Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
266
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Tesla, Powerwall 3 ile ilgili daha fazla detay paylaştı: Daha yüksek güç çıkışı sunacak
D
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Tesla, Powerwall 3 ile ilgili daha fazla detay paylaştı: Daha yüksek güç çıkışı sunacak
Tesla, yeni nesil ev enerji depolama sistemi Powerwall 3 hakkında daha fazla ayrıntı yayınladı. Powerwall 3 henüz resmi olarak duyurulmasa da ABD'de evlere kurulmaya başlandı.



Powerwall 3 özellikleri



Powerwall 3, 11,5 KW sürekli güç çıkışıyla selefinden %130 daha yüksek güç sağlayabiliyor. Aynı zamanda güneş panelleri için entegre inverter da barındırıyor. Elon Musk'ın açıklamasına göre Powerwall 3, 30 kW gibi çok yüksek maksimum güç çıkışı sunabiliyor.



Tesla, Powerwall 3 ile ilgili daha fazla detay paylaştı: Daha yüksek güç çıkışı sunacak
Powerwall 2 ile benzer şekilde tek bir ünite 13,5 kWh batarya kapasitesine sahip. Daha fazla enerji kapasitesine sahip olmak isteyenler için Powerball 3 üniteleri birleştirebiliyor. Tesla bunun için inverter içermeyen daha ucuz Powerball 3 üniteleri üzerinde çalıştığını belirtiyor. Bu sayede çok yüksek güç çıkışına ihtiyaç duymayan kullanıcılar, yüksek depolama kapasitesine erişebiliyor. Örneğin bir inverter içeren Powerwall 3 ile içermeyen modül birleştirilerek, 11,5 kW güç çıkışı ve 27 kWh depolama kapasitesi elde edilebiliyor.



Tesla, Powerwall 3 ile ilgili daha fazla detay paylaştı: Daha yüksek güç çıkışı sunacak



Ayrıca Bkz.Otopilot davasında, Tesla ve ölen mühendisin ailesi uzlaştı: Tesla ödeme yapacak



Invertersiz batarya genişletme ünitesi, 9300 dolar olan tam Powerball 3 ünitesinden 1000 dolar daha ucuz olacak. Tesla, Powerwall 3'ün Megapack gibi lityum demir fosfat (LFP) pil hücrelerini kullandığını belirtiyor. Lityum iyon pillere göre daha düşük enerji yoğunluğuna sahip olan bu piller, çok daha uzun ömürlü olduğu için sabit enerji depolama sistemlerinde sıklıkla tercih ediliyor.




Kaynak:https://electrek.co/2024/04/11/tesla-details-powerwall-3-cheaper-stack/

 Haberi Portalda Gör

S
2 hafta
Yarbay

Türkiye'ye ne zaman geleceği hakkında bilgi yok mu?



G
2 hafta
General

Zaten önemli olan kapasiteden ziyade güç çıkışı idi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
2 hafta
Yüzbaşı

Powerwall fiyatları ve teknolojisi nedir:
1 ünitenin ağırlığı 113-200 kg.
Güç: 5.8kW sürekli; 10kW pik (Powerwall)
7kw sürekli; 10kW pik (Powerwall+)
Garanti: 10 yıl, arıza ve kapasitesi 13.5kWh'ın %70 altına düşmesi ile.

Tek ünite 11,500 dolardan başlıyor, nerede yaşadığınıza bağlı olarak fiyatlar birim başına 15,000 doları veya daha fazlasını bulabilir.

Ekstra Tesla Powerwall'ler, siparişinize daha fazla pil ekledikçe birim başına daha az maliyetle gelir. Örneğin, beş adet Tesla Powerwall pili sipariş etmek, birim başına 8.100 dolar veya paket olarak 40.500 dolara mal olur.

Tesla, Powerwall pillerini tek başına satmıyor. Onları daha büyük bir Tesla ev enerjisi kurulumunun bir parçası olarak almanız gerekiyor. Güneş panellerinin maliyeti ortalama olarak 16.000 dolar.

Powerwall 3 nedir
Tesla'nın yeni Powerwall 3'ü, yerleşik invertörü ile yeni evler için tasarlanmışken, Powerwall 2, mevcut evlerdeki uyarlama işlemleri için tasarlanmıştır.
PW3 anlık çıkışı daha yüksek: PW2: 3.68kW ~ 5kW PW3: 3.68kW ~11.5kw

PW3 Fiyat: 7000 dolardan başlıyor (toplu alımlar), Gateway dahil (Powerwall 2 ile aynı). Kurulum içermez. Ek 13.5kWh pil genişletme ünitesi ise 7300 dolar.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.