arkadaşlar sorum şuki ben bilgisayar kasasını açsam vantilatör ile soğutsam cpu veya gpu fanının dönüş hızını etkilermi yani yavaşlatır fanı zorlarmı birde faydası olurmu veya buzdolabına (küçüklerden) kosyak pc yi hem bişe istediğimizde hemen yanımızdaki buzdolabından alırız fln nası olur bilgisayar hiç kapanmadığı için böyle bir soğutmaya ihtiyaç duydum habire t o rr en* iniyoda (anladınız siz onu)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Fanlar o/c' siz bir bilgisayarı yeteri kadar soğutur zaten.Sıcaklığı elle ölçüp karar vermeyin.Programlarla bakın eğer aşırı ısınıyorsa
termal macun sürerek başlayabilirsiniz.Uzun süre kapanmıyor demişsiniz zira vantilatör ve buzdolabı aşırı bi elektrik harcaması yapar.
elle ölçmedim zaten everest ultimate ile ölçtüm işlemci boşta 31 derece ekran kartım 49 derece ama bi cod 5 oynayınca ekran kartı 72 derece oluyor işlemci 45 lerde fln boştayken vantilatör ile soğutmam zaten oyun oynarken faydası olurmu diye düşünmüştüm
diğer oyunlarda gpu okadar ısınmıyor zaten cod5 i 1440*900 2x aa da diğer ayarlar yeste oynayınca 20 dk 72 derece oluyor gpu crysisi bile 3 saat oynamıştım 1280*800 2xaa da 68 derece olmuştu yinede bilgiler için teşekkürler herkese
hocam bilgisayarında kaç fan var öne bi fan koy arkada egzos fan olsun işlemcinin soğutması kötüyse bi soğutucu al sistemde o.c. yoksa abartma ekran kartının modeli nedir.fan varmı.gerekirse ona da soğutucu al bir tanede termal macul al ekran kartıyla işlemciye sür.
bilgisayar hiç kapanmadığı için böyle bir soğutmaya ihtiyaç duydum habire t o rr en* iniyoda (anladınız siz onu)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.