Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
274
Cevap
13501
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US:PART II | SPOILER KONUSU (5. sayfa)
S
5 yıl
Yarbay

Burda canlı yayın yapıy vatandaş

https://www.twitch.tv/itstomson?sr=a



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yüzbaşı

O
5 yıl
Yarbay

Bütün oyun bir hiç içinmiş, o kadar propaganda falan. :) masterpiece hakkaten...



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

İ
5 yıl
Yüzbaşı

Nefret
nEFRET



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tdsi
İ
5 yıl
Yüzbaşı

U
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ygrkmklnc

Oyunu satın almayı düşünüyordum ama malum sahneyi görünce vazgeçtim. Oyuncunun o kadar sevdiği, benimsediği karakteri vahşice öldürtüp bir de öldüren karakterle oynatmak ve oyunun sonunda yaşamasına izin vermek. Bu ne saçmalıktır yahu? Bir de neil efendi oyunda kendini modellemiş ve joel'in ölüsü üzerine tükürüyor. Şu an oyunu bedava verseler oynamak istemiyorum. 3 sene sonra plus'la bedava verilince belki oynarım.
Ya arkadaslar ben anlamadim cidden saka mi bu? Oyununun sonunu izlemedim ama baya bir yere kadar izledim abby'nin gecmisini ogrendim. Cok tahmin edilebilir cikti zaten. Artik oyunun sonunu duymak istemiyorum bile. Ya bu nasil bir oyun dizayni, nasil bir senaryo tercihidir. Joel'i olduren kisiyi oyun bize neden oynatmaya zorluyor. Butun hevesim kacti. Bu neyin kafasi gercekten anlamadim.

Dunyanin en iyi oyunu olsun ben bu senaryoyu oynamam. Ne kadar sacma bir sey yapmislar cok moralim bozuldu gercekten.

Bu arada senaryoyu joel'in doktorlari oldurmesi uzerine kurmalari cok sacma olmus ilk oyunda ben hic doktor oldurmemistim misal.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 18 Haziran 2020; 22:52:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay


Sen yada ben ölseydik, Joel Seattle yolunu yarılamıştı bile.

Sövdüm, küfür ettim, kapattım. İlk oyundaki baba-kız temasını yok edeceklerini biliyordum ama böyle olmamalıydı. Joel gibi bir adam resmen bok yoluna gitti. Oyun dünyasının en baba karakterlerinden birisi nasıl pisi pisine ölür gördük. Geri kalan kadın karakterlerle ne kadar iyi olur bilmem. Zaten lezbiyenlik reklamı var, oyunun sonuna kadar öpüşür, sırnaşır dururlar. Hafta sonu yeniden oynamaya başlarım.



A
5 yıl
Çavuş

oyunun sonu hariç hikaye gayet güzel keşke öldürseydik abbyi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi accengiz -- 19 Haziran 2020; 16:29:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
5 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

yalanlara devam

"Ama karakter gelişimi brommmm"



K
5 yıl
Yarbay

Oyunun son bölümündeyim ellieyle intikam almaya gidiyorum. İlk oyunu beğensem de herkesin taptığı gibi fanı değilimdir. İkinci oyunda yapılmak istenen şey hoşuma gitti dersem linç yemem umarım. Evet ilk oyunun fanlarının çıldırmasını anlıyor ve hak veriyorum fakat abby karakterinin hikayesini ön yargısız bir biçimde oynayınca karaktere hak vermeye başlıyorsunuz. Zaten yapılmak istenen de bu perspektif meselesi. İyi veya kötünün bakış açısına göre nasıl değişebileceği gösterilmeye çalışılmış fakat hikaye bir yerden sonra fazla uzamış ve daha iyi işlenilebilirdi gibi geliyor bana.Ben objektif bir biçimde puan versem 10 üzerinden 7.5 veya 8 verirdim. Tam puanlık bir oyun değil bana kalırsa.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftehor1 -- 20 Haziran 2020; 16:34:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
5 yıl
Binbaşı

oyunun senaryosu kesinlikle beklenen senaryo değil ama güzel işlenmiş mi? oynadığım kısma kadar güzek işlenmiş.

joel'ın ölümüne bu kadar tepki göstermemizin sebebi ilk oyunda iyi işlenmiş bu karakterle 20 saat vakit geçirip karaktere köküne kadar bağlanmış olmamızdır, ilk oyunda abby ve babasının hikayesini 20 saat anlatıp son bölümde ameliyathanede joel gelip abby'nin babasını vursaydı herkes joel'a küfredip daha sonrada 2. oyunda abby'nin joel'ı öldürmesini herkes ayakta alkışlıyordu oyunu, karakterlerin motivasyonunu anlamak empati kurmak önemli bu konuda. Bu arada 12 saat oynadım oyunu abby ile seattle 1. gündeyim bakalım ilerde ne olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Karaeski -- 21 Haziran 2020; 11:57:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Binbaşı

Hayatımda oynadığım en iyi oyun ps5 te tekrar oynayacağım



U
5 yıl
Yüzbaşı

Katılmıyorum. İlk oyunda Marlene'yi silahsız ve yaralı halde iken kafasına sıkarak öldürdük. Marlene Ellie ile hisselerini sadece Joel'in anlayabileceğini düşünüyor belki de onu Joel'den fazla seviyordu. Onunla empati kurmadık mı? Sadece görevi aldığımız, hastane konuşması ve ölüm anı toplam üç sahnede görmemize rağmen.

Duygusal bağımız olan iki karakterden birini öldürüp, diğerini de eşek sudan gelinceye kadar dövdürtmek nasıl bir aklın ürünüdür anlayamıyorum ben.

Bakın şöyle anlatmaya çalışayım. God of War 2 çıkmış. Oyunun ikinci saatinde sonradan Baldur'un oğlu(ama kız görünümlü) olduğunu öğrendiğimiz bir karakter Kratos'u parçalamış. Sonra Atreus ile intikam yolculuğuna çıktığımızda (ki Atreus gay bu arada ve erkek arkadaşıyla seyahat ediyor, normalde umursamayacagımız bu detay sürekli gözümüze sokuluyor,aşk ücgenlerine giriyoruz.) oyun birden Baldur'un oğluna geçiyor. O ana kadar yaptığınız her şey geride kaldı. Dur bir dakika bir de onun gözünden bak olaylara.

Ve devamında babaç, sevgi pıtırcığı, insani açıdan daha faziletli Baldur'un oğlu ile oyunun neredeyse sonuna kadar oynuyoruz. Atreus'a karşı savaşıyoruz. Onun da ağzını burnunu bir güzel kırıyoruz. Oyun başka seçenek de vermiyor illa Atreus'u döveceksin. Bu esnada daha önceki oyundan sevilen karakterleri sakat falan da bırakıyoruz. Arada aşk üçgenlerine karışıyoruz. Üçgensiz olmaz.

Keşke skip Abby olsaymış. Direkt finale geçseymişiz. Bu kadar tepki olmazdı. Spoiler yemeyeyim diye YouTube bile girmedim. Forumda çok dikkatli takıldım. Keşke sızıntıları okusaymışım.

Abby kötü demek istemiyorum. Bunu anlatabilecekleri o kadar çok yol var ki. O oyunun yarısında biz Abby'i öldürmüş olsak ve üzerinden bir günlük çıksa Abby karakterinin de aslında ne kadar haklı olduğunu o günlüğü okurken(Abby ile oynayarak) onun hikayesini öğrensek ve intikam için çukur kazanın iki tane kazması gerektiği dersini alsak. Hem Joel için uzulse Ellie hem de Abby için pişman olsa vb. Çok daha tatminkar olurdu. Ben yazar değilim. Çok basitçe aklıma gelen bu. Uzmanlar kim bilir nasıl daha etkili yapabilirlerdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melkor23
K
5 yıl
Yarbay

Hocam affına sığınarak olayı hiç anlamamışsın .

Oyunda yapılan her şeyin bir sebebi var.
Oyun sana eli ile oynadığını ilk yarı aşırı derecede yükselmeni istiyor. Dişlerini gicirdatmani yana döne Abby I bulmanı istiyor. Bunu yapacak olan şeyde ellie yi olabildiğince hırs ile doldurmak. Bununda oyun seversin sevmezsin Abby nin golf sopası ile Elinin gözü önünde öldürmesi ile yapmayı seçmiş yapımcı ( abby o an ellie nin kim olduğunu bilmiyor ve abby nin aslında beni bulurlar diye de bir çekinceli yok çünkü hayatı tehlikelerle geçmiş ve geçmekte olan biri her gün skar avlıyor)

Bazı kararları almak zordur. Mesela uncharted 4 de nate düzenli hayattan çok sıkılıyor ancak onu hiç bir güç çok sikilsada o eski hayatina geri donduremezdi ama ne oldu hoop birden bir kişinin hayatta en deger verdiği ömrünün bir bölümü onunla geçirdiği ve ona bir borcu olduğunu düşündüğü kardeşi sam cikageliyor.

Çok zekice.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @OnLiNe MaNaGeR
K
5 yıl
Yarbay

Birde burda ki oyunu bitirmiş herkese bir soru sormak istiyorum

Eğer oyunun sonunda Abby I öldürmek yada bırakmak bize birakilsaydi kimler öldürür kimler yaşamasına izin verirdi ve Neden ?

BEN oldurmezdim

Çünkü abby ile ellie arasında bana göre hiç bir fark yok.
Ellie joeli Abby ise babasını kaybedip intikam duygusu içinde kaybolan iki karakter. Hiç bir farkları yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Oyunun ne Abby'i ne de başka bir karakteri sevdirmek gibi bir derdi olduğunu düşünmüyorum, daha doğrusu bence bunun için uğraşmıyor. Ellie'yi tanımasam, ona karşı da Abby'e hissettiğim duyguları hissederdim mesela, oyun oyuncuyu her konuda arada bırakıp, düşünmeye zorluyor. Bir sonuca varma gibi bir derdi de yok, aynı şiddet saplantısına bulanmış iki kadının hayatlarını kendi elleri ile mahvedişini izledik.

Abby'nin gözünden görmek, alınan intikamın, şiddetin hiçbir şeyin çözümü olmadığını gösteriyor yani teknik Ellie'nin gittiği yolun çözüm olmadığını görmemiz için Abby orada yer alıyor. Çünkü Abby intikam aldı, sonuçlarını birilerinin kölesi olana kadar izledik, kadın ağır ağır çöktü. Neil Druckmann, Abby'nin Ellie'nin hikayesinin tamamlayıcı ögesi olduğunu söylüyor, ki bence kesinlikle doğru.

Final için Ashley Johnson'ın çok güzel bir ifadesi var, "Eğer Ellie, Abby'i öldürmüş olsaydı aynı Joel'i öldüren Abby gibi canavara dönüşmüş olacaktı ama bunu yapmayarak içinde insanlık kaldığını gösterdi." Final bence temizdi ama işte en başından beri aynı şeyi dile getiriyorum, Part 1'deki Joel ile kurulan duygusal bağ insanlarda ağır basıyor. Karakterin o şekilde ölümü ve onu öldüren insanı kontrol etmeye zorlanmak bir de üstüne affetmiş olmamız, kolay kolay hazmedilecek bir şey değil. Bu konuda hak veriyorum ama ben Part 1'e göre değerlendirmedim hiç, Part 2'yi sadece karakterlerin gözünden ele aldığımda, bu oyun her konuda çok nötr, Neil Druckmann'ın da dediği gibi iyi kötü yok.

Anlatmak istediği şeyin amacına ulaştığını düşünüyorum. Part 1 gibi bir hikaye görmek istemiyordum zaten, ki sızıntıları ilk gördüğüm vakitlerde de demiştim, farklı cesaret isteyen bir şey gibi gözüküyor ve ben bu tarz anlatımları seviyorum.
Esas sorun ne biliyormusunuz?oyunun esas karakteri yokken o oyun nasil varolucak?o kadar cok sey cikardiki hikaye olarak
Efsane olucak seriyi bitirdiler kendi sacmaliklari yuzunden devami gelirmi gelir ama klasik olucak seri sadece Sony exc.olarak anilicak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

Yaşananların üstüne şu sahne çok koydu. Gözden yaş geldi.

Videoyu izlemek için tıklayınız



E
5 yıl
Yarbay

Zaten duyuru fragmanıyla Joel'un öleceği bariz değil miydi? Hani şu Ellie gitar çalarken Joel'un silüet olarak odaya girdiği. Bu çokça tartışıldı diye hatırlıyorum. Sadece Şubat çıkış fragmanında Joel'un varlığı gözleri Dina'nın ölümüne ve onun intikamına dikti. Zaten ne olduysa o 3 aylık süreçte oldu ve bana kalırsa arada kaldıkları 2 senaryodan Joel'u öldürmeyi seçtiler. Cutscene'ler değiştirildi, Yara ve Lev fragmanındaki kadın değişti yeni bir karakter (Abby) yazıldı, senaryo evrildi hatta son rötuşları yapabilmek adına Corona bahane edilip 1 ay daha uzadı falan. Çalışma şartlarının ağırlaşması da bu kısa zamanda yapılan köklü değişikliklerin oyuna yedirilebilmesi çabasıydı belkide.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yüzbaşı

Abby en baştan beri vardı. Oyunun ilk çıkan videolarına boğazından ağaca bağlanmış kurtulduğu sahne gösterilmişti. O zamanlar elie nin annesi mi acaba diye teoriler de vardı onun için. Ne anne ama 😁
Burada konuşulmuştur muhakkak oyun çıkmadan önce gösterilen videoda Joel merdivenin önüne elie ye seni bu işde yalnız bırakacağımı mı sandın dediği sahneyi aynı mekanda joel yerine japonu koymuşlar. Değiştiyse orası değişmiş olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @evo_4
K
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mertvontrier

Golf sopasıyla kafa parçalamak bir de üstüne tükürmek dikkat çekmektir. Sırf şok olalım diye öyle bir atraksiyon koymuş. Neil Druckmann bariz konuşulmak istiyor. Oyunun yarısını düşman karakterle oynamanın bir izahı yok.
Konuşuldu zaten itin bir tarafına sokup sokup çıkarıyorlar. İlk oyunu defalarca oynadım ben ama 2.nci oyun tam anlamıyla leş malesef. Empati kurdurmaya çalışırken iyice sıçıp sıvamışlar malesef çok fazla mantık hatası mevcut oyunda. O kadar çok malzeme çıkmış ki oyuna karşı yapılan memeler oyundan çok daha iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.