Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
124
Cevap
22513
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Xiaomi Watch S1 ve S1 Active
U
2 yıl
Yüzbaşı

iki gündür active S1 kullanıyorum. Mi mağazadan aldım. 2500 küsur. Mavi renk.
Honor magic watch 2 ve mi band 6 ile kıyaslıyorum.
Ekranı oldukça parlak, renkler canlı. Ama ekranı korumak gerekir sanki dikkat edilmezse zarar görebilir görüntüsü var, honor'un ekranı daha dayanıklı görünüyor (beş aydır kullanıyorum)
Pil ömrü uzun olacağını düşünüyorum, aldıktan soran şarj yapmadım, iki günde %80 den % 60 geldi. Nabız takibi, uyku takibi açık, always on display özelliği kapalı. Kolu kaldırınca ekran açılması da kapalı.
Güzel saat arayüzleri var. Zaten bir tanesine tav oldum o nedenle aldım. şimdilik harici uygulamalardan saat ekranı yüklenmiyor sanıyorum. Ama mi band lara binlerce çeşit indirilebiliyor. Honor da, ücretsizlerin yanında güzel ücretli saat kadranları da var.
Telefon ses kalitesini beğenmedim , hoparlör patlak gibi. Honor un eline su dökemez ses kalitesinde. ( ve ben salak gibi buna 2500 lira verdim, ötekini de bin liraya satmaya çalışıyorum şimdi)
gelen mesajlarda, renkli logo vs ler varsa, örneğin kırmızı kalp emojisi, min band 6 da renkli görünüyor, S1 de renksiz.
Ben yine xiaomi marka telefon ile kulalnıyorum, mi10T pro , koptuktan sonra bağlanamama gibi bir problem yaşamadım.
evde bir kaç oda uzakta (araya iki üç duvar girdiğinde) bağlantı kopuyor, ama telefon yakınına gelince yine bağlanıyor. Honor'un bağlantısı daha kuvvetli, S1 in koptuğu mesafede kopmuyor. Hele mi band 6 efsane, onu evde nereye götürsen yine mesajlar geliyor, bağlantı çok güçlü.
Titreşimi yeterli. Mi band 6 da titreşim siz yazabiliyorsunuz ama bunda öyle bir özellik yok. istedğiniz şekilde titreşim ayarlayabiliyorsunuz band6 da, Örneğin whtsuoo dan gelen mesaj için, uzun-kısa-kısa üç titreşim, mail gelirse iki kısa, ya da facebookdan mesaj alınca bir uzun vs vs vs .böyleec nerden mesaj geldiğini saatinize bakmadan anlayabiliyorsunuz, bu band 6 da var sadece.
spor modlarını kullanmadım, yürüyüş yaparsam karşılaştırırım üçünü de..
hava durumunda güneşin doğuşu ve batışını da eklemişler, bu güzel. Huawei watch 3 de ay durumu da var, o daha da başarılı.
kordon klasik kalın, özensiz silikon. hafif allerjik olduğunu hissettim, honorun kahverengi deri görünümlü kordonu oldukça güzel şimdilik onunla kullanıyorum, aliexpressten mavi kordon aldım bekliyorum.
sağ alt tuş sadece spor modları için ayarlanabiliyor. Bu kötü. honor da sağ alt tuşu isterseniz pusula, ister hava durumu, ister herhangi bir başka uygulama için ayarlayabiliyorsunuz.
sorusu olan arkadaşlara anladığım kadarıyla yardımcı olabilirim.

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
iki gündür active S1 kullanıyorum. Mi mağazadan aldım. 2500 küsur. Mavi renk.
Honor magic watch 2 ve mi band 6 ile kıyaslıyorum.
Ekranı oldukça parlak, renkler canlı. Ama ekranı...
Yoruma Git
Yorumun Devamı UFO123 - 2 yıl +5
W
2 yıl
Yüzbaşı

Bildirimi yanıtlamaya ne gerek mi var? Samsung galaxy gear s2 de bile var bu özellik 10 sene önce çıkan akıllı saat üzerinden wp den gelen mesajlara cevap verebiliyorsun. Samsung galaxy watch 4 te batarya süresini 1 haftaya çıkarabilseydi bu 500 liralık bilekliklerin sunduğu özellikleri sunan boş saatlere 2-3 bin vermek zorunda kalmazdık. Samsung 1.5 gb ram, 16 gb depolama koymuş saate bakıyorsun huawei gt 3 e 32 mb ram var. İki saatinde fiyatı aynı. Büyük ihtimalle s1 lerde de ram ve rom düşüktür o yüzden açıklama gereği bile duymamışlar saatin ramini romunu bilen yok. Tuşlu telefon kullanıyoruz sanki bu kadar donanımdan kısıp pahalıya saat çıkarıyorlar bari yazılımları iyi olsa.




Bu mesajda bahsedilenler: @Bori Khan
C
geçen yıl
Teğmen

Watch S1'e gelen 1.4.174 güncellemesi ile saate telefondaki uygulama ile müzik yükleme özelliği geldi. Böylece saatin tam bir muamma olan dahili hafızası var mı sorusu aydınalnmış oldu.
Ancak; sanırım güncellemenin de güncellenmesi lazım
Yabancı forumlarda da araştırdım, bir çok kişi saate müzik atıp çalamamış, aynısı bende de oldu. Saat dahili hafızasına müzik atabiliyorum ama çalamıyorum
Bu arada telefondaki uygulamada saate 2gb müzik için depolama ayrılmış gözüküyor, ama tüm saat depolaması ne kadar hala bir muamma?!
sadece müzik için 2gb olduğunu şurdan anlıyorsunuz: saat arayüzleri ortalama 2mb ne kadar saat arayüzü yüklesem de müzik için ayrılan 2gb eksilmedi. Gerçekten Xiaomi arkasında dursa güzel bir saat ama bilemiyorsun işte. Bu güncelleme de sessiz sedasız geldi ve hiçbir yerde de açıklaması falan yok. Sadece REddit'te çoğu kişi, bu güncellemeyle gelen müzik yükleme sonrası müzik çalamama sorunundan bahsetmiş.
Bu arada Saate gelen güncelleme sonrası rezil(!) Mi fitness uygulaması da, 3.15.1i sürümüne güncellendi saate müzik atma işlevi bu sürümde mevcut, öncekinde yok.
Düzgün güncellemelerle saatin birşeye benzeyeceği umudum var hala. Çok güvenilir olmayan bir kaç kaynakta saatin 4gb ram ve 32 gb rom olduğu yazıyor ama dediğim gibi güvenilir değil. Adam gibi bir file manager gelse saate tadından yenmez....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem76 -- 12 Nisan 2023; 1:7:36 >

H
7 ay
Binbaşı

1,5 aydir kullanıyorum. Kasası şekli haric hicte alinacak bir saat degil.

Telefondan sessize aldigim bildirimler saatten patir patir gelmeye devam ediyor.

Animasyonlu saat ekrani kullanirsaniz sarji cok hizli yiyor.

Kolumda herzaman uyanmiyor. Kolumu ceviriyorum tık yok , cani isterse uyaniyor. Hassas ayar moduna alsam da ayni sekilde. Ama alakasiz bir kol hareketimde hemen uyanabiliyor. Degisik...

Uyku takibi bir gun var diger gun yok. 2 gun var ,3 gun yok...

Aod temaları cok kisitli , ios ve wear os saatlerdeki ile alakasi yok cok amatorce. Vasat.

Malum rehbere erisimi yok , bir tane acil aramalara numara atayabiliyorsunuz okadar.

Arayanin ismini cani isterse gosteriyor. Genelde gostermiyor. Ama en beklenmedik anda gosteriyo olabiliyor. Dengesiz.

Bildirimlerde ozellikle ios ile kullaniyorsaniz bildirimlerde emoji yok , tanimlanamayan # bir kare seklinde cikiyor.

Gelen bildirimde belli bir karakter sayisi var. Bildirime tiklayip acsaniz bile bildirim iceriginin hepsine ulasamiyorsunuz.

Bildirime bile okumak icin tam ulasamiyorsam.

Ben bu saati niye kullaniyorum ki ?

Benim saatim bozuldu bu arada , sarj bitti zannettim birgun sarjda tuttum ekran gelmiyor calismiyor.

Kutuda kvk bandrolu ve garanti belgesi vardi. Kvk biz bakmiyoruz dedi , xiaomi mi store gittim , 3 tane yerden sorgulama yapti ve Resmi Türkiye Garantisinde olmadigini anladim. İthalatci garantiliymis. Aldiginiz yer ile iletisime gecin dediler. Trendyol ile iade sureci baslattik.

Her acidan pisman oldum.

Ne saat saate benziyor ne de garantisi ...

Yine de gonul koydum alicam derseniz plastik modeli alin. Onuda en ucuza dusurmeye calisin.

Değmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

bu saatin neden bir ana konusu yok acaba?

almak istiyorum, türkiye ye ne zaman gelecek? ne fiyat ile gelecek? bu konularda bilgili bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
bu konuyu da ana konu olarak taşıyabilir ve geliştirebiliriz isterseniz



W
2 yıl
Yüzbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=7nnB_fXowzw&feature=youtu.be

Bu incelemeye bakabilirsiniz. Saatin depolama ve ram bilgisini bilen yok. Saatin içine de bir şey yükleme iznimiz yok diyor incelemede. Mesela huawei watch gt 2 de 4 gb depolama var şarkı yükleyebiliyorsun. Bildirim olayı bu saatlerin hepsinde kötü. Ben de 2014 te çıkan gear s2 var bildirime girip çıkınca kaybolmuyor üstüne cevap verebiliyorum. Sene olmuş 2022 akıllı saatlerde bildirime cevap verme yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 yıl
Yüzbaşı

Sen honordan geçip baya beğenmemişsin. Ben de huawei gt 2 aldım ama s1 active almadığıma da biraz pişmanım. 30 hz ekran, always on display özelliğinin kötülüğü, arayüzün aşırı sıradan olması falan hoşuma gitmedi. S1 active 60 hz ekranı, always on displayde çalışan uyumlu kadranları, özelleştirilebilir kutucuklu arayüzüyle benim hoşuma gitti. Wifi özelliği de var. Senden okuduğum kadarıyla 2 eksiği var. Hoparlör ses kalite düşüklüğü ve bağlantı kopması. Hoparlör belki son sese almayınca patlama azalır. Bağlantı sorunları da yazılımla çözülürse bence güzel cihaz olur. Ben müzik atma özelliğinden ötürü ve daha ucuz diye gt 2 aldım. S1 active de müzik dinleyebilme olsaydı direkt onu alacaktım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @UFO123
H
2 yıl
Yüzbaşı

xiaomi watch s1 active kullaniyorum ve memnunum, ama ne kadar uzunlukta bildirimler okunabiliyor ondan emin degilim. sadece bildirim icin alacaksaniz dusuk butceli cin mali urunleri de tercih edebilirsiniz. bildirimleri duzgun veren amoled ekranli urunler aliexpresste ve bazi turk sitelerinde mevcut 1000-1500 tl arasinda satiliyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @71korsan
E
geçen yıl
Yarbay

Bu arayüz nerden yüklediniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @xsabitx
M
geçen yıl
Yüzbaşı

Merhaba, aramaya cevap vermeme rağmen saat çalmaya, titremeye devam ediyor. Bunu bazen yapıyor bazen yapmıyor. Yeniden başlat yaptım yine bu hatayı verdi. Sebebini bilen var mıdır?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yüzbaşı

Bazen geç algıladığı oluyor mesela telefonu açtiktan sonra 1 2 kez daha çalıyor ama sürekli değil tabi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyiny2099 -- 5 Mart 2023; 18:18:17 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
geçen yıl
Yüzbaşı

Bende pil yüzünden Samsung almaktan vaz geçtim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ç
geçen yıl
Er

Eksiği çok yazılım güncellemesi alirmi belli değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Maalesef bazı Çinli saatlerin en kötü yanı satıp unutuyorlar. Oneplus watch kullanıyorum çok şık bir saat ama güncelleme hak getire. İnsan en azından saat arayüzünü günceller.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @çaylaküyelik
X
geçen yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

Cihaz arayüzler özel bölümünde



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @karacazade
D
geçen yıl
Yarbay

Konu ölü ama şansımı deneyeyim. S1 pro nun şeklini çok sevdim. Ne dersiniz alınır mı arkadaşlar? < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
geçen yıl
Teğmen

Hangi uygulamadan bildirim alacağınızı seçebiliyosunuz, iphone ile kullanıyorum bende genel olarak uyumlu memnunum. Tek sevmediğim yanı whatsapptan gelen fotoğrafları göremiyosunuz, emojilerde gözükmüyor. Onun harici güzel şarjı da iyi gidiyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mordorlu12
T
geçen yıl
Teğmen

Bu şekilde şuan.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mordorlu12
T
geçen yıl
Teğmen

Estağfurullah, Yok hocam liste bu kadar detaylı tek tek uygulama seçtirmiyo bunlardan başka



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mordorlu12
M
geçen yıl
Çavuş

Tamamdır hocam çok teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @Tantalos