Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
19662
Cevap
1459277
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: 'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (236. sayfa)
K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: fse80s


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: fse80s

selam;

aracımı satıp 81.200 liraya s60 1.6 dizel siparisini verdim. ek olarak 4700 liraya ön - arka difuzor, marspiyel, krom eksoz, nikel ön tampon çıtaları, araç alt koruma + darbe-sıvı-ses izolasyonu ve optik özellikli cam filmi uygulaması için anlaştım. adetten olduğu üzere de boya koruma, iç koruma ve motor korumayı da ücretsiz olarak eklettim. salı günü teslim alacağım. arka plakayı kare olarak istedim. kare plaka kullanan ya da gören arkadaşlar var mı ?

Sn. fse80s,
Aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
Aracınızın içi dışı ne renk? Ek olarak yaptırmak için anlaştığınız uygulamaların tamamını yetkili servis mi yapıyor? Araç alt koruma, karter koruması mı? Darbe-sıvı-ses izolasyonu ve optik özellikli cam filmi dediğiniz, bu lamine cam opsiyonu mu oluyor? Kare plaka da bence yakışır.

Bir de naçizane tavsiyem, boya koruma, iç koruma ve motor koruma diye tabir edilen uygulamaları yaptırmamanız olacak. Bu konuda edindiğim izlenim, bu gibi uygulamaların tamamen yeni bir sektör yaratma amaçlı uydurulduğu, ve araçlarımıza faydadan çok zarar verdiği yönünde. Boya koruma diye aracımın sıfır boyasına ne yaptığı belli olmayan, ve zaten kendinde olan parlaklığını kazandıran, sonrasında da tekrar tekrar boya koruma yaptırmak zorunda kalasınız diye boyayı özellikle solduran, ve çoğunlukla bayilerin çizdikleri araçlar için "hediye" olarak sunduğu bir uygulamadır bana göre.

Aynı durum iç koruma için de geçerli. Hatta daha beter. Gördüğüm kadarıyla S60'ların iç malzemesi organik materyallerden yapılma, ve opsiyonel olarak hava kalite sistemi eklenebiliyor, bir dolu filtre falan var. Böyle bir aracın içine, tenimin deydiği, havasını soluduğum ortama, ne olduğunu asla bilemeyeceğim bir kimyasalın uygulanması bana göre mantıklı değil. Uygulama esnasını gördüyseniz, aracın içinin her yerine(sadece kotuklara değil) nüfuz edecek şekilde spreylendiğini bilirsiniz.

Araçlarımızı bizler koruruz. İçini itinayla, temiz kullanırız. Dışına olabildiğince özen gösterip, doğru yıkarız(en önemli boya koruma), ve boya eskimeye başlayınca da gerekirse cila uygularız. Aracımıza gerkektiği gibi bakmıyorsak eğer, hiçbir koruma aracımızı evvela bizden koruyamaz.

Böyle ders verir gibi olmuş, ama samimiyetimi anladığınızı umuyorum. Saygılar.



ilginiz için teşekkür ederim, üşenmemiş, detaylı bir şekilde bilgi vermişsiniz.

aracın dışı siyah, içi bej renkte. dış aksesuarları aracı satın aldığım volvo bayiinde taktırıyorum, aracın altına yapılan uygulama karter değil, zift benzeri bir izolasyon malzemesi, araç altındaki hem rüzgar hem de lastik sesinin izolasyonuna katkı sağlıyor.

bundan önceki aracımın boya bakımını aldığım ürünlerle devamlı kendim gerçekleştirdim. içinde temizlik için su haricinde hiçbirşey kullanmadım. satarken de gayet iyi durumdaydı.

bu uyarılarınızı kesinlikle göz önünde bulunduracağım...





K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: toledox

Sn .skr44 ve Sn. fse80s araçlarınız hayırlı olsun.

Film konusunda benim bildiğim ton farkı olmaksızın hepsinin muayenenden hafif kusurlu olarak geçtiğiydi. Yani en azından 2010 yılında böyle idi. Bizim s60'ta 4 numara ziebart cam filmi var ön cam hariç içerisi yanlardan kolaylıkla görülmüyor ama şu an kadar bir sorun olmadı muayene 2,5 sene sonra o zaman bakalım bir şey olacakmı görücez.

Peki, muayeneden geçiyor, da polis çevirmelerinde sorun olmuyor mu? Çünkü birkaç yerde polislerin gıcıklığına çevirip filme ceza yazdığını okudum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yarbay

Sn.Kurzweil
Bayinin yaptığı boya koruma ! ile alakalı yazdıklarınıza aynen katılıyorum.
Ve bundan bir kaç ay önce arkadaşımdan bana gelen bir maili aşağıda paylaşıyorum.
Bu mail ünlü bir boya koruma markasının sanırım genel müdürü(yanılıyor olabilirim.) tarafından kaleme alınmış.
Marka adının geçtiği yerleri reklama girmemesi için nokta ile geçtim.Bilginiz olsun.
Daha önce paylaşıldıysa afola...

Seyahatteyim.

Telefonlarım ardı ardına çalıyor, dostlarım birer birer arıyor. Hepsi heyecanlı, hepsi telaşlı, hepsi şaşkın.

Hızlı cümlelerle Türkiye’nin en ünlü şarkıcılarından birinin Twitter üzerinden ………… en hafif tabiri ile “giydirdiğini” anlatıyorlar. (Bu arada ne kadar çok Twitter kullanıcısı varmış?)

Arayan herkese sakin olması gerektiğini söyledim. Seyahatte olmanın da verdiği kısıtlı imkanlarla konuyu anlamaya çalışıyorum. Yaptığım bu tarz ona yakın görüşmenin sonrasında kabaca bir özet çıktı ortaya.

Ünlü şarkıcımız yeni sıfır bir otomobil almış. Otomobilini aldıktan bir hafta sonra ………..Uygulama Merkez’lerinden birine götürmüş otomobilini yıkatmak için. İşte ne oldu ise bundan sonra olmuş. Otomobilini aldığında çizik içindeymiş tüm otomobil. Sıfır otomobil adeta birkaç yıllık bir otomobil gibi çizikler içinde teslim edilmiş müşteriye.

Ve sonrası malum, yaşasın düşüncelerini özgürce açıklama imkanı, yaşasın Twitter.
“…………… arabamı mahvetti” “………….aracımı bulaşık teli ile yıkadı” “………. yepyeni otomobilimi çizdi” “Mahkemeye vereceğim” söylemleri çınlattı Twitter’i.

Bu arada otomobil de tekrar alındığı bayiiye götürülmüş, onlarda ………….’ın otomobili nasıl çizdiğinin tespitini yapmışlar, akılları sıra bize de akıl veriyorlar; “aman yaptınız bir kusur, bunlar ünlü kişiler, ne derlerse yapın, sakın karşınıza almayın, mahvolursunuz diyorlar”.

Gülmeyin, gerçek bunlar. Ve tüm bunlar için yoğun bir telefon trafiği yaşıyorum otomobilde.

Otomobile de tekrar boya koruma yapma kararı almış otomobil satan marka. Herkes kendi işini yapsa ne güzel olacak bu memleket ama para tatlı bir şey, neyse…

Özet bu.

Önce Halil’e ulaştım. Arabayı görüp bilgi vermesini rica ettim. Gitti, gördü… Otomobil söylendiği gibi 15 günlük ve çizik içinde. Evet çizik içinde.

Sonra otomobille ilgili kişiye ulaştım, sağ olsun çok samimi, çok bilgili bir beyefendi ile konuştum. Birkaç soru sormak istediğimi söyledim.

Otomobili ne zaman aldınız?

Otomobil ne renk?

Otomobiliniz showroom aracı mıydı?

Otomobilinizi alırken aldığınız firma boya koruma yapmayı teklif etti mi, siz yaptırdınız mı?

Otomobil siyah ve satan firma boya koruma yapıp teslim etmiş otomobili ve aldıklarında pırıl pırılmış. Ve bugün bir kez daha yapılıyormuş boya koruması.

Bende şunları söyledim;

Otomobiliniz siz aldığınızda zaten çok çizikmiş?

Size çizikler içinde bir otomobil vermişler

Bugün otomobilinizi pırıl pırıl alacaksınız ama15 gün sonra yine o çizikleri göreceksiniz…


O ünlü markayı itham ediyorsunuz dedi görüştüğüm kişi.

Evet ediyorum, size çizik otomobil satmışlar dedim.

Hafif bir gerginlikle 15-20 gün sonra görüşmek üzere kapattık telefonu.


Neden böyle dedim?

O zaman işin aslını anlatalım, anlatalım da herkes öğrensin.



Sizin sıfır diye aldığınız otomobil aslında yaklaşık 1 yaşında.

Fabrikadaki üretim bandından çıktıktan sonra bir süre fabrika parkında bekliyor. Yaklaşık 1 ay.

Sonra gemilere yükleniyor, bazen 1, bazen 2 aylık yolculukla ülkemize geliyor. Bu arada geminin bacasından araç üzerine yayılan külleri, araç üzerine uçuşan deniz tuzlarını unutmayalım.

Gümrük alanında bir süre bekliyor.

Sonra distribütörün garajında bekleme süresi başlıyor. Yine ay içeren zaman dilimlerinden bahsediyoruz. Yağmur, kar, buz, güneş ne isterseniz var orada.

Sonra acenteye geliyor. Birkaç ayda orada bekliyor. Ama en önemlisi siz geldiğinizde pırıl pırıl olsun diye her gün siliniyor otomobil. Ya da başka bir deyişle otomobil yüzeyindeki tozlarla her gün ÇİZİLİYOR otomobiliniz.

Her gün çiziliyor, her gün çiziliyor, her gün çiziliyor.


Sonra o güzel gün; siz otomobili satın alıyorsunuz.

Ama size çizik içinde teslim edilebilir mi otomobil, asla… O zaman size küçük bir jest yaptıklarını söyleyerek boya koruma uygulamasını hediye ederler. Sorsanız boya korumanın ne olduğunu iki cümle kurabilirler mi, tartışılır.

Yapılan işlem boya koruma değil ama sizin bunu bilmeze imkan yok. Aracın dışına yoğun silikon içeren bir cila sürülür, yani yağ. Otomobil pırıl pırıl olur, sizde pırıl pırıl bir otomobil alırsınız.

Ama bu silikon yağının ömrü sadece 15-20 gün. Yani en fazla iki otomobil yıkama süresi kadar.

Otomobili yıkattığınızda gerçekle baş başa kalırsınız. Çizik içinde bir otomobiliniz olur. Sorumlusu kim? Otomobili kim yıkamışsa o. Kimin aklıan gelir ki sıfır otomobilin çizik içinde olacağı ve o şekilde teslim edileceği. Bile bile nasıl satıyorlar bu otomobilleri bu halde?


Her gün onlarca kez karşılaştığımız bir durum bu ve maalesef o ünlü şarkıcımızın da başına gelen buydu.


O zaman aklınıza takılan, merak edilen soruları da cevaplayalım;


Ünlü şarkıcının aracı 15-20 gün sonra size geldi mi, geldiğinde nasıldı?
Geldi, tabii ki çizik içindeydi. Araç sıfır, 20 gün içinde iki kez de boya koruma uygulaması (onların deyimiyle boya koruma) yapılmış. Ve çizik içinde. İnanılması güç değil mi?


Uygulama yapıldı mı?
……………………………………….., Parlatma ve Koruma Uygulaması yapıldı. Tüm çizikleri ……………………… teknoloji cilaları ile giderildi.


……………… cilaları silikonlu mu?
Hayır değil. ……………. uygulamalarında kullandığı cilaların hiçbirisinde silikon yok. Yani bizdeki boya koruma uygulamaları makyajdan ibaret değil.


Ünlü şarkıcının adını söyleyecek misiniz?
Hayır. O bizi yerden yere vurdu ama biz bunu yapamayız.


Twitter’da araç yapıldıktan sonra bir şey yazdı mı?
Hayır, en azıdan biz görmedik, duymadık. Ama diğer aracı içinde randevu aldığını biliyoruz.


Otomobilin alındığı marka ile ilgili bir şey yapıldı mı, yazıldı mı?
Onu da duymadık. Çizik içinde bir araç satan marka için tek satır yazılmaması üzücü biz haksız yere bu kadar eleştirilirken. Neyse, biz işimize bakalım.


Kıssadan hisse;

Sizin sıfır diye bildiğiniz, sıfır diye aldığınız otomobil aslında 1 yaşında, çizik içinde ve bakıma muhtaç küçük bir bebek. Ve satın aldığınız noktada size boya koruma adı altında sunulan hizmetler sadece ve sadece makyajdan ibaret.


Sloganımızı değiştirsek mi acaba? "İlk Günkü Gibi" demek bu otomobilleri gördükten sonra hiç de cazip gelmiyor kulağa.

Biz otomobilinizi seviyoruz…



A
13 yıl
Binbaşı

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: toledox

Sn .skr44 ve Sn. fse80s araçlarınız hayırlı olsun.

Film konusunda benim bildiğim ton farkı olmaksızın hepsinin muayenenden hafif kusurlu olarak geçtiğiydi. Yani en azından 2010 yılında böyle idi. Bizim s60'ta 4 numara ziebart cam filmi var ön cam hariç içerisi yanlardan kolaylıkla görülmüyor ama şu an kadar bir sorun olmadı muayene 2,5 sene sonra o zaman bakalım bir şey olacakmı görücez.

Peki, muayeneden geçiyor, da polis çevirmelerinde sorun olmuyor mu? Çünkü birkaç yerde polislerin gıcıklığına çevirip filme ceza yazdığını okudum.

arkadaslar yaptırdıgım TUV onaylı oldugu ıcın devlet ızın verıyor bu fılme ceza keserse sıze bır belge verılıyor onu gosterıyorsunuz polıs cok ınatcı cezayı kestı dıyelım belgeyı fılm uygulaması yapan yere goturuyosunuz onlar cozuyor dun bana bunlar anlatıldı. bugun tekrar aradım teyıdını almak ıcın kısı yerınde yokmus bana gerı donus yapacaklar bılgılendırırım sızı. fılımın markası SOLARGARD sabancının urnuymus sanıırım omur boyu solmaya cızılmeye karsı garantılı. KOACH fırması yapıyor uygulamayı ben detaylı bır bılgı aldıktan sonra tekrar buraya yazıcam.

Evet sımdı gorustum arkadaslar 0312 278 11 26 aradıktan sonra 2 ye basıp arkasa baglanın İLKER beye film hakkındakı sorularınızı sorun kendısı yardımcı olucaktır. Şükrü bey yönlendirdi derseniz konuya hakim bir sekılde sorularınıza cevap verecektir kendisi arabamın resımlerınıde nano koruma yaptırdıktan sonra paylasıcam konuya renk gelsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skr44 -- 10 Mart 2012; 15:45:55 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
13 yıl
Onbaşı

Selam arkadaşlar ben tam 1 yıldır T4S60 kullanıyorum Her araçta olduğu gibi ufak tefek sorun yaşadım ama hepsi halloldu mesela ıslık sesi sol dikiz aynasından kaynaklanıyormuş 3 . gidişimde buldular ben aracımdan çok memnunum sadece sert süspansiyon istanbul yollarında konforu düşürüyor ama bu volvonun güvenlik anlayışından dolayı sert yapılıyo o yüzden buna katlanıyorum. bu forum sayfasını baştan sona okudum 3 günde bitirdim ve çok hoşuma gitti çünki %98 oranda herkes memnun ve birçok bilgilendirme var bende sizlere birkaç bilgi vereyim T4 motor blogu ford tarafından yapılmış dikkat edin blok diyorum motor demiyorum araç 1500 kilo yakıt tüketimi kullanıma göre çok değişiyor. mesela E5 te 90-110 km de 6.8-7.1 yakıyo otobanda 110-130 arası 7.5-8.1 arası gelelim tam şehir içine ortalama hıza baktığımda 18-21 i gösteriyor yakıt tüketimi ise 13-14.5 arası sehir içi karma E5 ve Tam şehir içi 11.5-12.5 Şimdi diyeceksinizki bu ne gerçekten uzun zamandır test ediyorum burada bir çok arkadaş verilerini aktarmış bence hepsi doğru çünki herkes farklı yerlerde farklı hızlarda kullanmış bunun testini en iyi boş bir yolda 100 km ye sabitleyerek ve giderken yol bilgisayarını sıfırlayarak görürsünüz yolun eğimine göre 5.4-6.7 yakacaktır yani şundan emin olun başkasının ne yaktığını boş verin test sürüşünde dediğimi yapın her araba için geçerli ben bugüne kadar çok farklı araba markasını kullandım mesleğim gereği çok incelerim (kalite kontrol teknisyenliği yaptım uzun yıllar) bence bir araba alırken sadece arabaya bakmayın marka ve sirketin olabilecek problemlere bakış açısı çok önemli örnek verecek olursak Opel kesinlikle almayacağım araba markası bakın opel diyorum corsa astra demiyorum Opel diyorum %100 haklı olduğum konuda işi mahkemeye kadar götürdüler ve 2.5 yıl mahkeme sürdü istanbul teknik üniversitesi motor kürsüsü proflarından 2 kişinin raporu doğrultusunda ayıplı malzemeden kaynaklanan problem olduğu rapor edildi ve mahkemeyi kazandım ama inanın bu süreçte çektiklerimi bir ben bilirim ve abartmıyorum temyize bile gitmediler çünki hatalarını biliyorlar ve bildikleri birşey daha var Türklerin haklarını aramadığını çünki en ufak bir mahkeme 2.5 yıl sürüyor bunu bana bir avukat arkadaşım söyledi yerlerse diyorlar işte bu yüzden Opel benim için sıfır başka bir örnek volksvagen Dsg şanzımanlarında ve tsi motorlarında problem var ama bunu kabul etmiyorlar Amerikada bir tüketici koruma kurumu bir mahkeme kararıyla yanlış hatırlamıyorsam dsg otomatik viteslere 10 yıl garanti verilmiş ama sadece amerikayı kapsıyormuş yani hakkını arayanlara geçerli bu yüzden arkadaşlar bu forum sitelerinin çok faydası var ama her bilgide doğru olmuyor o yüzden iyice araştırmak lazım ve tam açıklayıcı bilgi vermek lazım 8.1 lt yakıyorum derken istanbul mu izmirmi hataymı yada soğuk bir yermi mesela erzurum çok fark eder kıyaslama yaparken eşit şartlarda yapmak lazım yakıt harcaması konusunda yukarda yazdığım şekilde test yapıp yazarsanız çok sevinirim göreceksinizki herkesin verileri birbirine çok yakın çıkacak lütfen deneyin ve forumda paylaşın. bu arada aracım 14000 km de ve şimdiye kadar ıslık sesi dışında bir sorunla karşılaşmadım aaaa sadece arada sırada kör nokta algılayıcısı sürekli yanıp sönmeye başlıyor aşşağıdakı düğmeden iptal ediyorum sonra durdurup tekrar çalıştırdığımda normale dönüyor genelde soldaki yapıyor bakıma gittiğimde sorucam bu arada yazıyı bir arkadaşa cevapmış gibi yazmış olabilirim genel bir yazıdır. İyiki volvo T4 s60 almışım diyerek görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

Sn. imagoodman,
Paylaştığınız bu yazıyı ben de okumuştum. Bu yazıdan çıkarabileceğimiz tek şey; sıfır araçlarımızın özensiz, işine saygısı olmayan bayiler elinde çizildiğidir. Tabi yazıda araçların ne zorlu koşullarda geldiği ve gelişlerinin ne uzun sürdüğü konuları iyice abartılmış. Bu konulara derinlemesine girmek istemiyorum, ancak sıfır araçlar en iyi, fabrikadan distributöre gelinceye kadar korunur. Öyle mumlu halleriyle deniz tuzu falan işlemez. Asıl bayilerde başlar çizilme safhası. Hele showroom arabasıysa devamlı silme ve üzerine oturan insanların pantolon aksesuarları falan iyice çizer. Bizzat yaşadım bunu. Arabanın burnuna birisi oturmuş, sanırsınız poposuyla samba yapmış. Böyle bir çiziği on senelik araçta göremezsiniz. Abartmıyorum.

Yazıda oto koruma firmasının patronu, bayiyi ve boya koruması yapan firmayı suçlayıp, kendi reklamını da yaparak, durumdan vazife çıkarmaya çalışmış. Halbuki kendilerinin söz konusu araca sonradan yaptıkları, "uzay teknolojisi", bilmem "nano tekoloji", işte "yersen" teknolojisi ürünü boya korumasının da, önceki yapılan korumalardan hiçbir farkı yok. Sonunda da "biz otomobilinizi seviyoruz" diyerek bitirmiş. Elin adamı benim otomobili mi niye sevsin ki?

Ben de diyorum ki: "Benim, param ile satın aldığım otomobilimi, benden başkası sevmez, ona hakettiği özeni göstermez-gösteremez. Bu tür firmalara aracımı emanet etmem."

Edit: Ayrıca yazı o kadar özensiz kaleme alınmış ki, kim kimdir, kim kimden şikayetçi, anlamak için iki kere okunmsı gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurzweil -- 10 Mart 2012; 17:19:35 >

K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Büyük Bilge

quote:

Orijinalden alıntı: bullman2809

Merhaba arkadaşlar bende artık s60 drive kullanıcısıyım artık.
Kampanya başladığından itibaren görmeniz lazımdı s60 satışlarını peynir ekmek gibi gidiyordu ve bende hemen içinden kapıverdim. Umarım pişman olmam aldığımıza.

Şimdiden teşekkürler.

Güle güle kullanın aracınızı... Adettendir, donanım ve fiyat bilgisini de paylaşır mısınız ? :)

Donanımı S60 Drive Premium + Deri + Aktif Xenon + Ön far yıkama + Krom Detay + 17' Jant

Fiyat 81.500 TL :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Çavuş

S60'ına Cam filmi yaptıran varmı Ankara'da?? Uygun bir yer arıyorumda :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
13 yıl
Yarbay

s60 1.6 dizel için uygun fiyat alan var mı? izmir gaziemir volvoya gittim, 90bin 100binden aşagı araç yok, baz donanıma eklemişler opsiyonları, ne premium paket var ne advance paket. uygun hazırda araç bulan varsa bilgilendirebilir mi ?



İ
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.

Aracı tamamen kaplamak cok sakıncalı aman diyeyim!
Günümüz araçları su bazlı boyalarda boyanıyor
Bu boyanın yapisi mineral esaslı oldugundan tabiri caiz ise araç üzerinde bile yasamaya devam ediyor.
Boyanın hava ile temasını yani nefes almasini kestiginiz an matlaşmaya başlar.
ozellikle yeni ve yeni boyanmış araçlarda daha da sıkıntılı olur bu durum.
Üzerindeki film kaldırılan araçlarda hep sıkıntı oluyor belirteyim arkadaslar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.

Aracı tamamen kaplamak cok sakıncalı aman diyeyim!
Günümüz araçları su bazlı boyalarda boyanıyor
Bu boyanın yapisi mineral esaslı oldugundan tabiri caiz ise araç üzerinde bile yasamaya devam ediyor.
Boyanın hava ile temasını yani nefes almasini kestiginiz an matlaşmaya başlar.
ozellikle yeni ve yeni boyanmış araçlarda daha da sıkıntılı olur bu durum.
Üzerindeki film kaldırılan araçlarda hep sıkıntı oluyor belirteyim arkadaslar.

Buyurun...
Uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgilisiniz galiba. Hani araçların yalnızca burnuna yapılan film var ya. Bu film ileride çıkarılınca, filmin olduğu kısımdaki boya eskimediği, ama etrafındaki boya eskidiği için belirgin fark olduğunu biliyordum. Ama bu dediğiniz durumdan haberim yoktu. Demek matlaştırıyor altındaki boyayı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

Volvo'nun deri koltuklar için kendine ait ürünü var.75 TL,içinde temizleme losyonu ve bakım kremi ile geliyor.Ben çok memnunum.Volvo derisi piyasa genelinde bulunan derilere nazaran farklı bir deri olduğundan piyasadaki deri bakım ürünleri araca iyi gelmeyebilir.3-4 ayda bir uyguluyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.

Aracı tamamen kaplamak cok sakıncalı aman diyeyim!
Günümüz araçları su bazlı boyalarda boyanıyor
Bu boyanın yapisi mineral esaslı oldugundan tabiri caiz ise araç üzerinde bile yasamaya devam ediyor.
Boyanın hava ile temasını yani nefes almasini kestiginiz an matlaşmaya başlar.
ozellikle yeni ve yeni boyanmış araçlarda daha da sıkıntılı olur bu durum.
Üzerindeki film kaldırılan araçlarda hep sıkıntı oluyor belirteyim arkadaslar.

Buyurun...
Uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgilisiniz galiba. Hani araçların yalnızca burnuna yapılan film var ya. Bu film ileride çıkarılınca, filmin olduğu kısımdaki boya eskimediği, ama etrafındaki boya eskidiği için belirgin fark olduğunu biliyordum. Ama bu dediğiniz durumdan haberim yoktu. Demek matlaştırıyor altındaki boyayı.

Kaput filmi şeffaf oldugundan güneşi altına geçiriyor ama boya yakın vadede sıkıntı çıkartmıyor.
Fakat 'o9 model araci olan bir müşterimiz sifir aldiginda yaptirmis bu filmlerden gecenlerde ufak bir hasarı olmus bende araci getirdigi sirada atolyedeydim.Boyaci arkadaslar kaputun boyana bilmesi icin filmin sokulmesi gerektiğini söylediler ve ufak ufak kaldırmaya başladılar nasıl yapıştıysa iki arkadas zor söktü 15 dkda ve çıkarırken yer yer boyanın kalktığını gördük.
Tabi kullanilan malzemeye ve iscilige gore degisebilir ama risktir.istisnalar olabilir
en sıkıntılı olanlar renk değişimi icin yapilan kaplamalar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Volvo'nun deri koltuklar için kendine ait ürünü var.75 TL,içinde temizleme losyonu ve bakım kremi ile geliyor.Ben çok memnunum.Volvo derisi piyasa genelinde bulunan derilere nazaran farklı bir deri olduğundan piyasadaki deri bakım ürünleri araca iyi gelmeyebilir.3-4 ayda bir uyguluyorum.

Tam aklimdakini yapmışsınız.



K
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.

Aracı tamamen kaplamak cok sakıncalı aman diyeyim!
Günümüz araçları su bazlı boyalarda boyanıyor
Bu boyanın yapisi mineral esaslı oldugundan tabiri caiz ise araç üzerinde bile yasamaya devam ediyor.
Boyanın hava ile temasını yani nefes almasini kestiginiz an matlaşmaya başlar.
ozellikle yeni ve yeni boyanmış araçlarda daha da sıkıntılı olur bu durum.
Üzerindeki film kaldırılan araçlarda hep sıkıntı oluyor belirteyim arkadaslar.

Buyurun...
Uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgilisiniz galiba. Hani araçların yalnızca burnuna yapılan film var ya. Bu film ileride çıkarılınca, filmin olduğu kısımdaki boya eskimediği, ama etrafındaki boya eskidiği için belirgin fark olduğunu biliyordum. Ama bu dediğiniz durumdan haberim yoktu. Demek matlaştırıyor altındaki boyayı.

Kaput filmi şeffaf oldugundan güneşi altına geçiriyor ama boya yakın vadede sıkıntı çıkartmıyor.
Fakat 'o9 model araci olan bir müşterimiz sifir aldiginda yaptirmis bu filmlerden gecenlerde ufak bir hasarı olmus bende araci getirdigi sirada atolyedeydim.Boyaci arkadaslar kaputun boyana bilmesi icin filmin sokulmesi gerektiğini söylediler ve ufak ufak kaldırmaya başladılar nasıl yapıştıysa iki arkadas zor söktü 15 dkda ve çıkarırken yer yer boyanın kalktığını gördük.
Tabi kullanilan malzemeye ve iscilige gore degisebilir ama risktir.istisnalar olabilir
en sıkıntılı olanlar renk değişimi icin yapilan kaplamalar.

Vay ki ne vay. Ne işle ugrasmaktasiniz sorabilir miyim?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
İ
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil


quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman


quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

Detailing denilen (boya koruma vb. iç dış uygulamalar) konusu burada birkaç satırla anlatılamayacak kadar geniş, ayrıntılı ve ülkemizde çok yeni olduğundan fazla bilinmeyen bir konu. Bir kalemde gereksizdir veya kesinlikle gereklidir demek yanlış olur. Burada önemli olan aracın ihtiyacını iyi belirleyip ona göre doğru uygulamayı yapmak. Bunun için de eğer kendiniz uygulayacaksanız konu hakkında yeterli bilgi birikimine ulaştıktan sonra hareket etmek veya işini iyi bilen profesyonellerle çalışmak gerekiyor.

Araç içi uygulamalarından özellikle deri döşemeler için yapılan koruyucu ve temizleme uygulaması Volvo servisleri tarafından da yapılan ve belirli periyodlarla yapılması tavsiye edilen bir uygulama. Kendi deneyimlerime dayanarak doğru yapılan bir uygulamanın, deri döşemelerin sağlığı ve uzun ömürlü olması açısından kesinlikle faydası olduğunu söyleyebilirim.

Sn. Ayrton_SENNA,
Bence sıfır bir aracın içine ve dışına, kimyasallar ile koruma yapmak doğru değil. Söz konusu firmaların ürünlerinin hepsi değilse de, büyük bir kısmının gereksiz olduğuna inanıyorum. Dikkat edin, bu uygulamaları yaptıran kullanıcıların hiç azımsanmayacak bir kısmı "yaptırdım ama bir şey anlamadım" ve ya "hediye diye yaptırdım, yoksa yaptırmazdım" tarzında görüşlerini dile getiriyorlar. Çünkü ortada somut bir şey yok. Dahası zarar bile veriliyor.

Deriyi besleyen uygulamalar konusunda size katılıyorum. Bunu diğerlerinden ayırıyorum. Aracın derisine ihtiyaç duyduğu aralıklarla bu besleyici sütlerin uygulanması, derinin ömrü için önemli. Hiçbirşey yapmazsak uzun vadede kuruyup yırtılıyor deri. Özellikle de sürücü koltuğu. Bu uygulamayı da yine malum firmalar yerine aracımın kendi servisinde, veya kendi deri sütünü sevisten temin ederek kendim, ve de zevke, yaparım.

Aklıma gelmişken, bu boya koruması namına, tüm aracı film kaplama diye bir şey var. Pek bilgim yok, ama kulağa mantıklı geliyor. Boyanın dışarıyla teması tamamen kesiliyor, hep yeni. Bir handikabı, boyaya zararı yoksa eğer, bunu yaptırmayı düşünebilirim mesela. Araştırmam lazım. Tabi aracımın başında olmak kaydıyla ve bahsettiğiniz işini iyi bilen profesyonelleri bulmak kaydıyla. Herhalde samanlıkta iğne arasak daha kolay olur. Saygılar.

Aracı tamamen kaplamak cok sakıncalı aman diyeyim!
Günümüz araçları su bazlı boyalarda boyanıyor
Bu boyanın yapisi mineral esaslı oldugundan tabiri caiz ise araç üzerinde bile yasamaya devam ediyor.
Boyanın hava ile temasını yani nefes almasini kestiginiz an matlaşmaya başlar.
ozellikle yeni ve yeni boyanmış araçlarda daha da sıkıntılı olur bu durum.
Üzerindeki film kaldırılan araçlarda hep sıkıntı oluyor belirteyim arkadaslar.

Buyurun...
Uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuda bilgilisiniz galiba. Hani araçların yalnızca burnuna yapılan film var ya. Bu film ileride çıkarılınca, filmin olduğu kısımdaki boya eskimediği, ama etrafındaki boya eskidiği için belirgin fark olduğunu biliyordum. Ama bu dediğiniz durumdan haberim yoktu. Demek matlaştırıyor altındaki boyayı.

Kaput filmi şeffaf oldugundan güneşi altına geçiriyor ama boya yakın vadede sıkıntı çıkartmıyor.
Fakat 'o9 model araci olan bir müşterimiz sifir aldiginda yaptirmis bu filmlerden gecenlerde ufak bir hasarı olmus bende araci getirdigi sirada atolyedeydim.Boyaci arkadaslar kaputun boyana bilmesi icin filmin sokulmesi gerektiğini söylediler ve ufak ufak kaldırmaya başladılar nasıl yapıştıysa iki arkadas zor söktü 15 dkda ve çıkarırken yer yer boyanın kalktığını gördük.
Tabi kullanilan malzemeye ve iscilige gore degisebilir ama risktir.istisnalar olabilir
en sıkıntılı olanlar renk değişimi icin yapilan kaplamalar.

Vay ki ne vay. Ne işle ugrasmaktasiniz sorabilir miyim?

Yazıp yazmamak arasında kaldım o yuzden pm atmistim size ama konu buraya geldi cevapsiz kalmasin.
sonra tekrar yargılanma surecim filan baslar maazallah ;)
Ben malum markanin bir bayisinde Satis sonrasi hizmetlerinde gorev yapiyorum.
bilen biliyor zaten ee durmadan yeni arkadaslar katılıyor aramıza muhabbet buraya gelince surekli soylemek ulu orta reklam gibi oluyor.
zamaninda sakladığım one sürülmüştü hatta ajanlikla suçladığımız olmuştur yani;)
Sen sakliyorsun sahte Volvocusun hadi asalım sunu gibi durumlarla karsilastik yani ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Binbaşı

Panik yapmaya gerek yok, bütün dünyada yapılan uygulamalar bunlar, neredeyse otomobilin geçmişi kadar geçmişi vardır, fuarlar showlar düzenlenir detailing üzerine. Sadece Türkiye'de daha yeni diyebileceğimiz bir konu bu.

Daha önce de belirttiğim gibi bu işi gerçekten bilen kişilere bıraktığınız sürece sorun yok. Tabi burada kullanılan malzeme çok önemli. Benim aracımda tam kaput filmi mevcut, kullanılan filmin yapısından dolayı güneş ışınlarını ve UV ışınlarını geçirdiğinden aracın diğer bölgelerindeki boya nasıl yaşlanıyorsa filmin altındaki boya da aynı etkiye maruz kalıyor. Dolayısıyla söküldüğünde renk farkı oluşmuyor. Fakat dediğim gibi filmin kalitesi ve işçilik çok önemli. Sökmek ise takmaktan çok daha kolay, yeterli bir işçilikle, fazla güç kullanmadan sökülür kaput filmi. Zaman alması normaldir fakat boyanın kalkması normal değil.

İç ve dış koruma uygulamalarında kullanılan malzemeler niteliğine göre temizleyici, arındırıcı, aşındırıcı, parlatıcı, koruyucu olabilir. Önemli olan doğru uygulamayı, doğru ürünle, doğru işçilikle yapmak. Ayrıca bu tür uygulamalar keyif işidir, yapmak veya yaptırmak tamamen kullanıcıya kalmış. Kimyasal kullanılması konusunda ise hak veriyorum, bu da bir bakış açısıdır. Dediğim gibi tamamen keyif işi, olmazsa olmaz değil fakat olursa da araç sağ taraftaki gibi görünür

< Resime gitmek için tıklayın >



S
13 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Volvo'nun deri koltuklar için kendine ait ürünü var.75 TL,içinde temizleme losyonu ve bakım kremi ile geliyor.Ben çok memnunum.Volvo derisi piyasa genelinde bulunan derilere nazaran farklı bir deri olduğundan piyasadaki deri bakım ürünleri araca iyi gelmeyebilir.3-4 ayda bir uyguluyorum.

bayıde doseme koruma yaptırırsak koltuklar 2 yıl garantılı oluyormus her soruna karsı ve 2 yıl ıcınde 4 kere ucretsız temızlık yapıyorlarmıs snrm uygulamada sızın dedıgınz losyonları kullanıyorlar