Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
2172
Cevap
492217
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (6. sayfa)
D
5 yıl
Teğmen

conf.bin dosyasını sizin belirttiğiniz şekilde yaptığınızda olması lazım. Modemi sıfırladıktan sonra Tplink Stat linkindeki programı kullanarak tekrar işlemleri yapmanızı öneririm. Lütfen read me dosyasını da okuyunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @egeym
F
5 yıl
Teğmen

https://drive.google.com/file/d/0BwuN2YC1aERZZTM2dExfZmY3Mkk/view?usp=sharing

Elimde bu var ama sanırım bu 16.xxx Sürümü

root hesabını aktifleştirdikten sonra "Firmware Güncelleme" ekranından güncelleyebilirsiniz


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @wa$abi
W
5 yıl
Binbaşı

hocam teşekkürlerhttps://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518
buradaki mesajınız ile root u etkinleştirdim. daha önce de root yaptığımda modemdeki donma sorunu düzelmişti dolayısıyla biraz bekleyip duruma bakacağım. düzelmezse eski sürümü yükleyeceğim




Bu mesajda bahsedilenler: @feramor
N
5 yıl
Er

Merhaba feramor,

TP-Link Stat çalışmanı çok beğendim.

Ben ne yapabilirim diye düşündüğümde, ttnet'in en guncel firmware'ini telnet'te belirttiği adrese tr-069 ile request ederek download etmek istedim.http://hdmacs-tr069.ttnet.com.tr/cwmpWeb/CPEMgt

Request denemelerimi yaparken aklıma daha enteresan bir fikir geldi.
Bunca çalışma yaptığın için, sen mutlaka düşünmüşsündür.

Neden orjinal firmware i yüklemeyi denemiyoruz.
Bu sayede ttnet tarafından gizlenen diğer özelliklerde açılacaktır. (WDS vs gibi)

Binwalk ile ttnet ve TD-W9970(EU)_V3.0_190419 firmware i karşılaştırıp. TD-W9970(EU)_V3.0_190419 Yüklenmesini engelleyen bölümü düzenlesek bir faydası olmazmı? Piyasada satılan cihaz ile devre farkı varmıdır?

Sen bunu denemişsindir diye soruyorum.

Şu iki makale enteresandı.https://ixia.keysight.com/company/blog/hardware-reverse-engineering-hack-tp-link-ac1750-router-root-password-using-jtag (firmware i jtag ile cihazdan alıyor)https://medium.com/@6c2e6e2e/getting-root-password-from-firmware-image-tp-link-wr740n-example-f17ef8a58ea3

Şimdiden teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @feramor
N
5 yıl
Er

tr-069 ile request adresini tespit ettimhttp://213.248.xx.xxx:7547/tr069
user : 14CC20-TD-W9970v3-A42BB0D08***
pass : 0dc32067cc25b5608ed8a06fd2603***

pass md5 gibi geldi bana bakalım cozebilecekmiyiz :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netinial -- 26 Temmuz 2020; 1:46:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
5 yıl
Er

Cevabınız için müteşekkirim.

Aslında bütün uğraşı WDS i açmaya çalışırken oldu.
Orjinal emülatör ile ttnet'inki arasında ciddi bir kırpılma var.
https://emulator.tp-link.com/W9970V1_Emulator/index.htm

Aynı sayfadaki linkleri ttnet w9970'inde manüpüle ederek değiştirdiğimde sunucuda modem'de hala mevcut ve çalışır olduklarını gördüm.
Yanlız Kodların Orjinali ile ttnet'inkini karşılaştırdığımda pekçok satırda farklılıklar olduğunu bununla birlikte istemedikleri parçaları komple attıklarını tespit ettim.
WDS enable bölümü tamamen silinmiş :)Ve pekçok satırda eksikti.

Donanımlar farklı ise yalandan uğraşmaya gerek yok.

En son linux'e root olarak oturum açmayı başarmıştım aslında :) Oradanda cli ile tplink telnet' giriş yapabildim.
Lakin yinede bana daha gelişmiş bir menü vermedi.
Sanırım bu cihaz için daha fazlası yok?

Bu tespitim doğrumudur?

Yönlendirme adresi bilgilendirmeniz için teşekkürler lakin benim w9970'şn internet'e erişimi yok :)
Sabit IP ile yönlendirme vermiş olabilirlermi ?

Erkenden yatmıyorsanız. Telefonunuzu atarsanız whatsapp tan biraz sohbet etmek isterim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @feramor
W
5 yıl
Binbaşı

benim modem bazen donuyor bu sırada kolay menü-hızlı kurulum servis sağlayıcı kullanıcı adı şifre bilgileri siliniyor evde değilsem eve gelip, her seferinde bu bilgileri yeniden girmem gerekiyor.
dolayısıyla aynı ada sahip bu modemi alayım diyorum.https://www.hepsiburada.com/tp-link-td-w9970-300mbps-fiber-modem-router-ewan-vpn-ebeveyn-kontrolu-vdsl-adsl2-usb-port-p-BD803594



L
5 yıl
Yüzbaşı

orası ttnet gözüksün farketmez. root edince dsl_internet ayarlarından dns girince kökten değişiyo orası.
uğraşmayın root için.

lan bölümüne girmek yeterli.
sadece , dns girince bağlı cihazın ağ bağlantısını kesip bağlanmak lazım hissetmesi için.



burdan kontrol edebilirsiniz girdiğiniz dns çalışıyo mu diye:

www.dnsleaktest.com/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 21 Ağustos 2020; 16:22:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @alierr
B
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Ugurhasgul1903

Merhabalar sevgili arkadaşlar,bende bu modemden türk telekom versiyonundan var ve son 2-3 gündür hız ile alakalı problem var, kabloluda hızım 23 mgbit iken wifi de 1-3 mgbit arasında değişiyor,bazen düzeliyor ama sonra tekrar aynı, malesef evdeki bütün telefonlardan ölçüm yaptım lap top felan hepsi aynı sizce modemden kaynaklı bir sorun mudur?
Aynı problemi bende yaşamaktayım.
Şimdi benim elimde 2 modem var. Birisi Zyxel Vmg3312-b10b bir diğeri de TP Link Td w9970v3

Uzun yıllardır Zyxel modemi kullanıyordum Türk Telekom'dan Tp Link modemi aldım alalı hiç kullanmamıştım fakat evin bazı noktalarında wifi iyi çekmediği için zyxeli router modem olarak kullanmak istedim ve TP Link modemi ana modem olarak kurdum ve router modem olarak ise Zyxel modemi ayarladım.

İlk birkaç gün hızda bir problem yoktu fakat daha sonra ana modem yani TP Link modemde hızda düşüş olduğunu fark ettim. 1 haftayı geçti durum aynı ben sandım ki Türk Telekom'dan kaynaklı fakat bölgemde bakım filan yoktu.

Sonra acaba bu router işlemlerinden mi diye düşündüm fakat TP Link modemin wifisine telefonumla bağlanıp hızı ölçtüğümde 3 mbps şeklinde çıkarken router olarak kullandığım Zyxel modemde ise 46 mbps ile bağlanıyordu.

TP Link modeme yine aynı şekilde wifisine laptop ile bağlandığımda hız 3 mbps gösterirken Lan girişinden kablo ile bağlandığımda 46 mbps civarında hız almaya başladım.

Yani bu modemin ayarlarında bir yerlerinde bir sıkıntı var ve yüksek hıza engel oluyor. Modemin 192.168.1.1 arayüzüne girdim hiçbir ayarı değiştirmeden çıktım sonra baktım wifiden de 46 mbps hızla bağlandı fakat aradan 2-3 saat geçtikten sonra hız wifi üzerinden yine 3 mbps şekline döndü.

Bu durumu çözse çözse @feramor çözer

Aslında burada bir çözüm sunmuş ama ben daha denemedim bu yöntem işe yarıyor mu?
Feramor Root Yöntemi

Son olarak modem özelliklerim

Yazılım Versiyonu:
20.05.16.01006

Donanım Versiyonu:
TD-W9970 v3 00000001




Bu mesajda bahsedilenler: @feramor
4
5 yıl
Teğmen

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518 bu programla modem ayarlarının yedeklendiği dosyayı okutursan root şifresi görünebilir
aynı sürümdeyim şifreyi bulabildiniz mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kr4tenz
N
5 yıl
Binbaşı

çok şanslı adamım.
https://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-vr600-1600mbps-gigabit-vdsl-adsl2-modem-router-dual-band-ewan-vpn-ebeveyn-kontrolu-1-usb-port-cift-cekirdek-cpu-beamforming-teknolojisi-tether-mobil-uygulama-destegi-pm-bd805551

şu modemi abim almış ama ttnet için olmamış bu. köşede duruyormuş hiç kullanmamış. bunu aldım deneyeceğim bakalım.




Bu mesajda bahsedilenler: @seferihsn
F
5 yıl
Yarbay

Garantisi doldu malesef yıllardır sorunsuz çalışan modem bir anda gitti.@onur5545



S
5 yıl
Yüzbaşı

Paket kaybı modemden değll, kullandığınız isp ile ilgili. Ben trafik kontrolü yaptım paket kaybım A+. Dediğim siteden kabloyla DSL test yapıp buraya paylaş. NOT: Kablosuz performansı berbat, 5-6 metre mesafede duvarlar varsa aralarda hız kaybı ve kalite düşüyor. Kablo ile kullanınca sorun yok.

http://www.dslreports.com/speedtest





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 3 Kasım 2020; 20:35:55 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kaand12@
Q
5 yıl
Teğmen

"Yazılım Versiyonu: 20.08.05.01006 olan arkadaşlara ithafen bir tavsiye."

Bu sürüme geçin. Birkaç küçük hata dışında vdsl hat stabilitesi sağlanmış. Wifi 'da hız ve ping atlamaları olarak bir sorun görmedim.
Arkadaşlar ben son 3 yıldır 17.12.27.01005 sürümünün rootlu halini(yine feramor 'un paylaştığı) kullanıyordum ve öneriyordum. Ama bugün şans eseri bir router kurarken modemi sıfırlamak zorunda kaldım ve cwmp kapandı.Haliyle update yüklendi, ben modeme reset atana kadar. Yine 20 ile başlayan bir önceki sürümde sanırım bolca kopma ve wifi hız sorunları varmış. Güncellenmesinde sıkıntım yok ama bu adamlar güncelledikçe soldaki menüden sürekli araçlar eksiliyor. Adeta güncellemeyle modem zorla kullanılamaz hale getiriliyor.
Bir kaç yöntem denedim ama @feramor hocamın bir önceki sürüm(20 ile başlayan) için yaptığı yazılım çalıştı sadece. Yazılımın beni oku kısmı önemli ama linkteki gibi uygularsanız fotoğraflara bakarak daha güzel olur. Kısaca anlatırsam önce config.bin dosyasını modemden indirip programa yüklüyoruz ve root kısmı açık olarak bize editlenmiş bir bin dosyası veriyor. Editlenmiş bin dosyasını da güncelleme-geri yükleme kısmından modeme yüklüyoruz 5dk sürüyor yaklaşık. Daha sonra root kullanıcı olunca yönetim panelinden telnet açıyoruz. Maalesef bu sürümde putty ile komut göndermeyi çok sınırlı hale getirmişler. Önceden acs set komutuyla cwmp kapatılıyordu. Artık bu yazılım üzerinden kapatıyoruz. Dns değişmek için de aynı şekilde yazılım üzerinden sağ taraftan net_cfg 'ydi sanırım komut dizisi. Bunu seçtikten sonra get values diyin. Daha sonra dns adresinin olduğu satırı kopyalayıp 2. boşluğa yapıştırın. 3. boşluğa da dns adreslerini girin ve set value diyin. Çıkmadan da tekrar get values diyip aşağıdaki yazılardan doğrulayın.
İşin ilginç kısmı 50 kere doğrulasanız da modem arayüzünde inatla değişmiyor dns ip sayıları. Teyit etmek için modem resetledim tekrar programdan kontrol ettim. Sitelerden de kontrol ettim ve sadece arayüzde değişmiyor dns adresi. Normalde program üzerinden set value diyip kontrol ettiğinizde programda işlenmiş görünüyorsa o adresi kullanıyorsunuz demektir. Ama ara sıra yine de dns adresini kontrol etmekte fayda var.SNR değeri sabitlenememesi ve openwrt gibi harici bir yazılım geliştirilmemesi dışında kötü bir yanı yok hala en fp modem bence. Bu modemde versiyon önemli ve çok farkediyor.
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518




Bu mesajda bahsedilenler: @feramor
Q
5 yıl
Teğmen

Bu özellik mevcuttur. Yazılım Versiyonu:20.08.05.01006 Donanım Versiyonu: TD-W9970 v3 00000001 için konuşacak olursam "root" kullanıcısı ile girilirse, soldaki menüden > kolay menü > uzak erişim kısmından http veya https üzerinden yapılabilir. Ama modemin reset atacağınız zamanki ip adresini bilmeniz gerekir. Türknet kullanıcısıysanız teknik bilgiler kısmında zaten yazıyor. Uzak erişim menüsünden yapamadıysanız sistem araçları > yönetim kontrolü > servis ayarlar kısmından yapabilirsiniz.

20.05.16.01006 sürümü ve 20.08.05.01006 sürümü için root işlemi : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518

16.09.30.01005 ve 17.12.27.01005 root işlemi: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qu4dro -- 11 Aralık 2020; 12:48:4 >


Bu mesajda bahsedilenler: @hayatgezi
P
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: casperkral12

Merhabalar, Modem ve hat değerlerim bu şekilde. Modemin root erişimine sahibim. Sizce Yazılım güncellemesi yapayım mı ? Asus modemim var. Snryi elle 2 ye düşürdüğüm zaman internet hızım speedtestte 100'e ulaşıyor. 1 Hafta kadar kullandım kopma vs sorunları yaşamadım, Ancak bu modemde 80 hızı geçemiyorum. Acaba snryi elle ayarlama şansımız var mı. Asus modemi arkadaşımdan alıp test etmiştim. Bu kendi modemim Ttnet Markalı dikey bir modem
< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam birebir aynı firmware ve aynı donanım versiyonu v1 olarak bende de var. Forumda benim gibi v1 kullanan sizden başka kimseyi bulamadığım için sormak istedim. Bu cihazda "Root" erişimini sağlayamadım. Siz tam olarak hangi adımları izleyip hallettiniz?

Bir de daha önce başka bir arkadaşa da sormuştum. Arayüzün sol bölümündeki menüler arasında "Kolay Menü" var. Orada "Kablosuz" veya "Kolay Bridge/Köprü" seçeneklerine tıklayınca tarayıcı "bilinmeyen hata" şeklinde hata veriyor. Sizde böyle bir durum var mı, deneyip bakabilir misiniz?

Ekran görüntüsü:
< Resime gitmek için tıklayın >

Sizin mesajdaki konu ile ilgili Root erişimi sağladıysanız Telnet ile manuel olarak puTTY üzerinden hedef SNR değerini forse edebilirsiniz belki ama bu modemde ben denemedim, uzun yıllar önce başka modemde denemiştim:
https://decoding.wordpress.com/2010/01/21/tweaking-snr-margin/
(adslctl komutu ile)
Sizin Asus modem buna kendi arayüzünde mi yoksa bulduğunuz başka bir programla mı imkan veriyor, onu yazmamışsınız. Bu modemde normalde Telnet maalesef kapalı, ISS modemi malum.

Ayrıca sizin ekran görüntüsündeki hat değerleri tablosunda da mevcut hız maksimum hızın üzerinde gözüküyor. Orada da bir gariplik var.

Selamlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Aralık 2020; 14:52:49 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
5 yıl
Teğmen

Soldaki menüde kolay menüyü gezerken bahsettiğiniz hata bende de mevcut. Belki güncelleme yaparsam düzelir.
Asus modemin marka model dsl ac51 arayüzünde snryi kısıtlayabileceğimiz ayarlar mevcut. Kendi özelliği yani.
Hat değerlerinin garip olması anlık hata olabilir şuanda düzgün. Oraya takılmayın asus modemde maximum veri hızı 140 binlerdeyken mevcut veri hızı 100804 falandı hattım Millenicom tarafından 100 mbps ye tanımlı. Ama bu aralar bölgemde yoğunluk var hem bu modemde hemde asus modemde maximum veri hızı 110 u geçmiyordu düşüş var.
Root erişimini ise Sol menüde bulunan, Sistem araçları-Yedekle ve geri yükle seçeneğine gelin. Orada mevcut ayarlarınızı yedekle butonu var ona basın bi dosya inecek. İnen dosyayı masaüstüne alın.
https://drive.google.com/uc?id=12UPu3WoUEadexxP9tROFZ1P1qwotuREv&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
Bu programı indirin. Programı açıp üstteki menüde config file decryptor bölümüne gelin. Masaüstüne attığınız modem dosyasını seçin. Decrypt file butona basın. Ardından enable root account a basın ve bir klasör açılıp size yeni modem dosyanızı vericek. Tekrar modemden Sistem araçları-Yedekle ve geri yükle seçeneğine gelin. Yeni dosyayı modeme yükleyin ve root erişimi hazır.
Kullanıcı adı root, Şifre ise 8lK!5ikI60B@
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperkral12 -- 12 Aralık 2020; 16:31:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
Q
4 yıl
Teğmen

Hocam root için versiyonunuzu yazmamışsınız ama 20 olarak tahmin ediyorum. Yine de iki yöntemi de bıraktım.

20.05.16.01006 sürümü ve 20.08.05.01006 sürümü için root işlemi : https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144503518

16.09.30.01005 ve 17.12.27.01005 root işlemi: https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=122911024

Hard reset sorusuna gelince, cevabı içinde eeprom mu yoksa otp rom mu olduğuna göre değişir. Eeprom varsa hard reset atılsa bile yazılımı değiştirerek kalıcı yapabilirsiniz. Otp rom varsa değiştirmek mümkün olmaz. Bunu deneyebilmenin de tek yolu var. 20 sürümünde denenebilir. Feramor 'un yaptığı "tp link stat" yazılımı ile root kullanıcı olma işlemlerini uygulayın. Ardından aynı program üzerinden root ve şifre girerek giriş yapın.CFG, Stats ve Stack bölümlerinden "1st" seçin.Daha sonra "get stats" a basın. Program 20.08 sürümü için konsolda "#error" veya "$.ret=0;" yazabilir ama çalışıyor. Daha sonra en sağdaki settings menüsünden object kısmından "USER_CFG" dizinini seçin ve hemen alttaki get value kısmına basın. Örn "defaultUserPwd" komutunu kullanmak için bu komutu name yazan yere yapıştırın ve tekrar get value diyin. Ardından yerine yazmak istediğiniz şifreyi value kısmına yazın ve set value 'ya basın. Daha sonra get value diyerek kontrol edebilirsiniz. Garantisi olmayan bir yöntem dediğim gibi. Dsl internet kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız modeminize hard reset atarak kontrol edebilirsiniz. Cwmp ve dns ayarlamayı da bu program üzerinden yapabilirsiniz. Ama dns ayarları modemi kapatıp atınca sıfırlanıyor bilginiz olsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CSB yazmayan adam
Q
4 yıl
Teğmen

Evet ulaşılabilir. O anki modemdeki ip adresini biliyorsanız örn ip adresi 123.123.123.123 olsun.http://ftp://123.123.123.123 adresini tarayıcınıza yazarak telefondan veya herhangi biryerden girebilirsiniz. Önce usb servis durumunu etkin yapın. Daha sonra usb depolama kısmından kontrol edin usb 'nizi. Farklı kişilerle paylaşacaksanız kullanıcı hesapları kısmından kişi isimlerini, şifrelerini ve yetkilerini ayarlayın(örn: sadece okuma veya hem okuma hem yazma gibi). Depolama paylaşımını devre dışı yapın.Ftp sunucu sekmesinden ftp sunucu etkin ve altındaki internet erişimi etkin yapın. İsterseniz ftp sunucu kısmındaki klasör tablosundan her kullanıcı için birbirinden bağımsız klasörler oluşturabilirsiniz. Statik IP satın almadan da çalışır. Örn Türknet 'deki gibi online işlemlerden mevcut ip adresinizi görebiliyorsanız daha sağlıklı olur. Mevcut ip adresiniz değiştiyse ftp:// den sonra yazacağınız kısım da değişir. Lokal yani lan üzerinden paylaşım için de depolama paylaşımı kısmını kullanmayın. Zaten windows 10 'larda çalışmıyor çünkü ilk smb sürümünü kullandığı için güvenliği düşük. lokal kullanım için de ftp açık olması yeterli. internete bağlı yada bağlı olmadan da lokal dosya paylaşımı olarak ftp kullanılabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @hayatgezi
P
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cirkin

Arkadaşlar merhaba,
root şifresi ile girdim ikinci adım için cwmp kapatmak istediğimde "set value" tıkladığımda "[error]0" hatası veriyor. şifre doğru ne yapabilirim ?
Birde root şifresi ile başka neler yapılıyor
Önceki sayfada @casperkral12 adlı arkadaş başka bir program yolladı Drive linki ile sağolsun. O çok daha net ve tekdüze olarak bin dosyasını decrypt ediyor olabilir (Python ile yazılmış). Ben deneyenedim henüz ama Feramor'un programı olmadıysa onu da deneyin. Mesaj linki burada:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146950321

Yaptığı iş modem konfigürasyon dosyasını editleyip root hesabını açmak. Bazı modemlerde bu dosya normal okunabilir (ASCII) şekilde ama TP Link pislik olsun diye bin olarak yükletiyor sanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Aralık 2020; 17:28:59 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cirkin , @casperkral12 , @qu4dro