Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3041
Cevap
180898
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: ★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (141. sayfa)
D
3 hafta
Yüzbaşı

Ekran bölmeden bahsediyorsanız kısayolu yok galiba. Bildirim çubuğuna ekleyebiliyorsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ivenrec
G
3 hafta
Yarbay

Gorevler sekmesinde istediğiniz uygulamanin penceresine basılı tutun. Orada kucuk simgeler çıkar. Alt alta iki tane dikdörtgen işareti var o ekrani ikiye böler.
Mini pencere özelliği de var.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ivenrec
D
3 hafta
Yüzbaşı

Arkadaşlar sizce de telefon sanki 12gb ram değilmiş gibi çalışmıyor mu? Önceki telefonum 6gb idi. Bunda 12+8gb destekede açtım ama özellikle bir video izledikten sonra arkaplandaki uygulamalarda kapanma oluyor.

Ne düşünüyorsunuz? Performans konusunda acaba orta segment hepsi mi böyle? Öyle dehşet bir CPU+ram performansı yok sanki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 hafta
Binbaşı

herkese selamlar , 1 haftadır battery guru uygulamasıyla batarya tüketimi hakkında testler yaptım. Sonuçlar ise çok ilginç. Öncelikle ben bataryayı kafama göre şarj ediyorum. Bazen %15 ten %90 yapıyorum bazen %20 de takıp %60 ta çekiyorum bazen %80 yani standart bir şarj alışkanlığım yok. Ekran sürem %20 den %80 lık şarj senaryosunda 4-5saat SOT(ekran açık süresi) geri kalan %10 da 24 saatlik periyotta tekrar şarja taktığım sürede gidiyo. Gece uyurken %56 ise şarjım sabah kalktığımda %55-54 arası oluyor. Bazı kullanıcılar gece şarjın çabuk bittiğinden bahsetmiş bence böyle bir durum yok. Telefonu her 24 saatte bir şarj ediyorum. 4-5 saatlik Sot ise youtube, duckduckgo , whatsapp navigasyon gibi uygulamalardan oluşmakta. Oyun oynamıyorum. Bu durumda uygulama ne olursa olsun saat başı %10 şarj gidiyo. Telefonu almayı düşünen arkadaşlar bu verilere bakarak karar verebilirler.

Gelelim battery guru sonuçlarına. Bu 1 hafta boyunca telefonu sürekli %15-80 aralığında şarj ettim. Battery guru rapor hazırlamak için bu aralığı önerdi bende öneriye uydum. Benim ilk yazılarımda bir teorim vardı ekran 1800 nit ve cpu gücüyle birleşince batarya hızlı tükeniyor diye. Bu teorim yanlış çıktı. Ekran parlaklığı en düşükte enerji tüketimi 230 mh ekran parlaklığı fullde ise (sıkı durun...) 280 mh :D arada 50 mh var şaka gibi. Bu demek oluyorki ekran parlaklığı fullde olsa minimumda olsa bataryaya gün sonu etkisi %10. Haklı olduğum konu ise geceleri ve telefon kilit ekranındayken birden açınca birden güç tüketimi 2500 mh a çıkıyor. Buna sebep olan arka plan uygulamasını ise battery guru göstermiyor. Telefonu rootlayıp BBS uygulamasını yüklemek gerek. Gece olan peak ler ise neden oluyo onuda göremedim battery guru uygulamaları gösteriyor ama sistem dosyalarını göstermiyor. Umarım hyperos güncelleme ile bu durumu çözer çünkü gerçekten can sıkıcı bir durum. Poco x6 batarya süreside x6 pro ile aynı 500 mah daha fazla batarya ve snapdragon olmasına rağmen. Demekki burdaki sorun mediatek ile ilgili değil xiaominin optimizasyon sorunu ile alakalı. iphone yi zerre sevmem ama adamlar 4400 mah batarya ile pocodan fazla Sot verebiliyosa oturup alkışlamak lazım.

Telefondan soğuyup satmak gibide bir niyetim yok, onca fotoğraf video ve uygulamayı tekrar başka telefona aktarmak eziyet. O yüzden götürdüğü yere kadar x6 pro ile yoluma devam edicem. Umarım ilerleyen zamanlarda keşke başka telefon alsaydım demem.

Selametle...

@Dr Geyik Reoman ram isterse 50 gb olsun telefon şimdilik az ram tükettiği için kalan kısım boşta duruyor. Örneğin benim cihazda 12 gb ram var ve 8 i genelde hep boşta o yüzden 12+8 in 8 ini iptal ettim. Senin sorun ise uygulamalar kısmında battery restricted kısmıyla alakalı olabilir. telefon arka plandaki uygulama kullanımda değilse direk kapatıyor. Kapatanan uygulamanın ayarlarına gidip "no restricted" seçersen problem ortadan kalkar. Bide pause unused kısmı var onuda kapat, uygulamaların çoğunda bu kısım akfit olarak yükleniyor. Elle kapatman lazım. Umarım yardımı dokunur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dr Geyik Reoman
D
3 hafta
Yarbay

Hocam öncelikle detaylı incelemelerin ve paylaşımların için teşekkür ediyorum. Batarya konusu çoğu zaman insanları sıkar sürekli konuşulduğunda ama bilgi içerikli ve sorunların neden kaynaklandığını içeren testlerin hayranıyım, emeğinize sağlık.

Ekran parlaklığının batarya tüketimine ciddi etkisinin olmamasına sevindim, benim korkum daha çok parlaklığın ısıyı arttırması ve yanık oluşturması.

Bir diğer konu batarya tüketimi Xiaomi ve alt markalarında tamamen yazılım kaynaklı fazla oluyor. Samsung OneUI ile bu konuda büyük gelişmeler yaptı, Huawei tarafı yıllardır bataryayı kokluyor resmen. Xiaomi tarafında hem alt markaların varlığı ve cihazlar arasında yazılım farklarının olması, işlemci farkları, global ve çin yazılımının ayrı olması gibi nedenlerden dolayı bu sorunun kısa vadede çözüleceğini düşünmüyorum. 5000Mah bataryanın hakkını veren bir yazılım olsaydı en kötü 8 saat ekran süreleri alabiliyor olurduk.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tesbihcekenhoroz
N
3 hafta
Binbaşı

Bir şey söyleyeyim de ama dalga geçmek yok Telefon pili %20 inin altına düşünce "düşük pil" kırmızı olup uyarı veriyor. Ben bunun %10 da iken vermesini istiyorum. Nereye girsem bulamadım. Var mı acaba nerede olduğunu bilen


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 hafta
Yüzbaşı

Kullanılmıyorsa duraklat seçeneği kendi kendine aktif ediliyor.

Diğerini yaptım deneyeyim bakalım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 hafta
Yarbay

İnstagram bildirim sorununu çözdüm sonunda :) 2 gündür test ediyorum sıkıntı yaşamadım.

En son yaptığım ayar ile çözüldü diye düşünüyorum çünkü önceki ayar değişikliklerinde sorun devam ediyordu. O yüzden son yaptığım ayarı paylaşayım.

Ayarlar menüsünde arama kısmına "arka planda otomatik başlatma" yazdığımızda çıkan menüden instagramı aktif hale getirdim. Şu an tüm bildirimler anlık olarak düşüyor ve okuduğum mesajları yeni bildirim varmış gibi bildirim gelmiyor. Umarım sorun yaşayanlar bu şekilde çözerler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
3 hafta
Binbaşı

İlginç bir şekilde telefon gelen bildirimlerde ötmüyor. Ara ara yapıyor. Bazen sürekli yapıyor. Telefon yanımdayken ekran ışıklarından fark ediyorum bildirim olduğunu. Ekranı fark etmesem gelen mesajı, bildirimi farkında olmayacağım.
Böyle bir şey yaşayan var mı ? Neden yapar ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
3 hafta
Binbaşı

Bende de bazen sesli bildirim oluyor bazen olmuyor neye göre yapıyor çözemedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ne_demek
A
3 hafta
Binbaşı

banka uygulamaları kimlik taraması vs yapıyor mu?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Exterminatee
D
3 hafta
Yüzbaşı

Herkese merhaba.

Ben de biraz olsa Poco x6 Pro'dan bezdim diyebilirim.

Yalnız şu noktalara dikkat çekmek istiyorum.

60 Hz'de ekran tüm günü benim için çıkarıyor. Oyun oynamıyorum.

Ekranda bazen tıklamama rağmen yanlış uygulamalar açılıyor. Bunu bir türlü anlamadım.

Reklamları cihazı Avrupa'da kullandığım zaman görmüyorum. Türkiye'de ise aktif olarak gözüküyor. Daha doğrusu klasörleri açtığım zaman.

120 Hz'de batarya su gibi hızlı bitiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 hafta
Yarbay

Bende de mevcut bu sorun, genellikle ekran açıkken cihaz elimdeyken oluyor sessiz bildirim. Ayrıca belirteyim benim cihaz Xiaomi 14, forumda konusu olmadığı ve öncesinde X6 Pro kullandığım için burayı takip ediyorum. Sorunun yazılımsal olduğu açık ve net iki cihazda da olduğu için.

Edit: Bazen sağda solda görürdüm Xiaomi yazılımı berbat diyenleri, bu kadar farklı cihazı ve belli bir alıcısı varken inanmak istemezdim ama gerçekten bezdiriyor insanı. Donanım olarak harika cihazlar ama bu yazılım ile sadık kullanıcı kitlesi zor. Benim gibi takıntılı kişiler uzun süre kullanamaz ama ben sabırla şans vermeye devam edicem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draqpit42 -- 17 Mayıs 2024; 17:57:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ne_demek
D
3 hafta
Yüzbaşı

Kendi dosya yöneticisi reklamlı ama google files da yüklü ben onu kullanıyorum. Avrupa'da yasal olarak belki gösteremiyor olabilir. Yanlış uygulama açılmasını anlayamadım. Mesela vatsap logosuna tıklayınca instagram açılıyor gibi mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @DangerousRabbit
D
3 hafta
Yarbay

Duvar kağıdına göre bazı uygulamalarda meydana gelen renk değişiminin çözümü var mı? Gmail, kişiler, telefon gibi uygualamaların rengi değişiyor hoşuma gitmiyor :) samsung arayüzünde bunun ayarını seçebiliyorduk.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 hafta
Yüzbaşı

Aynen Samsung telefonlarda onu seçme ayarı var ama xiaomi'de maalesef yok hocam. Nasıl bi duvar kağıdı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bende mesela kullandığım duvar kağıdı orjinal halinde uygulamaları kahverengi yapıyor, biraz zoom yapınca sorun kalmıyor, açık renk, tonlar da maviye dönüyor istediğim gibi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @draqpit42
S
3 hafta
Yarbay

Merhabalar. Poco x6 pro aldım ancak wifi çok yavaş. Çözümü de bulamadım konuyla alakalı bir çok şikayet var. Var mıdır çözüm önerisi olan?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

T
3 hafta
Binbaşı

Rica ederim hocam valla vakit oldukça can sıkıntısından cihazı test ediyorum elimden geldiğince. Amacım telefonu ne kötülemek ne de övmek. Tekrar tekrar diyorum bu fiyat skalasında alınabilecek en güçlü ve en çok özellikli telefon bence bu. Poconun satış rakamları diğer firmalara örnek olursa ilerleyen dönemde onlarda f/p ürün çıkarıp uygun fiyata sunacaklardır. Ben oneplus nord 4 beklicektim ama pocoyu kuponla vs çok uyguna geldiği için aldım. Cihaz beni mutlu ediyor ve işimi fazlasıylada görüyor. Sadece sitesinde belirttikleri şöyle soğutma koyduk böyle soğutma koyduk telefon artık buz gibi olcak vaadleri sanırım sıcak ülkeler için geçerli değil :D birde batarya konusu sanki 2 saat-3 saat daha fazla Sot verse gönlümü tamamiyle çalcak gibi. O yüzden şimdilik kuzu gibi güncelleme beklicez. Benim bu durumun sonuca bağlanıcağından pek ümidim yok açıkcası. Ama güncellemeylede batarya olayını çözerlerse helal olsun derim. %20 - %80 arası 5 saat ekran süresi kötü değil.

Bu arada rus bir eleman bir apk dosyası yapmış çözünürlüğü düşürmeyle alakalı. Telefon 2k ekran olduğu için bu durumda batarya canavarı. Zaten kısılcak herşeyden kıstık ekranı 720 p yap haptic feedback kapat parlaklığı düşür konum kapat pil bitmesin diye diye telefonun sunduğu özelliklerin zaten yarısı kapalı durumda. 3310 dan bir farkı kalmıyo ozamanda :D en iyisi çok kafaya takmamak kullanıp keyfini çıkarmak.

@ne_demek Sanırım bunu sadece cihazı sadece rootlarsanız yapabilrsiniz. Normal şartlarda bu özellik yok. %10 bu arada çok düşük hocam % 5 e gelince telefon kendini uyku moduna alıyor. dolayısıyla kısa süre içinde telefonu şarja takamadan kapabilir. Bildirimler kısmında çok ince ayarlar var problem yaşadığın uygulamanın ayarlarına tek tek girip bakman lazım. Ben geçen whatsapptan gelen arama melodisi değiştirmek istedim **** uzantılı sesi yemedi mesela. Uzantıyı değişitirip tekrar denedim oldu.

@DangerousRabbit bende bu ayar defaultta 60 hz e gözüm alışmayınca telefon sanki acı çekiyomuş gibi hissediyorum. 120 hz ile 60 hz arasında çok bir fark yok hocam onuda test ettim. Ayrıca 120hz i açtığında tüm uygulamaları 120hz ye zorluyor. Kullanmadığın gerkesiz uygulamaları 120hz kısmından kapatabilirsin çözüm olarak. Eğer tüm uygulamaarı kapatırsan sadece menü ve arayüz 120hz olur oda ayrı bir alternatif. Reklam konusunda ise bende ilk defa reklam gördüm üstte çözümünü yazdım bakabilrisin. Yardımı olur belki.

@Dr Geyik Reoman hocam bölgeyle pek alakalı olmayabilir. hyperos bazı uygulamaları arkada senden habersiz güncelliyo otomatik. Benim file managerda kendince güncellenmiş direk reklam görmeye başladım sonra hallettim. Son bahsettiğin sorun hiç olmadı bende. Dokunmatik canavar gibi çalışıyor şimdilik.

@draqpit42 Bu özelliğin adı material you. Googlenin android 12 den sonra yaptığı bi illet. Maalesef kapatamıyoruz. Sadece gboard kullanıyosan ayarlardan temalar var gboard un klavye kısmını değiştirebiliyoruz. Ben şunu farkettim her güncel android sürümünde özgürlük kelimesinden bir harf siliniyo gibi. Android 9 kullanıyodum ondan direk 14 e geçince banada çok garip geldi. Google yavaş yavaş androidi ios a benzetmeye çalışıyor sanırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ne_demek , @DangerousRabbit , @Dr Geyik Reoman , @draqpit42
D
3 hafta
Yarbay

Turuncu tonları olan bir duvar kağıdı kullanıyorum, pembemsi renkler çıkıyor bahsettiğim uygulamalarda. Mavi tonlarını pek sevmiyorum duvar kağıdında, maalesef dediğiniz şekilde yaptığımda da olmuyor. Kişisel zevklerden mahrum kalıcaz anlaşılan :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @OnizukaSensei
O
3 hafta
Yüzbaşı

Anladım hocam. Belki ileride gelecek hyperos güncellemelerinde eklerler de keşke baştan olsaydı güzel olurdu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @draqpit42