M

Yarbay
30 Nisan 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
1123 (Bu ay: 6)
Gönderiler Hakkında
M
4 yıl
Yepyeni Vodafone Rezilliği
2015 yılında alınmış 5 tane kurumsal Data hattımız var, alırken bile burnumuzdan gelmişti, bunları taşıyalım 100 civarı hat var hepsi aynı operatörde havuz paketinde olsun dedik.

Ama oda ne Vodafone tt kurumsala numaralar bireysel diye geçiş izni vermedi, aradık bu nasıl iş kimse bilmiyor, hatlar bireysel diyor, kimin üstüne diyoruz bilgi vermiyor, hatları kendim aldım, e devletten bakıyorum benim üstüme değil, hatlara yönelik TC no yok vergi no yok, birtek fatura adresi var, kapasan kapanmıyor, taşışan taşınmyor, bireysel taşıyalım desek ortada bi kimlik yok taşınmıyor, şikayet kaydı bırakıyoruz Data hattını arıyorlar SMS geliyor aradık ulaşamadık diye, faturayı ödemeyi kessek kimi icraya verecek o noktada nasıl bir rezillik çıkacak belli değil, kurumsalmailbilgi@vodafone.com.tr ye sorunu mail atın diyorlar bu adres mailler gitmiyor geri geliyor, bir firma bu kadar mı rezil kepaze olur, 5 yılda alırkenden böyleydi şimdi kurtulmaya çalışırkende böyle...
M
4 yıl
SOL ve TT çıkış konusu
bazı mesajlarda üyeler sol çıkışlı, tt çıkışlı kablonet kullanıyorum gibi bir husustan bahsediyor, bu çıkış olayını neye göre nasıl tespit edip bu yorum yapılıyor?

90 lı yıllardan beri kablo net kullanıyorum, ne ip adresimde ve trace takibinde çıkışımın sol yada tt olduğuna dair bir ibare bende yok...
M
4 yıl
iphone 11 sim kartın kendini tanıtma mesajı atmaması
arkadaşlar çok ilginç bir sorun yaşıyorum, 2-3 gün önce iphone 11 cihaz aldım, bu cihaz sim kartı takar takmaz, arka planda şebekenin cihazı tanıması için gereken otomatik sim kart mesajının şebekeye gitmesine izin vermiyor, sim kartımı hangi cihaza takarsam takayım 5 dk içinde servis ayardan otomatik afad sms i geliyor, ve tt online işlemlerde cihaz marka modeli beliriyor, iphone 11 ise en güncel ios 13.6.1 olması lazım, bu arka plan mesajını atmıyor, atmadığı için tt cihazı algılayamıyor, (servis ayar sms gelmiyor, (servis ayar sms şebekenin sim karta yeni bir cihaz takıldığını anladığını gösterir)) aynı durum başına gelen var mı?
M
4 yıl
iphone imei kopyalama
herkese iyi günler,

genelde letgo sahibinden gibi sitelerde dolaşırken imei numarası kabak gibi görünen ilana denk gelirsem, insaniyet namına ilanı koyanı uyarırım, telefonun imeisinin başka bir cihaza kopyalanması durumunda cihazının çöp olacağını belirtirim, çoğu teşekkür eder kaldırır imei numarasını.

ancak son dönemde iphone ilanlarında iphoneların imesinin kopyalamadığına dair saçma sapan küstahca dönüş yapan beyinsel foksiyonları limitli kişilerle karşılaşıyorum. bu saçma algı nereden çıktı anlayabilmiş değilim, bu karışık algıyı yıkmak konuyu açık hale getirmek ve herkesi dikkatli olmaya davet etmek için bu başlığı açma ihtiyacı duydum.

Iphonelara bir başka imei numarası atılarak, iphonenun imeisi değiştirilemez, ancak bir iphone imei sıradan dandik imeisi değiştirilen çin malı mtk işlemcili vb her hangi imei değişimini kabul eden cihaza gayet atılabilir, ve bu işlemin sonucunda aynı imeili iki cihazdan sinyal alındığı an iki cihaz birden klon cihaz durumuna düşüp kısa bir süre sonra iletişime kapanır. Bunun sonucunda faturanız varsa cihazı bir numara ile eşleştirip kullanırsınız, bu durumda cihazın ticari değerini düşürür, faturanız yoksa direk cihazınız çöp olur, lütfen dikkatli olalım.

Akşam dün gece letgoda denk gelen edepsizin mesajlarını da bu başlığa ekleyeceğim.
M
4 yıl
esim ve global operatörler
cumartesi günü fiyatları çok makul olduğu için yeni iphone se cihaz aldım, 11 donanımı 7-8 kasasında olan malum cihaz, bu cihazı alınca birşey fark ettim, cihazda esim geliyor.

esim normalde pek ilgi çekmeyen bir konu ancak, esim sayesinde ülkemizde ubigi ve truphone gibi global taşıyıcıları kullanma imkanına sahip oluyoruz.

peki bu ne demek, yurt dışı telefonları kayıt ettirmeden kismen biraz pahalı olsada tr de kullanma şansı var, ayrıca yurt dışı ile çok seyahati olanlara daha gitmeden tarife alma imkanı geliyor demek.

ülkemizde esim için somut pek adımlar atılmış olmasada, global esim operatörleri geldikçe, bizler için çok güzel fırsatlar gelecek, ubigi şuan tr de roaming kapsamında tt altyapısı ile hizmet veriyor. 3 gb 14 dolara, tr için paket mevcut, zamanla daha düşük fiyatlı paketlerde gelecektir.

ilgisini çekenlerin bilgisine sunulur.
M
4 yıl
kaybolan cihazlar
arkadaşlar iyi günler 2 adet cep telefonum kayboldu, elimde imei numaraları mevcut, imei numaralarını bir şekilde bloke edip kullanılmaz hale getirmek istiyorum, bu işlemi yapmak için sanırım imeisi değiştirilebilen ucuz çin malı telefonlara imei yükleyip klon hale düşürmem lazım, elinde böyle bir cihaz olup yardımcı olabilecek var mıdır?
M
4 yıl
kim aramış sevisi çöktü mü
dün yaşanan bayram yoğunluğundan beri tt kim aramış servisinden arayanlara yönelik sms gelmiyor, servis çöktü mü benim hatta yönelik bir sorun mu var, sizlerde durumlar nasıl arkadaşlar?
M
4 yıl
Turkcell Kampanya Kapsamı
Çok sık yurt dışına çıktığım ve vowifi ihtiyacım olduğu ve roamingde fatura süprizi yaşamamak için bir süredir hazırkart kullanıyordum, sürekli tl yükleme işmeleri ile uğraşmamak için, aşım olayı olmadığından 22 nisan günü turkcell rahata geçmeye karar verdim. hazırkarttan geçenlere 3 gb hediye olduğuna dair kampanyaları vardı.

ancak turkcell inatla hazırkarttan geçenlere kampanyanın kapsam dahilinde olmadığını belirtiyor, 10 dk önce siteden aldığım görselleri sizlerle paylaşıyorum. sizce 22 nisan 2020 tarihinde hazırkarttan rahat faturalıya geçen biri, bu kapsamda mıdır, değil midir? bir çok kanaldan farklı şikayette bulundum inatla benim kapsamda olmadığımı söylüyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
Rahat Rezaleti
Bugün sözleşme olayı olmadığı için rahat 5 gb paketine geçtim, adamlar kampanya yapmış hazırkarttan rahata geçiş diye, 750 dk, 5 gb, 1000 sms ve 3 gb hediye diye. Tahmin edersiniz hediye 3 gb gelmedi, detaylara baktım son 90 gün içinde hazırkarta gelen diyor.

Şimdi işin komik tarafına geliyorum, son 90 gün içinde gelen abone zaten turkcell de yeni abone kabul edilmiyor mu? Hazırkarttan geçiş diye kampanya yapıp içine bir daha son 90 gün sıkıştırmak ve müşteriyi kandırmaktan başka nedir?

Ayrıca kimaramis servisine bile abone olamıyoruz bu tarife, apple imessege ve facetime aktivasyonu için sms atılmıyor.

Anlam veremediğim nokta bir paketin aşımız olması parasını vererek almak istediğimiz hizmetleri alamazsın demek midir? pakete ilave tl yüklet, yada sms ile onay al birşey yap, bu nasıl saçmalıktır, kendi sunduğun 3.99 tl lik servisi bile tanımlatmıyor!!!

Bu kadar saçmalık nasıl olur anlamıyorum...

< Resime gitmek için tıklayın >
M
4 yıl
imei
bugün letgo da arkadaşın biri iphone x satışıa koymuş, faturayıda koymuş, imei numarası kabak gibi görünüyor, kendisine imeinin göründüğü allah korusun kopyalarınsa cihazının çöp olacağı, imei eşleştirme ile uğraşman gerektiği insaniyet namına belirttim, ukala dümbeleği iphonelarda imei kopyalanamayacağını iddia edip beni ciddiye almadı, hala imeisi kabak gibi ilanında, bu kadar uyarıya ve iyi niyete karşı bu kadar çiğ davranan bir arkadaşın iyi bir cevaba ihtiyacı var diye düşünüyorum, ekran görüntüsünü aldım, ilan zaten yayında, yurt içi kopyalamaya hazır imei numarası isteyene hemen paylaşabilirim, görsün bakalım kopyalanamayan iphone imeisini.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.