Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
25344
Cevap
1213251
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (357. sayfa)
F
3 yıl
Yarbay

Ya hadi bak işine benim muhatabım değilsin alıntı falan yapma içim bulandı zaten biraz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KrallŞaplakçı
K
3 yıl
Yarbay

Haydaaa bir girdim sayfaya konu nerelere gelmiş.
JOEL bunları görse yemin ederim bir kere daha ölürdü acından.

Yahu bırakın mitolojiyi, İslamı, eşcinselliği, onu bunu.
Seven oynasın, sevmeye oynamasın arkadaşlar.

Öğrendiğiniz, benimsediğiniz, terbiyesini aldığınız manevi değerleri başkasına karşı savunmayı, empoze etmeyi bırakın.
Tartışmaktan, kırıcı olmaktan, ayrıştırıcı olmaktan başka hiç bir yere varamazsınız.

Bu dünyada görüp görebileceğin tüm farklı türlerin, farklı inançların, farklı yaşama şekillerinin kısacası herkesin yaşama hakkı var.
Bu farklılıklar zaten yaradılışın bir parçasıdır.
Tanrıya, dinlere, sistemlere inanırsın inanmazsın. Ama kabul etmek gerekir ki bugün dünya üzerinde gördüğün her şey, bundan binlerce yıl önce de vardı, her zaman da var olacaktır.
Alıngan olmayı bırakmalı, anlayışlı ve saygılı olmayı fazlaca öğrenmeliyiz.

Saldırmayı bırakın arkadaşlar. Gönülden söylüyorum bırakın artık bu işleri.
Birisi kalkıp kendi değerleri, kendi seçimleri, kendi inançları ile size saldırmıyorsa, size aşırı rahatsızlık vermiyorsa uzatmayın konuyu, yormayın kendinizi. Bırakın enerjisini boşaltsın gitsin.
Senin inandığın şey sende ne kadar güçlüyse, onun da savunduğu şey onda o kadar güçlü çünkü. Herkes kılıç çekerse konu uzadıkça uzuyor. Zaten %99 değişen bir şey de olmuyor.

Biri maymunda evrildik diyor.
Diğeri Adem ile Havva'nın çocukları eşleşe eşleşe geldik diyor.
Yani tüm evrilmeler, mutant gibi dönüşmeler, kardeş kardeşe eşleşmeler beyinlerinize normal geliyor da, bugün içinde bulunduğumuz farklı değerlerimiz mi birbirimize mide bulandırıcı ve kabullenilemez geliyor?

En büyük yobazlık savunduğun değerleri ve yaşadığın hayatın dışını görememek ve başkalarını da bu dar çapınla boğmak değil midir zaten?
İşte bu ülkenin de en büyük problemi bu zaten. Saygılı olamadığımız için yobazız. Her konuda.

Şurada babamızın malı olmayan PS ve XBOX ı savunurken bile yobazız. Utanmasak birbirimizi öldüreceğiz. Yazık.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 11 Şubat 2022; 9:58:25 >

T
3 yıl
Yarbay

Alışkanlıktan olsa gerek, sürekli ''herkes'' zamirini kullanıyorsun ama, öyle bir durum yok. herkes nefret etmiyor. Ben Ellie ile empati kurabiliyorum. Ki kurmam da gerekmez aslında. En sonda vicdana falan da gelmiyor. Ölmekten beter olmuş kızın üzerine saldırıyor, baygın çocuğun boynuna bıçak dayıyor, ne vicdanı? Öldürmekten vazgeçmesinin sebebi ona acıması falan değil. Pek iyi analiz edememişsin sanırım. Bana göre Ellie'nin verdiği en yanlış karar, Abby'nin durumunu gördükten sonra bile onu öldürmeye çalışmasıydı. Ellie'ye iğrenç vs gibi abartılı kelimeler kullanarak, fikrini daha da pekiştirmek istiyorsun anlıyorum da, intikam istemesi haksız mıydı? O insanları öldürdüğü için mi iğrenç? Filmlerin dizilerin oyunların ana karakterlerini sevmek zorunda değiliz, bu amaçla yazılmıyor senaryolar. Herkesin seveceği karakter yapmak en kolayı. Senaristlerin böyle bir kaygı taşıdığını düşünmüyorum. O klişeler bitti artık.


Şunu da unutmamak lazım, Ellie kimseyi durup dururken öldürmedi. Hep ilk saldıran onlar oldu. PS Vita oynayan kıza sadece Nora'nın yerini sordu, kız hamle yapıp Ellie'ye saldırınca öldürmek zorunda kaldı. Hatta kendisi de ''aptal'' dedi orada. Neden böyle bi aptallık yaptın dercesine. Nora'ya da Abby'i sordu, Nora kendisi kaçtı ve zaten enfekte oldu. Ölecekti. Jordan Ellie'yi tutsak etmişti, sandalyeye bağlamıştı ve gözlerinin önünde Dina'yı boğuyordu. Orada da başka çaresi kalmadı. Owen ve Mel'i de öldürme niyeti yoktu, sadece Abby'nin yerini sordu, ilk hamle yine onlardan geldi. Hatta Mel'in hamile olduğunu da farkedince bunun şokunu yaşadı. Kısacası Hiçbiri ''infaz'' şeklinde olmadı. Öyle bir karakter değil çünkü Ellie.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thriller89 -- 11 Şubat 2022; 13:40:37 >

G
3 yıl
Binbaşı

Dünya üzerindeki en klişe mesajlardan. Çok dahiyane, üstün zeka kokan bir tema tercihi gerçekten. Tebrikler olsun Dr. Uckmann'a.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nopnog
D
3 yıl
Yarbay

Soylentilere gore bu yaz kavusacagiz PS5 Director's cut'a ... Dunyanin en iyi oyunlarindan biri tekrar cikacak kudurtmaya, eglenceyi gorun ...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrUckmann -- 12 Mart 2022; 16:9:54 >

O
3 yıl
Yüzbaşı

Benim için her zaman The Last of Us tek bir oyun olarak kafiydi. İlk oyun sonunda Joel ve Ellie’nin hikayesi bitmişti. Anlatılmış tam bir hikaye ile final veren oyun, devam bölümü ile birlikte 2. finalde ilk oyuna nazaran daha çok açık kapı bıraktı…

Dina’nın Ellie’yi terk etmesi, Ellie’nin Jackson’a doğru yola çıkması, intikam buhranıyla akıbetini kaybetmiş Tommy, Abby ve Lev, Ateş Böcekleri, Kurtlar ve Serafiler derken The Last of Us bir anda birden çok dala ayrılan bir evrene dönüştü. Halbuki biz bu dünyaya iki kişi ile adım atmıştık. Şu saatten sonra hikayeyi istedikleri yöne çekebilecekleri için net veya yakın bir tahmin yapmak çok zor olur bariz şeyler dışında.

Naughty Dog, The Last of Us için 2. oyundan sonra hiçbir radikal değişimden ve cesur kararlardan çekinmeyeceğini açıkça gösterdi. Bu oyunun dünyasında kimsenin garantisi yok.

3. Oyunla birlikte yine sert virajlara gireceğimize ve kendimizi beklenmedik ani olay orgülerinin içinde bulacağımızdan şüphem yok artık.

Şuraya random bir şey sallıyorum; 3. oyunun finali bence Ellie’nin post travmatik stres sendromunun tetiklenmesi ve beyninde yer alan kordisepsin harekete geçmesi ile olacak. Ellie yavaş yavaş dönüşüm geçirirken son bir kez gün doğumuna şahit olacak ve Gustavo Santaolalla’nın damar bir parçasıyla orijinal üçlemeye veda edeceğiz.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ASKERTUNGA
H
3 yıl
Yarbay

B
3 yıl
Yarbay

TLOU PART 3

Joel'in ölümü, Dina'nın gidişi sonrası iyice arabeske bağlayan Ellie Tommy'nin ''Kalk la parmaksız, gidek Abby'yi bulup öldürek'' gazı sonrası tekrar birleşip Abby'i ararlar.

Abby'yi bulurlar ama zaten kötürüm olan Tommy Abby'nin yanındaki çinli veletten tek yer ölür.

Ellie de herşeyi kaybetmiş olmanın verdiği amaçsızlıkla ve rahatlıkla ''Başlarım sizin seattle'ınıza da zombinize de ulen'' der ve kendini Abby'e teslim eder. (Abby bu arada köpek gibi kasmış tıbbı bitirmiştir, babasının izinden gidip doktor olmuştur)

Ellie ameliyat masasına uzanır o sırada yine klasik SIE oyunlarında olan 458 dakikalık bir cutscene girer, flashback'ler kıl tüy yünler görürüz ilk iki oyundan.

Abby aşıyı bulur, herkese yapılır (ama üç doz yapılır) Aşı karşıtlarına da vur emri çıkmıştır, Ateş Böcekleri gördüğü yerde kurşuna dizer aşı karşıtlarını.

Sonunda zombicilik biter, insanlık kazanır.

VEEEE CREDITS

(banjolu müzik çalar)

AFTER CREDITS

Joel gözünü bi açar aslında hepsi rüyadır. Zombi salgını olmamıştır, kızı yan odada mışıl mışıl uyumaktadır.

Joel mutfağa gider bi bardak su içer, bir daha bu kadar içersem benim alüminyum der tekrar vurur kafayı yatar.

THE END

METACRITIC 100/100


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
3 yıl
Yarbay

Tebrikler kardeşim. Seni bu muhteşem kurgun ile XBOX EXCLUSIVE OYUNLARI SENARYOLAR CEO'LUĞU ile mükafatlandırıyoruz.
Memlekete hayırlı uğurlu olsun.






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 7 Nisan 2022; 14:45:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @brnbry
W
3 yıl
Yarbay

Vallahi şaka gibi 2 yıl oldu hala bir adam akıllı dualsense desteği 4k geliştirilmiş detay ve efektler için bir açıklama yok. Büyük büyük ihtimal sene sonu aynı uncharted da olduğu gibi 2 li paket çıkarılacak diye ses yok.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Binbaşı

bu saatten sona gelse de kimse oynamaz zaten . her şey tadında güzel



K
3 yıl
Yüzbaşı

Yok be hocam senaryo bana gore zevksizdi. Ben hicbir karaktere baglanamadim. Ellie haric digerleri ruhsuz karakterlerdi.

senaryo yasam mucadelesinden cok, karmasik intikam dongusuyle gecti. Uzun lafin kisasi senaryo sonuk kalmis.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HydraKnightSS
N
3 yıl
Yüzbaşı

Her şeye rağmen sevmemiş olabilirsin tabi, zevkler ve renkler. Ama ben ana akım oyun basınını ve metacritic'i birinci kıstasım olarak almayı bırakalı uzun zaman oldu. Horizon zero dawn gibi sıkıcı ve ruhsuz bir oyunun metascore'u 90, kullanıcı puanı da 8.4 .Çok kötü bir oyun değil ama 90'ı da haketmiyor kesinlikle. The Last of Us 2 de gene aynı şekilde mükemmel değil ama 5.7 kadar da kötü bir oyun değil . Kullanıcılar bazen saçma sebeplerden de review bombing yapıp puanı aşağıya çekebiliyorlar. Mesela yakın zaman önce sanırım italyanlar dying light 2'de dil desteği olmadığı için 0'ı basıp geçtiler . Şuan kullanıcı puanı 4.2de. Bir oyunun bana hitap edip etmediğini youtube'dan oynanış videolarına bakıp anlamaya çalışıyorum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @klik-klak-boom
K
3 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam. Ps5 de birdaha bitirmek lazım. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SacredDivinity
S
3 yıl
Yarbay

Film dizi bende alt yazı izlerim ama oyunun dublajı harika.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
P
3 yıl
Yarbay

Alt yazı öneririm.

Last of Us serisini seviyorsan, karakterlere önem veriyorsan kendi seslerini duyman önemli, dublajsız yapamayanlara bile alt yazı tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 24 Nisan 2022; 15:52:17 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @BlackLead
P
3 yıl
Yarbay

Konforu tatmak istiyorsanız, yine bunu sonraki oynayışlarınızda da yapabilirsiniz.

Dublajın daha rahat olması daha kaliteli bir deneyim yaşayacağınız anlamına gelmez, ilk oyundan beri dublaj olsa ve biz bu dublaja alışsaydık, yine aynı kadro seslendirme de olsaydı, o zaman dediğine katılırdım.

Ellie Ashley Johnson ile, Joel Troy Baker ile bağdaşmıştır, özellikle Last of Us sever bir insanın ben oyunu ciddi ciddi dublajlı oynayıp bitireceğine inanmıyorum. Karakterler 1'de farklı, 2'de farklı konuşuyorlar, dil, ses tonu farklı, nasıl klasik kendi orijinal dilinden daha iyi bir deneyim sunsun? 1'i oynamadıysanız zaten Last of Us hayranı falan değilsinizidir, bu durumda Part II'yi İbranice dublajla da oynayabilirsiniz. Yoksa isteyen istediği gibi oynasın beni ilgilendirmez. Ben oyunu 9 kere bitirdim, kaç sefer dublaja alıp denedim, yok, 5 dakika geçmeden kapadım, Joel ve Ellie yerine başka birisi konuşmuş gibi oluyor, kendi sesleri değil çünkü, ben çok rahatsız oluyorum bu durumdan, sinemada öylesine oturup bir film izlemiyorsunuz dublaj açılabilir olsun, Last of Us bu.

Ashley Johnson'ın Joel demesini, Troy Baker'ın Ellie demesini duymanız gerekir, sevinçlerini, hüzünlerini duymanız gerekir ki oyun kalbinize dokunsun. Şahsen ben bu oyunu vakit geçireyim, öylesine bir hikaye dinleyeyim diye oynamıyorum, bu şekilde oynayan varsa da dediğim gibi beni ilgilendirmez zaten, ancak orijinal dil varken öncelikli olarak dublaj tercih etmek bence absürt. İlk paragrafta yazdığım gibi, illa dublaj konforuna bakmak isteniyorsa, bunun sonraki oynayışlarda deneyimlenmesi gerektiği görüşündeyim dostum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 5 Mayıs 2022; 13:45:19 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Novatuirent
P
3 yıl
Binbaşı

Dublaj bu millete lüks. Ben olsam madem öyle size altyazı da yok derim hiç uğraşmam insanlarla. Ps Türkiye bu konuda çok cömert.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yarbay

Bende bundan bahsediyorum işte, oyundaki görsel detayları hikayenin anlatımından önde tutanlar zaten Last of Us'ı ibranice dublajla da oynayabilir, onlara bir sözüm yok, ben gerçek Last of Us severlere tavsiye de bulundum.

Oyunun evrenine saygı duyan, seven, hayran kalan birisi için, Joel'in, Ellie'nin vs. türkçe konuşması, anlık görsel detayları kaçırmaktan çok daha kötüdür.

Kaldı ki ben asla dublaj oynanmaz demiyorum, sadece bu dublaj deneyiminin sonraki oynayışlara bırakılması gerektiğini savunuyorum, bunu da yine Last of Us serisini önemseyen oyunculara diyorum. Dediğim gibi diğer grup istediği şekilde oynasın oyunu. Kimse ne yapması gerektiğini bana soracak değil, ben kendi fikrimi, kendi tavsiyemi paylaşıyorum. Oyunu, karakterleri, evreni sevdiğini iddia eden birisinin Part II'yi "ilk deneyimlemesinde" dublajla oynaması benim için ABSÜRT.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @17Scorpion
M
3 yıl
Yarbay

hocam nitrolu arabaya biniyorsun, kendi egzozu yerine biri egzoz sesi yapıyor, olaya böyle bakarsan, mevzu anlaşılır.
ha bi de ingilizce bu, geliştirmiş olursun, günlük hayatta lazım olur.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @17Scorpion