Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
272
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Winamp açık kaynaklı bir medya oynatıcısı olacak
U
2 ay
General
Konu Sahibi

Winamp açık kaynaklı bir medya oynatıcısı olacak
Yaz ortasında Llama Group, sadece dinleyicileri değil aynı zamanda sanatçıları da hedefleyen Winamp müzik akış platformunun son sürümünü piyasaya sürecek. Şirket, oynatıcının kaynak kodunun açık hale getirileceğini de açıkladı.



Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows'taki VPN bağlantı sorununu giderdi



24 Eylül 2024 tarihinden itibaren Winamp'ı geliştirmekle ilgilenen geliştiriciler, oynatıcının koduyla çalışmak için Llama Group'tan lisans alabilecekler. Şirketin uygulamayı geliştirmekle ilgilenen programcılar aradığı bildiriliyor, ancak Winamp'ın resmi sürümü üzerindeki tam kontrol Llama Group'ta kalacak.



Geçmişi Windows 95'e kadar uzanıyor



Üçüncü taraf geliştiricilerle yapılacak işbirlikleri FreeLlama projesinin bir parçası olarak gerçekleşecek ve Llama Group ilgilenen geliştiricilerden "kendilerini tanıtmak" için şirketle iletişime geçmelerini istiyor. Şirket, ikonik müzik çaların daha da geliştirilmesine yardımcı olmak için deneyimlerini, fikirlerini ve heyecanlarını paylaşmaya ve katkıda bulunmaya istekli insanlar arıyor.



Winamp açık kaynaklı bir medya oynatıcısı olacak
Winamp'ın geçmişi Windows 95'e kadar uzanmasına rağmen, çok çeşitli ses formatlarını destekleyen tam özellikli bir müzik çalar olarak günümüze kadar geldi. Llama Group, Winamp'ın bir müzik oynatıcısından çok daha fazlası olduğuna, eşsiz bir dijital kültür, estetik ve kullanıcı deneyimi barındırdığına inanıyor. FreeLlama girişimi ise halen geleneksel Winamp oynatıcısı ile müzik dinleyen milyonlarca kullanıcının beklentilerini karşılamaya yönelik atılmış bir adım.




Kaynak:https://www.techspot.com/news/103039-winamp-music-player-soon-become-open-source-project.html

 Haberi Portalda Gör

S
2 ay
Binbaşı

Bu Winamp'ın nostaljiyi kaynak alıp geri çabaları artık sıktı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 ay
Yüzbaşı

Daha 1 hafta önce oturup Winamp'ın neden piyasadan silindiğini düşünmüştüm. Büyük ihtimalle müzik sektörüne giriş yapmak isteyen Spotify, iTunes gibi platformlarin devlet mekanizmasını da kullanarak baskısıyla karşılaşıp sessizce piyasadan çekilmek zorunda kaldılar.

İnternette hiç bir şeye sahip değiliz, oyun/müzik/sinema platformlarında dünyanın parasını ödediğimiz hizmetler sorgusuzca elimizden alınabiliyor. Sözde bir anlaşma imzalıyorsunuz ama belli aralıklarla yeni maddeler eklenerek güncellenen anlaşmayı direkt kabul etmiş sayılıyoruz. Anlaşmayı kabul etmezseniz o güne kadarki kütüphanenizi kullanamıyorsunuz, kabul ederseniz de baştan makul görüp anlaştığınız şartlar sizin aleyhinize değişmiş ve aldatılmış oluyorsunuz.

Kısacası hep kullanıcı olarak kaybedeceğiniz bir tuzağın içine çekiliyorsunuz ve adım adım sahip olduğunuz bütün haklar elinizden alınıyor. Hiç bir şeye sahip olmayacağınız, belli üyelik ücretleri ödemediğiniz sürece var olamadığınız bir geleceğe alıştırılıyorsunuz.

Eski ve özgür günlere dönüş ümidiyle!




A
2 ay
Binbaşı

Geçmişte kaldı ve mümkünse de geri gelmesin kardeşim. Bu ne iki güne bir mo3 çalar haberi yapıyorsunuz



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

C
2 ay
Yarbay

Lamaların totosunu kırbaçlamaya hazırmısınız



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.