Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 5 misafir
19658
Cevap
1454469
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: 'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (773. sayfa)
P
8 yıl
Yüzbaşı

@ozbyl@aya



Ne tesadüftür ki bugün baktığım 2011 s60 t4 araçta da aynı durum söz konusuydu. Yedek depo su eksiltiyor ve hat logu sürekli tekrarlıyordu. Aracı özel Volvo servisine baktırdım.

Yedek kaba giden hortumun içine ufak bir plastik boru yerleştirilmiş, normalde böyle bir parça yokmuş ancak hortumun ağzında basıncın etkisini azaltmak amacıyla yapılan kurnazca bir hareket olabileceğini söyledi usta. Zaten hortumu hafif elleyince basınçlı su kaçırıyordu. Her ne kadar yağ kontrolünde griye dönme olmasa da contanın muhtemelen yanmış olabileceğini ve bunun en az 4-5 bin lira maliyeti olduğunu söyledi. Kesin birşey yok dediğiniz gibi daha detaylı incelenmesi gerekir. Her ne kadar biraz varsayım üzerine de olsa aracı almaktan vazgeçtim. Aslında kasası ve içi tertemiz çok güzel diri ve ACCsine kadar full bir araçtı. Üstüne gidip başka yere de baktırsam başıma dert mi alırım bilemedim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aya , @ozbyl
O
8 yıl
Er

öncelikle teşekkür ederim. Malesef sogutma sıvısı sıcak iken genleşme kapağını birkaç kere açtığım oldu fakat hiçbirinde fokurdayan yada suyu sıçratacak bir vaziyetle karşılaşmadım.

-Sürücü ve yolcu kısmındaki paspasta herhangi bir ıslaklık görmedim fakat genleşme kabının yanında ve altında antifiriz kalıntıları olduğunu gördüm.

- genleşme kabı kapağındaki yayı birkaç kez kontrol ettim fakat benimde şüphe duyduğum kısım burası. Fazla basıncı tahliye edemediğini düşünüyorum çünkü kapağı açtığım gibi tahliye olan basınç sonucu sistemde olan sıvı tekrar kaba doluyor ve seviye yükseliyor.

- Silindirik kapak contası yanmasında bahsettiğiniz eksozdan beyaz duman çıkması ile hiç karşılaşmadım ve daha önce belirtitiğim gibi ıslaklık da görmedim. Bunun yanında genleşme kabındaki suyun rengi siyahımsı ve kaygan, yani bu suya yağ karışıp karışmadığından emin değilim.

Bunun yanında bende servise götürüp tehşisin konulmasından yanayım fakat istanbul ili dışında (Lüleburgaz) olduğumdan aracı kullanıp kullanmamak konusunda kararsızım. Son olarak tavisye edebileceğiniz iyi bir özel servis var mı?

Teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aya
O
8 yıl
Er

@palermo

Yabanci forumlarda arastirdigimda bu sorundan muzderip bircok volvo kullanicisi oldugunu gordum. Anladigim kadariyla bircok volvo aracta bu sorun ile karsilasmak buyuk olasilik.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
8 yıl
Yüzbaşı

Doğrudur ustad yarın ben de araştıracağım biraz daha. Umarım sizin sorun contadan değildir. gelişmelerden haberdar ederseniz memnun olurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ozbyl
F
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozbyl

Arkadaşlar merhaba,

Volvo S60 D2 motor, 2015 model 55000 km de bir aracım var. Geçenlerde aracı kullanırken soğutma sıvı seviyesi düşük - emniyetli durun uyarısı aldım. Kenara çekip kaputu açıp baktığımda genleşme kabındaki soğutma sıvının hiç kalmadığını gördüm. Genleşme kabının kapağını açmam ile birlikte sıvı kaba doldu ve min-max seviye aralığına kadar yükseldi. Aracı tekrar çalıştırdığımda alarmın gitmiş olduğunu gördüm fakat 2 dk sonra tekrardan aynı uyarıyı aldım. BP den 4 mevsim soğutma sıvısı aldım ve kaba max seviyeye gelecek şekilde ekleme yaptım ve aracı sorunsuz bir şekilde 1 ay kadar kullandım.
Bu sürede herhangi bir kaçak olmasına karşın hep kontrol ettim fakat bir kaçak ile karşılaşmadım ve ara ara gerektiği kadar ekleme yaptım.

Malesef dün itibariyle aynı uyarıyı aldım ve durup baktığımda seviyenin 2-3 cm kadar minumumun altında olduğunu gördüm, genleşme kabının kapağını açtım sıvı seviyesinin tekrardan yükseldiğini gördüm. Ne olur ne olmaz diye ekleme yaptım fakat aynı uyarıyı dünden beri 4 kez aldım. Birkaç yetkili servisi aradım (mezcar, grup volvo ..) durumu anlattığımda aracı servise getirmem gerektiğini söylediler fakat mezcardaki usta bu tür arızaların genelde motor silindir kapağından dolayı kaynaklandığını ve eğer durum öyle ise aracın en az 20 iş günü serviste kalması gerektiğini ve en az 10000 TL tutarında bir masraf olacağını söyledi.

Şuan ne yapacağımı bilmez durumdayım ve aracımın garantisi de bitmiş durumda. Aranızda önceden böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu? Herhangi bir tavsiyeniz var mi?




Bu mesajı şimdi gördüm size tavsiyem genleşme kabini tutan civatayı sökün ve genleşme kabının arka yüzeyine bakın benim patlak oradandı. Yani yama yaptırdığım yer. Monte edince dışardan gözükmüyor arka tarafta patlak olabilir. Sökemezsen ben yardımcı olurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Merhabalar,
Almış olduğum aracın lastik ebatları 215 50R17 olduğu için "teknik verilere göre kış lastiği araştırmama göre en iyisi nokian çıkıyor ( c /b/72db) örnek vermem gerekirse;
Michelin alphin 5 ( e/b/71db)
Continental wintercontact ts850 p (c/c/72db)
Pirelli winter sottozero serie 3 ( e/b/72db)
Örnekler çoğaltılabilir.
Nokian hastası olmaya gerek yok,rakamlar bunu gösteriyor.Hayatımda hiç nokian kullanmadım ama daha iyisi çıkana kadar bu kış inşallah alıp kullanacağım.
Servis ağı zayıf denmiş,bir lastikte servis ne beklenir bilemedim. Tekirdağ çorluda 2 tane bayisi var bana yeter.
Makale paylaşanlar olmuş,her lastiğin teknik veriler varken bir sitenin makalesine göre yönlenmek bence mantıksız. Ben size dünyadaki her ürünün olumlu ve olumsuz yorumlarını barındıran site bulur paylaşırım. O yüzden tavsiyem rakamlarla kıyaslayıp mantığınıza göre seçim yapmanızdır şahsen ben öyle yapıp nokian alacağım.
Not:tüm yorum ve kıyaslamalarım 215 50 R17 ye göredir.


Güzel bir yorum olmuş, dikkate alınması gereken hususlar var...



J
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aknasmub

Kış lastiklerini petlas alsak nasıl olur?



Hem yerli, hem uygun fiyatlı, hem de paramız yurtdışına çıkmaz.

Hocam çok güzel bir düşünce ve birçok konuda buna dikkat etmeye özen gösteriyorum. Ancak gelin görün ki genel anlamda arada kalite ve güvenlik bakımından çok fark olduğu durumlarda maalesef yabancı ürünlere yönlenmek zorunda kalabiliyorum maalesef. Eğer bu konuda diğer markalarla karşılaştırma yapabileceğimiz testler varsa ve PETLAS performansı diğerlerine yeteri kadar yaklaşıyorsa ben de yerli malı bir ürün almayı düşünürüm tabi ki... Bu konuda üründen memnun olan arkadaşlar illaki vardır ama karşılaştırmalı testlere bakmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum...



J
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fsnn


quote:

Orijinalden alıntı: orkobeko

Hep Petlas kullanıyorum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Şahsen kaliteli bir yerli malı bulduğumda onu tercih etmek adetimdir. Tavsiye ederim :)

Haklısınız keşke yerli kullanabilsek. Ama kaçırdığımız noktalar var.

A ve g yol tutuş etiket değeri arsında 100 km sabit hızda ani frenleme de 18 m fark var.yeni 2 s60 birinde yol tutuş a birinde g olsa biri 40 m de dururken diğeri 58 mde duruyor. Her etiket değeri arasında da 2.5 m fark var. Dolayısıyla müthiş bir rakam.

Şöyle başımdan geçen bir olayı anlatayım 9 gün bayram tatili dönüşü ankaraya dönüyorum. Kırıkkale terminali karşısı da ışıklar var ve kırıkkale tarafı dan geliyoum orası hafif viraj. Virajı döndüm ışık kuyruğu viraja kadar gelmiş. Ani frenleme yaptık mecburen öndeki araçtaki adam aynadan bakıyor görüyorum çok az ileri aldı farkettim. Ve durmayı başardım.inip bakmadım ama 2 parmak kaldı kalmadı. O an ne kadar iyi bir seçim yaparak biraz fazla verip a sınıfı yol tutuş lastiği almış olduğuma şükrettim.

Şimdi bırakın c yi b etiket değeri lastik olsaydı şu an benim ön kaput değişmiş olacak ve yıllardır kaskodan aldığım %60 indirim gidecek ve en önemlisi bayram dönüşü rezil olacaktım.

Dolayısıyla bende lassa,petlas almayı çok isterim ama yol tutuş a bulamadım yada yol tutuş a ise yakıt d veya e oldu.

Dolayısıyla lastik 1 kere lazım olur hayat kurtarır.

Şu an yaz lastiği alacak olsam Pirelli p7 blue A A
4 mevsim alacak olsam Michelin crosclimate A C
Kışlık için şu n ihtiyaç duymdığım için araştırma yapmadım.
Bu benim şahsi fikrim farklı düşünen olabilir



Hocam bir de kışlık için analiz ve tavsiyelerinizi alsak? Özellikle de S60 a uygun 16 ve 17 lik jantlar için marka ve model tavsiyeleriniz olabilirse bundan birçok arkadaş istifade eder diye düşünüyorum...



J
8 yıl
Yüzbaşı

Bu arada araç kamerası siparişleri gelmedi mi? Ürünleri deneyen ve farklı ürün tavsiyeleri olan arkadaşların yorumlarını ve kayıt videolarını (gündüz & Akşam çekimleri) bekliyoruz. Teşekkürler...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tamerbilisim

Arkadaşlar s60 d2 2013 aracımda klima açıldıktan sonra bir süre (15-20 sn.) uğultu geliyor sanki rulman sesi gibi ve ses sonradan yavaş yavaş kayboluyor. Bu klima kompresörü ilk devreye girdiğinde gelen bir kerelik vuruntu sesi değil.
Aracımı 40bin bakımına götürdüğümde şikayet olarak bildirmek istiyorum, benzer sorun yaşayan var mı acaba? Servis bir çözüm üretebiliyor mu?

klima kompresörü ses problemi nedeniyle 3 ay önce değişti ancak ses problemi hala devam ediyor. Özellikle yüksek devirde üst vitese geçmeden ayağımı gazdan çektiğimde içerde bariz uğultu duyuluyor sanki rulman sesi gibi. Benzer problem yaşayan var mı acaba, çözümü nedir? servis arızayı doğru teşhis edemedi sanki benim aracımda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Yarbay

Esasen Volvo bizim milli aracımız olsa gerek



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @aya
O
8 yıl
Er

Merhaba,

Aracim dizel, bahsettigin gibi geri cagirma olayini hic duymadim ve birkac yetkili servis ile konustum fakat kimse boyle birseyden bahsetmedi. En azindan bir tanesi boyle bir durum olmustu zamaninda gibi birsey soyleseydi. Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim.

Genlesme kabinda elle yoklama yaptigimda herhangi bir sizinti gormedim, hatta benim aracta bahsettigin gibi bir hizli eksiltme olayi yok. Daha cok yuksek basinctan dolayi kabta olmasi gerekenden fazla tahliye yada devir daim sikintisi gibi. Cunku ekleme yapip araci kullandigimda bir sonraki uyariyi bir bucuk ay kadar sonra aldim. Carsamba gunu itibari ile danismak icin burda bir ustaya gosterdim kendisi herhangi bir kacak goremedigini soyledi ve kaba max seviyenin ustunde olacak sekilde antifiriz eklemesi yapti. Boyle kulanmami ve takip etmemiz gerektigini soyledi. Aracta ariza tespiti yapmadan birsey yapamayacagini dedi. Bende bu sebepten dolayi ariza tespiti yapabilmek icin yetkili servisten (grup volvo istanbul) 7 agustos pazartesi gunune randevu aldim. Bakalim suan araci kullanmiyorum ve servis gununu bekliyorum.

Teklifin icin cok tesekkur ederim, araci kullanmadigim icin malesef cikamiyorum fakat eger bu taraflara yolun duserse sana gosterip bir fikrini almak isterim. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fsnn
Ç
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aya


quote:

Orijinalden alıntı: jhudaverdi

Bu arada araç kamerası siparişleri gelmedi mi? Ürünleri deneyen ve farklı ürün tavsiyeleri olan arkadaşların yorumlarını ve kayıt videolarını (gündüz & Akşam çekimleri) bekliyoruz. Teşekkürler...

kamera geldi, hatta montajını da yaptım, 2 gün oldu ama henüz gündüz ve gece kayıt örneği alamadım diye, bir de yoğunluktan şöyle özenerek anlatabileceğim bir ortamı yakalayamadım diye erteliyorum ama en kısa sürede ekleyeceğim. bu arada ilginç de bir şey yakaladım montaj yaparken; sigorta kutusu girişindeki kablo demetinin etiketinde bir detay yakaladım, bakın bakalım,siz ne düşüneceksiniz konuyla ilgili...


< Resime gitmek için tıklayın >

Volvo'nun kablolarını Delphi yapıyor çoğunlukla. Delphi İzmir fabrikasından çıkıyor, akabinde montaj fabrikasınına gidip(İsveç oluyor genellikle) akabinden tekrar Türkiye'ye montajlanmış olarak geliyor :)

Türkiye'nin Volvo'ya katkısı büyük ama Volvo bizim kıymetimizi bilmiyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 28 Temmuz 2017; 10:4:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aya


quote:

Orijinalden alıntı: jhudaverdi

Bu arada araç kamerası siparişleri gelmedi mi? Ürünleri deneyen ve farklı ürün tavsiyeleri olan arkadaşların yorumlarını ve kayıt videolarını (gündüz & Akşam çekimleri) bekliyoruz. Teşekkürler...

kamera geldi, hatta montajını da yaptım, 2 gün oldu ama henüz gündüz ve gece kayıt örneği alamadım diye, bir de yoğunluktan şöyle özenerek anlatabileceğim bir ortamı yakalayamadım diye erteliyorum ama en kısa sürede ekleyeceğim. bu arada ilginç de bir şey yakaladım montaj yaparken; sigorta kutusu girişindeki kablo demetinin etiketinde bir detay yakaladım, bakın bakalım,siz ne düşüneceksiniz konuyla ilgili...


< Resime gitmek için tıklayın >

Nasıl yani, İzmir'de mi üretilmiş bu ürün? Çok şaşırdım, nasıl olur??? Ama yine de Volvo gibi bir dünya markasında Türk imzası varsa bu gurur verici... Konuyla ilgili olarak bir örnek de ben paylaşayım: Ankara'da şu an Acity' nin karşısında Erkunt diye bir fabrika var. Döküm yaptıklarını biliyordum ama dünyanın önde gelen Mercedes, BMW, Ferrari gibi markalarına ait motorların dökümlerini yaptıklarını geçtiğimiz aylarda öğrendim ve gurur duydum doğrusu

Kayıt konusunda da acele etmenize gerek yok hocam, acil bir durum olmadığı için fırsat bulduğunuz uygun bir zamanda forumda paylaşırsınız. Ama yeter ki unutmayın da
Selamlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jhudaverdi -- 28 Temmuz 2017; 10:35:55 >

D
8 yıl
Yarbay

Benimkinde de (V60) bijon anahtarı Tr yapımı.

Şaka değil ciddiyim.Yurtdışında yaşıyorum ve araç Isveç ten gelme,ilk trafik çıkışı orası.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 28 Temmuz 2017; 13:45:20 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU
F
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Benimkinde de (V60) bijon anahtarı Tr yapımı.

Şaka değil ciddiyim.Yurtdışında yaşıyorum ve araç Isveç ten gelme,ilk trafik çıkışı orası.

Evet te malı ama azıcık zorlayınca çöpe atıyorsun.benimki 30-35 derece eğildi :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ozbyl

Merhaba,

Aracim dizel, bahsettigin gibi geri cagirma olayini hic duymadim ve birkac yetkili servis ile konustum fakat kimse boyle birseyden bahsetmedi. En azindan bir tanesi boyle bir durum olmustu zamaninda gibi birsey soyleseydi. Bilgilendirdigin icin tesekkur ederim.

Genlesme kabinda elle yoklama yaptigimda herhangi bir sizinti gormedim, hatta benim aracta bahsettigin gibi bir hizli eksiltme olayi yok. Daha cok yuksek basinctan dolayi kabta olmasi gerekenden fazla tahliye yada devir daim sikintisi gibi. Cunku ekleme yapip araci kullandigimda bir sonraki uyariyi bir bucuk ay kadar sonra aldim. Carsamba gunu itibari ile danismak icin burda bir ustaya gosterdim kendisi herhangi bir kacak goremedigini soyledi ve kaba max seviyenin ustunde olacak sekilde antifiriz eklemesi yapti. Boyle kulanmami ve takip etmemiz gerektigini soyledi. Aracta ariza tespiti yapmadan birsey yapamayacagini dedi. Bende bu sebepten dolayi ariza tespiti yapabilmek icin yetkili servisten (grup volvo istanbul) 7 agustos pazartesi gunune randevu aldim. Bakalim suan araci kullanmiyorum ve servis gununu bekliyorum.

Teklifin icin cok tesekkur ederim, araci kullanmadigim icin malesef cikamiyorum fakat eger bu taraflara yolun duserse sana gosterip bir fikrini almak isterim. :)


İnşallah yolum düşerse uğrarım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Benimkinde de (V60) bijon anahtarı Tr yapımı.

Şaka değil ciddiyim.Yurtdışında yaşıyorum ve araç Isveç ten gelme,ilk trafik çıkışı orası.

İnşallah S60 ın bijon anahtarı kadar kalitesiz değildir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ç
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Benimkinde de (V60) bijon anahtarı Tr yapımı.

Şaka değil ciddiyim.Yurtdışında yaşıyorum ve araç Isveç ten gelme,ilk trafik çıkışı orası.

Doğrudur, bizdeki bijon anahtarlarıda Türk üretimi. Ve aşırı kalitesiz maalesef. Türkiye'de üretilen en kalitesiz anahtar desek yeridir.

İzeltaş'ın bijon anatarını koysalardı keşke :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Ç
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aknasmub


quote:

Orijinalden alıntı: D.Baran

Benimkinde de (V60) bijon anahtarı Tr yapımı.

Şaka değil ciddiyim.Yurtdışında yaşıyorum ve araç Isveç ten gelme,ilk trafik çıkışı orası.

İnşallah S60 ın bijon anahtarı kadar kalitesiz değildir.

Birebir aynısıdır.

XC60, V40 , S60'ta hep aynı bijon anahtarını kullanıyorlar, hepsinde de aynı sorunu yaşadım.