Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
243
Tıklama
0
Öne Çıkarma
USB Tip-C için yeni bir güvenlik standardı geldi
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



USB standartlarının belirlenmesinden sorumlu olan USB Uygulayıcı Forumu, USB Tip-C standardına yeni bir güvenlik programı ekliyor. USB Type-C Authentication Program çift taraflı bir kontrol imkânı sunuyor.


 


USB Type-C Authentication Program nedir?


 


Bugün Apple başta olmak üzere pek çok üretici aslında benzer bir kontrol çözümünü kendi cihazlarında sunuyor. Bunlar aksesuarların onaylanmasından başlayarak şarj akımının kontrolüne kadar farklı fonksiyonları yerine getiriyor.


 


Ayrıca Bkz.GDDR6 bellekler yüzde 70 daha maliyetli

USB Tip-C onay programı üreticilerin izinsiz olarak bağlantı girişlerine yapılan hamleleri engellemesini sağlıyor. Ana cihaz tarafına şifrelenmiş olarak eklenen bir onay mekanizması üçüncü taraf kablo, adaptör ve cihazların kontrolünü yaparak bağlantı veya enerji aktarım izni veriyor.


 


Sistem henüz kablo bağlandığı anda onay mekanizmasını çalıştırıyor ve herhangi bir aktarım olmadan önce onaylamayı tamamlıyor. Böylece üçüncü taraf sistemlerin onay almadan bağlantı kurmasının önüne geçiliyor.


 


Bu program sayesinde üreticiler hem kötü niyetli sistemlerin USB Tip-C üzerinden herhangi bir saldırı düzenlemesini engelleyecek hem de sertifikalı aksesuar satışlarına da imkân bulacak. 128-bitlik tüm şifreleme yöntemlerine uyumlu olan programın yürütülmesi işini ise DigiCert firması üstlendi.


 

 Haberi Portalda Gör

Apple MFi programını 3. parti üreticilere parayla sattığı gibi android ve diğer bileşen dünyası da bunu tadacak sanırım :(
Yoruma Git
ezimuse - 5 yıl +3
E
5 yıl
Yarbay

Apple MFi programını 3. parti üreticilere parayla sattığı gibi android ve diğer bileşen dünyası da bunu tadacak sanırım :(




G
5 yıl
Binbaşı

Yok abi şu usb 3 ü bırakmıyorlar ki yaygınlaşsın. Sonuna kadar piyasayı sömürecekler anlaşılan.




R
5 yıl
Yarbay

Bunun sonu nereye varır acaba, Samsung şarj aletiyle sadece Samsung telefonu şarj edebilirsin gibi bir şey olmasın da




M
5 yıl
Binbaşı

son kullanıcıya faydasından çok zararı olacak. lisanslama ayağına daha çok para isteyecekler.




G
5 yıl
Yüzbaşı

temassızlık sorunu 3 telefonumda da olmuştu. veri aktarma esnasında sürekli kopma uyarısı alıyorum. neden telefon üreticileri bu bağlantı türünü kullanıyor? sony z3, HTC s9, samsung s4 mini bu sorunu yaşadı.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
5 yıl
Yarbay

Küçücük konnektöre 24 pin sığdırmışlar. Bu ileride çok temassızlık sorunlarına gebedir. Apple gibi 8 pin yapsalardı keşke.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mereras
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.