Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 4 mobil kullanıcı
81
Cevap
9116
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Vw jetta 1.2 tsi bmt 2yıl 30bin km kullanım raporu (2. sayfa)
M
7 yıl (16472 mesaj)
Yarbay

Yahu birader rekabet. Anlamiyor musun ? Maliyetten anlamiyor musun ? Jeep, alfa romeo kimle rekabette ? 177hp civic var, 150hp golf var, neden 170hp egea yok? Kafan basmiyor mu cidden ? Basmiyor diyorsan engelleyeyim. 1.4 multiair 170hp guzel motor ancak maliyeti yuksek. Yuksek olmasa fiat kullanir zaten

2.0tsi motor degismez, neden degissin. Maliyet dusurmesine ihtiyaci mi var audinin ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @en1gma
C
7 yıl (16557 mesaj)
Yarbay

Arkadaşın golf 1.0'ı garanti bitimine az bir süre kala turbo arızası verdi. Garantiden değişti. Henüz 28bin km'de. Arıza yaşayınca vw alınmaz diyordu. Şimdi yine vw çok güzel araba diye dolaşıyor. Dsg'si de sıkıntı çıkarınca benzer şeyler yine olur muhtemelen :)




Bu mesajda bahsedilenler: @vedatkerem
H
7 yıl (1624 mesaj)
Binbaşı

bende 2015 1.2 TSI highline kullanıyorum bmt olmayan modeli. İlk aracım renault symbol 2011 1.4 lpg li idi lakin yakıt dışında arabadan çokta memnun değildim. Bu jetta ikinci arabam, yakıtı genelde 150 tl lik yarım depo alıyorum 6.98 den ortalama şehir içi 350 km yaptıktan sonra yakıt ışığı yanıyor sanırım bi 50 km de öyle gider diye düşünüyorum bana yeterli geliyor. Symbolde 80TL ye lpg yi fulluyordum bu kadar yol gidiyordum ama 50 tl likte benzin alıyordum sonuçta araba ilk çalıştığında benzinle bir müddet gidiyordu.

Arabanın genel olarak artı ve eksilerini arkadaşlar söylemiş zaten, beni multimedya sistemi dışında hiç olumsuz etkilemedi sadece motoru küçük olduğu için sürekli alttan kedi girip duruyor :) bende özellikleri açıp kornayı aktif ettim böylece olası bir kedi vakasını önlemiş oldum. Arabanın orjinalde rcd510 multimedyasını ben rcd330 ile değiştirdim, böylece hem bluetoothum oldu hemde carplay android auto sayesinde sürekli güncel bir harita ihtiyacımı gerektiğinde karşılamış oldum.

Geçen fabrika aküsü artık bana müsade dedi bende yenisini 72a lik olarak taktım onun dışında bakımı da kolay bence, bir sonraki bakımını muhtemelen kendim yaparım :)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



T
7 yıl (76164 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9D393252F

valla giulietta direk a3le eşdeğerdi,a3te böyle bir motor olamadı
Compass de tiguan rakibi,onda da olmadı olamadı olamayor eheheheh
Bu vesileyle de tsi nin multilaire rakip olamayacağı gerçeğini de kabul etmiş oldun,yeni tsi nezaman geliyor 1.5 ne zaman çöpe gidecek onu yaz şimdi:)

Alıntıları Göster
Hep katılmayayım banane diyorum ama olmuyor. O kadar gereksiz argümanlar kullanıyorsun ki yani ne alaka niye neden bunları kendin bile düşünmüyorsun. Maksat olay uzasın.

Bir kere kaç tane Alfa motoru var ? Kaç tanesi bambaşka modellerde kullanılıyor ??

Senin fakir ülkende millet alamıyor diye sen VAG grubunda sadece 1.0-1.2-1.4 ve 1.6'nın da 105 likleri var sanıyorsun. Oysaki 1.8 var 2.0 var 1.8'in çeşitleri var 1.6'nın çeşitleri var.

Leon'da kullanılıyor A3'te kullanılıyor Golf'te kullanılıyor Scirocco'da kullanılıyor Audi'nin araçlarında kullanılıyor. Seat ve Skoda'da var.

Adam 5-6 tane motor üretmiş bütçesine uygun olan performanstakini alıyor millet. Sen de 1.4 170 in rakibi yok diyorsun. Adam illa Alfa'ya rakip olalım diye 1.4 üretir mi ? Niye kasıyor ki ? 1.8 rahat rahat alınıyor Avrupa'da. Alfa sadece Türkiye'de değil dünyada da az satıyor. Dünyanın en çok satan modeline ( GOLF )sahip marka niye sadece Alfa için motor kassın

Yani biraz şu etrafınızdan kopup başka dünyalara yelken açın.

Lütfen tartışma çıkaracak uzatacak bir şeyler yazmayın. Yazdıklarımı okuyun sonra yine beni alıntılamadan istediğinizi yazın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 24 Aralık 2019; 0:30:7 >

G
7 yıl (1380 mesaj)
Binbaşı

Forumda Vag konusu açılınca adamlara şimşek hızında bildirim gidiyor, yerden yere vurmak için toplaşıp geliyorlar.

Kazasız belasız kullanın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 yıl (76164 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Yav 4-5 sene sonra foruma bı gireyim dedim, hala biraktigim yerdesiniz.

VAG müridleri ne alemde? Özledim hepisini.

Alıntıları Göster
Biraktigin yerde olamayiz daha geriye gittik. Araba fiyatlari arttikca buradaki holiganlik da artti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
7 yıl (255 mesaj)
Teğmen

vosvogen arabanın piri şahı be.



O
7 yıl (23711 mesaj)
Yarbay

Geçen sene 2014 1.6 TDİ modelini almaya heveslendiğim araç. Tercihimi başka bir modelden yana kullandım fakat bir sonraki aracım umarım Jetta olacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl (769 mesaj)
Yüzbaşı

Boyle kullanmayı seviyorum. Tasarruf odaklı düşüncem 2.planda. Aciliyetim yoksa süzülme modu iyidir. Ben milli eğitimde direksiyon sınav komisyonunda görev aldım 2 sene. Beyler Bi görseniz kimler geçiyor, trafiğe cıkmaya korkarsınız



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
7 yıl (311 mesaj)
Teğmen

Vw düşmanları boş durmuyor. Maşallah maşallah. Saldırmaya devam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

F
7 yıl (6957 mesaj)
Yarbay

Jetta aslında tam Türk aile tipine hitap eden bir araç. İçi geniş, bagajı geniş, malzeme kalitesi tatmin eder seviyede. Tek sorun TSI motorun LPG uyumlu olmaması ve DSG gibi bir riskin olması. Dizelleri malum skandal motor oraya hiç girmeyelim bile.

Aslında Türkiye'ye gelmeyen yeni kasasında tam otomatik 8 ileri şanzıman kullanılıyor. Bize gelmiş olsa bence Passat satışları yarı yarıya belki daha da çok azalır. Patlak DSG muhabbeti de bitmiş olur.

En son 2 sene kadar önce sıfır almaya niyetlenmiştim 1.2 TSI Comfortline manueli. Fiyat olarak da 82.000TL civarıydı. Alınabilir limitlerde görüyordum yani. Test sürüşü yaptım. Geri vitesi görünce bi gülme aldı beni topuzun üstüne bastırıp 1'in soluna alınca. Dedim en son Toros'ta görmüştüm böyle topuza bastırmalı vitesi. İnsan bir mandal falan koyar. O an soğudum araçtan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
7 yıl (1058 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Hocam değerler benzinli araç için oldukça iyi. Hiç depo hesabı yaptınız mı? Yol bilgisayarı ile depo hesabı arasında fark çıkıyor mu?

Benzer kullanımda Kocaeli-Ünye arası 308 e-HDi (Dizel) ile 96 km/h ortalama hızla 4.7 yakmıştım.
Benzer kullanımda Kocaeli-İzmir arası 308 1.6 THP (Benzinli) ile 97 km/h ortalama hızla 5.8 yakmıştım. THP motorda yol bilgisayarı yaklaşık %4 daha az gösteriyor. Bu da depo hesabı =~ 6 litreye denk geliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam her yakıt alışımda depo hesabı yapıyorum.
Depoyu fulledikten sonra ışık yanana kadar kullanıyorum ve tekrar fulledikten sonra aldığım yakıt miktarını kilometreye bölüyorum. Veriler yol bilgisayarıyla örtüşüyor. Sapma yok diyebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
7 yıl (16557 mesaj)
Yarbay

Subaru xv premium aldım. Merak ettiğin bir şeyi varsa hepsini dürüstçe cevaplarım. Xv bana sahip değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nacila
C
7 yıl (16557 mesaj)
Yarbay

4*4 olması, güvenli olması. Yeterli genişlik, yeterli donanım. Performans beklentimiz yoktu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nacila
C
7 yıl (16557 mesaj)
Yarbay

Turbo lag, turbo boşluğu dediğimiz olay. 1.2 motor hacim olarak jettaya yetmiyor, bunu turbo ile telafi ediyor. Turbo da 1500devirde devreye giriyor. 1500devir altında cansız oluyor haliyle.




Bu mesajda bahsedilenler: @ismailcem34
M
7 yıl (16472 mesaj)
Yarbay

1.4 tsi neden kalkti. Basit bir soru, cevabin var mi ?

Jeepin motoru degismiyor da verimli mi ? Tsi surekli uzerine koyarak gidiyor, fiat 10 senedir egea ve 500 uretmekten baska ne yapti?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @en1gma
M
7 yıl (16472 mesaj)
Yarbay

Pardon da alfa romeo herhangi bir rekabet icinde mi ? Ya da fiat ? Farkettiysen 3 silindire dusmus bi motor var, bu da dogal olarak dusuk maliyet demek. 1.4 tjet egeanin fiyatini hatirliyor musun 2016 da ? Ben soyleyeyim 1.4tjet 120hp manuel egea, 1.2tsi 110hp leondan 20bin tl pahaliydi. Hani nerde simdi tjet ? Puntoda kullanilan multiair motor nerede ? Fiat niye koymuyor ? Ezbere konusuyosun, daha katedecek cok yolun var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @en1gma
M
7 yıl (16472 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9D393252F

valla giulietta direk a3le eşdeğerdi,a3te böyle bir motor olamadı
Compass de tiguan rakibi,onda da olmadı olamadı olamayor eheheheh
Bu vesileyle de tsi nin multilaire rakip olamayacağı gerçeğini de kabul etmiş oldun,yeni tsi nezaman geliyor 1.5 ne zaman çöpe gidecek onu yaz şimdi:)

Alıntıları Göster
Hah iste ben senin sorununu anladim. Sen avrupa ve dunyayi bilmiyorsun, tum yorumlarin turkiye uzerine :) avrupada hacime gore vergi almiyorlar canim benim. Tiguande 2.0tsi 190hp ve 2.0tdi 4x4 versiyonlari var. A3 te de ayni motorlar mevcut. Avrupanin vergilendirme sistemi bu motorlari satin almaya musait, heryeri turkiye sanma. Hatta s3 istersen 2.0tfsi 300hp lik motoru da mevcut :) anladin mi ? bilale anlatir gibi anlattim ama



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >