T

Yarbay
11 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
218 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
Display Port/HDMI Anakarta Takılır mı?
Arkadaşlar Merhaba,

Asus Tuf Gaming 560m Plus anakartım var. Ekran kartım Rtx 3060, İşlemci i5 11400.

Monitörü anakarta mı yoksa direkt nvidia ekran kartına mı bağlamalıyım sorusuna sürekli, anakarta bağlarsan dahili işlemci ekran kartını kullanırsın, Nvidia Ekran kartını kullanamazsın deniyor. Ancak hiç de öyle olmuyor.
Ekran kartına bağlayınca sadece Nvidia ekran kartımı görüyor, anakarta bağlayınca her ikisini de görüyor. İkisi de eş zamanlı olarak çalışıyor. Hatta bazı oyunlarda daha yüksek fps alıyorum anakarta bağlayınca. Örneğin Hellblade oyununda yaklaşık 15 fps fark ediyor.

Hal böyle iken ekran kartına bağlamak için bir sebep bulamıyorum.
İki ekran kartını birlikte görmesi ve çalışması bu anakartın bir özelliği midir? Anakarta bağlamamın bir zararı var mı? Ya da ekran kartına bağlamanın bir avantajı var mı?
T
3 yıl
Sistem Topluyorum, Değerlendirebilir misiniz?
Merhaba,

Öncelik çizim, tasarım, mimarlık olmak üzere aynı zamanda az da olsa oyun oynayabileceğim bir pc toplamaya çalışıyorum. En son PC toplayalı 15 yıl olduğu için, güncel donanımlardan birbirleri ile uyumlarından çok haberdar değilim. İki farklı siteden iki sistem oluşturdum birkaç arkadaşın yardımı ile, maksimum bütçem 15-16bin TL .



15.433 TL
< Resime gitmek için tıklayın >



14.297 TL

< Resime gitmek için tıklayın >



Bu iki sistem nasıldır sizce? Ne tür ekleme çıkarma yapılabilir fiyatla çok oynamadan?
T
3 yıl
Diskli PS4 Oyunu Alıp PS5\u0027e Yükseltmek İsteyenler DİKKAT!
Yaşadığım bir problemi ve çözümünü aktarmak istiyorum.

PS4 diskini cihaza takınca PSN'den ücretsiz PS5 yükseltmesini indirmek gerekiyor. Aksi takdirde oyunun daha düşük grafikli PS4 sürümünü oynuyorsunuz PS5'inizde. Ancak şöyle bir konu var;

Eğer oyunu bir spotçudan satın aldıysanız muhtemelen Birleşik Arap Emirlikleri'nden getirmiş oluyor. Ortadoğu da ikinci bölge olarak geçmesine rağmen, ücretsiz PS5'e yükseltme seçeneği çıkmıyor diski taktığınızda. PS5 versiyonuna yükseltmek için, disk hangi ülkeden alındıysa o ülkenin PSN'inden upgrade etmeniz gerekiyor. Elinizdeki diskin hangi ülkeden getirildiğini öğrenmek için, barkod okuyucu ile barkodu taratın, internette arama yapın.

---

Ben nasıl olsa yükseltmeyi otomatik yapıyordur oyunu kurarken diye, farkında olmadan oyunun PS4 sürümünü oynadım birkaç saat. Oyun 30fps idi. Görüntü de çok kötüydü. Neden böyle oldu incelemelerde 60fps'ydi diye düşünürken, oyunun PS4 versiyonunu oynadığımı farkettim. TR PSN'de de yükseltme seçeneği çıkmayınca Birleşik Arap Emirlikleri psn'i açtım sorun çözüldü.


EKLEME: Bahsettiğim oyun AC:Valhalla
T
4 yıl
LG 55UK6300PLB Görüntü Kalitesi Problemi
Selamlar.

2018 modeli olmasına karşın ben yeni kullanmaya başladım ailemin evinden getirip. Uydu yayınlarında bir kalite sorunu var gibi görünüyor. Hafif bir bulanıklık var. Yakınlaşınca da çamurlaşıyor. Uzaktan pek farkedilmiyor. Oyunlarda 4K videolarda bir sorun yok. Kendi uydu alıcısını da denedim ama sorun devam ediyor. Tabi bu bir sorunsa.
T
4 yıl
Renk Körlüğü İçin Gözlük / Lens Kullanan Var mı ?
Renk körlüğü nedeni ile lens alma arifesindeyim. Kullanmış olup, günlük yaşamada kullanılabilirliği ve etkileri hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Şimdilik sadece muayenehanede denedim, testlerde olumlu sonuç verdi.
T
6 yıl
Teknosa\u0027daki Logitech F310 Neden 99 TL?
Fiyatı heryerde artmış, en az 160 TL olarak görünüyor. Bazı mağazalarda 200 olmuş. Teknosanın piyasanın altına sattığı pek alışılmış birşey değil. Ben sipariş verdim ama içime bir kurt düştü. Teşhir ürünü mü satıyorlar acaba? Ya da eski sorunlu seri falan olmasın?

Bir diğer ihtimal de dolar düşükken bolca ithal ettiler. Hala ellerinde onlar var.
T
6 yıl
150\u0027TL\u0027ye kadar Kablolu Mouse Önerisi
Beyler selam. Autocad vb programlarda kullanbileceğim, bir mouse almayı düşünüyorum. Özelliklerinden çok fazla anlamıyorum, en çok önem verdiğim şey ergonomi ve ana butonların sağlam bir basma hissine sahip olması. Yani bastıkça esneyen, üzerinde parmağı serbest bırakınca yanlışlıkla klikleyen mouselar almak istemiyorum. Öneride bulunursanız sevinirim. Saygılar.
T
7 yıl
Tivibu\u0027da Yayınlanan Dizilerin Eski Bölümleri
Arkadaşlar, Süper Paket aboneliği aldım. Sevdiğim bir çok dizi var Fox kanallarında ama bunların ben üye olmadan önce yayınlanan bölümlerini nasıl izleyebilirim? Tivibu Go'da sadece birkaç bölüm yer alıyor yakın zamanda yayınlanan.Varsa da bulamadım. Özellikle Exorcist dizisini internet ortamında bulmak pek mümkün değil. Teliften dolayı dizi sitelerinden kaldırılmış.
T
7 yıl
Binanın Sağlamlık Raporu
Selamlar,

Yeni bir eve çıkmayı planlıyorum. Bulduğum ev dışarıdan hasarlı görünüyor. Çatlaklar var. Ev sahibi bana zorunlu deprem sigortası yapıldığını söyledi. Bu sigortayı da yapı kullanma izni olmayan hasarlı binalara vermiyorlar. Ben bu belgeye güvenmeli miyim, yoksa her işe olduğu gibi buna da rüşvet girmiş midir?
T
8 yıl
Monster Garanti Şartları Hakkında.
Arkadaşlar danışmak istediğim iki husus var.

Aylar önce cihazımın, USB girişlerinden biri bozuldu. Servise kendim götürdüm ve aynı gün içerisinde tamir edildi. Bu olaydan yaklaşık 1 ay sonra iki USB girişi daha bozuldu. Bugün servise götürdüm ancak gün içerisinde bakamayacaklarını, cihazı bırakmam gerektiğini söylediler. Ben de cihaza ihtiyacım olduğu için bırakamadım. Ancak oradaki yetkili kişiye, bu arızanın daha önce de olduğunu ve tamir edildiğini söyledim. O da sistemi kontrol etti ve arıza/tamir kaydı yapılmamış dedi. Yani cihazın servise geldiğine dair bir belge yok.

Şimdi ilk sorum şu;

Garanti şartlarında 5. maddede, ücretsiz onarım hakkının kullanılması halinde malın garanti süresi içerisinde tekrar arızalanması durumunda tüketici malın bedel iadesini isteyebilir yazıyor.

Lakin ilk arıza ve tamir sisteme girilmemiş. Uyanıklık yapmışlar yani. Bu durumda iade isteyemeyecek miyim?






İkinci konu ve sorum da şu;

Cihazıma başta bahsettiğim son USB arızasından sonra, gazoz döküldü. Küçük bir kısmına geldi klavyenin. Hiçbir arıza oluşmadı. Ancak birkaç tuşa basarken yapışkanlık hissi geliyor. Bu durumdan bahsettim yetkiliye. İçini açıp bir temizlik yapabilirmisiniz diye sordum. Temizlik yapmıyoruz. Zaten sıvı teması varsa cihaz artık garanti dışıdır dedi. Ben de sıvı cihaza zarar vermediyse neden garanti dışı olsun dedim. Cihazın içinde sıvıyı görmemiz yeterli dedi garanti dışı kalması için. İlk başta bahsettiğim USB girişi bozulması olayı da zaten sıvı dökülmesinden çok önce yaşandı. Şimdi arızayı kayıtlara geçirmeyerek uyanıklık yapan firma, benzer bir uyanıklığı da USB girişindeki arızayı, sıvı dökülmesine bağlayarak yapar mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.