DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
I

Yüzbaşı
28 Mayıs 2015
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
197 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
I
4 ay
İstanbulu gezmeyi düşünüyoruz da
Arkadaşlar haftasonu merterde bir otele gelip bir hafta boyunca istanbulu gezmeyi düşünüyoruz eşimle. İstanbula ilk gelişimiz. Fakat haberler malum manyak çok biraz tedirginim rahat gezebilir miyiz diye. Metro durağına 10 15 dk yürüme mesafesinde kalcağımız yer. Dikkat etmemiz gereken bir şey var mı sizin belirteceğiniz ? Arabayla gelip otelin otoparkına bırakıp toplu taşımayla gezmeyi düşünüyoruz.
I
6 ay
207 İçin Multimedia Ekranı Önerisi
< Resime gitmek için tıklayın >


Arkadaşlar arabamın göğsü bu şekilde şuan. Görsel temsili. Bende tablet olarak pioneerin 2009 model bir ekranı var fakat artık eskidi. Ben göğse bu şekilde oturacak bir tablet arıyorum. Ne önerirsiniz ? Bunun yanında ön iki hoparlörü de değiştirmek istiyorum. Orda da önerilerinize açığım. Bir de araştırdığım kadarıyla uyumlu bir tablet olmayınca saati ve tarihi ayarlayamıyorsun. Gözüm şimdiki tabletten dolayı ayarladığımız için yanıp sönmesine alıştı fakat eğer böyle bir seçeneğe uyumlu tablet olursa daha iyi olur benim için.
I
6 ay
HWMonitör Counter Bölümündeki Değerler
Arkadaşlar geçende bilgisayarın sıcaklığına bakarken HWMonitördeki ekran kartı bölümündeki istatistikler dikkatimi çekti. Alttaki resim sadece internette gezerken veya kodlama yaparkenki değerleri gösteriyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Alttaki resim ise bir oyun oynadıktan sonra (örneğin bu durumda 1 saatlik RDR2 den sonra)


< Resime gitmek için tıklayın >


Şimdi laptopta da baktım bu sayılara PEX Errors Recovery aynı şekilde onda da artıyor fakat diğer değerler 0. Masaüstünde bir sıkıntı mı var diye içime bir şüphe düştü. Görünürde ben hiç bir sorunla karşılaşmadım bilgisayarda. Sizin bilgisayarınızda böyle bir durum var mı ?
I
8 ay
Bilgisayarım hakkında birkaç sorum var
Arkadaşlar iyi günler.

Bİlgisayarımı 2023 yılında parçalarını ben seçerek aldım fakat toplamasını ben yapmadım. İlk olarak kasam

https://www.coolermaster.com/en-global/products/masterbox-td500-mesh-v2// bu, anakartım ise bu

https://www.msi.com/Motherboard/PRO-B650M-A-WIFI. bu ve son olarak işlemci soğucum ise bu


https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-cougar-aqua-240-cgr-aqua-240-sivi-sogutma-fiyati,779046789.html
(kendi sitesinde ürünü bulamadım)

Kasada 1 egzoz, 3 ön fan var hepsi argb. Bu fanlar ve işlemci soğutucusunun ledleri kasayla beraber gelen led kontrolcüsüne bağlanmış bu da anakarta bağlanmış. Fakat ben bu ledleri ne kasa üzerindeki tuşla ne de MSI'n programıyla kontrol edemiyorum (soğutucunun kendi kumandası var ordan değiştiriliyor). Hiç bir fanı görmüyor MSI programı, kasa üzeirnde tuş da hiç bir şey yapmıyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Alttaki kontrolcü anakartta DIP yazan yere bağlanmış. Benim kaçırdığım bir şey mi var ?

Diğer bir sorum https://www.fsplifestyle.com/tr/product/HYDROMPRO800W.html marka psu'm var. Özelliklerinde PCI-E 6+2 çıkışından 4 tane olduğu yazıyor. PSU üzerinde PCI-E çıkışı 2 tane fakat her bir kabloda 2 6+2 çıkışı var. Yani bende 2 kablo fakat 4 çıkış var. İlerde 5080 alma gibi bir düşüncem var. Bir kabloda 2 çıkış olması sorun yaratır mı ? (ki büyük ihtimal 12whpwr dönüştürücü ile kullanılacak)

Teşekkürler.

Edit: Siz bu psuyu 5080 ile kullanmamı önerir misiniz ?
I
8 ay
QHD, HDR, VRR Monitör Tavsiyesi
İyi günler;

Maksimum bütçem 30k fakat illa bunu alın dediğiniz bir mönitör olduğunda 50 k ya kadar çıkabileceğim aşağıdaki özelliklere sahip bir monitör arıyorum.
Monitörü öncelikli olarak bilgisayar için kullanacağım fakat PS5 Pro da bağlayabilirim.
Bilgisayarı genellikle oyun, kodlama ve film için kullanıyorum.
Öncelikle en çok istediğim özellik renklerin kalitesi. O yüzde hdr (400, 600 vs) ve DCI renk gamının da en azından %95 ni karşılayan bir model bakıyorum.
Çözünülürlük olarak 4K, 120 - 165 Hz arası sorun çıkarmayacak bir monitör işimi görecektir. Piyasada bu özelliklere sahip çok monitör göremedim, az çeşit olmasına rağmen hangisi iyidir onu da çözemedim.
I
geçen yıl
Evdeki wifi’ın menzilini nasıl genişletebilirim ?
Arkadaşlar iyi akşamlar.

Millenicom 1000/50 internet kullanıyorum. Elimde de modem olarak da Asus DSL-AX82U var. Evin arka odalarında wifi çok zayıf çekiyor. Oyunlarda gecikme oluyor, yayınlarda donma oluyor vs sinirimi bozuyor açıkçası. Ben daha önce hiç wifi menzilini artırmaya çalışmadım. Hızdan, kaliteden vs ödün vermeden hangi cihazı alarak menzili genişletebilirim. Açıkçası parasında da değilim. Bu duruma yaklaşımımım nasıl olmalı ?

Edit: Bahsetmeyi unutmuşum kabloyla interneti dağıtmak istemiyorum. Modemden wifi ile interneti alacak aynı şekilde wifi ile dağıtacak.
I
3 yıl
over current have been detected on your usb device
Ryzen 9 7900
MSI PRO B650M-A Wifi
32gb DDR5 Ram
FSP 800W psu
Coolermaster masterbox TDV2 kasa
palit rtx 4070

PC kargodan gelip, açalı daha 3 saat olmadı. Ekran kartını taktım ve açma düğmesine bastım sonuç başlıkta olduğu gibi.

Bütün usbleri çıkarttım kasanınkiler dahil
Ekran kartını çıkarttım onboardla denedim
BIOSU resetledim
Arka plakaya baktım usb içine giren bir şey yok

Ama bir türlü pc açılmıyor. Uzay montaj yapmak istemiyorum dağıtmak istemiyorum kasayı. Açıkçası çok uğraştırmadan gerçekleştirilebilecek bir öneriniz varsa açığım yoksa iade etmeyi düşünüyorum lanet olsun pcsine de
I
4 yıl
A320M + 5600 + VRM
Arkadaşlar şuan GA-A320M-S2H (rev. 1.x) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Global anakartını ve Ryzen 5 1600 işlemcisini kullanıyorum. 1600 ün bazı oyunlarda ekran kartıma darboğaz yaptığını düşünüyorum.(Ekran kartım 2060, Darboğaz yaptığını düşündüğüm oyunlar Apex, GTA 5 vb.) Yakın zamanda anakarta 5xxx serisi için bios güncellemesi geldi. 5xxx serisinin update i gelmeseydi 3600 almayı düşünüyordum. Şimdi 5xxx serisi geince artık 1600 ün 5. serideki karşılığı olan 5600 almayı düşünüyorum. Ama biraz araştırınca a320m anakartlaarın vrm i zayıf olduğu için 5xxx serisinin kullanımının sıkıntılı olduğunu okudum. Şimdi 1600 65W, 3600 65W, 5600 65W olduğu için 5600 alsam bile bu anakartta sıkıntı yaşar mıyım ? Teknik olarak bana ramler uyumsuz olmadığı sürece bir sıkıntı olmadan çalışır gibi geliyor. İlla anakartı 550 veya 450 ye yükseltmeli miyim ? Teşekkürler.
I
4 yıl
Profilo CM0800HTR Suyu Boşaltıp da Sıkmaya Geçmiyor(Edit: Başka arızalar da ortaya çıktı)#Çözüldü
Makine profilo CM0800HTR
15/06/2006 üretimi bir makine biz de 2006 yılında aldık 15 sene oldu

Makinenin duruluma programı 15 dk
Suyu alıyor, tamburu suyla dolduruyor, suyu kesiyor durulamayı yapıyor buraya kadar her şey normal
Ama süre 1 dakikaya geliyor
O 1 dakikada ben eğer elle su boşaltma programına almazsam sonsuza kadar çalışır
Bir türlü suyu boşaltıp da sıkmaya geçmiyor makine

Ben makinenin ventilini, su boşaltma motorunu ve filtreyi komple değiştirdim. Boruların içlerindeki kireçleri de temizledim(Tamburdan su boşaltma motoruna giden körüğü). Kaçırdığım parça hangisi bilemiyorum.
Makine bir de yumuşatıcı gözünden de boşaltma yapmıyor. Her zaman yumuşatıcı gözü suyla dolu vaziyette.

Sorun ne olabilir ?

Edit -> Böyle bir sorun ortaya çıkmadan önce 90 derecede iç çamaşır yıkamıştım. Ondan sonra böyle bir sorun olmuştu. Büyük ihtimal o yıkama esnasında ya yazılım kartına ya rezistansa ya da onun kablolarına bir şeyler oldu. Şimdi denemek için yine 90 derece boşta yıkatıyorum makineyi ama su sıcaklığı muslukta neyse o. Yani su ısıtmıyormuş makine. Artık servissiz işin içinden çıkamayacağız anlaşıldı.

Bir de ben sıkmaya geçmiyor diye biliyordum ama makine hiç program değiştirmiyor ilk başta nasıl başladıysa o şekilde elektrik kesilene kadar devam ediyor durulama su boşaltma aşamaları falan hiç yok yani.

Edit-> Tahmin ettiğim gibi makinenin rezistansı yanık çıktı. Değiştirdim ve sorun düzeldi.
I
5 yıl
Anakartımın Çıkışlarında Elektriksel Bir Sıkıntı Var
Bundan 1 sene kadar önce bilgisayar durup dururken ethernet üzerinden internete bağlanmamaya başladı. Driver olarak bir sıkıntı yoktu. Reset, arada format kablo değişimi vs yaparak her 1 2 ayda kopmasını düzettim hala da böyle idare ediyorum.
1 ay kadar önce kasamın ön ses ve usb çıkışlarında sorun oldu. Usb bellek takıyorum sistem tanımıyor. Kulaklık takıyorum gürültü oluşuyor. En sonunda kol saatimi şarj etmek için bilgisayara taktım ve saat yandı. O yanarken klavye ve mouse açılıp kapandı windows sürücüleri aramaya falan başladı. Durum böyle olunca kasanın bağlantılarını sçktüm sadece açma kapama kablolarını bıraktım. Sorunun çözüldüğünü düşündüm.
Bu hafta içerisinde de logitech g29 un tuşları çalışmamaya başladı. Çalışıyor da saçma sapan şeyler yapıyor. Anlaşılan tuşlarını da yaktık. Telefondan pc ye video atmak istedim telefon bir şarj etmeye başladı sonra durdu vs bir gariplikler yaşadım yani.
Benim aklımda 2 şüpheli var ya psu da sıkıntı var ya da anakartta. Evin topraklaması var o konuda bir sıkıntı yok. Benim psu da mı anakartta mı sorun olduğunu bulmam lazım değiştrebilmek için. Ayrıca üçlü prizin doğru çalışıp çalışmadığını ölçmem için multimetre ile nasıl bir ölçüm yapmam lazım ? Aynısı psu ya da anakart içinde geçerli.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.