almeda gider demedi demeyin millet görüyo kimin ne mal olduğunu yok güzelmiş yok çirkinmişe bakmaz insanlar kim doğruysa o kalsın sonuna kadar da gitsin.
gonullulerin elinde firsat varken neden nihat i yazmadilar acaba? sonucta bu saatten sonra gucluyu elemek gerekmiyor mu?
Nihat şu anda adada en yüksek oy potansiyeline sahip kişi (Anıl hariç) Nihat'ın rakibi elenir
Nihat'ı bu hafta SMS'e çıkarsalar elenmezdi, ancak önümüzdeki hafta için zemin hazırlamış olurlardı. Bu programı milyarderler izlemiyor, çoğu insan desteklediği yarışmacı için 1 oy kullanır. 2 hafta üst üste oylamaya kalan bir adama SMS atılmaz.
Bu kadınlar gitsinde daha çekişmeli ve güce dayalı oyunlar gelsin. Sırf bayanlarında oynayabileceği oyunlar oynanıyor. Erkekler kalırsa daha iyi oyunlar gelecektir.
Bu arada Almeda giderse elindeki sembolü Nihat'a verebiliyor değil mi?
Almeda ile Anıl göbek bağladılar... yakında '' YENİ BİR HAYAT '' programına katılacaklar.. Begüm ; ise en başından beri zaman zaman gereksiz açıklamaları olduysa da , Almeda gibi sert U dönüşleri olmadığı (laflarından dönmediği-taraf değiştirmediği ) için Begüm daha iyi.. Her ikisininde yanlışları var..
Oyun performanslarında Begüm ile beraber Hasan gayet iyi..
Ayrıca , ACUN ILICALI programın konsepti ile o kadar çok oynadı ki.. güçsüzler adada kalabiliyor... sürekli yenilgi yaşayan yarışmacılar haftalarca adada kalabiliyor... sms olayı sağolsun... Acun'un amacı yarışma falan zaten değil.. Amaç PARA KAZANMAK.
Survivor da GÜÇLÜ OLAN , güçsüzü yer parçalar , leşini bile bırakmaz ; şeklinde olmalıydı. Ama biz Türküz.. Kafamız bunlara basmaz..
1954 yazında A.B.D.’de 11 yaşında 22 çocuk üç haftalık bir kamp yapmak üzere Hırsızlar Mağarası adındaki kamp yerine gelirler. Hepsi beyaz ve orta sınıf ailelere mensup olan bu çocuklar, Muzaffer Sherif tarafından gerçekleştirilen bir dizi alan deneyinin bir parçası olduklarının farkında değildirler.
Birbirleriyle daha önceden hiç tanışıklığı olmayan yirmi iki çocuk, kamp (aslında deney) başlamadan önce tesadüfi bir biçimde iki gruba ayrılır. Kamp yerine ayrı otobüslerle gelirler. Birbirlerini görüp duyamayacakları uzaklıkta iki kamp kurulur ve her birine yıkanma, kayıkla dolaşma, ateş yakma vb. konularda ayrı ayrı olanaklar sağlanır; tuvaletler ortaktır ama kullanma saatleri farklıdır. Böylece ilk haftada kendi içinde dayanışmacı ve diğer grubun bilincinde olan iki grup yaratılır. Hatta bu gruplara isim verilir; birine Kartallar, diğerine Akbabalar denir (Brewer ve Crano, 1994).
İkinci haftada, iki grubun birbiriyle temasa geçmesi ile deneyin ikinci aşaması başlar. Bu aşamada iki grup arasında rekabet yaratılmaya çalışılır. Başta spor yarışmaları olmak üzere pek çok faaliyetle bu kolayca başarılır. İkinci haftanın sonunda iki grup arasında düşmanlık oluşmuştur. Birbirlerine isim takarlar, karşıt grubu küçümseyici sözler, küfürler ve davranışlar başlar. Bu arada kendi gruplarının içinde birbirlerine daha sıkı kenetlenirler.
Üçüncü hafta, araştırmacı tarafından bütünleşme aşaması olarak düzenlenir. İki grup arasındaki çatışmayı ve düşmanlığı azaltmak için, ilk önce her iki grubun bir araya geldiği rekabetin olmadığı hoş olaylar yaşanır. Örneğin ortak yemekler düzenlenir, filmler seyredilir. Ancak bu tür faaliyetler pek işe yaramaz. Gruplar her fırsatta karşılıklı olarak birbirlerine saldırmayı sürdürürler. Ortak yenen yemekler, gruplar arasında yiyeceklerin atıldığı bir savaşa dönüşür. Böylece iki grup arasında yalnızca temasın gerçekleşmesinin gruplar arası düşmanlığı azaltmaya yetmediği ortaya çıkar. Araştırmacı bu kez, grupların her birinin tek başına yapamayacağı, iki grubun işbirliğini gerektiren üst düzey hedefleri devreye sokar. Kampta delinen su deposunun tamiri iki grubun ortak çabasını gerektirmiştir.
İkinci işbirliği, kampa getirilecek filmin kamp yöneticileri tarafından pahalı bulunması ve her iki gruptan para toplanması sayesinde yaşanmıştır. Kampa yiyecek getiren kamyonun suya kayması, üçüncü kez işbirliği gerektiren bir durumu ortaya çıkarmıştır. Bu aşamada her bir ortak hareketin tek başına gruplar arası düşmanlığı azaltmadığı ama üç olayın üst üste gelmesinin gruplar arası düşmanlığı giderdiği gözlenmiştir. Öyle ki, kamptan ayrılırlarken gruplar aynı otobüslere binmeyi kabul etmişler ve yeni arkadaşlıklar kurulmaya başlanmıştır (Brewer ve Crano, 1994).
Gerçekte Sherif, bundan başka benzer iki alan deneyi daha gerçekleştirmiş ancak ikisi de burada anlatılan son aşamaya gelemeden sona erdirilmiştir. Bu deneylerden elde edilen bulguları açıklamak için Sherif gerçekçi çatışma kuramını ileri sürmüştür. Bu kurama göre, temel olarak, bireyler ve gruplar arasında ortaya konan hedeflerin niteliği, bireyler ve gruplar arası ilişkilerin niteliğini belirlemektedir. Başarılması için ortak çaba gerektiren hedefler söz konusu olduğunda, bireylerin işbirliği yapacağı ve bir grup oluşturacağı öngörülmektedir. Diğer taraftan, sadece bir kişinin, diğerinin aleyhine olacak şekilde ulaşabileceği hedefler (örneğin, bir tarafın kazanıp diğer tarafın kaybetmek zorunda olduğu satranç oyunu) söz konusu olduğunda, bu hedefe ulaşmak için bireyler arasında rekabet yaşanacak ve bu da grup oluşumunu engelleyecek ya da varolan grubun krize girmesine yol açacaktır.
Gruplar arası düzeyde ise, grupların birbirlerinin aleyhine ulaşabilecekleri hedefler, gerçekçi grup çatışması, kendi grubunu kayırma, karşıt grubu kötüleme, düşmanlık vb. ‘ne yol açacaktır. Eğer iki grubun ortaklaşa çabasıyla ulaşabilecekleri hedefi olursa, gruplar arası ilişkide çatışma azalacak ve uyum teşvik edilmiş olacaktır (Bkz. Şekil 13.1). Karmaşık gibi görünen bu kuramsal öngörüleri bir örnek üzerinde basitleştirerek göstermek olasıdır. Lig şampiyonluğu mücadelesinde Beşiktaş ve Galatasaray’ın mücadele ettiğini düşünün. Sadece bir takım, lig şampiyonu olabileceği için, yani biri kazanırken diğerinin kaybetmesi zorunlu olduğundan, iki takım ve taraftarları arasında kıyasıya bir rekabet ve büyük olasılıkla düşmanlık olacaktır. Ama bu iki takımdan bazı oyuncuların milli takıma alınarak Türkiye’yi temsilen oynadığı bir maçta, iki takım ve taraftarları arasındaki rekabetin ve düşmanca duyguların geçici bir süre için de olsa kalkması beklenebilir. Çünkü bu durum, ancak ortak çaba gösterilerek başarılı olunabilecek bir durumdur.
Sosyal psikolojide gruplar arası rekabet kavramı etrafında yapılan çeşitli araştırmaların sonuçları, bu kuramın öngörüleriyle tutarlıdır. Örneğin, bazı araştırmacılara göre, refahın düşme eğilimi gösterdiği 1880 ile 1930 yılları arasındaki dönem, Amerika’daki zenci linçlerinin en yüksek olduğu dönem olmuştur; sınırlı kaynaklar için rekabet arttıkça, etnik gruplar arası düşmanlığın da arttığı gözlenmiştir. Fas’ta kabileler arası kanlı kavgaların nedenlerinin incelendiği bir araştırmada, bu kavgalar, kurak bir mevsimin ardından su kullanma hakkı ve mera olarak kullanılacak arazilerin belirlenmesi konusundaki tartışmalara bağlanarak açıklanmıştır (Bilgin, 1994).
Hasan sırayla koruyacağım demiş herkesi. Hatta bu hafta alırsam hayim'e seni koruyacağım demiş. Ama döndü. Zaten alp varken anıl'ı yazdığında enteresan karakterini ortaya koymuştu. Bu adam bitmiştir artık gözümde.
Şimdi saçma denge oyunları felan oynanıyor kızlar da eşit şartlarda olsun diye.Ama kızlar giderse eskisi gibi parkur oyunları artacaktır.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
n tadı başkaydı
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Nihat'ı bu hafta SMS'e çıkarsalar elenmezdi, ancak önümüzdeki hafta için zemin hazırlamış olurlardı.
Bu programı milyarderler izlemiyor, çoğu insan desteklediği yarışmacı için 1 oy kullanır.
2 hafta üst üste oylamaya kalan bir adama SMS atılmaz.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu arada Almeda giderse elindeki sembolü Nihat'a verebiliyor değil mi?
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
bunların 25'ini Begüm , 11'ini Almeda kazanmış . Begüm resmen Ezmiş yani ... Kim kalmayı hakediyor bunu rakamlar söylüyor zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 28 Mayıs 2012; 18:57:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
yazık olacak begüm'e umarım gitmez ama gidecek büyük ihtimalle
Begüm'de 2 sembol vardı galiba hayim'e verir gibi ama hayimde sembol yok hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duygusal-adam -- 28 Mayıs 2012; 18:58:40 >
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Begüm'de tek sembol var hocam , onu da Merveyi yenerek almıştı ,labirent gibi birşey vardı .
Ben Almeda'nın gideceğini düşünüyorum. Bugüne kadar da zaten sms sonuçlarının hemen hemen hepsi performanslara göre oldu .
edit : sms değilde , düello olsaydı Begüm onu 3 kere yediydi .bu arada Almeda kilo almayı nasıl becerdi şaşıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 28 Mayıs 2012; 19:02:54 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
O zaman bir işe yaramaz sembolü.
Umarım öyle olur ama halkımız sırf sempatik diye almeda'ya oy verecektir acunn.com ve burdada görüldüğü gibi onun seveni daha çok.
almeda
Nihat
anıl
Bunlar sürekli ödüle gittikleri için Anıl'da göbek var, Nihat'ın kaslar olduğu gibi duruyor, Almeda'da o yüzden hiç zayıflamıyor.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Begüm ; ise en başından beri zaman zaman gereksiz açıklamaları olduysa da , Almeda gibi sert U dönüşleri olmadığı (laflarından dönmediği-taraf değiştirmediği ) için Begüm daha iyi..
Her ikisininde yanlışları var..
Oyun performanslarında Begüm ile beraber Hasan gayet iyi..
Ayrıca , ACUN ILICALI programın konsepti ile o kadar çok oynadı ki.. güçsüzler adada kalabiliyor... sürekli yenilgi yaşayan yarışmacılar haftalarca adada kalabiliyor...
sms olayı sağolsun...
Acun'un amacı yarışma falan zaten değil.. Amaç PARA KAZANMAK.
Survivor da GÜÇLÜ OLAN , güçsüzü yer parçalar , leşini bile bırakmaz ; şeklinde olmalıydı. Ama biz Türküz.. Kafamız bunlara basmaz..
Survivor temeli nedir ?:
http://notoku.com/gercekci-catisma-kurami/#ixzz1vozqopUh
Bu mesaja 3 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tumble -- 28 Mayıs 2012; 21:21:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle