M

Yüzbaşı
19 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
284 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
geçen hafta
Sıfır Aldığım Aracın Tam 5. Yıldönümünde Aküsü Bitti!
Evet tam 5 yıl önce bugün sıfır (0) aldığım Suzuki Swift marka aracın sene-i devriyesinde 9700 km'de iken aküsü bitti.

Bakın tam 5. yıl diyorum. Trafik sigortası bugün son, yarın poliçe yenileniyor. Yani günü gününe 5. yıl dönümünde bitti akü.

Böyle bir tesadüf olur mu yoksa firma bunu bilerek mi ayarlıyor gelip değiştirelim diye.

58 binde km'de Honda Civic almıştım üstünde fabrikanın taktığı akü duruyordu. 20 bin de ben kullandım öyle sattım tık demedi.

Tek elden kullanılan 9700 km'deki aracın aküsü bitiyorsa planlı eskitmedir bu.

Japon harikası, sorunsuzluk abidesi. Böyle otomobilin de markanın da Allah bin belasını versin.

5 senedir almayın aldırmayın derim yine haklı çıktım. Bu markadan UZAK DURUN!


Ekleme: Bana 5 yıl normal diye gelmeyin. Akü biterken, zayıflarken belli eder. Aracı en son 2 gün önce kullandım hiçbir belirti yoktu. Bugün birden bire marş basmadı. Farlar, kontak lambaları cayır cayır yanıyor ama akü marş motoruna güç iletmiyor. Bak sen şu işe!
M
3 yıl
Acer mı Ideapad mi?
Herkese merhaba,

Home office için laptop almayı düşünüyoruz. Basit PS işleri de yapıyoruz (fotoğrafa yazı yazmak, foto boyutlandırma) yine de harici ekran kartlı bir cihaz istiyorum.

Acer Aspire 5'in sadece Evkur'da satılan bir modeli bana çok uygun geldi. Özellikleri epey iyi görünüyor ve şubenin bir tanesinde ürünü inceledim malzeme ve ekran kalitesi fiyatına göre tatmin ediyor. 11. nesil işlemci ve mx450 var.

https://www.evkur.com.tr/acer-intel-i5-1135g7-8gb-512ssd-2gb-mx450156-fhd-w10-black
Ya da i5 H serisi işlemcili Ideapad mi almalı?

https://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-ip-gaming-3-11-nesil-core-i5-11300h-8gb-512gb-ssd-15-6-gtx1650-4gb-w11.html
İkisi çok farklı cihazlar bunun farkındayım ama önceliklerimden biri de uzun ömürlü olması. 4 bin lira daha fazla verip Lenovo almaya gerek var mı? Yoksa Acer seni götürür der misiniz? 3-4 sene sonra ram-ssd yükseltmesi de yapabilirim gerekirse. Şu an şirketin vermiş olduğu i5 u serisi işlemcili bir thinkpad kullanıyoruz ve işimizi fazlasıyla görüyor. O yüzden G serili Acer'ın rahat rahat götürüeceğini düşünüyorum. Sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.

Not: Ryzenli cihaz önerileri için teşekkürler, düşünmüyorum.
M
6 yıl
Bu Parçaları Alacağım (Artık Son)
Merhaba PC'mi upgrade edeceğim ve daha önce birkaç kez konu açtım. Dolar yine oynak durumdayken artık Nisan'ın ilk haftası bu iş bitirmek istiyorum. Son kararım aşağıdaki gibi.

İşlemci: i5 8400
Anakart: MSI B360 Gaming Plus
Ram: A Data 3000 MHZ 2x8 GB
Ekran Kartı: MSI 1660ti Gaming X
SSD: A Data veya WD 240 GB

PSU (Thermaltake Toughpower 875w) ve HDD (Western Digital 1 TB SATA 3) eski PC'den takılacak.

Kafamda birkaç soru işareti var ve size danışmak istedim. Öncelikle aynı ekran kartının OC versiyonları her markada daha ucuz. Yani MSI Armor olsun, Gigabyte Windforce olsun hepsi benim seçtiğimden daha ucuz. OC edition olmaları ekran kartının ömrünü azaltır mı? Arada 100-150 oynuyor boş yere fazla vermeyeyim.

İkinci olarak SSD ilk kez alacağım ve hiçbir bilgim yok. WD'nin HDD'sini 9 yıldır kullanıyorum ve memnunum o yüzden SSD'yi de aynı marka alayım dedim ama A Data ile baya bir fiyat farkı var. A Data alsam memnun kalır mıyım, uzun ömürlü olur mu? Bir de benim kasa eski big tower (Cooler Master Stacker 831) kasalardan ve epey büyük. SSD için yer var mıdır?

Şu soru işaretlerini de giderirsem içim rahat bir şekilde upgrade yapacağım.
M
6 yıl
Fiyat Araştırması
Arkadaşlar herkese merhaba,

İkinci el bölümünde konu açma yetkim yok sanırım. O yüzden buraya yazacağım.

Şimdi ben Nisan ayında yeni bir sistem toplayacağım. Toplayacağım demeyelim de PSU ve HDD hariç kapsamlı bir upgrade yapacağım. Alacağım parçalar CPU, anakart, ram ve ekran kartı. Dolayısıyla şu an kullandığım sistemdeki bu parçalar boşa çıkacak.

İşlemci: i7 930
Anakart: Asus P58D-E (Triple anakart)
Ramlar: Adata 6 GB (3x2 gb triple yani)
Ekran kartı: Gigabyte GTX 760 (3 fanlı olanlardan, windforce sanırım)

Bu sistemi alan olur mu? Olursa hakkı nedir?

Kısacası bu sistemi satmaya değer mi? Çünkü kasa, PSU ve HDD ekleyerek durumu olmayan bir yakınıma verme niyetim de var aslında.
M
6 yıl
Upgrade İçin Yardım
Arkadaşlar herkese merhaba,

Şimdi bende bir kasa var ve bu emektar arkadaşı upgrade etmek istiyorum. Upgrade derken direkt CPU, anakart, ram ve ekranı kartı alacağım. Anlayacağınız komple sistem gibi bir şey.

Evvela kasanın kendisi ve içindeki Thermaltake 875w PSU ile WD 1 TB sata3 HDD kalacak. Sistemi bunların üzerine kurmayı düşünüyorum. PSU bu. Zamanın baba PSU'larından ve gittiği yere kadar götürür diye düşünüyorum. Keza HDD de şimdikilerin aynısı gibi bir şey. Bu parçalar olmaz diyen varsa baştan söylesin.

Gelelim alacaklarıma.

i5 8400
MSI B360 Gaming Plus
A-Data link
MSI 1060 3gb

*SSD ve işlemci soğutucusunu önümüzdeki aylarda alacağım.

Kullanım amacı: Ağırlıklı olarak strateji oyunları (Total War) ile son 2-3 yılda çıkan kafa oyunları en yüksek ayarlarda kaldırabilecek bir sistem. Geleceğe dönük olmasa da olur ama 1-2 sene idare de etsin.

Son iki sistemimde A-Data kullandım ve sorun yaşamadım. Ramlerin 3000 mhz olmasına gerek var mı? Yine işlemci olarak Intel devam etmek istiyorum Ryzen önerenlere şimdiden teşekkürler. Son olarak lütfen Asus önermeyin son üç sistemimin anakartı Asus'tu ve çok çektim. Artık kafam rahat etsin istiyorum.
M
16 yıl
M2TW bozuk dosya
arkadaşlar Medieval 2 Total War'da sounds klasörü içinde VOİCE3.DAT dosyası var ve bendeki bozuk maalesef.bu dosya yüzünden kingdomsu yükleyemiyorum.elinde dosyanın sağlamı olan upload edebilir mi acaba?Bu arada istediğim illegal paylaşım değil şimdiden söylemek istiyorum.
M
16 yıl
Oyun Oynayanlardan LCD Monitör Tavsiyesi
Arkadaşlar ben emektar crt mi lcd monitör ile değiştirmeyi düşünüyorum.Bilgisayarı sadece oyun için kullanıyorum.Eski oyunlarıda hala oynarım.Stronghold,age of empires,generals,red alert vs...İşte bana bu oyunları sorunsuz şekilde çalıştıracak bir lcd monitör tavsiye edermisiniz.Eski oyun oynadığım için düz kare mi almalıyım.Yoksa Geniş ekran mı?Mesela lg flatron l206wu güzel bir monitöre benziyor işimi görürmü acaba.Kısacası bana eski oyunları bozmadan çalıştıracak bir lcd tavsiyesi lazım.Lcd monitörü olup eski oyun oynamayı sevenler tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Not:eski oyun oynayıp ne yapacaksın.24 ekran al 26 ekran al gibi yorum yapacaklar ya da kendi reklamını yapacaklar lütfen yazmasın.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.