Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1208
Cevap
112226
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Vestel 65UB9100(HDR) ana konu. Fiyat-performans tvsi (2. sayfa)
P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

Slm,
USB bellekten olması muhtemel.
son mesajımda mağazada USB ve vidyo sinyal içeriğini araştıracaktım. maalesef kapalıydı. ://
sizin mesajınız çok sevindirdi beni. zira almaya hevesliyim. öyle etten püften eksikler ya da hatalar için ürünü bir kalemde silmem. ancak bahsettiğim sorun
ciddi boyutda idi. futbol maçı, film, belgeselerde sürekli yaapıyorsa benim için ciddi karın ağrısı olur. bu ürünü almaktansa gider 55'' sony alırım.
araştırmaya devam.
son olarak 65'' tv.yi tuğla duvara asmak istiyorum. yukrdaki mesajlarda tuğla duvar duvara asılamadığından bahsedilmiş. böyle bir şey ve mı? varsa çözümü nedir??

bu arada zengin içerikli mesajınız için teşekkürler elinize sağlık.

Biraz olsun yardımcı olabilirsem ne mutlu. Ama yine de mutlaka kendi gözünüzle izlemeden kesinlikle karar vermeyin. Nispeten sakin olabilecek saatlerde teknoloji mağazalarında ürün incelemeye izin veriyorlar. Ev de hazırladığım bir USB bellek ile giderek TV yi inceledikten sonra karar vermiştim. (2 demo 4K. bir Full hd kaydı ile).
Ben 55 İnç bir UHD TV alma amacıyla başladığım arayış sırasında tesadüfen Vestelin 55 inç TV fiyatına 65 inç TV satışına denk geldim. Bu TV den Çok büyük bir beklentim yoktu zira panel büyük olsun nasıl olsa bir 4K android Tv box alarak TV nin diğer özelliklerini devre dışı bırakır yoluma devam ederim demiştim. Ancak TV de özellikle Youtube ve screen mirroring çok iyi çalışıyor. Şayet IP TV yi Cep telefonumdan ya da tabletten çalıştırıp screen mirroring ile TV ye verebilirsem androidbox a da ihtiyaç kalmayacak gibi görünüyor.
Ayrıca; Tuğla duvara asılamaması olayını burada duydum.. Benim evim 30 yaşında ve 30 yıl önce Gaz beton olmadığı için benim duvarımda da Tuğla kullanılmış. gelen Servis, Daha önceki beim duvara monte etmiş olduğum 47 inç TV'min duvar askısına bu TV yi oturttu. Bir sıkıntı olmayacağını da belirtti.
Zaten TV ile gelen Duvar askısı da hiç güven vermiyor. Sanırım servisin arkadaşımıza tuğla duvara olmaz demesinin sebebi bu TV ile birlikte gelen askı aparatının kendisi. Dışarıdan satın alacağınız bir 55-60 inç TV duvar askısını kullanabileceğinizi düşünüyorum.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: stranger32


quote:

Orijinalden alıntı: palet

Evet Çifte ekran ve 3D yok.

çifte ekranın pasif 3d TV'lerde olabileceğini okumuştum sanırım, doğru mudur?

Teşekkürler

Aktif-pasif panel konusunda çok bilgim yok . Ancak swprofile dosyasını illegal olarak değiştirip menü'den çifte ekranı açtığımda 2 görüntüyü üstüste bindirmesine rağmen Gözlükleri taktığımda çifte ekran olmadığını gördüm. Aynı şekilde 3D film takıp menü'den 3D yanyana-üstüste-oyun modlarını açtığınızda "3d" gözlükleri takın" diye uyarı verdikten sonra görüntüyü üstüste getiriyor ama ne pasif ne de aktif gözlükte 3D görüntü olmuyor. Zaten service menüsünden kontrol ettiğimde de panelin 2D olduğu görmüştüm ama yine de bir umut denedim. olmadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 12 Aralık 2016; 20:39:17 >

P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MiLaReSoL

Banding, ışık sızması, titreme gibi sorunlar yaşayan var mı? Smart özellikler önemli değil benim için. Takipteyim...

Bende Gece, karanlık odada siyah ekran geldiğinde dört köşede de bir miktar ışık sızması oluyor ama benim açımdan ürünü iade edecek kadar can sıkıcı bir durum değil.

Bahsettiğiniz titreme olayı; eski tüplü monitörlerde 60 hz. deyken olan aşağı-yukarı titremeyse böyle bir titreme yok.

banding şimdilik yok. eski samsung tv'imde garanti süresi bittikten sonra vertical banding oluşmuştu. o zamandan bu yana 4 yıldır banding ile kullanılıyor. Bildiğim kadarı ile banding daha çok samsung "kristal panellerde" oluyor. Bu tv Lg panele sahip?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 17 Aralık 2016; 17:13:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yarbay

Samsung 55hu6900 curved tv kullanıyorum ürünümde defo var tv değiştirmeyi düşünüyorum bu ürünü tavsiye edermisinz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kağnıcıoğluteknoloji38 -- 17 Aralık 2016; 12:05:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MiLaReSoL

LG'lerde de oluyor, Philips'de çok fena oluyor. Rahatsız etmeyecek boyutta banding bile kabul edilebilir aslında. Bu fiyata beklenti de ona göre olmalı. Peki hareketli sahnelerde, kayan altyazılarda durum nasıl?

Kayan alt yazılarda çok rahatsız edici bir durum yok. Ancak şunu söyliyeyim; 4K ve büyük ekran oluşu sebebiyle artık daha çok ayrıntıyı görebiliyorsunuz. bu hem iyi hem kötü. İyi tarafı özellikle dizilerdeki sanatçıların göz rengi gibi detaylar artık dikkatinizi çekmeye başlıyor. Kötü tarafı kameramanın çekim hataları daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Çekim anında Kamerayı titrettiyse bunu da farkedebiliyorsunuz. Aslında Youtube 6 tane kısa video attım oradan kontrol etmenizde fayda var. (65ub9100 diye videolarda aratın) birde kickbox karşılaşması yüklemiştim hareketli sahneler daha iyi görünsün diye ancak UFC telif hakkı vs. demiş engelledi video yu. Kayan alt yazılardaki durumu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
https://youtu.be/1ilErMgYQoE
https://youtu.be/gvPlBlPE4TQ





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 17 Aralık 2016; 18:52:4 >

C
7 yıl
Yüzbaşı

evet bende de tv hoparlörü kapatılamıyor, optik çıkıştan soundbar ile alıyorum sesi ve tv nin sesini de kumandadan kısıyorum. eski tv de tv min hoparlörlerini devre dışı bıraktığımda tv kumandasından soundbarın sesini kısıp açabiliyordum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
7 yıl
Yüzbaşı

bugün tv yi gorme sansım oldu bence bu fiyata alınabilecek cok guzel bir urun.. saygı duymakla birlikte bazı yorumlara sasırıyorum. Ben bu konuda cok bilgili biri degilim ama cok ince ayrıntılara takılındıgını görüyorum . Yani son kullanıcı olarak ben bu tv yi kullanırken soylenen sorunları okumasam boyle bir sorunun var oldugunu bile hissetmem.birde tv nin yanındaki 12000 tl lik sony tv den aradaki 9000 tl farka degecek bir fark görmedim gayet canlı renkleri vardı görüntü akıcıydı e daha ne isterim. İhtiyaç olarak aldığım tv den beklentim sadece dahili uydu alıcısıdır. Smartmıs 3d imiş androidmiş vs çok gereksiz özellikler, hiçbirini kullanmıyorum. Benim çoğu ürünüm apple ,tv de de tek kullandığım cihaz apple tv Yanı bana sadece kaliteli görüntü versin yeterli. Tek eksik gördüğüm yanı tv ayakları görüntü olarak basit kalmış. Biraz daha estetik görünümlü olabilirdi. Ama dedim ya sırf ayakiçin gidip 3000 5000 tl fazla para vermem. Alan arkadaslara hayırlı olsun... fotoğraf paulaşırlarsa sevinirim



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

kardeş kaliteninfarkındayım ancak şimdi ben bu tv.yi nasıl iade edeyim koskoca bişe. çıkarırken alt köpüğü kırıldı attım. şimdi köpüksüz nasıl kapatmalı ve açılmış ambalajı iade kabul ederler mi bilmiyorum.

Servis kutu ve köpüğü 1 ay saklayın dediği için bende kutu ve köpük hasarsız olarak duruyor.TV yi İade etmek gibi bir niyetimde yok. Kargo ücretini karşılarsanız size gönderebilirim.
İzmir'deyim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 26 Aralık 2016; 20:52:42 >

B
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: aytekutku

50 hz mi 60 hz mi hala cozulmedi degil mi?? Bir de konsol performansi icin bir test kullanici yorumu var mi? Net bir sey soyleme bilirmiyiz kullanici arkadaslar.

60 hrz hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Tayfree

Flash player destekleyen Vestel modeli varmı yada lg değil varmı acaba ?

Başka TV lerde Flash player desteği varmı bilmiyorum ancak aynı soruyu yönelttiğimda bana verilen cevap şuydu, TV browsera reklam önleme programı yükleyemediğimiz için her web sayfa değişiminde gelen Flash reklamlar TV hafızasını şişireceği için Flash player desteği verilmediği yönündeydi.



J
7 yıl
Yarbay

akşam tv yi görmeye gittim. beklediğimden vasat çıktı. kasa şık değil. ikinci olarak görüntü diğer tvlere göre karanlık geldi. renkler pek canlı degil. ama yinede iyi. boyutu çok büyük bu açıdan çok güzel. görüntü fena değildi yinede bir basketbol maçı video açtık renkler samsung tv ye göre biraz mattı. yinede görüntüde donma takılma bulanıklaşma vs olmadı. alınabilir bir tv olarak listeye aldım.fiyat performans ürünü tv yi beğendim sayılır alabilirim. görüntüdeki matlığın ayarlardan olup olmadığını sordum alakası yok ayarla şu an mağaza modunda dediler



P
7 yıl
Yüzbaşı

Panelin LG 65uh600 ile aynı olduğuna eminmisiniz? LG ile VESTEL deki Panel ölçüleri - kasa ağırlığı farklı görünüyor. Ayrıca 65uh600 sanki tam 4K değil gibi. Çözünürlüğü 3840/2160 değil 2880/2160 olarak yazılmış. Bende panelin LG olduğu konusunda size katılıyorum ancak 65uh600 den farklı bir model olmalı. Vestel 36,5 kg. LG ise 27 kg.
http://www.displayspecifications.com/en/model-display/ffb5529 https://www.vestel.com.tr/vestel-4k-smart-65ub9100





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 7 Ocak 2017; 23:52:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Blue_Knight
O
7 yıl
Yüzbaşı

4k ile 3d yi karıştırmayın. 3d yan bir teknolojiydi ve gozluk gibi yan aparat gerektiriyordu. 4k ise yayın standartı yani ilerileyen dönemde tv altyapısı internet ve stream kaynaklı olacagı için içeriklerin çogu 4k ya gececek. ornek olarak Netflix var su an. Tv lerin çogu iptv altyapısına kayıyor hatta 4k destekli bir android tv box alarak cesitli programlarla 4k içeriklere ulaşabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 11 Ocak 2017; 13:57:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Esat Kaba
P
7 yıl
Yüzbaşı

TV nin Usb'sinden aldığım 4K yayın görüntüsüne ait Bitrate değerleri resimlerde yeralmaktadır. Usb 2.0 dan alınacak olan görüntü kaydının yeterliliği konusunda şüphe duyanlar için eklenmiştir.
Video kaydı TV de birebir canlı yayın akışı kalitesinde oynatılırken benim C2D 6400 cpu harici Ati 3650 vga lı laptopım ancak ağırçekim de oynatabiliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Yarbay

bugün arkadaşın vestel bayisine gelen tv yi test etmeye gittim öncelikle şunu belirteyim bu tv de 2 tane usb 2.0 usb yuvasu var usb 3.0 yok (aşağıda fotoları attım) elimde arkadaşlardan aldığım 50-80 mbit bitrate değeri olan film ve demoları sırasıyla denedim açıkçası usb 2.0 olması nedeniyle pratikte sıkıntı yaşamarmıyım merak ettim sonuç itibariyle denediğim hiç bir videoda ne takılma ne de donma yaşamadım yine test etme amacıyla defalarca hızlı ileri/geri aldım donma ve takılma olmadı. Palet nickli arkadaşın tavsiyesi ile türkçe ses i olan superman batman apocalypse,martian ve warcraft filmlerinde özellikle ses görüntü senkronizasyonuna baktım hissedilebilir bir problem fark etmedim
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
elimdeki denediğim filmler
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
denediğim demo 4k videolar özellikle 100 mbit bitrate değeri olan taipei 101 videosunu hiç takılmadan oynattı/ileri/geri sardı
son olarak ses senronizasyon tesiti warcraft tan bir sahne https://youtu.be/ki57DL22VOY
bu da warcraftın bitrate değeri
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 14 Ocak 2017; 21:39:9 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
7 yıl
Yüzbaşı

Özellikle 100mbit gibi yüksek bitrate'li filmler ile detaylı incelemenizi burada paylaştığınız için Teşekkür ederim. Bu inceleme sonrasında usb 2.0 yada 3.0 olayının USB okuma da çok büyük bir anlam ifade etmediğini yeni TV satın alacak olan arkadaşlarımız daha iyi anlayacaklardır...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 15 Ocak 2017; 1:32:22 >


Bu mesajda bahsedilenler: @khaos
P
7 yıl
Yüzbaşı

Bizim yerli araba dediğimiz araçlarda % 100 yerli değil. bu sebeble dolar kuru TV fiyatını etkiliyor. Gerçi % 100 yerli olan boyoz'un fiyatı da bu hafta arttıydı.




Bu mesajda bahsedilenler: @qwerty38
E
7 yıl
Çavuş

< Resime gitmek için tıklayın >



Uncharted 4 de bitti ne hazineydi be karşiim



Hazine demişken allah fetö'nün belasını versin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Onbaşı

Geçen perşembe n11 de daytuma adlı mağazadan microsoft klavye ile birlikte 3199a almıştım. Şimdi baktım klavyesiz 3444 tl olmuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BrAsSs
O
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BrAsSs


quote:

Orijinalden alıntı: ovrclds

bende cok dusunmustum. Hdr sorun olurmu falan derken aldım gitti. cokta memnunum. kesinlikle tavsiye ederim. illa hdr olsun diyorsanız lg 58uh635v modelinede bakabilirsiniz. ama benim tercihim bu tv oldu. iyikide bu olmuş diyorum. özellikle netflixten 4k içerikleri izledigimde görüntü kalitesi gercekten mukemmel (bu arada 3 ay netflix 4k uyeligi veriyor yaklasık 120tl degerinde. kampanya devam ediyormu bilmiyorum ama)

Hdr özelliği ne işe yarıyor hocam ? birde şuan en uygun 3.299 TL ile n11 de daha uygun fiyata bulabilmemiz mümkün mü ? sadece ücretsiz kurulum diyor

Kisacasi daha iyi renk doygunlugu ve dogrulugu saglayan bir teknoloji.4k dan sonra ilave olarak 4k hdr olarak piyasaya cikan ve cekilen medyanin birkac goruntusunun ayni anda cekilip birlestirmesiyle en dogal renk doygunlugunun ekranda gosterilmesini saglayan bir teknoloji Aslinda bu teknoloji fotograf makinalarinda kullanilan bir teknolojiydi, simdi video ve oyunlarada geldi. E tabi bunu gorebilmek icinde bu teknolojiyi destekleyen tv ye ihtiyaciniz var. Youtube da arattiginizda uzun bilgide bulabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 27 Ocak 2017; 14:32:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >