Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 2 mobil kullanıcı
25344
Cevap
1209744
Tıklama
43
Öne Çıkarma
Cevap: THE LAST OF US: PART II | ANA KONU | TÜM ZAMANLARIN EN ÇOK ÖDÜL ALAN OYUNU (1182. sayfa)
T
5 yıl
Yarbay

Ben geçmişe çok soğuk da değilim iyi yazıldığında geçmişte olup olmamasının bir önemi yok bence hocam ilerisini bilsen bile yine çok iyi senaryolar var mesela Rdr ve Rdr2 Spoiler oynamadıysanız açmayın

Rdr 2 de 1 de olanları bilmemize rağmen çok iyi bir senaryosu ve karakteri vardı çetenin çöktüğünü biliyorduk ve dutch ın ölümünü vesaire ama yinede o çöküşü izlemek kral dutch ın deliye dönmesi falan yavaş yavaş bir roman gibi sayfaları okumak şahaneydi bence



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
T
5 yıl
Yarbay

Öyle deme hak ediyor ama bende öyle şeyler yapmak istedim



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TaKo
N
5 yıl
Yarbay

Yok orası kaçırılacak gibi değil ki. Kaçıran oyunu oynamamıştır dikkatlice. O mesajı da hatırlıyorum bayağı bir muhabbet dönmüştü onun üstüne. Aslında senin de kaçırdığın bir yer var birazdan değineceğim ona da.


Ellie’nin ısırılan elindeki parmağı kopardığı için Abby’nin öleceğini düşünmüyorum. Hatta bir arkadaş bunun neden olamayacağını uzunca çok güzel bir şekilde izah etmişti. Açıkçası senin de dediğin gibi ısırılan elle koparılan parmağın aynı el olması bilerek yapıldığını gösteriyor gibi, ama umarım bu şekilde öldürmezler Abby’yi. Çünkü mantıklı olmuyor. Neden diyeceksin.

Ve birazdan değineceğim dediğim, kaçırdığını düşündüğüm konuya gelmiş oluyorum böylece. Abby ile Ellie’nin ilk kavgalarında Ellie Abby’yi kolundan ısırmıştı. Arada geçen zamanda Abby, Levy ile tanışıyor. Ateşböcekleri’ni arıyor. Ellie, Dina ile bebeği bırakıyor, Abby’yi aramaya gidiyor derken uzun bir zaman geçiyor. Eğer Ellie’nin kanı bulaşabilecek şekilde enfekte ise bu zamana kadar Abby çoktan dönüşürdü.

Ama Abby ile Ellie’nin final sahnesinden hemen önce Ellie’nin ısırılıp Abby’nin de aynı eldeki parmağı koparması bilinçli yapılmış bir hareket gibi duruyor. Az önce anlattığım olayı baz alırsak, Abby’nin bu ısırıktan virüsü kapması mantıklı olmuyor. Şimdi enfekte olanın normal insanı ısırması ile normal insanın enfekte insanı ısırma arasında fark var diyen olursa bu da mantıklı olmaz. Sonuçta enfekte bir hastalıklı bizi ısırdığında direkt dönüşüyorsak, ve Ellie’nin parmağı koptu diye Abby’ye virüs bulaşacaksa, Ellie Abby’nin kolunu ısırdığı anda da bulaşabilirdi. Sonuçta zombiler ağzımızın içine kanlarını fışkırtmıyor.

Ve şöyle bir şey var. Hastanedeki ses kayıtlarının birinde, Ellie’nin kordinal bilmem nesinin mutasyona uğradığını, Ellie’nin bu sayede bağışıklık kazandığını söylüyordu. Ve Abby’nin Ellie tarafından ısırıldıktan sonra dönüşmemesi olayını da baz alırsak, Abby bırak virüs kapmayı, bağışıklık kazanmış bile olabilir. Üçüncü oyun da Abby’nin bağışıklık kazandığını fark etmesi üstüne bile ilerleyebilir. (Umarım bu olmaz, Abby ile geçen bir 3. Oyun kaldırabileceğimi sanmıyorum.)

Sonuç olarak hangisinin doğru olduğunu şu an bilemeyiz. Ama olayları ele alıp mantıklı baktığımızda Abby’nin virüs kapma olasılığı mantıklı gelmiyor. Bağışıklık kazanma ihtimali daha yüksek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 9 Temmuz 2020; 4:12:5 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
N
5 yıl
Yarbay


Ellie’nin Joel’in yalanını öğrendiği kısımlar bence iyiydi.
Tabi bu senin fikrin, biraz daha detaylı işlenebilirdi demek istiyorsun anladığım kadarıyla. Evet en önemli yapıtaşlarından birinin sonuçlanması biraz daha uzun sürebilirdi, ama duygu olarak kotardıklarını düşünüyorum en azından.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Thejoker58906
D
5 yıl
Yüzbaşı

Bugün Neil Druckmann'ın bir röportajını izledim. Aslında başta oyunu açık dünya yapacaklarmış ve senaryo da daha farklı düşünülmüş.


Başta düşündükleri senaryoda Joel Abby ve arkadaşlarını Jackson'a davet edecek , bizi Jackson'da bir süre Abby ile oynattıktan sonra Abby Joel'i öldürüp öldürmeme konusunda ikilem yaşayıp sonunda yine öldürecekmiş, ancak sonra açık dünya olayından vazgeçmişler ve Joel'i hemen oyunun başında öldürmeye karar vermişler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dortcahar -- 9 Temmuz 2020; 4:12:11 >

T
5 yıl
Yarbay



< Resime gitmek için tıklayın >
Ben bu sahneyi demek istemiştim hocam. Kapışıyorlar sonra bir anda oraya gitmeyi kabul ediyor. Hiç tanımamasına rağmen ve joel kendi ismini söyledi diye lincliyorlar (kendisi de söylemiyor da neyse). Yoksa ben de sam ve henry karakterini sevmiştim. Demek istediğim saçma şekilde kötülemeye çalışmaları. (Biraz da abby-lev tanışmasına benzetmiştim hocam yolda buluyor güveniyor felan belki de yanlış düşünmüşümdür)
Abby’de yolda buluyor ikisini ama hayat aracına getiriyor Dediğiniz gibi buraları çok hizli geçmişler zaten önceden de size katıldığımı söylemiştim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @NomadCRY
T
5 yıl
Yarbay

Hocam valla ben o kadar duygusal sağa sola vurmuştu ki ben sonradan fark ettim o ayrıntıyı :))

Hocam bir arkadaş atmıştı ilk oyun broşürü. Onda kan yoluyla geçebileceği yazıyordu. Bir de vücut sıvısı (tükürük vb) şeylerle geçmeyeceğini zaten ellie söylemişti (yoksa dina’nin helvasını çoktan yerdik :)).

Ellie birini ısırdığı zaman tükürüğünü iletmiş olur hocam kanını degil ama ellie’nin parmağını koparırken direkt kanıyla temas etmiş oluyorsun hatta yutmuş oluyorsun. Orda da yaranın taze olması devreye giriyor. Taze olduğu icin hala mantarların orada olduğunu ve daha yok olmadıklarını düşünüyorum. Yara taze olmasaydı yine bir şey olmazdı cunku dina ellie’nin kanına temas ediyor bir çok kez cunku ellie bağışıklığı sayesinde mantarın kan dolaşımda kalmasını engelliyor ve hastalık yapamıyor. O yüzden hastalıklı birinin ısırmasıyla ellie’nin ısırması arasında fark var. Birinde mantar vücut dolaşımında kalıyor(hastalık) diğerinde yok ediliyor(ellie) (kuduz gibi hocam hastalıklı kopek isirigiyla geçer sana ama hastalığı taşımıyorsa istediği kadar kopek ısırsın kuduz geçmez). Aklıma böyle bir şey geldi hocam mantık olarak.

Dedim acaba cebimizde dursun ne olur ne olmaz diye mi düşündüler çunku ellie’nin isirilmasinin bir amaci olmazdı ve koleleri kurtarırken bir daha üstüne basıyor oyun.

Zaten ölecek olsaydi ana menü değişmezdi hocam. Resmen orda bize abby’nin ateş böceklerine katıldığını gösterdi ama dediğiniz gibi hangisi doğru bilemeyiz :))

Bir de ateş böceklerine gittikten sonra orda dönüşüp bütün ateş böceklerini bitirdiğini öğrensek. Çoğu kişinin icin rahatlar valla :))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tospik -- 9 Temmuz 2020; 5:12:41 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NomadCRY
T
5 yıl
Yarbay

Benim icin hocam zaten. Buradaki çoğu kişinin beğeneceğine eminim ama sonunu bildiğim karakterle tekrardan güzel bir bağlantı kuramam.
Sonuçta öldüğü icin o kadar üzüldüm sonra hoop bak bu karakterin suyunu biraz daha sıkalım gibi durur o zaman adama neden 2. Oyunda öldurdun derler 3. Oyuna saklasaydın derler
. Tabi bunlar benim icin geçerli. Çoğu kişi icin geçerli değildir.

Bir de sanki R yapmış gibi gözükürler. Bakın tepki verdik hemen R yaptı firma. Yine 0 basalım da akılları basına gelsin gibi garip bir döngüye girer :))

Bu arada part 3 + Lost legacy tadında geçmiş (4-5 saatlik oyun) oyununa kimse hayır demez herhalde ama bu ihtimalde çok dusuk hocam. Daha multiplayer gelecek, yeni oyun gelecek. Max 1 oyunluk yer kaldı bu nesil icin. O da part 3 olur



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Thejoker58906
T
5 yıl
Yarbay

2023 -2024 gibi gelir bence 3.oyun DLC ise gelmeyecek maalesef druckmann açıklamıştı. evet öyle durur biraz ama yinede iyi olduğu sürece isterim ben açıkçası :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 9 Temmuz 2020; 4:41:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
M
5 yıl
Yarbay

50 defa yazdım bunların cevabını.

bir önceki, yukardaki mesajımda sorularınızın cevabı mevcut.

Micro sony kadar büyük bir reklam veren değil, olamaz. pastadaki payı belli.

oyun sektörüne konsollar yön verir, en çok para orada döner.

konsol sektörünün hakimi de 7 senedir Sony'dir. Microsoft değil...

Bir de micro'nun sony gibi doğru dürüst Exc.i mi var sanki? Micro'nun sorunu o zaten...

Micro ile Sony'nin durumu aynı değil... aynı değil... aynı değil...

OK?




Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
M
5 yıl
Yarbay

neyin primini kasacağım yahu? şuraya yazmaktan ne çıkarım olabilir?

beğenmeyenler para mı gönderecekler banka hesabıma?

benim argümanlarıma saçma-sapan diyenin argümanına bak: "prim kasıyor."

ya evet evet... paralar yattı micro'dan. açıklama olarak dekontta "teşvik primi" yazıyor.

şimdi senin saçma-sapan olmayan(!) kıymetli argümanlarını bir kenara bırakırsak; prim kasmak için mi yazıyorum, inadına mı yazıyorum?

Sence hangisi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 9 Temmuz 2020; 16:13:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
T
5 yıl
Yarbay

Sende ne yaptın hocam hikayenin baş aktörlerine adeta nefret kusmuşsun bu nefreti neye borçlusun ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 9 Temmuz 2020; 17:39:32 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @broodofqueen
S
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar oyunumplatinlemek için en zorda oynamak gerekiyor mu?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

Hayır oyunda zorluk kupası yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Source
Ç
5 yıl
Yüzbaşı

bir oyun için kalp kırmanıza değiyor mu hocalarım?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yarbay


her senaryoda niye ölüyor bu joel ya farklı bir senaryo yapmışsın bunda öldürme bari hocam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 9 Temmuz 2020; 22:14:9 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Spitz
S
5 yıl
Binbaşı

Hocam şöyle bişey var oyun nefret temalı olacaksa birinden birinin ölmesi yanlış olmaz senaryo anlamında.çünkü oyuncunun bağlandığı karakterler belli.orda dina ölse sana fark edermiydi? Açıkcası bana etmezdi.evet anladık nefret teması yapacağız ama çok farklı şeyler yazıla bilirdi.ama o etkiyi başka şekilde yakalamak zor olurdu.burada joele olan şey değil saçma bir şekilde olması beni üzdü.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spitz -- 9 Temmuz 2020; 22:33:47 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Thejoker58906
F
5 yıl
Yüzbaşı

Yabancı youtuberlarda elie nin gitarıyla metallica çalanlar var, bizde gitardan anlayan arkadaş varsa akdeniz akşamları falan çalabilir mi acaba :) değişik bir şey olur valla çok merak ettim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fear6na -- 9 Temmuz 2020; 22:21:42 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
5 yıl
Yarbay


Bu kadar kolay kıymayın be kral adamdır joel




Bu mesajda bahsedilenler: @tospik
O
5 yıl
Yarbay

Ps3’ün kapak kalitesi süperdi. Daha sağlam plastik kullanıyorlardı ve büyüktü. Ayrıca kitapçık oluyordu her oyunda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Source