisan 2022; 20:23:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Emma Springlane, Domo DO9066L hepsi aynı makina. Ben çok uzun süredir domo do9066l için araştırma yapıyorum. Genel olarak 25 dakika sonunda çevirmeme sorunu bu tarz makinaların hepsinde var.

Kova kenarlarında 1-2 cm kalınlıkta dondurma buzlanıyor ancak kalan dondurma içinde krema olarak kalıyor. Türk kullanıcılar salepli olan dondurmalarda hep bu sorunları yaşıyorlar.

İtalyan Gelato tarzı yaparsanız örnek video'da olduğu gibi daha olumlu sonuçlar çıkıyor.

Kullanıma bağlı olarak uzun süre kullananlarda da var, hemen bozuldu diyen de.

https://www.youtube.com/watch?v=GZxIsf-1TgI


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Masticore
M
3 yıl
Çavuş

Sagolasin ben de dun arastirirken fark ettim. Dedigin gibi 3 makine de ayni . Aldim ben de G3Ferrari G20035 Dondurma Makinesi https://www.amazon.com.tr/dp/B00UN5LEWU/ref=cm_sw_r_apan_i_5VB1RXXEAV1N0J6JQBSB . Alir almaz fiyati artti ,otomatik bot var heralde.


Hassas aletler çok zorlamamak lazim. Sahleple yapıcaksan belli bir yerden sonra buzluga atmak lazim (25,30. dakikadan sonra bu işlemi yapsan olur mu dondurma bilmiyorum tabii) En kotu frozen yogurt yaparim diye dusundum ya. Kenarlarinda karlanma yapmayan makine de yok gibi bir şey. Cousinart i bu konuda başarılı buldum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
3 yıl
Yarbay

Arka arkaya 2 farklı dondurma yapmak için yedek kova da lazım. Ben listeme onu da eklemiştim. Hazne 1.5lt olduğu için; 1 lt süt ile yapılan salepli tarif fazla gelir. 2'ye bölüp yarısını sade yada meyveli, diğer yarısını çikolatalı yapmak isterseniz yedek kova şart.

Yarım ölçü ile yaparsanız sıkıntı olmaz.

https://www.amazon.it/gp/product/B00W5U5VWK/ref=ox_sc_saved_image_3?smid=A11IL2PNWYJU7H&psc=1




Bu mesajda bahsedilenler: @Masticore
S
3 yıl
Teğmen

Sanıyorum indirimin son günü!

Gece sipariş verdim, akşamüstü teslimat görünüyor.

Hiç aklımda yoktu, alakam da yoktu.
Bu başlığı da, diğer ürünle ilgili açılan başlığı da takibe alıyorum bakalım.
Hayırlısı.

Alma sebebim;
pastörize süt fiyatı Mart sonu 8,25 tl idi. Dondurma fiyatı belli seviyedeydi.
Nisan'da 10,50 tl oldu. %25 üzeri bu fiyat artışı illa ki dondurma fiyatlarına da yansıyacaktır.
150 tl / litre fiyatı olan dondurma 200 tl olacaktır - kaliteden ödün vermezlerse.
Aradaki 50 tl farkı düşününce, 80 kez dondurma yapsam, malzemeden ödün vermeden, kendini amorti edecektir. Dolayısıyla 2-3 seneye amorti etmesi muhtemel.
Tabii tadını beğenirsek. Dediğim gibi, hayırlısı bakalım.


Gördüğüm en kapsamlı tanıtım videosu:
https://www.youtube.com/watch?v=sQo918dOgI4





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savatager -- 13 Nisan 2022; 12:26:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

T
3 yıl
Yarbay

T
3 yıl
Yarbay

A
geçen yıl
Binbaşı

Bu yaz 3 yaşındaki kızıma ilk kez dondurma yedireceğim. Maliyetinde değilim paketli ürün yemesini istemediğimden makine almayı düşünüyorum. Şöyle bir ürün var paket hasarlı demiş tavsiye eder misiniz?

https://www.pttavm.com/cuisinart-ice30bce-soguk-akumulatorlu-dondurma-makinesi-p-865777393



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.