Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
2874
Cevap
200202
Tıklama
66
Öne Çıkarma
Cevap: TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023 (78. sayfa)
A
2 yıl
Yüzbaşı

Madem hala cehalette israrcisin, simdi baktim ve TDMA time slotu 125 mikrosaniye. Yani evet binlerce kez donuyor. Cahille muhabbeti kesmistim uzun zamandir ama bana bunu da anlattirdin.

Diger musteriler hatti somurmuyorsa, kullanilan bilgisayar, router, kablolar, paket yollanan/alinan serverlar bunu destekliyorsa, ISP throttling uygulamiyorsa GPON'da 1000 download yaparken ayni anda 1000 upload yapmak mumkun. Simetriklik ile alakasi yok bu konunun da.




Bu mesajda bahsedilenler: @Drahmizm
G
2 yıl
Yarbay

Öncelikle teşekkürler yorumunuz için. Ben daha yüksek hızlar olmasın demiyorum ki. Normal bir ev kullanıcısı için nominal değerlerden bahsediyorum. Şu an bile 100/20 hızda ev kullanıcısının yapamayacağı şey yok. Full hd görüntülü de konuşur. Eğitim de yapar. Toplantı da. Film de izler. Demek istediğim hızlar bu olsun fazlası olmasın değil ki. 100/100 de verilsin. 1000/1000 de. Ama maliyet hala en büyük kıstas bu konuda.

Bir araştırma yapsanız ülkenin yüzde doksanı 250/100 100₺ olacak, 1000/1000 250₺ olacak. Hangisini seçersiniz dense. Yüzde 80 çoğunluk ucuzu seçer.

Pro bir kullanıcı değilseniz durum bu. Ki gamer dediğimiz grup için bile 1000/1000 hıza sahip olup tam anlamıyla randımanlı kullanabilen yok. Çoğu oyun server zaten size hızınızı tam anlamıyla vermiyor. Steam mesela. 1000mbit hızla bağlanamazsınız. Server size o kadar açmaz kendini. Keza xbox cloud öyle.

Kullanamadıktan sonra altımda 100gbit olsa ne yazar. Anca speedtest üzerinde tatmin ederiz kendimizi.

@drahmizm






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 31 Mart 2023; 5:53:16 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @altuntepe2
G
2 yıl
Yarbay

Aynı şeyi söylüyoruz aslında. Ben gerçekçi düşünüyorum. Ülkemiz iss ler maalesef maliyet odaklı düşünüyor. Ne koparsak kar hesabı. O yüzden 1000/1000 hızları görmeyeceğiz hiç. Turknet sadece reklam yapıuor ve emin olun o hızları veriyor ama zararına.

Ben siz gibi her seçeneğe uygun paketler olsun dersindeyim. İsteyen 1000/1000 alsın isteyen daha ucuz 100/50 alsın.

Ha gün gelir derler ki 100/100 taban hız olacak ve en ucuz paket bu olacak. Amenna.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Drahmizm
G
2 yıl
Yarbay

Katılıyorum ama dediğim gibi normal bir aile için internet pahalı hale geldi artık. 400 500 ₺ asgari ücret alan bir aile için pahalı. Ki ben bile aylık gelirim çok daha fazla olmasına rağmen 1000/1000 hıza aylık 700-800₺ vermem. 100/100 olsun 200₺ olsun.

Firmalar da bunu bildiği için zaten düşük paketleri kaldırmıyorlar. Ütopik düşünüp hayal kurmayalım. 500/500 eşit hızlı interneti hiçbir zaman 300₺ kullanmayacağız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Drahmizm
G
2 yıl
Yarbay

O hızı da mecbur oldukları için veriyorlar. 1000 mbit in sağlıklı çalışması için neredeyse 50 mbit upload lazım. Yoksa verimli olmaz hız.
Yüksek upload vermemelerinin bir sebebi de geçmişten gelen paylaşımlı internet korkusu aslında. Eskiden insanlar 3 4 aile beraber kullanırdı 16/0.8 interneti. Şimdi fetö ve diğer sebeplerden korkar oldular internet paylaşmaya insanlar. 1000/1000 interneti koca apartmana dağıtsan ve iyi bir router üzerinden versen çok rahat 10 aile kullanır ortaklaşa. Biraz da bu sebepten upload yükseltmekten çekiniyorlar.
Düşüncelerimiz karşılıklı. Umarım bir gün o hızları görürüz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2D4E48676 -- 31 Mart 2023; 7:27:4 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Drahmizm
M
2 yıl
Yarbay

Turknet altyapısında dediğiniz oluyor olmasın?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alprkrkmz
O
2 yıl
Yarbay

M
2 yıl
Yarbay

kademeli geçiş olacağı paylaşıldı


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @orhuntus81
O
2 yıl
Yarbay

Bakalım ne zaman



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maxi909
G
2 yıl
Binbaşı

Turknetin bu konuda bir çalışması yokmu acaba ? Normalde severler böyle durumları hatta yapa muhabbetini çıkardıklarında uploadı one cıkarmıslardı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Yarbay

Böyle bir mevzu olduğunu unutmuştum. Hali hazırda vdsl2 hat değerlerim 130/55 ve snr si 20 olmasına rağmen upload 8 de takılı kaldı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İ
2 yıl
Binbaşı

Artık ortak internet kullanma devri bitti kendi mahallem için bakayım en basitinden eskiden 1 abonelik varsa şimdi 10 abonelik var aslında fiber dönüşümün artma sebeplerinden biri de bu olabilir ihtiyaç her geçen gün artıyor kazançları da aynı ölçüde artıyor tabi

İnternet şuan daha ulaşılabilir ve uygun ayrıca profesyonel şekilde dağıtılmazsa tam bir işkenceye döner ortak internet çoğu kişi xiaomi'nin prize takılan range extender cihazı ile ortak kullanmaya çalışıyor sonuç rezillik


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alprkrkmz
S
2 yıl
Teğmen

turktelekom batırılsın diye diğer paravan şirketlere altyapısını kullandırıp turktelekomun içini boşaltıyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl
Yarbay

Üyelerin talepleri üzerine forum yetkilileri ''planlanıyor'' olarak değiştirilmesini istedi. Henüz daha az bir yer haricinde büyük şehirlerimizde bir artış yok çünkü.




Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu_