Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
334
Cevap
46776
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Vodafone e-sim
C
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Vodafone e-sim hizmeti başlamış herhalde, web sitesinde gördüm.

Kullanan veya bilgisi olan var mı acaba?

https://www.vodafone.com.tr/Servisler/e-sim.php

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Herkesin geçmesi seneler sürer gibime geliyor, herkes te son model İphone yok zaten
Yoruma Git
Yorumun Devamı Guest-842350F0A - 5 yıl +8
G
5 yıl
Yarbay

Herkesin geçmesi seneler sürer gibime geliyor, herkes te son model İphone yok zaten

Ama yine de hayırlısı olsun ülkemiz için...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

Gurur kaynağı, kısıtlı ülkelerde var şuan sadece. Vodafone çoktan aktif etmiş, Turkcell ve Türk Telekom'dan haber yok. Sene başına kadar gelir.

Tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği eSIM teknolojisi, yakın zamanda Türkiye'de kullanılabilir olacak.

eSIM teknolojisini üreten 4 ülkeden biri de Türkiye.

Sistemin oturması 1 yıl alır.

Bunu destekleyen cihazlar pahalı olacaktır ancak, herkesin erişemeyeceği bir gerçek.

Apple tarafında,
iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR veya sonraki modeller de destek mevcut.

Android ekosistemini şuan için bilmiyorum.

Üreten 4 ülkeden biri olmak da güzel
Tebrikler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAD4AAA61 -- 21 Ekim 2020; 17:41:58 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

O üyeyle muhatap olma bırak yazsın kendi kendine sadece sana değil forumdaki bir çok kişiye böyle yapıyor ,yazılan şeylere dalga geçercesine yorumlar yazıyor ,kaç kere banlattirdim yine aynı senden ricam şikayet et üstüne tıkla ,bırak yorum yazma hep böyle bu şahıs
Aynen hocam farkettim o yüzden baştan muhattaplığı kestim :) Sizede aynısını tavsiye ederim keyfinizi kaçırdıgınıza değmez. Bırakın kendi kendine havlasın dursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
5 yıl
Yarbay

Genel olarak problem yok.

Fiziksel sim karttan tek farkı dijital olması.

Konuşurken problem kopma kesinti yok

Tek hattın buysa, ikinci hattın değilse tavsiye etmem. Örneğin telefonun bozuldu, şarj edemedin vs sim kart fiziksel olmadığı için telefondan çıkarıp başka cihaza takıp kullanamazsın. Yeni kart alıncaya kadar bir müddet hatsız kalırsın. Arayanlar da ulaşamaz.... Ya da yanlışlıkla biri telefonundan dijital sim profilini silerse, yine kullanamazsın.. Tekrar e-sim alman gerekir... Acil durumlar için uygun değil yani. Sıkıntı yaratır.

Ne zaman işe yarar ?

  • Sesli görüşme için aktif olarak kullanmadığın bir hattın olabilir. Örneğin sadece internet paketi için kullanmak istediğin bir hat olabilir. İkinci hattı e-sim yapıp sadece internet için kullanabilirsin.


  • Birincisi kadar önemli olmayan, sadece ekstra durumlarda kullandığın ikinci bir hattın olabilir. O zaman iki telefon taşımak yerine önemli olmayan hattı e-sim yapabilirsin. (Eğer telefonuna iki tane fiziksel sim kart takma imkanı varsa, iki tane fiziksel kart ile devam edebilirsin , e-sim kullanman yine şart değil.)


  • İkiden fazla hattın vardır. Örneğin 5 tane olsun :) Çok sayıda sim kart ile gezmek ve kaybolmasın diye uğraşmak yerine hatları e-sim olarak cihaza yükleyip istediğin zaman 1 tanesini seçerek aktif edebilirsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 31 Ocak 2021; 16:18:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

Kullanıma açılmış gibi görünüyor, sakın bir merak edip bulaşıp geçmeyin, sayfalarca sonra Vodafone saçmalıkları ile yok böyle oldu, şöyle oldu, sorun oldu diyen oldukça ben bulaşmayın dediydim diyeceğim zevkle...

Ayrıca SSS de


Mevcut sim kartınızını değiştirmek ya da yeni siminizi eSIM olarak almak isterseniz standart sim kart değiştirme ücreti ödersiniz, ekstra bir ücret ödemenize gerek yoktur. diyor şaka gibi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 20 Ekim 2020; 23:3:2 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
5 yıl
Binbaşı

Önümüzdeki günlerde turkcell de satışa sunar diye düşünüyorum ki bence ilk Turkcell yapmalıydı.
Zaten hali hazırda lifecell.ua üzerinden ukraynada e-sim satıyordu. Bu sistemi getirmeleri çok zor olmayacaktır.

Bir de dijital operatör üzerinden yeni hat alıp hemen e-sim ile aktive etmeyi de getirdiler mi mükemmel olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
5 yıl
Binbaşı

Hocam 12 pro max şu an ki dolar kuru ile 8600 tl civarı. Üstüne imei kayıt ücretini (o zamanki fiyatı 2300 tl olsun) de eklersek 11000 tl gibi bir fiyat oluyor.
Seneye çalışacağının ya da güncelleme alacağının bile garantisi olmayan çin menşeili telefonlar bile 8500 tl civarında. (örneğin mi 10) Yine yurt dışından alsak mi 10 pro da imei kayıt ücreti ile beraber aynı fiyata denk geliyor.

Olmadı 11 ya da xs max da olur. Sonuç olarak e-simli bir telefon almak isterim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 21 Ekim 2020; 18:33:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xpower38
S
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Peki hat taşıma yapıldığı zaman bir daha ayarlardan eklemek gerekecek mi yeni operatörü ?
Hat taşındığı zamanda yeni operatörün esimi tanıtılacak, diğer operatörün esim ayarı silinecek. Normal hattan tek farkı fiziksel bir sim kart ile uğraşılmayacak.



A
5 yıl
Er

Fiziki sim kart gibi düşünün. Farklı operatörlerden ya da aynı operatörden farklı numaralara ait sim kartınız olabilmekte. Ama sadece telefona taktığınızı kullanabilirsiniz. Burada da birden fazla e-sim profili (hat / numara) tanımlayabilirsiniz. Ancak hangi hattı (profili) aktif ettiyseniz sadece onu kullanabilirsiniz. Profilleri E-sim hizmeti aldığınız operatörü değiştirdiğinizde ya da telefonunuzu değiştirdiğinizde silmeniz gerekmekte.




Bu mesajda bahsedilenler: @yuzyirmi
N
5 yıl
Yarbay

Küçük bir ilçede yaşıyorum. Vodafone bayisine gittim. Haberleri yoktu, haberdar ettim, benim için bir tane sipariş ettiler, ertesi gün getirdiler, kullanmaya başladım, başım göğe erdi, mutluyum huzurluyum vs. vs.

Not: İnternet muazzam hızlı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Forumdaki herkes ,bende dahil bıktık 🤷




Bu mesajda bahsedilenler: @Night_Noise
Q
4 yıl
Yarbay

Öncelikle üslubunuza dikkat edin bu bir..

Çift hattı aynı anda kullanan biriyim.Türkiye’de eSIM başlamadan kullanmaya başlayan biriyim ve aktif kullanıyorum..

İlk bir araştırma yapın ve sonra konuşun..Çünkü iki hat aktif kullanılamaz derken bile yanıldığınızı anlatmış oldu..

eSIM kullanım aracı çift hat kullanmak içindir.Ama siz tablet saat için kullanıma sunulduğunu idda ediyorsunuz ..

İki :

Ben kullanıyorum ama siz kafandan geçeni anlatıyorsun .FARK BURDA…

Zaten başlı başına yorumlarınız hata dolu…
Yıllardır kullanıyorum çift hattı ( eSIM + Fiziki SIM ) aktif olarak…

WİFİ Calling sayesinde iki hat aktif aynı anda arama ,aranma ve mesajlaşma yapılıyor.Zaten WİFİ Calling amacı bu.

Türkiye’de yeni başlayan bir şeyi idda ederek kafanızdaki yanlışları okuyanlara iletmek en büyük hata…

Kullanın deneyim sahibi olun sonra bizzat kullanan birine yorum yapın..

Üç :

Yıllardır yurt dışında yaşıyorum 82 ülkede bulundum işim gereği ..

Dört :
İsterseniz yaş olayına girmeyelim..Üniversitesi okurken geldim.Çalışarak 45 senem geçti …


Haksız olduğunuzu saldırarak hakaretle bastıracağınız yanılgısından vaz geçin.O tarz hareket ve yorumlarınız beni hiç bir şekilde etkilemez..

Saygısız seviyesiz bir insana mantığı anlatmak zaten yanlış…

DH forumda zaten bu tür üslup kullanmak yanlış.Bilgi paylaşım yeri.Sokak ağızlı argo üslüplarda cevap verilmez.

Yaştan bahsediyorsunuz birde..

Karşınızda ne asker arkadaşınız nede sizin tarzınızda bir kişi bulunmuyor.Bunu algılayın olurmu..Saygısızlığa hiç lüzüm yok!..


Kendi seviyenizdeki kişilerle muhatap olmanızı tavsiye ederim …





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Temmuz 2021; 23:38:34 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maaart
A
2 yıl
Binbaşı

Tek kullanımlık bile değil 😁
Deneyin göreceksiniz olmayacak. Çalışan tanımlarken bile o verdikleri 1 hak doluyor ve tanımlayamıyor.
Bulaşmayın valla çıldırırsınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Command.com
M
2 yıl
Yarbay

Hahaha normal hizmetleri verdi esimi kaldı Vodafone



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

V
4 ay
Yarbay

Yurtdışı çift hatlı (1 fiziksel + 1 e-sim) iphone kullanıyorum. Fizikseldeki 4 aylık hakkım bittiği için bayiye gidip fizikselden e-sime geçtim ama hat gelmedi. 24 saat bekleyeyim dedim fakat yine gelmeyince bayiye gidecektim ki bir şey farkettim. E-sim fiziksel simin takılı olduğu imei numarası üzerinde gözüküyordu ve telefon yurtdışı olduğu için o imei de 4 aylık süreyi doldurduğundan dolayı hat yoktu doğal olarak.

E-sim diğer imei numarasında çalışsın diye önce e-simi kapalı duruma getirdim. Tamamen kaldırmadım sadece telefonun ayarlarından bu hattı kullanmamak için kapalı duruma getirebiliyoruz, onu yaptım. Ardından fiziksel kartı takınca kapanan imei numarası fiziksel kartı görmüş oldu. Daha sonra e-simi açınca 4 aylık süresi henüz başlamamış olan imeide hat anında açıldı.

Aynı durumda karşılaşan varsa ve e-sim kapanan imei üzerinde gözüküyorsa bu şekilde düzeltebilirler.



H
5 yıl
Binbaşı

PTTCELL'e yok mu.
olsa ne olacak e simli cihazımız mı var



Y
5 yıl
Binbaşı

2020 sonuna kadar iga'da 5g başlayacak deniliyordu ama yattı o iş sanırım.

Yazın şöyle yurt dışından bir 12 pro-pro max alsam, kayıt ettirip üstüne de e-sim hat açsam güzel olur. Eninde sonunda 5g gelecek sonuçta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Xpower38
S
5 yıl
Yarbay

İzmir'de 2-3 Vodafone bayisine telefon edip sordum. Hepsinin uygulamadan haberi var ama henüz ellerine e-sim ler ulaşmamış. Bayilere dağıtılması ay sonunda olacakmış.

Belki o zaman zarfı içerisinde Turkcell ve TT de açıklama yapar. Ülke olarak E-Sim'e geçmiş oluruz.

Tabi ki şu an pek çok telefonda bu özellik yok ama yaygınlaşacaktır.

Ayrıca bu teknolojiyi sadece cep telefonuna fiziksel hat takmamak gibi düşünmemek lazım. Pek çok alanda kullanımı var. O yüzden her seyin kötüye gittiği bir ortamda bir tane de olsa iyiye giden bir şeyin , bir gelişmenin yaşanması sevindirici.



Y
5 yıl
Binbaşı

Şimdi aklıma geldi de. Vodafone neden bu işi bu kadar uzatmış ? Yeni hat için mobilden başvuru yapılsın. Telefondan ekrana imza atılsın ya da evrak imzalanıp kargo ile yollansın. E-sim de mail ile gelsin.

Neden bir daha bayiye gidip almak gerekiyor ki ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 22 Ekim 2020; 15:41:55 >