Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
451
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Ümit Özdağ için beraat kararı
E
9 ay (7094 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Ümit Özdağ için beraat kararı




Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı 'Cumhurbaşkanına hakaret' davasından beraatine karar verildi.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 19 Ocak'ta Antalya'da partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davada üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ümit Özdağ ve avukatları katıldı. Geçtiğimiz duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcılık Özdağ hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.
'YAPMIŞ OLDUĞUM SİYASİ ELEŞTİRİDİR'
Son sözü sorulan Özdağ, "Yapmış olduğum siyasi eleştiridir. Bu yargılamanın hiç olmaması gerekirdi. Benim yapmış olduğum eleştirilerde, siyasetçiler tarafından Erdoğan'a karşı daha ağır ifadeler kullanılmıştır. Bunlarla ilgili bırakın cezai soruşturmayı, herhangi bir yargılama dahi gerçekleşmemiştir. Siyasi ve hukuki düşman ceza hukuku uygulamalarının bir neticesini yaşıyoruz. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

BERAATİNE KARARI VERİLDİ
Kararını açıklayan mahkeme, Ümit Özdağ'ın suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.
İddianamede Ümit Özdağ'ın 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçunu işlediğine dair hakkında kamu davası açılması için gereken yeterli şüphenin mevcut olduğu da belirtilerek, 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Özdağ'ın kullandığı ifadelerle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediği değerlendirildiğine yer verilen iddianamede, söz konusu suçla ilgili Adalet Bakanlığı'ndan kovuşturma izini alındığı da kaydedildi. İddianamede, Özdağ hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan tutuklama kararı verildiği, bu suç yönünden ayrılan soruşturmanın devam ettiğine de yer verildi. Ümit Özdağ 21 Ocak'ta tutuklanarak Silivri'deki Marmara Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmişti.




148 gün haksız yere tutuklu kalan Ümit beyin diyetini sanırım bu kararı veren hakim heyeti ve iddianame sunan savcı paylaşır.. şöyle hepsi 1 ay katıksız f tipinde yatsa çok adaletli olur..

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



G
9 ay (12967 mesaj)
Yarbay

Beraat kararı veren hakime ne oldu?



K
9 ay (52272 mesaj)
Yarbay

Olması gereken bu, hatta olması gereken bu adama böyle bir soruşturma bile açılmamamış olmasıydı. Cumhurbaşkanına hakaret mevzusu artık yalama olmuş bir gerekçe. Her önüne gelen kişinin her işine gelmediği şey için alakalı alakasız cumhurbaşkanına hakaret suçu diye gerekçe savurması artık can sıkıcı olmaya başladı. Ama esas can sıkıcı olan ise her yöne eğilip bükülebilecek olan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçu. Çünkü bu şey yeri geldiğinde o kadar muğlak bir hâle ve her yöne çekilebilir bir hale geliyor ki tahrik için kime göre neye göre sorusunu dile getiriyor. Biri bir eleştiri savurduğunda azılı iktidar fanatiği bu fikri beğenmedi diye halkı kin ve nefrete tahrik diyerek olmayan bir olay yaratıp işi cadı avına dönüştürebilir.

Adamı boş yere 148 gün yatırdılar. Susturmak için yapıldığı, siyasi bir sopa olduğu çok belli zaten.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 ay (53541 mesaj)
Yarbay

lafında hakaret yoktu bencede ha olsada insanları hapis yatırmak ilkelce geliyor bana sözlü laftan, hakeretin bedeli okkalı para cezası olmalı.(şahsın gelirine göre)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Aralık 2025; 22:26:2 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.