Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir, 1 mobil kullanıcı
89173
Cevap
4750424
Tıklama
226
Öne Çıkarma
Cevap: TV Tavsiyeleri [ANA KONU] (2. sayfa)
D
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dallass

quote:

Orijinalden alıntı: bluemoon

TV alma kararımın bu kadar eziyete dönüşmesine kendi adıma bir anlam veremiyorum.
Samsung'lar bu kadar sorunlu çıkmasaydı NU8000 bu bütçeyle gayet alınasıydı. Ama son sayfalarda aldım sorunsuz çıktı diyene rastlamak mümkün olmadı.
Ambilight beni cezbediyor. Yurtiçi yorumlarını es geçsem dahi amazon Almanya yorumlarının çok iyi olması kesinlikle artı. Ancak Philips TR'nin zorluk çıkartması oldukça kötü bir durum.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, Samsung oldukça iyi cihazlar üretiyor olabilir. Bana sorarsanızda izleme keyfi ve kalite açısından oldukça iyiler. Renk skalasını çok beğeniyorum.
Ancak genel olarak Philips bozuluyor, Samsung iyi demek doğru değil. En azından NU8000 için. Ben bu işlerden anlamayan sıradan bir kullanıcı olarak bunu görebiliyorum. Bu kadar hataya rağmen bu televizyon artık ısrarla önerilmemeli diye düşünüyorum. Önerilecekse de handikapından bahsedilmeli. Tabi bu durum Amazon'un ucuz sattığı TV'ler için de geçerli olabilir.
Sonuç itibariyle bu 4-5 bin verip şu televizyonu gönül rahatlığıyla alayım dediğim bir duruma denk gelemedim malesef. İçler acısı :)

Kimmiş bu NU8000'inden memnun olmayan sorun yaşayan, ha elbette kul yapısıdır imalat hatasıda dahi çıkabilir ancak,
Genel anlamda mu/nu8000'den memnun olmayan yok gibidir,
Bir yerlerde rastladığınız Tek bir negatif mesajdan etkilenerek hem kendinizi hemde bu konuları okuyanları yanıltmayın...

Orta segment bir panel arayan birisinin
Bir Tekno mağazaya girip MU/NU8000'in görüntüsüyle diğer marka/modellerin görüntüsü arasındaki devasa farkı göremeyen gözden şüphe ederim...
Bir tarafta ölü benzi gibi mat/bulanık kontrast ve siyah performansı yerlerde sürünen modeller
Diğer tarafta Yüksek kontrast, berraklık ve çarpıcı renklere sahip MU/NU8000

Biz detaycı kesim için
Şuanda abartısız ebat fiyat kriterine göre
49/55 NU 8000 (bir iki modeli saymazsak) nereseyse tek seçenektir...





Alıntıları Göster
Forumun Samsung sayfasına girin de okuyun sorunları biraz.Her sorana Samsung marka önerirseniz sonra satış sorumlusu gibi savunmak durumunda kalırsınız.
Philips'in hatası çıktığında sayfa sayfa kalın kalın "alın işte Philips böyle" diye yazmayı biliyorsunuz.Konu Samsung olduğu zaman "genel anlamda mu/nu8000'den memnun olmayan yok gibidir," gibi istatistik dayanağı neresi olduğu belli olmayan bir genelleme ile konuya yaklaşmanız komedi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 18 Ocak 2019; 16:25:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yüzbaşı

1 aydır tv bakıyorum ve buradaki sayfaların çoğunu okudum.Samsung önerilerinden baygınlık geldi artık. Burada kendini üstad olarak gören adamların üst tavırları , herkesin kendi aldığı tv'yi öne çıkarma çabası gerçekten dışarıdan komik gözüküyor.
Samsung istemeyen adama zorla Samsung tv sattıracaklar, almayanı da aptallıkla, kerizlikle suçlayacaklar. ne güzel iş ya?

Üyelerden birisi Philips ambilight önerisi istiyor, hoşuna gitmiş görüntüsü , evde sadece tv seyredilecek, yok o tv'ye para vermek için aptal olmak lazım , paranız çokmuş vb vb. Kardeşim anlamadığınız bir nokta var.Tv'den aldığın hazzı ambilight arttırıyorsa sen o kişiyi bunu tercih ettiği için suçlayamazsın.
Benim için de ambilight bambaşka bir dünya.Ne seyrediyorsan seyret ,seyrettiğin her şeye derinlik veriyor ve bence bu simsiyah sahnelerin simsiyah gözükmesinden daha keyif veriyor.

Buradaki "üstad" arkadaşlara sorsan kendi tvlerinde sorun bile yoktur. Girin bakın ilgili Tv'nin başlıklarına oradaki problemler burada yazılmaz ama diğer markaların tüm konularını takip ederler.Sony forumunu takip edip sorun gördüğünde, "sony tvlerde sorunlar çoğalmış , samsung öneririm " derler. " al başın ağrımaz , fırsatı kaçırmayın vb vb. "

Sadece buradaki arkadaşların Samsung fanlığından dolayı Samsung dışındaki her türlü tv'yi araştırıyorum.Halihazırda kullandığım tv'yi albani hocam önermişti.+ ve - leriyle beraber uzun uzun yazmıştı. Sorunsuz senelerdir kullanıyorum.

Umarım herkes bu olgunluğa erişir.

İyi forumlar herkese.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
S
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar, ben bu bölümün sırrını çözdüm ve acikliyorum. Bu konuda bir kaç tane bot var. Gelen sorudaki kelimelere göre standart cevapları veriyorlar.

O yüzden çok da ciddiye almamak lazım



4000 TL bütçe-> tabii ki 49mu8000

Ips-> çöp

Oled -> ekran yanığı

Lg -> rgbw

Sony (9005 harici) -> android kasar

Philips -> tcl, çin, android, ips çöp

Ambilight -> yanar döner

5000 bütçe -> tabii ki 55mu9000

3000 bütçe -> tabii ki mu7000

50 hz -> samsung içinse çok önemli değil, başka marka içinse çöp

1000 - 2000 TL bütçe -> system error





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stserkan -- 29 Nisan 2018; 17:50:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
F
6 yıl
Yarbay

VA paneller sunduğu "yüksek" ışık,kontrast ve siyah performansı ile "profesyonel ve detaycı kesime",

Profesyonel ve detaycı kesim Va panel diye senin yağlayıp balladığın Mu serisini felan mı tercih ediyor . Sen aklınca dalga geçiyorsun burada ki herkesle galiba . Fakat kendin dalga geçilecek duruma düştüğünün farkında değilsin sanırım.. Ferrari ile Renault benzetmesi felan acayip komik olmuş. İyice saçmalamışsın. VA panel Ferrari diyelim , IPS Renault hadi seni kırmayalım . Renault Ferrari fiyatına yakın otomobil satabilir mi ? Bu panellerin hemen hemen hepsi çin malı sen neyin Ferrari sinden bahsediyorsun.

Profesyonellere hitap eden başka markalar var biz duyuyoruz okuyoruz merak etme. Hitachi ve Sharp gibi . Profesyoneller Samsung yada LG 'nin dandik satıştaki LCD televizyonlarını felan tercih etmezler anlayacağın.
Yine profesyonel adam film için tercih yapacaksa , VA panel IPS 'e göre bu konuda daha iyi olsa bile gider projeksiyon alır yada en kötü Oled tercih eder.Normal kullacı ise film için Va panelleri tercih edebilir buna lafım olmaz.Ama şunu da kabul et yada etme farketmez çoğunluk tv seyretmek için alıyorsa ki öyle IPS panelde gayet avanjlıdır. Hem izleme açısı ,hem renk doğruluğu hemde daha doğru resim vereceği için. Tabi iyi bir IPS bulmak şartıyla. Aynı şekilde film için Va tercih edecekse adam gibi Va bulması gerektiği gibi.

Birde bu kadar afaki konuşup çok uçma bence , bak sende ekmek yiyorsun bu işten. Sırf MU gazlıyorsun yarın bir gün işten atarlar IPS panel satan bir markada işe girmek zorunda kalırsın mahcup olursun bu nickle yazamaz duruma gelirsin.Yazık olur bu kadar emeğine




Bu mesajda bahsedilenler: @dallass
D
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

:)) bu arkadaş ciddi ciddi altyazının parladığını sanıyor

arkadaşlar edge led modellerde altyazı sorunu var ama bu yukardaki arkadaş gibi daha sorunun ne olduğunu bile bilmeden haybeden konuşan adamları kaale almayın gidin mağazada kendiniz bakın bunlar düşmanlıklarından ne yapacaklarını şaşırmış boş beleş adamlar..
rnnn haddini bilerek konuş.Altyazı yüzünden parlama oluyor diyen yok.Nu8000 altyazı özürlü bir tv.Bak bu da senin attığın mesaj.

< Resime gitmek için tıklayın >

İşiniz gücünüz mesaj atan insanlara sataşmak.10 sayfa öncesine kadar altyazı sorunu olduğunu bildiğin halde nu8000 önermeye devam ediyordun.Niyetiniz kötü sizin.

Bu arada o boş beleş tipler lafını sana çok güzel yediririm.Özelden de mesaj attım.Tekrar söylüyorum.Haddini bil, terbiyeni takın





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.pupa -- 7 Mart 2019; 17:34:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Binbaşı

Sırf va panel diye dandik donanımlı Samsung önerilmez ki, bitek Samsung mu var va panelli. Zaten Samsun'da q70in altına para verilmez. Ha sen illa da Samsung öneriyorsun, mantıklı değil. LG hariç diğer tüm firmalar va panel üretiyor.

Bugün senin profile baktım, şu senin arkadaşın profile baktım, aylardır birbirinize cila çekmişsiniz ;vay efendim Dallas bu işin uzmanı vs vs... Aylardır cilalıyor seni, ve bakıyorum ilk kez övgü almışsın gibi cevap yazıyorsun.

Yani diyeceğim o ki bunları alt alta koyunca insanın Samsung alacağı varsa da midesi bulanıyor, yapma. Reklamın suyunu çıkarıyorsun. Samsung zaten iyi bi firma, senin bu saçma reklamlarına ihtiyacı yok. Ha reklam değilse gene yapma, itici oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dallass
G
4 yıl
Yüzbaşı

Şu forumda sizden başka, beğenmediği marka /model/paneli bu kadar kötüleyen; sizin beğenmediğinizi beğenen kişileri saflıkla, sıradan olmakla, vasatlıkla niteleyen başkasını görmedim. Dün Teknosa'da Samsung va panel ru serisi modelleri gördüm ve beğenmedim ama buraya gelip, Samsung beğenen arkadaşları vasatlıkla, iş bilmezlikle nitelendirmedim. Teknik olarak bilgili olabilirsiniz, ona saygım var ama bu yaklaşım tarzınız hiç hoş değil. Siz ya ips paneller ile özellikle Lg markası ile hoş olmayan bir tecrübe yaşadınız ya da sizin perspektifinizle Samsung televizyondan başka marka yok. Ben hem va hem ips panel televizyona sahip biri olarak ne sıradan bir kesimdenim, ne vasat bir izleyiciyim ne de görüntü olsun yeter diyenlerdenim. Sadece ihtiyacım ve bütçem doğrultusunda gerekli araştırmamı yapıp satın almayı yine kendi beğenilerim doğrultusunda gerçekleştiren biriyim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dallass
R
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dallass

Bu konuyu açtığım günden beri tam 10 yıla yakındır bazı işin içini ve kendini bilmezlere,
Sanki henüz evrimleşememiş homosapien'lere anlatır gibi en basit dille,
Neden biraz daha fazla samsung önerildiğini bir türlü anlatamadım, anlatamadık...
Aslında mevzuyu çok çok iyi anlasalarda, kimi satıcı kimi marka fanı olduğu için,
Meseleyi çarpıtıp işi hakarete kadar götürerek Şahsımı sürekli samsung'la bağdaştırmaya çalıştılar.
Madem öyle bu gruba tekrar bir mesajımı alıntıyayım;

Yıllardır anlatamadım
TV olarak Siyah ve Kontrast yoksunu vasat İPS Paneller tüketicinin kara kaşı kara gözü için üretilmezler
Oled üretici ve satıcıları (lg-sony-philips) tarafından bilinçli olarak üretilirler, bu markalar bu yüzdendir ki 55/65 inç VA/100hz panelleri yoktur,
Sadece numunelik sony 9 serisi VA/100 hz'dir oda zaten her cebe hitap etmez,
Peki bu markalar neden 55/65 inç VA/100 HZ Panel üretmekten korkarlar ?
Çünkü, aynı samsung gibi her segment ve bütçede VA Panelli modeller üretirlerse, zaten yanık konusunda başları belada olan tüm Oled paneller ellerinde patlardı
Yine bu yüzdendir ki 2020 yılındada bu ilgili markaların modelleri hala %90/99 oranında İPS Paneldir..
Samsung ise %100 VA Panel
Durum böyleyken bir iki marka fanının kendilerini göz göre göre kandıran bu teknokurnaz markalara değilde hala samsunga çamur atmaları komik değil trajikomiktir...
Elimizde modellerinin %100'ünü yüksek performanslı VA hatta Qled VA panel üreten bir marka kaldı oda şuan Samsung,
Bu markada tutup önümüzdeki yıl diğer markalar gibi modellerinin %90'ını İPS üretse şimdilerde bu markaya burun kıvıranlar kınamı yakacaklar,
O zaman, yüksek kontrast ve siyahlar olmazsa olmaz olan filmci ve oyuncular gidip, tüm bunlardan yoksun olan vasat İPS panelli modellere,
Yada fırında biraz fazla kalan kurabiye gibi yanan Oled panellere mahkum olacaklar....
Merhaba,

Olay Bence yıllardır anlatamamakta değil de, kendi deyiminiz ile yıllardır anlatmaya çalıştığınız hedef kitleye genel olarak bir markanın ürünleri üzerinden hitap etmeye çalışmanızdan da kaynaklanıyor olabilir.
Bu mesajda yazdıklarımı lütfen sizinle tartışma ve polemiğe girme veya münakaşa etme durumu olarak algılamamanızı rica ederim;

İktisat kanunlarında her üretici ellerindeki kaynakları kullanarak maksimum kar marjına odaklanmaya çalışırlar, bu yüzdendir ki ellerindeki imkanlar yani fabrikalar doğrultusunda yada piyasada üretilen hammadde doğrultusunda üretim bantlarını ve üretecekleri modelleri şekillendirirler; bu yüzdendir ki OLED paneli kullanan bahsettiğiniz markalar zamanında IPS teknolojisine yatırım yaptıkları için kolay kolay üretim bantlarını değiştirme zahmetine girmezler, girmeyeceklerdir de. Aynı şey VA panele odaklanan Samsung markası için de geçerlidir. Zaten firmaların ellerinde sahip oldukları bir hedef kitle varken, sabit müşteri portföyü varken kolay kolay farklı fantezi arayışlarına girmeleri de abes olacaktır.

Kalite kıstasının da sadece VA/100Hz panel üzerinden yapılması da bir o kadar yanlıştır, aynı mantık ile yaklaşılacak olsa Samsung'un da 100/120Hz/IPS paneli yoktur.

Daha önceki mesajlarınızdan okuduğum ve analiz ettiğim kadarıyla ki tamamen şahsi edinim ve görüşlerimdir, zaten OLED'in yanık problemi haricinde piyasada sunulabilecek mevcut en iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu halihazırda bilmekte ve kabul etmektesiniz. Ama yine aynı şekilde yanma ihtimali bulunan OLED panellerin de kalite kalite farklılık gösterdiğinden de haberdarsınız.

Örnek veriyorum; sabahtan akşama kadar 12 saat aynı demo videonun dönmekte olduğu Vatan Bilgisayar Topkapı şubesinde notebooklara bakan kısımda 2 senedir teşhirde sergilenen C8 ve B8'lerde ekranların aynı yerlerinde yanık olduğunu ancak E8'de yanık olmadığını da görebilirsiniz. Yada yine ortalama 1 senedir açık olan 65AG9, 55AG8, 65E9, 77C9 modellerinde de yanık olmadığını görebilirsiniz.

Biraz önce değindiğim gibi, her markanın hedef kitlesi farklıdır, OLED'ler piyasanın Ferrariler'idir, her Ferrari de kalite olarak bir değildir. Aynı şekilde Ferrarilerin günlük kullanıma vurulması da masrafları beraberinde getirebilir.

Evet, OLED yanmaz, yapışmaz teflon tava gibi değildir ancak şahsi görüşüm televizyonu günde 14-16 saat açık tutan Türk milletine önerildiğinde elbette zafiyet göstereceği durumlar oluşacaktır. OLED'ler keyif televizyonudur, sinema odası televizyonudur, kaliteli içeriğin tüketilebileceği ve hazzın maksimum noktada alınabileceği tüketim malzemeleridir. Zaten kullanıcı içerik tüketimini sabah Müge Anlı ile başlatıp akşam Survivor ile bitiriyorsa bazı şeyleri göze almıştır, yanık çok da umurunda değildir.

Dediğiniz yaklaşım ile XF9005 gibi LED tv'lerin üst segmentinde yer Sony markasının OLED satamıyor olması gerekirdi. Yada C9 alacak müşteri SM9010 alıp konuyu kapatırdı.



Evet, Samsung çok iyi paneller üretiyor, görüntü kalitesinde gerçekten iyi atılımlar yapıyor ancak yine siz de biliyorsunuz ki ürettiği yada kullandığı her panelin kalitesi de bir değil; 7090 serisi de VA, 8000 serisi de VA panel ancak tüketici PC oyunu kullanımında silik görüntülü 7090'ı mı kullandığında daha çok zevk alacak yoksa 7100'ü kullandığında mı? Yada simülasyon oynayan kişi için 49SM8600 mü daha çok yararlı olacak yoksa 49Q60 mı?


Keşke firmalar seneden seneye artan maliyetleri bahane edip model kalitesi konusunda segment düşürmese. Bana kalırsa tüketicinin; 2019'da Q60 serisinde almış olduğu 120Hz'lik panelin bu sene neredeyse 5000 TL daha pahalı olacak olan Q70'te alabilecek olması tüketiciye haksızlıktır, müşterinin kanını emmektir.

Keşke tüketicinin cebinde para olsa, 1 maaşı ile iyi bir OLED yada iyi bir Q80,Q90 serisi alabilecek durumu olsa, olaya ''Yanarsa yansın, bozulursa bozulsun.'' durumuyla yaklaşabilse; izleyici çamur gibi görüntü kalitesinde TV kanallarına maruz kalmasa, kaliteli içeriklere ulaşabilse... İşte o zaman model önerimleriniz çok daha keyifli olur. Yoksa sabahtan akşama Survivor izleyecek olan kişiye kontrastın yüksek olduğu Q70 önermişsiniz, almış, kullanmış, ne farkedecek, ne yararını görecek ?


Burada maalesef aylardır zahmet edip, eline içerisinde sıklıkla tükettiği içeriğin bir örneğinin olduğu, kaliteli bir 4K film trailerının olduğu flash bellek alıp bir mağazaya gidip, video test etmemiş kullanıcılar var. Siz ve diğer yardımcı olmaya çalışan bir kaç arkadaş bu kişilere ürün anlatmaya çalışıp maalesef kendi sinir katsayınızı arttırıyorsunuz, boşa kürek çekmiş hissediyorsunuz.

Saygılar, iyi geceler...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

kusura bakmayın ama panel dünyasıyla uzaktan yakından hiç bir bilginiz yok bunu senelerce HITACHI de çalışmış biri olarak söylüyorum. bu markayı çoğu kişi bilmez




Bu mesajda bahsedilenler: @albani
Z
6 yıl
Yarbay

Ya sen nasıl bir adamsın adam 3500-3600'e satılan paneli 4400'e almış hala en net ve doğru kararı vermişsin diyorsun. Vallahi şurada kendi egonu tatmin etmek için o kadar insanın vebalini alıyorsun ki. Narsistin tekisin herkese "benim mesajlarım etkili olmuştur" gibi şeyler yazıyorsun. @BeyazBüyü geçen gün rezil etti seni, adam ısrarla kararım senin yazılarından değişmedi diyor, sen inatla adama kararında etkili olan mesajlarım şunlardır diyorsun. Ciddi sorunların var.

@murteki Hocam mağazadan aldıysanız hemen servis çağırmadan iade edin ürünü. İnternetse zaten her türlü iade edersiniz. Aldığınız fiyat çok fahiş, 3600 liralara alabilirsiniz aynı TV'yi biraz sabrederek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 8 Nisan 2018; 18:48:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BeyazBüyü , @dallass @murteki
H
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

konu aslında va panel ips panel değil geçmiş sayfalara göz atın ne demek istediğimi çok iyi analrsınız bu adamlar bize olan düşmanlıklarından ne yapacağını şaşırdı en son baktılar bişey bulamıyorlar ips e çektiler konuyu aradada iftira atarlar baktılar olmuyor topluca lince başladılar
aralıktan beri şu tv bölümünü karış karış gezerim. çoğunlukla işyerinde, müsait olduğum aralıklarda giriş yapmadan bakıyorum foruma.
sadece bu konuya has bir şey değil, tüm bölümdeki konularda o kadar militanca, saldırgan, tahrik edici yorumun var ki. her mesajını gördüğüm konuda biraz daha soğudum senden. senin yüzünden az daha sj800v alacaktım. söylediklerin yanlış falan diye değil, senden gelecek hayrı reddettiğim için.

yine de ben kendi bildiğimi yapayım dedim. gittim mağazalarda testlerimi yaptım, mu8000'de karar kıldım eğer bütçeyi ayarlayabilirsem.
evet bir konuda haklısın, konu aslında panel konusu değil. insanları tiksindirip tiksindirmeme mevzusu. yani bana hitap eden model mu8000 iken, senin ve yol arkadaşın diğer militanın hiçbir yorumunu onaylayarak okumuyorum.

yok at eti katır eti, dana eti, yok hacı murat'tır ferrari'dir. o kadar eminim ki şurayı dışarıdan okuyup sizin yüzünüzden samsung modelleri almayan insanlar olduğuna... sadece bilgiyi koyup insan gibi sussanız hiç sorun olmayacak. her gün ayrı kavga kıyamet.

ceza alınca konu normal, cezan açılınca 2 dakikada 1 mesaj. gerçekten senin cezalı olduğun zamanlar haricinde konuya giresim gelmiyor. neyse ki 2 günde 1 ceza alıyorsun da sorun kalmıyor.

görmezden gelmem aklını vermene gerek yok, 6 aydır görmezden geliyorum ama içimdekini söylemek de benim kendi özgürlüğüm. derdin varsa sen görmezden gel.



R
6 yıl
Yüzbaşı

Yemin ederim bıktık sizin tartışmalarınızdan, her girdiğimizde muhakkak sizin atışmalarınızı okuyoruz. İnsanlar tavsiye almak için giriyorlar fakat sadece sizin tartışmalarınızı dinliyoruz. Gidin başka yerde oynayın.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Y
4 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

Olay Bence yıllardır anlatamamakta değil de, kendi deyiminiz ile yıllardır anlatmaya çalıştığınız hedef kitleye genel olarak bir markanın ürünleri üzerinden hitap etmeye çalışmanızdan da kaynaklanıyor olabilir.
Bu mesajda yazdıklarımı lütfen sizinle tartışma ve polemiğe girme veya münakaşa etme durumu olarak algılamamanızı rica ederim;

İktisat kanunlarında her üretici ellerindeki kaynakları kullanarak maksimum kar marjına odaklanmaya çalışırlar, bu yüzdendir ki ellerindeki imkanlar yani fabrikalar doğrultusunda yada piyasada üretilen hammadde doğrultusunda üretim bantlarını ve üretecekleri modelleri şekillendirirler; bu yüzdendir ki OLED paneli kullanan bahsettiğiniz markalar zamanında IPS teknolojisine yatırım yaptıkları için kolay kolay üretim bantlarını değiştirme zahmetine girmezler, girmeyeceklerdir de. Aynı şey VA panele odaklanan Samsung markası için de geçerlidir. Zaten firmaların ellerinde sahip oldukları bir hedef kitle varken, sabit müşteri portföyü varken kolay kolay farklı fantezi arayışlarına girmeleri de abes olacaktır.

Kalite kıstasının da sadece VA/100Hz panel üzerinden yapılması da bir o kadar yanlıştır, aynı mantık ile yaklaşılacak olsa Samsung'un da 100/120Hz/IPS paneli yoktur.

Daha önceki mesajlarınızdan okuduğum ve analiz ettiğim kadarıyla ki tamamen şahsi edinim ve görüşlerimdir, zaten OLED'in yanık problemi haricinde piyasada sunulabilecek mevcut en iyi görüntü kalitesine sahip olduğunu halihazırda bilmekte ve kabul etmektesiniz. Ama yine aynı şekilde yanma ihtimali bulunan OLED panellerin de kalite kalite farklılık gösterdiğinden de haberdarsınız.

Örnek veriyorum; sabahtan akşama kadar 12 saat aynı demo videonun dönmekte olduğu Vatan Bilgisayar Topkapı şubesinde notebooklara bakan kısımda 2 senedir teşhirde sergilenen C8 ve B8'lerde ekranların aynı yerlerinde yanık olduğunu ancak E8'de yanık olmadığını da görebilirsiniz. Yada yine ortalama 1 senedir açık olan 65AG9, 55AG8, 65E9, 77C9 modellerinde de yanık olmadığını görebilirsiniz.

Biraz önce değindiğim gibi, her markanın hedef kitlesi farklıdır, OLED'ler piyasanın Ferrariler'idir, her Ferrari de kalite olarak bir değildir. Aynı şekilde Ferrarilerin günlük kullanıma vurulması da masrafları beraberinde getirebilir.

Evet, OLED yanmaz, yapışmaz teflon tava gibi değildir ancak şahsi görüşüm televizyonu günde 14-16 saat açık tutan Türk milletine önerildiğinde elbette zafiyet göstereceği durumlar oluşacaktır. OLED'ler keyif televizyonudur, sinema odası televizyonudur, kaliteli içeriğin tüketilebileceği ve hazzın maksimum noktada alınabileceği tüketim malzemeleridir. Zaten kullanıcı içerik tüketimini sabah Müge Anlı ile başlatıp akşam Survivor ile bitiriyorsa bazı şeyleri göze almıştır, yanık çok da umurunda değildir.

Dediğiniz yaklaşım ile XF9005 gibi LED tv'lerin üst segmentinde yer Sony markasının OLED satamıyor olması gerekirdi. Yada C9 alacak müşteri SM9010 alıp konuyu kapatırdı.



Evet, Samsung çok iyi paneller üretiyor, görüntü kalitesinde gerçekten iyi atılımlar yapıyor ancak yine siz de biliyorsunuz ki ürettiği yada kullandığı her panelin kalitesi de bir değil; 7090 serisi de VA, 8000 serisi de VA panel ancak tüketici PC oyunu kullanımında silik görüntülü 7090'ı mı kullandığında daha çok zevk alacak yoksa 7100'ü kullandığında mı? Yada simülasyon oynayan kişi için 49SM8600 mü daha çok yararlı olacak yoksa 49Q60 mı?


Keşke firmalar seneden seneye artan maliyetleri bahane edip model kalitesi konusunda segment düşürmese. Bana kalırsa tüketicinin; 2019'da Q60 serisinde almış olduğu 120Hz'lik panelin bu sene neredeyse 5000 TL daha pahalı olacak olan Q70'te alabilecek olması tüketiciye haksızlıktır, müşterinin kanını emmektir.

Keşke tüketicinin cebinde para olsa, 1 maaşı ile iyi bir OLED yada iyi bir Q80,Q90 serisi alabilecek durumu olsa, olaya ''Yanarsa yansın, bozulursa bozulsun.'' durumuyla yaklaşabilse; izleyici çamur gibi görüntü kalitesinde TV kanallarına maruz kalmasa, kaliteli içeriklere ulaşabilse... İşte o zaman model önerimleriniz çok daha keyifli olur. Yoksa sabahtan akşama Survivor izleyecek olan kişiye kontrastın yüksek olduğu Q70 önermişsiniz, almış, kullanmış, ne farkedecek, ne yararını görecek ?


Burada maalesef aylardır zahmet edip, eline içerisinde sıklıkla tükettiği içeriğin bir örneğinin olduğu, kaliteli bir 4K film trailerının olduğu flash bellek alıp bir mağazaya gidip, video test etmemiş kullanıcılar var. Siz ve diğer yardımcı olmaya çalışan bir kaç arkadaş bu kişilere ürün anlatmaya çalışıp maalesef kendi sinir katsayınızı arttırıyorsunuz, boşa kürek çekmiş hissediyorsunuz.

Saygılar, iyi geceler...

Alıntıları Göster
Hocam çok güzel yazı yazmışsınız elinize sağlık. Aslında tam demek istediklerimi demişsiniz ama ufak eklemeler yapmak istedim.


-Televizyon alırken gerçekten Televizyon maksadıyla kullanmak için alanlar var yani sadece "TV kanalları arada bir ailesiyle vs Netflixden film izlemek için" Bu kişiye önerilecek ürünler bellidir.

-Benim gibi sadece yüksek görüntü kalitesinde REMUX 4K filmler izleyecek, sıkıntısız smart keyfi yaşamamak isteyen, az ama öz kullanacak kişiler OLED alabiliyor kim ne diyebilir ?

-Ben gün boyu NTV, Ahaber , CNN gibi kanallarda TV izleyeceğim hemde Netflix gibi platformlardan film izleyeceğim ama kardeşim siyahlar benim için iyi olmalı tek başıma televizyon izliyorum sağdan soldan bakmayacağım diyene VA önerirsin kim karşı çıkabilir ?

- Yukarıda saydıklarımın hepsini azar azar yapacağım ama benim için doğal renkler önemli ben canlı fosforlu renklere bakamıyorum diyenlere IPS önerirsin bunun neresi yanlıştır ?

IPS panel almış bir adama o televizyonda Film izlersen Haram işlemiş olursun muamelesi yapmakla , VA panel alan birisine eve misafir getirince televizyonu açma kardeşim rezil olursun demek bana çok komik geliyor.

Ülkemizin ekonomik durumları maalesef iyiye gitmiyor şuan piyasada hangi televizyonu alırsanız alın ederinin minimum 2 katı pahalıdır. Burada bazı şeyler o kadar övülüp abartılıyor ki bilmeyen kişiler benim alacağım TV de bunlar yoksa ben çöp bir televizyon mu alacağım diye gereksiz yere bütçesini zorlamak zorunda kalıyor. Bunun veballeri çok ağırdır cidden yapılmamasını tavsiye ediyorum. Ekonomik sorunu olmayan kişi zaten gider 65C9 , A9 ,Q90 serilerini alır geriye kalan şeyler onun için o kadar sorun değildir.

Kimsenin kalbini kırmadan gerçekten bu konuya girip öneri görmek isteyen kişileri düşünerek yorumlar yazmak herkes için en iyisi olacaktır.

İyi forumlar



D
4 yıl
Yarbay

TV tavsiye ana konusunda "İbrahim vakası" olarak kayıtlara geçen süreç
Tam 3 yıl önce işte bu MESAJLA başladı
Bu süre zarfında bu konu altında tam 96 SAYFADA bini aşkın mesaj yazdı
Ustasına, çırağına, satıcısına, sallamacısına, tavsiye isteyene, selam verene, selam alana
Kısacası herkese ardı arkası kesilmeyen sorular sordu
Bu soruları kaale alıp sırf yardımseverlik adı altında bu arkadaşa cevap verenler, sonu gelmeyen sorularını görünce verdikleri cevaba pişman oldu.
Konu sahibi olarak son aylarda dikkat ediyorum, Tavsiye arayışıyla "TV tavsiye ana konu"suna girenlerin gördüğü tekşey artık İbrahim ve panelinin sorunsalları.
Buna rağmen tv tavsiyesi arayan forumdaş kriterini belirterek bir mesaj yazıyor ama bu mesajı henüz cevaplanmadan 1-2 saat içerisinde sevgili ibrahimin mesajları arasında kaybolup gidiyor.
Yahu şaka bir yana bırakın tavsiye arayanları yıllar önce bu konuyu açan ve hiç bir çıkar beklemeden şuana kadar idame ettiren ben dahi artık konuya yazasım dahi gelmiyor.
Çünkü benim BİRisine verdiğim tavsiye aynı kriteri taşıyan onlarca kişiye cevap oluyordu ancak şimdi yazdığımız cevaplar bu saçma sapan mesajlar yüzünden arada kaynayıp gidiyor...

İBRAHİM Kardeşim hakikaten artık yeter!
Burası, "İbrahim'in TV maceraları" hikayesi değil, adından da anlaşılacağı üzre TV Tavsiyesi Ana Konusu
Hadi TV aradığın zamana eyvallah ama aldığın panelin sorunlu ise bu serüveni anlatmanın yeri burası değil
Lütfen artık kendine ait bir konu aç ve sorunu daha doğrusu sorularını oradan paylaş.

Son olarak
Bu yazdıklarım biliyorumki canını sıkacak ama inan sırf bu tutumun yüzünden konu konuluktan çıktı senin özel mesaj sayfana dönüştü
İşte bu yüzden diğer tavsiye arayışında olan forumdaşlara da haksızlık etmemek adına senden anlayış bekliyorum...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 16 Ekim 2020; 11:46:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
S
4 yıl
Yüzbaşı

Susayim susayim diyorumda nereye kadar. 3 dk bir gereksiz mesajlar atıyorsun. Kavga tartisma istemiyorum diyorsun. Sürekli gereksiz, kışkırtıcı mesajlar atıyorsun. İçerisinde hic bir bilgi paylaşımı, veya deneyim, tecrübe içeren bilgi yok. Biz senin bu boş mesajlarıni okumak zorunda mıyız. Adi uzerinde tv tavsiye konusu, bos geyik konusu degil



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @i_brahi_m
D
2 yıl
Yarbay

Yıllar önce
Sırf kendi çıkarları ve alacakları komisyon için tüm kriter ve gereksinimleri hiçe sayarak,
özellikle Film ve Oyun için şiddetle uzak durulması gereken Kontrast yoksunu çöplük panelleri (İPS) millete dayatan Satıcıların tuzağına düşülmesin diye bu konuyu açmıştım.
Ama yine yıllar önce forumdaşları ve işin içini bilmeden şahsıma saldıranları dahi "biz olmazsak meydan satıcılara kalır" diyerek bu konuda uyarmıştım.
Bu uyarımda ne denli haklı olduğumu şimdi görmüş oldum.
Çünkü yine zamanında burada tamamen teknik veriler paylaşarak forumdaşlara hiç bir çıkar beklemeden yardımcı olurken Burak Keskin gibi satıcılara göz açtırmayarak onları kendi alanlarının dışına çıkarmıyorduk,
Ancak zaman içinde satıcıların ve bazı kendini bilmezlerin yakışıksız iftira ve üsluplarına maruz kalıp, forumdaşlardan da beklenilen desteği göremeyince iyiden iyiye soğuyup (üç beş arkadaş) bu işten elimizi ayağımızı çektik ve sonuç
Binlerce teknik verinin paylaşıldığı açtığım bu konuyu dahi bir satıcı sahiplenmiş ve E ticaret sayfasına dönüştürmüş ve sırf kendi çıkarı doğrultusunda kullanıyor malesef her önüne gelene kriter gözetmeksizin kendi vasat (ips) panellerini öneriyor çok yazık
Ve yine malesef, sizlerde haklı olarak bu konuları bilemeyip gerekli tepkiyi veremediğiniz için yönetimde bu konuya göz yumuyor...
Arkadaşlar
Kısaca Amacınız Film izlemek ve Oyun oynamaksa
Görüntülerde derinliği sağlayan Kontrast olmazsa olmaz bir unsurdur
Bu anlamda Kontrast konusunda vasat değerlere sahip İPS panelli markalardan uzak durun!
Bu konuda yüksek kontrastlı VA panelli marka modeller almaya özen gösterin. Sevgiler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
6 yıl
Yarbay

Arkadaş, kimse kusura bakmasın. TV tavsiye konusu almaya gelen hiç bir vatandaş sinema veya dizi yönetmeni değil, hiç kimsenin siyah derinliği ve contrast oranı umrunda değil. İnsanlar F/P değeri iyi olan ürünler bakıyor öncelikle, çok az bir kesim görüntü kalitesi hakkında seçici olabiliyor. Ancak ne zaman ki bu konuda 3-5 yorum içinde, "çöp"-"berbat" gibi yorumlar okuyoruz, insanlar Samsung harici markaların ve VA harici panellerin ciddi sorunlu olduğu konusunda SAPLANTILI HALE GETİRİLİYOR. 9 aydır konuyu takip ediyorum, TV tavsiyesi almaya gelen salt vatandaş, contrast oranı yüksek ve derin siyah görüntüsü olan TV tavsiyesi istemedi.
Her kez gelip TV tavsiye istiyorum diyor....sonrası malum;
Türkü haline gelmiş olanlar başlıyor.
IPS çöp, VA şahane.
Samsung mükemmel, diğer her şey berbat....


VE BU TÜRKÜNÜN GERÇEK VE SAMİMİ OLMADIĞINI BİR ÇOK KİŞİ ANLAMADAN, FAZLADAN PARA VEREREK, İHTİYACI OLMAYACAK YÜKSEK FİYATLI ÜRÜNLERE YÖNLENDİRİLİYOR. YAZIK DEĞİL Mİ İNSANLARIN FAZLA PARASINA.

Konu sahibi arkadaş "dallas", kesinlikle TV konusunda uzman, eyvallah, teknik konularda uzman, ancak işi gereği, insanları bir markaya yönlendiriyor. Bu konuda onun vicdanı rahat olabiliyorsa, bizim diyecek bir şeyimiz yok. Başka bir arkadaş da var, onu kaale hiç almıyorum, imlası kötü ve anlamsız yazıları ile bir çok kişinin antipatisini kazanmış durumda ve dikkate alınmıyor.

BU KONUNUN BAŞLIĞI "SAMSUNG TV" TAVSİYE KONUSU OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİDİR.
ESEN KALINIZ.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @recep , @BeyazBüyü , @dallass , @Periah , @serkanhnr
Z
6 yıl
Yarbay

CES fuarinda 4 yil ust uste yilin tv’si secilen, Rtings’de en yuksek puan ortalamasina sahip olan oled bizim forumda begenilmiyor. Burasi da boyle bir teknoloji forumu iste.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Yüzbaşı

Ben kendi adıma cevap vereyim.

Objektif değilsiniz.

Her bütçeye, kullanım amacına, gereksinime vs aynı modelleri öneriyorsunuz.

Kişilerin neden Tv ihtiyacı olduğuna bakmıyorsunuz, elinizdeki sablondan hangisine uyar diye bakıyorsunuz.

Kendinizi bildiğinizden daha yüksek göstermeye çalışıyorsunuz.

Yeri geliyor kendinizi haklı çıkarmak için alakasız modelleri kiyaslamaktan çekinmiyorsunuz.

Zaman zaman oldukça saldırgan olabiliyorsunuz.

Ve bunları insanların anlamadığını sanıyorsunuz.

Sonra da paranoyaya kapılıp sizin gibi düşünmeyenlere yok örgütlü, yok provakatif gibi ithamlarda bulunuyorsunuz.

Tüm bu özellikler bana birini hatırlattı şimdi yazınca ama neyse...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Binbaşı

Özetle yaşananlar:

Sistem: Kimaro dan yeni bir tavsiye istegi var bütçe 5000 tl.

Dallass: Ohh tam da mu9000 müşterisi, hemen önereyim, primi de güzel.

Kimaro msg: motion skor, response, interpolation, judder, dallass is system error, mavi ekran, system restart

Dallass: Ne dediğinden hiçbirşey anlamadım, bu adamı kandıramam. Ne sorduğunu bile anlamıyorum. Beni ancak sony önerisi kurtar.

Dallass cevap: Bana uzak Allah a yakın ol, sony al ve git buradan, bana bulaşıp cahilliğimi ortaya çıkartma.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dallass