Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15
Cevap
816
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Turkcell hattından 20 ülkeye onayımız olmadan SMS gönderilesi
T
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çocuk telefondan oyun indirmek için bir siteye girmiş ve bir butona tıklamış. Bunun sonucunda Adını dahi ilk defa duyduğum 20 farklı ülkeye (Allahtan sms en fazla bir defada 20 kişiye gönderilebiliyor yoksa bize binlerce liralık fatura gelecekti) iki defa mesaj gönderilmiş. Çocuk sanırım olmadı diye kendisi de bir şeyler karalayıp bu yerlere 3-4 mesaj daha göndermiş. Sonuç normal ödediğimiz faturanın 4 katı ücret. 50 civarı idi fatura. Olaydan bir gün sonra Turkcell lutfedip faturanız 200 lira civarı diye sms göndermiş.

Kendilerini aradık. Bizim 20 farklı ülkeye mesaj göndermemiz mümkün değil. Bir tuzak kurulmuş, sizin de bizi haberdar etmeniz gerekmez miydi dedim ancak yapacak bir şey yok dediler. Ülkelerin numaraları ve gönderilen smsler ekte.

Bunu, aman dikkatli olun, böyle bir risk varsa, çocuğunuz varsa önceden tedbirinizi alın, kapatılabiliyor mu bilmiyorum ama yurtdışı sms gönderimine ve tabii ki aramalara hattınızı kapatın demek için ve varsa yapılabilecek bir şey bunu öğrenmek için paylaştım.

Tüketici hakem heyetine yazsam herhangi bir sonuç alır mıyım? Yani burada Turkcellin hiç mi suçu yok? Yoksa paşa paşa ödeyeyim mi? Tam da bugün yarın 3 Turkcell hattımızı da Turkcellin bu uygulamalarından illallah ettiğimiz için Bimcell e taşıyacaktım. Sözleşmemizin bitmesine 4 gün kalmıştı. Faturalar 50 lira olmasına rağmen çoğu zaman Turkcellin çakallığı ve soygunculuğuyla hep yüksek fatura ödedik.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 5 Ağustos 2021; 10:16:49 >