Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
280
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Tesla'nın batarya tedarikçisi Panasonic, genişleme planlarını erteledi
D
2 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Tesla'nın batarya tedarikçisi Panasonic, genişleme planlarını erteledi
Panasonic, elektrikli araçlar için batarya üretimini 2030 yılıa kadar 4 katına çıkarma hedefinde geri adım attı. Japon üretici, geçen sene küresel batarya üretim ve tedarik kapasitesini 2030 yılına kadar 50 GWh'den 200 GWh'e çıkarma hedefini ortaya koymuştu.



Aralarında Tesla ve Lucid'in de bulunduğu çok sayıda otomobil üreticisine batarya tedarik eden şirket, 200 GWh'lık hedefinden vazgeçmiş değil ancak bu hedefi daha ileri bir tarihe ertelemiş durumda.



Sebep, elektrikli araç piyasasındaki yavaşlama 



Şirket bu kararı, Kuzey Amerika'daki elektrikli araç satışlarında görülen yavaşlama sebebiyle aldığını açıkladı. Nikkei Asia'nın aktardığına göre Panasonic CEO'su Kazuo Tadanobu, "Mevcut pazara baktığımızda, hedef rakama sabitlenmek yerine makul bir kâr ve belli miktarda pazar payı hedeflemenin daha önemli olduğuna karar verdik" dedi.



Tesla'nın batarya tedarikçisi Panasonic, genişleme planlarını erteledi
Panasonic, ABD'de biri Nevada'da, diğeri Kansas'ta yapım aşamasında olmak üzere Tesla ile ortaklaşa iki fabrikaya yatırım yaptı. Ancak Mart ayında ABD'de kurmayı planladığı üçüncü fabrikanın detaylarını paylaşmadı.



Ayrıca Bkz.2016 model Tesla Model S, orijinal batarya ve motor ile 694 bin km'yi devirdi!



Kuzey Amerika'da elektrikli araç talebi yavaşlarken Panasonic, Japon pazarında potansiyel görüyor. Şirket halihazırda silindirik lityum iyon pillerin tedariği konusunda vatandaşları Subaru ve Mazda ile görüşmelerde bulunuyor. Dolayısıyla şirket yerel üretim kapasitesinin bir kısmını Japon üreticilere kaydırabilir.




Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Technology/Panasonic-scraps-timetable-for-EV-battery-growth-as-U.S.-market-slows

 Haberi Portalda Gör

Niye bu kadar zoruna gitti ki, triplere bak! Hahaha
Yoruma Git
Rachsuchtig - 2 ay +4
M
2 ay
Yarbay

Bak sen şu uyanıklara, elektrikli araçlarda geri kaldıkları için hacimli üretime geçecekleri döneme kadar değişime/rakiplerine katkıda bulunup durduk yere kendi ayaklarına sıkmak istememelerinin adını değiştirmişler.
Çin'lilerin bir şekilde sizi geçip düzeninizi bozmalarını o kadar istiyorum ki,

Nissan gibi gidip bir başka saçma rakibinizle birleşene kadar eriyip gideceğiniz şu dönemi zevkle izleyeceğim.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 ay
Yarbay

Niye bu kadar zoruna gitti ki, triplere bak! Hahaha



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mehmet_clk
T
2 ay
Yarbay

"Elektrikli balondur"cular gelmemiş henüz konuya, zahmet etmesinler ben yazdım bile: "elektrikli balondur."



M
2 ay
Yüzbaşı

Yahu balonu malonu bırakın da Çinliler ile baş edemeyeceklerini anlayınca ağırdan almaya başladılar işte bunu niye kabul etmiyorsunuz? Dünya konjonktürü böyle bir şey. En son 2030'lara kadar petrol ve türevleri kullanılacak açıklaması olmuştu. Geçiş devam eder ama sizin öngörüleriniz gibi 2027'de tüm araçlar elektrikli olacak gibi bir hedef görünmüyor. Yoksa Çin hazır kıta ele geçirir tüm piyasayı.



M
2 ay
Yarbay

Sevgili nick'i gibi ruhu avrupalı trol forum üyesi, zoruma gittiğini düşünmen senin anlayış eksikliğin, satırlarımda onlara kızgınlık ifadesi vardı, malum bir yerlerine dokunmuş olacak ki yazma zorunluluğu hissetmişsin, sen ve senin gibileri sözlerime karşılık veremeyince şuan yaptığın gibi saçmalar, aynı fikirde olup yüreği yetmeyen/kalemi yemeyenlerde buna beğeni verir. işte dünya hayatı böyledir senin gibiler okumaz etmez satırları çözebilecek eğitimi olmasa da herşeye cüret eder, tabi bunlar nafile çabalar.

Anlamadığın satırların özeti şu, olurda düşünür "ya bu ne diyor acaba bir düşünsem belki falan" bir çakmak çakılır da anlayabilirsin. Elin japonu amerikalının boyunduruğundan olduğundan onlar gibi hasta ama o kadarda uzun boylu değil, bu bu caponların son 25 yılına bakılırsa rakiplerine göre birçok şirketin gelişimde önce korelilere sonra da malum çekik gözlülere karşı eli zayıflamış olduğunu görülebilir. adamların öngörü yetenekleri de zayıfladığı için batarya teknolojilerinde üretim teknolojisiyle yeni üretim metodları geliştirmede çekik gözlülere göre geri kaldıkları için iki ileri bir geri kabilinden işlere imza atıyorlar, ray belli tren belli uzaktan dumanıydı az zamanda geçince de sesi derken trenin kabası gözüktüğü halde hala ray'larda durmayı matah bir şey sanan avrupalılarla aynı sorunu yaşıyorlar, rekabetçilikten anladıkları tek şey hacimli üretim ama onunda zamana ve duruma göre değişebileceğinin farkına varamadılar, 2030 'u hedef gösterip aslında çekik gözlülerin yaptıklarına karşı kafayı kuma gömüyorlar, bunu da gerileyen elektrikli araç piyasasını göz önüne aldık demelerine çok şey söylenir de şimdi terbiyemizi bozmayalım.

İş işten geçtiğinde japon devletinin Çinli otomobil üreticileri için ekstra vergi getirdiklerini okuyacağımız güne kadar bekleyecekler anlaşılan, insanları da enayi yerine koyup sıkılmadan böyle bir açıklama yapmışlar, yaşananlar aşikare olsa da olanı görmediğimizi sanıyorlar, yavaş yavaş yatırım yapıp adeta yayarak geçiş sürecini uzatacağız demek yerine böyle bir açıklama yapıyorlar. bunun nesini anlamadınız yada size dokunan bir yazım varsa hatırlatın onu canladırıp yara deşeyim. nick'e bak :)))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 10 Haziran 2024; 1:59:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Rachsuchtig
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.