Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 6 misafir, 2 mobil kullanıcı
4866
Cevap
502721
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: Vantilatör Fırsatları (222. sayfa)
Z
geçen ay
Binbaşı

Çünkü bir vantilatörün sıcak havada başarılı olma ihtimali yok, sadece ılık havalarda işe yarar, insanları bu uyduruk vantilatörlere yönlendirmeyin, klima alabilecekler alsın, bunlarla parasını boşa harcamasın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KenanK89
K
geçen ay
Yarbay

Öncelikle Ben kimseyi bir şeye yönlendirdiğim falan yok. Bana sorulan soruya cevap verdim. Bu arada bende klima alabilirdim ama almadım. Bunum bir çok sebebi var benim için.

3 yıldır zaten vantilatör kullanıyordum ona istinaden aradaki farkları bırakta yazalım isteyen ona göre alır almaz. Zaten alacak adamda bu konudayken “ Klima ile Vantilatör “ arasındaki farklarıda bilecek kadar bilgi sahibidir diye düşünüyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 16 Haziran 2024; 16:8:11 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
K
geçen ay
Yarbay

farkı tabi klimayla biliyoruz ama bakımıdır elektirik faturasıdır montajı kırma dökme derken sevmiyorum, bana pervanede yetiyor rahatlamaya gayet.



Z
geçen ay
Binbaşı

Fiyatı ve elektrikten başka sebebi ne olabilir, kendinizi nasıl ikna ettiniz merak ettim. Vantilatör işkencedir, insanlık suçudur haha.




Bu mesajda bahsedilenler: @KenanK89
B
geçen ay
Yüzbaşı

Ucuz yollu, evi kırmadan dökmeden alternatifi nedir?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
geçen ay
Yarbay

Klima olarak tek seçenek mobil klima var. Onun da biriken suyu boşaltma, fazladan ses ve sıcak hava tahliye borusuna çare bulmak gibi sıkıntıları var.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bomax01
B
geçen ay
Yüzbaşı

Teşekkür ederim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kadirt
P
geçen ay
Çavuş

Ben 1 hafta önce ikinci el mobil klima aldım electrolux'ün. Öncesinde vantilatör düşünüyordum, sonra kule tipi mi, buzlusu da varmış derken İstanbul şartlarında bunların hiçbirisinin çözüm olmadığına kanaat getirdim ve mobil klimadan yana hareket ettim. 12k btu'luk versiyonu 10bine geldi. Evet ses ve @kadirt in belirttiği gibi tahliye gibi sorunları var. Nem yüksek olduğu için ciddi miktarda su çıkıyor, hatta başlarda kova ile vs. bir çözüm bulmaya çalıştığım için dalgınlığıma küçük su taşkınları da yaşadım.

Son olarak çözümü şöyle buldum. Hava tahliye borusu içerisinden (küçük bir delik açarak) su tahliye hortumunu geçirdim ve ikisini de balkona çıkarttım. Hem gün içerisinde balkondaki su sebebiyle camları açınca bir nebze serinlik geliyor hem de su tahliyesi artık umurumda değil. Henüz menfez açmadım deneme aşaması olarak baktığım için ama şu ana kadar gayet memnun kaldım. Yatak odamda pimapen kapının alt köşesinden salondaysa cam'ın alt köşesinden bir menfez açtıracağım bu hafta.

Performans olaraksa, yaklaşık 70m2'lik 2+1 bir evde oturuyorum. Bu süre zarfında klima'yı sabit bir odada bırakarak tüm kapılar açık kullandım. Kullanılan oda oldukça serin ve güzel bir havaya sahip, diğer odalarsa nem miktarı azaldığı ve bi nebze sıcaklık düştüğü için gayet yaşanabilir durumda. Fiziksel bir aktivitede bulunursanız terlersiniz ama ben klimanın olmadığı odada pc başında bunalmadan oturabiliyorum. Tabi fatura ne gelecek heyecanla bekliyoruz :D

Bu arada her şeyi geçtim sadece evi havalandırması için bile tercih edermişim. Difüzör ve hava temizleyicim var ama klimadan sonra evin o kadar taze bir havası oldu ki kışın bile havalandırma amaçlı (nem alma, vantilatör ve klima olarak 3 ayrı modu var) kullanabilirim diyorum kendi kendime. Eşimle beraber bir odayı sigara için kullanıyoruz ve ona rağmen dışarıdan geldiğimizde sigara kokusu olmuyor. Tabi evimin tüm camları açık olsa bile hava sirkülasyonunun az olması da bu olumlu yorumuma büyük etken. Belki sirkülasyonu daha fazla olan bir evde olsam bunu bir artı olarak görmeyecektim.

Ses konusundaysa evet klima modundayken sesli çalışıyor, sessiz bir yerde oturuyorsanız eğer muhtemelen rahatsız olacaksınızdır. Ben cadde üzerinda olmasam da evin caddeye bakan cephesinin önünde bir engel olmamasından dolayı inanılmaz bir trafik gürültüsü alıyorum. Akbilleri o kadar evin içerisinde basıyorlar ki İETT'nin bizim duraktaki günlük kazancını hesap edebilirim o derece. O yüzden klima sesi mi? Uykuya dalmama yardımcı oluyor sadece :D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PooTeen -- 17 Haziran 2024; 12:52:14 >


Bu mesajda bahsedilenler: @bomax01
C
geçen ay
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zortak

Çünkü bir vantilatörün sıcak havada başarılı olma ihtimali yok, sadece ılık havalarda işe yarar, insanları bu uyduruk vantilatörlere yönlendirmeyin, klima alabilecekler alsın, bunlarla parasını boşa harcamasın.
Arkadaşım akıllı görünmeye çalışıp insanlarla dalga geçer şekilde konuşup aslında akılsızlığınızı nasıl ön plana çıkartabiliyorsunuz? Klima veya vantilatör tercih meselesidir, vantilatör alıp ortam derecesini düşürmeye çalışan yoktur sanırım, ben açık balkonda oturmak ama aynı zamanda serinlemek istiyorum senin o yetersiz kapasiteli düşünce şeklinde bana açık balkon için klima mı önerecek?? Kiracılarada önerin her odaya klima takmalarımıdır? Veya bu harami düzeninin yönettiği ekonomide yüksek elektrik faturaları ödeyerek haramileri dahada zengin etmeyi mi düşünüyorsun? Öyle vantilatörler varki senin kullandığın klimadan daha pahalı, klima biliyorsunuzdur belki sağlığa bir çok olumsuz etkisi var bu rahatsızlıklardan muzdarip insanlara öneriniz nedir, gerçek anlamda çevreye verdiği zararlar ele alındığında vantilatör kullanmak mı yoksa klima kullanmak mı insanlık suçudur bu konuda bilgi seviyen nedir? Sonuç olarak ben oturduğum odada klima yatak odası, balkon v.b odalarda vantilatör tercih ediyorum, sizin için sakıncası yoksa vantilatör kullanmak isteyenler burada bilgi paylaşımı yapsınlar, bu arada bu yaz 3 vantilatör aldım 3 vantilatörün toplam fiyatı 25.500 tl yani aslında klimada alabilirdim ama tercih etmedim dediğim gibi tercih meselesi…



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
D
geçen ay
Çavuş

Elinize sağlık hocam bi hort yapayım, bu şekilde boyayınca belli oluyor mu yoksa fabrikasyon gibi mi gözüküyor? Tüyolar var mı verebileceğiniz?




Bu mesajda bahsedilenler: @aterikasedi
Z
geçen ay
Binbaşı

Bravo sana, dünya için kendini kurutup yok ediyorsun, haramilere de çakmana selam duruyorum.

Dalga geçmek için söylemedim, çocukça vantilatörü övüp bari parası olanları kandırmayın, ev içinde sıcaklarda hiç bir işe yaramaz, parası olmayanın zaten çaresi yok onlar için bir nebze yararlı olur, yok sağlıklıymış yok bilmem neymiş komik olmayın, İnsanı hem kurutup, hem de nemden öldüren bir şeye sağlıklı diyorsunuz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
geçen ay
Yarbay

https://app.hb.biz/5wd28mr3fEnD
arkadaşlar burası teknoloji forumu çoğu klima ile vantilatör arasındaki farkı biliyordur zaten ne uzatıyorsunuz anlamıyorum 2.000 civarın sizce bu iyimi? motoru 65 watt.



A
geçen ay
Er

Masaüstü vantilatör önerecek var mı? İş için gerekli.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ö
geçen ay
Binbaşı

Geçen yıl Kumtel KTF-280 vantilatör almıştım 1.devirde yaklaşık 3 saat çalıştıktan sonra motordan yanma kokusu geldi bu aletler kaç saat çalışmaya dayanıklı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
geçen ay
Yüzbaşı

Vantilatör işe yaramaz diye düşünen biri neden vantilatör fırsatları konusunda onu anlamadım?

Gerginliğe gerek yok dileyen istediğini kullanabilir,
Saygılar..



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
X
geçen ay
Binbaşı

insan vücudu ısısı ne kadar? havalar bunun altında sıcaklıklarda oldukça vantilatör direk size hava üfllüyorsa ısı kaybınız normale göre daha çok olur ve bi süre sonra üşürsünüz, şuan karşımdaki kıytırık en ucuz a101 deki vantilatörün kapalı oda da beni üşüyecek duruma getirmesi gibi... odanın içi şuan 28-29 derece... vantilatör dibimde kapı kapalı, vantilatör gayette soğutuyor ama tabi ses var :D

vantilatörü kapadıktan bi süre sonra tabi yine ısınma başlıyor ama klimada da aynı durum mevcut...
vantilatör 1.seviyede çalışıyor, yaklaşık 32watt vs çekiyo... 7x24 açık... bu da ayda 35-40 tl falan elektrik faturası demek...
sese katlanabilen için vantilatör 800tl desen, yılda 4 ay kullanıyo olsan 7x24 , 150 tl fatura demek yıllık, sese katlanabilen için 2-4bin tl vermeye gerek yok az elektrik harcayacak diye... 4-5 yıl sonra bozulsa bile yenisini aldığınızda yine daha uyguna gelecek...

dc motor olanlar elektirk tüketiminden değil de sesten dolayı alınıyorsa mantıklı sadece ;)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
X
geçen ay
Binbaşı

geçen hafta mı ne aldığım kiwi yi o günden beri nerdeyse durdurmadan çalıştırıyorum :)

yıllar önce aldığım rubenisi de 7x24 kullanıyordum

bi sorun olacağını sanmam, yeni diye olabilir, motor kısmının üstünde bi ısınma var gibiydi ama artık çalışırken gayet soğukl kapattıktan bi süre sorna anca ısınıyo gibi oluyo biraz :)


EDİT:
eski rubenis i çalıştırmayı başardım ancak pervanenin bi parçası kırıldı :/ japonla falan yapıştırdım ama yinede yalpalıyo biraz daha farklı ses çıkartıyor :D elinde eski bozuk bi vantilatörün çıkma pervanesi olan var mı? bandırmadayım 😅 kargo vs uğraşmadan 😅





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpugur -- 20 Haziran 2024; 20:17:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @özket
Z
geçen ay
Binbaşı

Bence de, insan vücudu 37 derece civarı, bunun üstünde olmadıkça soğutucuya gerek yok, odanın içi 37 derece olsa bile vücut ısısı ile aynı olduğu için rahat rahat yaşanır, iyi noktadan yakalamışsın :p

Herkes aynı değil evet bazısı sıcak sever, ben uyanıkken 21 derece, uyurken 19 derece yapıyorum ve örtünerek uyuyorum, bu yaptığım derece yaz, kış aynı aslında.

Dediğin gibi ekonomi hesabı yapanlar için vantilatörden başka yol yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 18 Haziran 2024; 23:57:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @xpugur
K
geçen ay
Yarbay

raksın motor gücü iyi olduğu için aldım işyerinde 20+ senelik olan raks bile hala çalışıyor çünkü umarım iyi çıkar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
geçen ay
Yüzbaşı

Raks diye bir marka kalmadı hocam maalesef, sadece isim hakkı devam ediyor. Çin de üretilmeyen, fason üretilmeyen vantilatör yok, Rowenta bile.

Adamların Manisa fabrikası zamanına göre çok ileri teknoloji idi. Çoğu G.Kore parça bile olsa cep telefonu bile çıkarmışlardı almıştım, son zamanlar bataryasını çıkardığımda bile adaptör ile çalışıyordu ve Telsim interneti için 24 saat modem olarak kullanıyordum. Adamlar batalı 15 sene oldu Arçelik Vestel halen o seviyede değil.

Kısaca eski kalite beklemeyin ama, market ürünlerinden iyi ve sağlam. Ben yakın mesafede kullandığım için ve ses takıntımdan dolayı RAKS 5 pervaneli modeli 2-3 yıl önce alıp iade etmiştim. 1. kademe bile 40w ve güçlüydü ama biraz sesliydi, gece karşısında uyumam mümkün değildi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem